EVENIMENT
Votul din 1 decembrie este despre continuarea plafonării la energie. Blocarea planurile celor care vor triplarea facturilor (PE)
Deciziile politice din următoarea perioadă vor influența direct nivelul de trai al cetățenilor. Fără PSD la guvernare, liberalizarea pieței de energie și eliminarea măsurilor de plafonare ar putea duce la creșteri dramatice de până de trei ori mai mari ale facturilor, punând milioane de români în fața unor cheltuieli insuportabile.
Lecțiile dureroase ale trecutului
Experiența din perioada 2020-2021, prin liberalizarea necontrolată a pieței de energie și explozia prețurilor, a demonstrat pericolul unei piețe complet dereglementate. Social-democrații au intervenit ferm pentru a stabiliza situația, introducând măsuri de plafonare și sprijin financiar care au protejat populația și economia.
Prin controlul prețurilor și compensarea facturilor, s-a asigurat stabilitate într-un context internațional volatil, evitând o criză socială și economică de amploare.
PSD, un scut al stabilității economice
Fără PSD la guvernare, românii ar fi expuși din nou riscului facturilor exorbitante, cu de până la trei ori mai mari decât în prezent. Într-un astfel de context, familiile cu venituri medii și mici ar fi cele mai afectate, iar economia națională ar resimți un val de instabilitate, cu efecte în lanț asupra creșterii costurilor pentru producătorilor și a prețurilor serviciilor.
Un Executiv cu PSD ar însemna continuarea reformelor care s-au făcut până acum, în actuala guvernare, pentru a menține o economie stabilă și o viață decentă pentru toți românii.
CMF 11240017
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
ECONOMIE
OPINIE. Dragoș Damian: Mediul de afaceri, care se văicărește într-una, a ieșit să comenteze evenimentele din 24 noiembrie
„Mediul de afaceri, care se văicărește într-una, a ieșit să comenteze evenimentele din 24 noiembrie. Și astfel a pierdut o bună ocazie să tacă din gură”, comentează Dragoș Damian, CEO Terapia.
„Prietenii mei din mediul de afaceri nu se vor supăra pe mine pentru titlu sau pentru conținut. Ei oricum îmi spun într-una fie că sunt bolnav mental dacă cred că îi pasă cuiva de «Cumpără Românește» sau «Cumpără Fabricat în România», fie că sunt un moș comunist pentru că spun ca am dat jos mii de fabrici fără să trebuiască și fără să punem nimic la schimb, fie că sunt un nostalgic ceaușist pentru că spun că doar el a construit infrastructură în România, fie că sunt spion ungur pentru că îi vorbesc de bine, fie că sunt omu’ lui Ciolacu pentru că cred în reindustrializare și în wage-led-growth.
Mediul de afaceri a ieșit să se dezică de actuala clasă politică
Așadar, cum spuneam, mediul de afaceri a ieșit să comenteze evenimentele de duminică. A ieșit, după 3 zile de uluire, plin de îngrijorare și încruntare pentru a declara că nu se mai simte reprezentat de actuala clasă politică și că aceasta trebuie să fie reformata degrabă. Până vineri însă mediul de afaceri râcâia milog la ușa actualei clase politice pentru a obține facilități, scutiri și alte pomeni. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe demisiile lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, cei doi premieri sub care economia României nu a dus-o niciodată atât de bine, că mediul de afaceri a ieșit să se dezică de ei.
Apoi, mediul de afaceri a reluat în clișee pline de neologisme sforăitoare teme de maximă importanță, apartenența la circuitul euro-atlantic, maturitate și responsabilitate politică, front comun pentru alegerile de la 1 decembrie sau 8 decembrie. În toate aceste declarații, cu prudența (am moderat mai potrivitul «lașitatea») cu care ne-a obișnuit, mediul de afaceri nu a spus negru pe alb ce dorește el sau ce le cere politicienilor să facă.
Mediul de afaceri a pierdut o bună ocazie să tacă din gură
Astfel încât, fără să îmi ceară nimeni, le adresez scuze politicienilor în numele mediului de afaceri care, așa cum spuneam, a pierdut o bună ocazie fie să tacă din gura, fie să spună răspicat ceea ce gândește cu privire la alegeri, fie să iasă în stradă să protesteze alăturându-se copiilor de acolo. E mai complicat sa vorbești răspicat când ești baricadat în spatele laptopului cu IA și în birourile de clasa A și în sălile de conferința de cinci stele.
Propun mediului de afaceri câteva soluții ca să își repare obrazul
Cu multă umilință propun mediului de afaceri câteva soluții imediate pentru ca să își repare obrazul:
Să dea o declarație comună din care să reiasă că în ultimii 3 ani, în guvernarea PSD-PNL, cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu premieri, în ciuda multiplelor crize de toate felurile, mediul de afaceri a avut cei mai buni ani de dezvoltare din istorie.
Să viralizeze, prin toate mijloacele aflate la dispoziție, inclusiv social media, deja viralul «Marcel Ciolacu, vino înapoi! Am glumit cu Nordisul».
Să se angajeze că dacă Klaus Iohannis, prin CSAT, reușește să anuleze alegerile de la 24 noiembrie, îi cumpără și donează vila din Aviatorilor.
Închei invitând mediul de afaceri, ca în eventualitatea în care alegerile nu vor fi anulate și după 8 decembrie cineva, prin declarații inconștiente, ne atrage într-un război, să se înroleze voluntar și sa meargă pe front în locul copiilor și nepoților noștri”, este de părere Dragoș Damian, CEO Terapia.
EVENIMENT
CSAT: Au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influența corectitudinea procesului electoral. TikTok nu a respectat normele
România a devenit o prioritate pentru acțiunile ostile ale Federației Rusă, este una dintre concluziile din ședinta Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
De asemenea, s-a concluzinat că au avut loc și atacuri cibernetice, dar și că un candidat la alegerile prezidențiale, respectiv Călin Georgescu, a beneficiat de o expunere masivă pe fondul unii tratament preferențial pe platforma TikTok, care nu a respectat normele legale.
CSAT: Au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influența corectitudinea procesului electoral
O Ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de către Președintele României, Klaus Iohannis, a avut loc joi, 28 noiembrie la Cotroceni.
Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu are atribuții legate de desfășurarea procesului electoral, însă, în cazul în care există elemente cu impact asupra securității naționale, se impune analiza acestor aspecte în cadrul unei reuniuni a CSAT, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.
România a devenit o prioritate pentru acțiunile ostile ale unor actori statali și non-statali, în special Federația Rusă
“În cadrul ședinței, reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniul apărării, al ordinii publice și al securității naționale au prezentat evaluări cu privire la posibile riscuri la adresa securității naționale, generate de acțiunile unor actori cibernetici statali și non-statali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral.
Potrivit documentelor prezentate, membrii Consiliului au constatat că au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influența corectitudinea procesului electoral.
De asemenea, a fost confirmat faptul că, în actualul context de securitate regional și mai ales electoral, România, alături de alte state de pe Flancul Estic al NATO, a devenit o prioritate pentru acțiunile ostile ale unor actori statali și non-statali, în special Federația Rusă, existând din partea acesteia un interes în creștere pentru a influența agenda publică în societatea românească și coeziunea socială”, se arată în același comunicat.
“Expunere masivă pe fondul tratamentului preferențial pe platforma TikTok”
În același comunicat de arată că din analiza documentelor a reieșit, totodată, că, prin încălcarea legislației electorale, un candidat la alegerile prezidențiale a beneficiat de o expunere masivă pe fondul tratamentului preferențial pe care platforma TikTok l-a acordat acestuia prin faptul că nu l-a marcat drept candidat politic, respectiv fără a-i cere obligația de a marca materialele electorale de tip video cu codul unic de identificare atribuit de Autoritatea Electorală Permanentă la desemnarea mandatarului financiar coordonator, obligație impusă prin legislația electorală.
“Astfel, vizibilitatea candidatului respectiv a crescut semnificativ în raport cu ceilalți candidați care au fost recunoscuți de algoritmii TikTok drept candidați la alegerile prezidențiale, iar conținutul promovat de aceștia a fost filtrat masiv, diminuând exponențial vizibilitatea acestora la nivelul utilizatorilor platformei.
Acest tratament preferențial a fost potențat cu nerespectarea de către TikTok a Deciziei Biroului Electoral Central, care a constatat că, în fapt, compania chineză, contrar celor comunicate în mod oficial autorităților române, nu a implementat sub niciun aspect prevederile Deciziei BEC”, arată Administrația Prezidențială.
“TikTok nu a respectat normele legale”
Din această perspectivă, CSAT a luat act de faptul că, în mod cert, rețeaua de socializare TikTok, prin neimplementarea Deciziei BEC, nu a respectat normele legale care reglementează desfășurarea procesului electoral, cu impact asupra rezultatului final al acestuia.
“În acest sens, membrii Consiliului au cerut autorităților cu atribuții în domeniul securității naționale, celor cu atribuții în buna desfășurare a procesului electoral, precum și organelor de urmărire penală să întreprindă de urgență demersurile necesare, conform competențelor legale, pentru clarificarea aspectelor prezentate în ședința CSAT”, se mai arată în comunicat.
Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a fost convocată miercuri de președintele României Klaus Iohannis.
Pe agendă s-a aflat analiza unor posibile riscuri la adresa securităţii naţionale generate de acţiunile unor actori cibernetici statali şi non-statali asupra unor infrastructuri IT&C suport pentru procesul electoral. La şedinţă au participat și premierul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, directorul SIE, Gabriel Vlase, un reprezentant al SRI, şeful SMAp, Gheorghiţă Vlad, consilierul prezidenţial și Ion Oprişor, secretarul CSAT, Mihai Şomordolea.
Tot astăzi, Curtea Constituțională a României (CCR) a cerut Biroului Electoral Central să renumele toate voturile, incluiv cele nule, din primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, pentru a exlude orice posibilitate de fraudă la vot.
La Cluj-Napoca a fost lansată o aplicație mobilă inovatoare destinată afacerilor din România, care oferă muzică ambientală pentru spațiile comerciale și reduce la jumătate costurile de licență. Cu ajutorul ei, utilizatorii pot personaliza foarte simplu ambianța audio din magazine, cafenele, restaurante sau hoteluri, conectându-se rapid la sistemele de sonorizare deja existente și asigurând o experiență muzicală unică pentru clienții lor.
Aplicația QInStore Music oferă o gamă largă de playlisturi, fiecare cu peste 600 de piese actualizate lunar. Aceasta permite inclusiv acoperirea automată a costurilor legate de drepturile de autor cu doar două click-uri pe telefonul mobil, obținând reducerea costurilor de utilizare a muzicii artiștilor independenți cu până la 50%.
Aplicație mobilă inovatoare pentru MUZICĂ ambientală, lansată la Cluj
Este un produs 100% românesc dezvoltat de compania QSound Soft din Cluj-Napoca și reprezintă un upgrade semnificativ al platformei existente de 12 ani pe piața românească, Q InStore Radio. Concepută pentru a fi mult mai versatilă și ușor de utilizat, aplicația aduce un nivel superior de flexibilitate în gestionarea muzicii ambientale, făcând-o accesibilă oricărei afaceri, indiferent de mărime sau specific.
Contactat de Cluj24, Dan Chiuzbăian, CEO Q Sound Soft ne-a vorbit despre avantajele utilizării acestei aplicații: ”Până acum, soluția noastră necesita un sistem dedicat de redare. Noua aplicație pentru smartphone simplifică totul: ai nevoie doar de un telefon mobil. Descarci aplicația, faci un abonament și ai muzica dorită în spațiul tău, fie că este un magazin, un centru comercial, hotel, restaurant, cafenea sau alt business. Nu mai ai nevoie de alte echipamente de playout; totul este acum la îndemână și ușor de gestionat.
Cererea de licențiere se completează digital, fără hârțogărie, iar noi ne ocupăm mai departe de tot. Baza muzicală de unde clientul își poate alege tipul de muzică este alcătuită din piese originale, create de artiști din toată lumea, neafiliați unor case de discuri. Aceștia își pun la dispoziție creațiile cu drepturi de autor prin intermediul unei entități numite Independent Management Entity care gestionează tot.
Genul muzical ambiental la care clientul se abonează are la rândul lui mai multe categorii, în funcție de mediul și locația de difuzare. Aceasta poate fi spital, hotel, local, magazin și așa mai departe. Momentan, aplicația este disponibilă pentru telefoanele cu Android, însă deja lucrăm la o variantă pentru IOS.”
Avantajele aplicației QInStore Music
1. Licențiere implicită a conținutului muzical
Aplicația asigură acoperirea drepturilor de autor necesare pentru difuzarea muzicii în spațiile comerciale, printr-un proces simplificat, cu doar câteva clickuri. Astfel, utilizatorii sunt mereu conformi din punct de vedere legal, fără a se confrunta cu birocrația asociată, și pot oferi clienților o experiență muzicală plăcută și sigură.
2. Reducerea costurilor pentru difuzarea muzicii ambientale cu peste 50%
Economisirea vine pe două paliere: reducerea la 0 a costurilor legate de playerul de redare, care, în această variantă, poate fi telefonul mobil al utilizatorului, și reducerea cu peste la 50% a autorizației de comunicare a muzicii ambientale, folosind muzica IME (Independent Management Entity). Aceasta reprezintă o soluție accesibilă și complet legală pentru afaceri, în acord cu legislația europeană, conform cu directiva EU/26/2014, contribuind la optimizarea bugetului, fără a compromite calitatea ambianței muzicale oferite.
3. Playlisturi diversificate și actualizate constant
Aplicația QInStore Music oferă utilizatorilor acces la o gamă largă de playlisturi, fiecare conținând minimum 600 de piese, care sunt actualizate lunar. Această diversitate muzicală permite oricărui spațiu comercial să creeze o atmosferă personalizată și mereu proaspătă, adaptată la nevoile și preferințele clienților.
4. Conectivitate simplă și instantanee la sistemele de sonorizare
Cu ajutorul aplicației, utilizatorii își pot conecta rapid telefonul mobil la sistemul de sonorizare al locației prin cablu sau bluetooth. În doar câteva secunde, muzica începe să fie redată, eliminând astfel necesitatea unor setări complexe sau cabluri suplimentare. Aceasta reprezintă o soluție eficientă și ușor de utilizat pentru toate tipurile de afaceri.
5. Control total al muzicii ambientale!
Noua aplicație mobilă QInStore Music le permite utilizatorilor să îmbunătățească ambianța din magazine, restaurante, hoteluri, clinici și alte spații, oferind o experiență muzicală personalizată care contribuie direct la creșterea satisfacției clienților și la loializarea acestora. În plus, utilizatorii pot profita de un control total asupra formatelor muzicale, adaptând muzica la diferite momente ale zilei sau la sezonalitate.
Disponibilitate și utilizare Aplicația QInStore Music este disponibilă pentru descărcare din Google Play, AICI, oferind o interfață prietenoasă și intuitivă. Pentru utilizatorii noi, aplicația vine cu o perioadă de testare gratuită de 14 zile, pentru a explora toate funcționalitățile și beneficiile sale. După instalarea și testarea aplicației (în perioada de testare nu poate fi folosită pentru difuzare de muzică în spații comerciale), utilizatorul poate să-și aleagă playlisturile preferate și își face cererea de licențiere conform specificațiilor locației (adresă, suprafață, tip afacere). Noi obținem de la organismele de gestiune colectivă a dreptului de autor toate autorizațiile necesare difuzării muzicii ambientale, conținutul audio putând fi redat în cel mai scurt timp. Abonamentele lunare pornesc de la 22 EUR + TVA/locație.
Despre Q InStore Radio
Q InStore Radio este un furnizor de top de soluții de muzică ambientală pentru peste 500 de locații comerciale în România și Bulgaria, de la retail și cafenele, până la clinici și spații medicale. Cu o experiență vastă în domeniu, platforma oferă soluții personalizate care aduc valoare adăugată prin muzică și conținut audio captivant. De asemenea, Q InStore Radio, prin mandat specific din partea clientului, poate obține toate autorizațiile necesare pentru comunicarea muzicii ambientale și poate gestiona relația cu Organismele de Gestiune Colectivă (UCMR-ADA, UPFR, CREDIDAM).
Din punct de vedere tehnic, soluția de bază Q InStore Radio permite, pe lângă difuzarea de muzică ambientală, și difuzarea de mesaje publicitare targetate, fără interferența mesajelor concurenței. Practic, devine un post de radio propriu, un canal de comunicare exclusiv care intensifică experiența consumatorului cu brandul. Această opțiune de difuzare de mesaje publicitare nu este valabilă și în aplicația pentru telefonul mobil QInStore Music, ci doar prin intermediul platformei cu hardware dedicat livrat de Q InStore Radio.
Miza alegerilor din 1 decembrie este una existențială pentru parcursul European și democratic al României. La 35 de ani de la Revoluție, orientarea strategică a României spre vest, aderarea la principiile și valorile democrațiilor occidentale este pusă sub semnul întrebării.
În condițiile în care riscăm să ne întoarcem în vremuri negre ale istoriei noastre, votul din 1 decembrie devine unul pentru Salvarea României. Diferența față de 1989 este că acum putem face acest lucru la urne, prin vot.
De 1 decembrie votează USR: Pentru o Românie democrată și europeană (PE)
De ce am ajuns aici?
Votul din 24 noiembrie a fost unul împotriva candidaților PSD-PNL. Românii vor schimbare. Și e de înțeles. În ultimii ani au văzut un Președinte care i-a tratat cu indiferență și aroganță. Au văzut un Guvern care a avut grijă doar de speciali, nu de toți oamenii și care a fost rupt total de realitate și de problemele lor.
Soluția reală vs. soluția falsă
USR a venit cu o propunere clară de reformare a României și a modului de a se face politică în România. A fost un mesaj de schimbare ferm și neechivoc. Acest lucru a fost apreciat de clujeni și de toți românii, candidatul USR, Elena Lasconi reușind o performanță extraordinară prin accederea în turul II al alegerilor prezidențiale.
Există în acest moment două abordări diametral opuse privind schimbarea care trebuie să vină. Există o schimbare care propovăduiește, sub masca suveranismului, abordări radicale, izolaționiste și apropierea de Rusia. Aceasta ar fi o schimbare distructivă pentru România. Ar fi o schimbare din rău spre mai rău și este o soluție falsă.
Și există abordare prin care schimbarea trebuie să însemne menținerea drumului european, a principiilor și valorilor democratice, însă cu o schimbare a modului în care politica este făcută. Să nu mai vedem aroganță și dispreț din partea statului prin guvernanții săi pentru oameni. Să vedem respect, sprijin și empatie. Să vedem grijă pentru toți, nu doar pentru unii. Nu Europa e de vină că am fost conduși prost. Nu Rusia și întoarcerea în timp sunt salvarea. Ci doar noi înșine ne putem salva la vot pentru un alt mod de a face politică, însă fără a nega niciodată drumul și apartenența noastră în Europa.
Despre noi. Despre respect.
Respectul pentru oameni se demonstrează prin fapte și nu prin vorbe. Am format pentru alegerile parlamentare cea mai valoroasă echipă de candidați din Cluj. Pe ea se găsesc numai oameni corecți, fără nici o problemă de integritate, cu experiență de succes în domenii cheie și cu dorința de schimba lucurile în bine pentru clujeni.
De asemenea, am venit ca echipă cu proiecte și inițiative cheie care să îndrepte inechitățile și să îmbunătățească calitatea serviciilor publice, de la sănătate, la educație și administrație. Toate reprezintă o formă concretă a respectului nostru deja manifest pentru clujeni.
Despre viitor
Vom fi din parlament pilonul de sprijin al Elenei Lasconi. Vom fi motorul unei guvernări democrate, reformiste și proeuropene. Știm că nu suntem perfecți. Dar spre deosebire de alții căutăm mereu să fim mai buni și chiar ne străduim să facem lucruri bune pentru clujeni. Suntem o echipă solidă pentru un Cluj puternic.
CMF 11240015