Connect with us
Advertisement
Advertisement

CULTURA

VIDEO. Povestea lui Marco, bucătarul italian din Cluj care i-a gătit lui Emil Boc. ”Am pasiunea de a face mâncare pentru oameni”

Publicat


Dacă ai trecut vreodată pe la Gustador, micul „sandwich shop” din Cluj-Napoca, după cum se autointitulează pe pagina de Facebook, poate ai zărit un bărbat la fel de mărunțel lucrând de zor în bucătărie la comenzile de pizza.

Sau poate nu, poate nici nu ai auzit de restaurantul ăsta. Dar eu, când priveam după tejghea, eram fascinată de simplitatea omului care îmi pregătea aproape fiecare comandă – uneori nu nimeream pe tura lui și, neștiind că lucrează în ture, mă întrebam dacă a părăsit locul de muncă.

La Gustador îmi plăcea să aștept. În timpul ăla mă gândeam cum că bucătarul sigur e dintr-o țară mai caldă, poate Spania, Italia, dar aducea și a sud-american. Îmi imaginam și că ar fi venit din Albuquerque ca să-și extindă Los Pollos Hermanos la Cluj, fiindcă locația în sine are, pentru mine, o atmosferă similară cu legendarul restaurant din Breaking Bad.

Am aflat apoi că pe domnul din bucătărie îl cheamă Marco și că e italian. Dacă tot am creat atmosfera de serial, îți dau un mic spoiler înainte să îl descoperi: faptul că a învățat română la 55 de ani (după ce a învățat și spaniolă) și faptul că i-a gătit o masă specială lui Emil Boc nu sunt nici pe departe cele mai captivante părți din poveste.

Marco scrie și poezii. Marco a ieșit din spital și s-a dus direct în bucătărie. A făcut suficiente în viață ca să nu aibă regrete. Da, e ceva de citit despre el, dar dacă ți-a plăcut trailer-ul, nu vrei să vezi și restul serialului? Nu e Breaking Bad, dar putem să-l numim „Better Call Marco”, pentru că e mereu la datorie.

Bucătar din greșeală: „Aveam încasări de milioane de lire”

Marco e un italian din Florența de 61 de ani, venit la Cluj cu soția și cei doi copii în urmă cu 6 ani. A început să lucreze în bucătărie după aproximativ 3 ani de management, proaspăt major, când un prieten rămăsese fără bucătar în restaurant, iar el l-a ajutat un timp mai îndelungat, până când și-a însușit această meserie la un nivel greu de imaginat.

„A fost o greșeală, am mers la restaurantul unui prieten și bucătarul a trebuit să plece în armată, așa că eu i-am ținut locul o vreme. Nu mă simțeam în largul meu la început, dar pe măsură ce trecea timpul, ajunsese să-mi placă, iar fostul angajat, care plecase în armată, nu a vrut să se întoarcă în bucătărie.

Prietenul acela mi-a propus apoi să împărțim afacerea, să fie 50-50, iar eu i-am zis să vedem cum merge. A prins foarte bine, ne-am ocupat de tot, de la rețete la tematici. În fiecare seară aveam ceva diferit. O seară aveam preparate din Italia, seara următoare făceam farfurii spaniole și așa mai departe.

Mai târziu, am făcut un împrumut la bancă pentru a deschide alte restaurante cu fratele meu. După 2 ani jumate plătisem toate datoriile, aveam încasări de milioane de lire”, povestește Marco, pentru Cluj24.

22 de ore din 24 în bucătărie: „După ce am ieșit din spital am mers direct la muncă”

Pasiunea pentru gătit a crescut atât de mult încât nu o mai putea ține sub control. Ajungea să petreacă și câte 22 de ore într-o zi cu fratele său în bucătărie, cererea fiind foarte mare. Dar și după ce s-a mutat printre români a continuat să lucreze până la epuizare.

„Am avut probleme, am leșinat la lucru, m-am operat de ulcer aici, la Cluj, iar după ce am ieșit din spital am mers direct la muncă. Seara eram la Roata Făget. Șeful mi-a zis că am probleme, m-a trimis acasă, a zis să stau liniștit o săptămână.

M-am dus acasă, am sunat un prieten și i-am spus că sunt liber și m-am dus la el. Pentru mine, asta e viața”, notează italianul.

whatsapp image 2022 12 15 at 01.02.38 (4)

Poliția a intervenit, succesul s-a înzecit

De altfel, în 12 ani de muncă în Italia nu a avut mai mult de o săptămână liberă. Era ocupat să îmbunătățească serviciile constant, de la tehnologizare la divertisment.

„Am pus și telefoane și computere în interior, m-am ocupat și de muzică, erau seri în care aveam dansatori. Am avut, la un moment dat, probleme cu poliția, care ne-a scos clienții afară. Restaurantul respectiv era la etaj și îi deranja pe cei de jos, așa că am deschis o terasă de aproape 120 de locuri, unde oamenii veneau grămadă. Cred că am cunoscut 1 milion de persoane acolo. Mi-am făcut mulți prieteni, încă mă sună de la Roma, Veneția, Milano sau din alte zone”, susține acesta.

După ce fratele lui s-a mutat în Elveția, Marco s-a gândit că nu vrea să stea singur și nu știa ce să facă mai departe, dar la ceva timp după, a cunoscut o româncă și viața l-a purtat până în Transilvania. După o vizită anterioară în București, a decis să se stabilească la Cluj, pentru că e un oraș dezvoltat, dar mai liniștit, iar el avea nevoie – oarecum – de o pauză.

Cină pentru 12 persoane, acasă la Emil Boc: „A vrut să stea de vorbă cu bucătarul”

În altă ordine de idei, spontaneitatea și nevoia de schimbare l-au făcut să renunțe la viața de acolo. Astfel, la 55 de ani, a început să învețe româna de la prietenii pe care și i-a făcut aici. În prezent, lucrează în 6 bucătării, pe lângă cea de la Gustador, la care se adaugă și mesele private unde mai este invitat ocazional. La scurt timp după stabilirea sa în Cluj a fost chemat de însuși primarul Emil Boc pentru a-i găti o cină.

„A venit la Roata Făget odată, a comandat ceva de mâncare și când a terminat a vrut să stea de vorbă cu bucătarul. M-am dus la masă, mi-a zis că are câțiva prieteni din Italia și m-a întrebat dacă aș putea găti pentru ei.

Am fost la el acasă și am gătit pentru 12 persoane. I-a plăcut foarte mult și a dat vorba mai departe că e un bucătar italian în Cluj. Între timp, un prieten mi-a spus că are nevoie de bucătar la acest local, Gustador. Eu i-am zis să vedem întâi cum merge, pentru că trebuia să schimb rețetele până să ajungem la produsul final”, relatează Marco.

whatsapp image 2022 12 15 at 01.02.38 (5)

2 zile de serviciu cu… 2 zile de serviciu, dar în altă parte

Lucrurile au mers bine, a stabilit să lucreze 2 zile și 2 să aibă liber. Dar și în cele 2 zile de odihnă ajunge să gătească, nu doar pentru familie, ci și pentru alte restaurante. Patronii îl contactează când au nevoie de bucătar și îl plătesc la finalul programului, dar primește solicitări și de la clienți care îl invită să gătească la domiciliu.

Pentru asta, tot el se ocupă de cumpărături. Mai există și excepții, dar în majoritatea cazurilor, el face aprovizionarea, pentru a fi sigur că are ingredientele potrivite pentru fiecare fel de mâncare.

„Clientul nu plătește în plus. Eu îi zic de la bun început prețul pentru numărul respectiv de persoane, cu tot cu desert, adică masa completă. Și păstrăm legătura prin mesaje sau apeluri”, adaugă el.

Gusturi din toate colțurile lumii: „Am învățat secrete din bucătărie care nu se învață la școală”

A gătit de-a lungul timpului multe feluri de mâncare, de la cele franțuzești până la cele suedeze. Mai demult a stat și în Spania, mai exact în Formentera, unde a avut timp să exploreze bucătăria locală. Tot atunci a învățat spaniola, apoi a venit în România, unde a constatat că se mănâncă mai gras, ceea ce, la început, a fost un șoc pentru el, fiind obișnuit cu pastele și mâncărurile ușoare, în general.

„În bucătărie, întotdeauna e ceva nou de învățat. Se schimbă rețetele, se schimbă clienții, ei vor lucruri noi, – cerințele diferă oricum de la o zonă la alta – iar personalul trebuie să se adapteze.

Am avut ocazia să merg la un restaurant de 5 stele. Șeful mi-a propus să petrecem o seară împreună. Am învățat secrete din bucătărie care nu se învață la școală și atunci mi-am dat seama că am pasiunea asta de a face mâncare pentru oameni.

E o satisfacție când îi vezi că se bucură de mâncarea pe care le-o oferi. Chiar dacă totul a pornit de la o întâmplare, nu aș face nimic diferit”, mai spune bucătarul.

whatsapp image 2022 12 15 at 01.02.38 (2)

Zbor spontan la datorie: „După 1-2 ani e o rutină, prefer schimbarea”

Nu regretă nicio decizie, fie ea bună sau rea. Odată, un prieten din altă localitate l-a sunat să-i spună că are nevoie de un bucătar, iar ziua următoare Marco și-a luat bilet de avion.

„Lucrez unde vreau eu, nu îmi place să stau într-un loc. După 1-2 ani devine obositor, e o rutină, iar eu prefer schimbarea. Am avut restaurante cu zeci de angajați în grijă când stăteam în Italia și era foarte obositor. Veneau peste 1000 de clienți într-o zi, de aceea stăteam cu zilele la muncă”, spune Marco.

În schimb, de când s-a mutat la Cluj, susține că s-a liniștit, deși lucrează zilnic.

„Am un apartament în Mănăștur, dar cu ajutorul unui prieten de la Chinteni, am reușit să ridic o casă acolo, unde mă relaxez”, adaugă el.

Alte proiecte: MasterChef Italia și catering cu soția, pentru elevi

Un recrutor de la Chefi la Cuțite l-a contactat pe Marco înainte să vină în țară pentru a-i propune să participe la concurs, dar a preferat să meargă la MasterChef Italia, fiindcă în perioada aceea avea deja mult de lucru și nu putea părăsi țara.

„Am fost la preselecții, am trecut de mai multe etape, dar la un moment dat nu se mai putea trece decât dacă se plătea, era pentru cei cu relații, așa că m-am oprit acolo”, dezvăluie italianul.

Oricum, celebritatea nu era pe lista lui de dorințe. Dacă ușa MasterChef s-a închis, altele au continuat să se deschidă pentru el, dincolo de succesul deja existent cu restaurantele.

De exemplu, împreună cu soția, a demarat un proiect de catering cu care a participat la 2 evenimente, unul în Oradea și unul în Brașov. Va mai urma unul anul viitor și speră să aibă colaborări cu diferite instituții din oraș, în special școli, ca să gătească pentru elevi.

whatsapp image 2022 12 15 at 01.02.38 (1)

Oportunități și recompense refuzate. Valorile lui Marco

Totuși, nu orice colaborare ajunge să fie prosperă. Are un set de principii de la care nu se abate, iar dacă șeful nu este pe aceeași lungime de undă cu el, colaborarea nu poate merge mai departe.

Spre exemplu, Marco a povestit cum s-a întâlnit mai demult cu un angajator care i-a spus să pregătească mai multe feluri de mâncare în avans, acestea fiind încălzite ulterior pentru clienți, iar el a refuzat.

„Dacă vine un client la restaurant, eu nu ofer decât mâncare proaspătă”, punctează acesta.

Dar au existat și experiențe cu totul diferite, în care a refuzat să primească recompensa pentru munca depusă. Într-o seară, la restaurantul la care lucra atunci, au venit doar 3 clienți, iar la sfârșit de program, Marco nu a vrut să primească banii pe tură.

„Un proprietar are multe lucruri de plătit, în seara aia nu a făcut vânzare, iar eu am lucrat oricum din plăcere, nu aveam nevoie de bani, așa că i-am zis să-i păstreze liniștit”, menționează el.

whatsapp image 2022 12 15 at 01.02.38 (3)

După tejghea. Filosofiile lui Marco. Educație, greșeli, respect, bani și regrete

Marco are un sistem de valori bine pus la punct și pe plan personal, nu doar pe cel profesional. Are o fată și un băiat și e de părere că educația oferită de un părinte trebuie să permită copilului să învețe, dar și să greșească.

„Copiilor le-a fost foarte greu să se adapteze cu limba, noi nu am mai vorbit română până să ne mutăm aici. Băiatul s-a gândit să dea la facultate, dar s-a angajat la un magazin Altex. Îi place electronica, așa că deocamdată rămâne acolo.

Când era mai mic voia să devină bucătar. I-am zis să urmeze drumul care i se pare lui potrivit, dar l-am sfătuit să evite profesia mea pentru că ocupă foarte mult timp. M-a însoțit la serviciu 2 săptămâni, apoi și-a dat seama că nu e pentru el. Iar fata e la facultate, studiază pictura, îi place. Dacă va vrea să deschidă ceva personal în viitor, o ajut.

Nu le interzic nimic. Le-am spus că banii se fac greu și doar dacă ai cap. I-am educat, dar cred că e bine să mai greșești din când în când, important e să ai grijă cât și cum. Pentru că am cunoscut, de exemplu, chefi care considerau că sunt cei mai buni din țară, dar care au fost corectați de alții mai mici.

Ce vreau să zic e că nu suntem atotștiutori și că din greșeli devenim mai buni. E important să avem respect unii față de ceilalți și să ne amintim că toată viața învățăm. Înainte de bani, trebuie să fie respect”, opinează Marco.

Pentru el, mai contează foarte mult să nu aibă regrete. A profitat de orice ocazie pentru a se descoperi și a învăța de la oameni din toată lumea.

„Nu mă critic dacă am greșit, nu îmi reproșez dacă nu am făcut ceva, înseamnă că așa a fost să fie, face parte din viață. Altfel nu poți evolua, altfel nu poți avea grijă nici de un copil. Iar din greșelile mele îi învăț și pe ei.

Într-o seară, în tinerețe, am avut în buzunar câteva milioane de euro, iar în câteva zile i-am cheltuit pe toți. Am mers prin oraș, mi-am cumpărat haine, am mâncat la restaurante cu prietenii și așa am golit tot ce am strâns. Dar am învățat din asta și le spun să nu procedeze la fel ca mine”, completează el.

10363855 523493177777370 1232969596626521857 n

Bucătar și poet amator. Pe urmele tatălui

Cum fata lui e la pictură și băiatul a fost tentat să devină bucătar, s-ar putea spune că pasiunea pentru gastronomie și artă circulă în familie. Dar totul a început de la tatăl lui Marco. Bucătar și critic de artă, acesta a fost o sursă de inspirație pentru urmași.

„Mi-a zis că e mai bine să fac azi ce vreau, decât să bat pasul pe loc. Pentru mine, asta-i viața. Dacă vreau să fac ceva, fac imediat, nu stau mai multe zile să mă gândesc dacă merge sau nu”, mai spune italianul.

La rândul lui, Marco a arătat interes și pentru alte ramuri ale artei, dincolo de gastronomie, în prezent având un caiet în care își notează diferite idei, ca într-un jurnal, sub forma unor poezii.

„Unii îmi ziceau să dau la Literatură, dar am preferat să rămân în bucătărie. Am cochetat cu poezia, într-o seară am avut inspirație și am scris vreo 50-60 de poezii (în italiană). I le dădusem tatălui meu pentru o revistă, numai că el le-a pierdut și nu am putut rescrie versurile. Fac asta și acum, am un caiet unde îmi notez diferite idei, dar nu scriu des, cred că am vreo 100 de rânduri strânse”, precizează acesta.

99364912 2874406619352669 6678133653710569472 n

Meniul preferat. Ce mănâncă de sărbători

Când nu scrie poezii, scrie rețete, dar într-o notă foarte personală.

De exemplu, meniul de Crăciun e deja pregătit. Cum cel mai mult îi place să mănânce paste, masa festivă nu se poate lipsi de un astfel de preparat. Dar nu va fi orice farfurie de paste, ci una personalizată.

„Îmi plac pastele cu creveți, spumă de dovlecel și sos de portocale, asta voi pregăti de Crăciun. Se pune și puțină țuică deasupra, se dă foc, creveții se deschid, și apoi se poate mânca”, indică el, pe scurt, referitor la principalul fel de mâncare.

Ca desert, va face gogoși umplute cu înghețată și cu cremă de căpșuni deasupra, la care va adăuga biscuiți și alte ingrediente manevrate cu tehnici prea complexe pentru a fi explicate în câteva rânduri.

Dar da, Marco are gusturi rafinate. Poți să îi faci o vizită la Gustador în centrul orașului, dacă îl nimerești în zilele de muncă. Dacă nu, întreabă de el și poate alegi să te răsfeți cu o masă specială acasă sau la unul dintre celelalte 6 restaurante. Tu alegi ce faci, eu am vrut doar să dau povestea mai departe.

39522218 1767903893336286 7739371354738130944 n



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Primăria Cluj anunță 30 iunie 2024 ca termen LIMITĂ de depunere a cererilor de PARCARE pentru persoanele cu dizabilități

Publicat

parcare cluj facebook

Primăria Cluj anunță 30 iunie 2024 ca termen limită de depunere a cererilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

„Posesorii cardurilor-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități eliberate până la data de 1 iulie 2023 sunt rugați să se adreseze, Direcției de Asistență Socială și Medicală, până cel târziu în data de 30 iunie 2024, în vederea eliberării unui nou card-legitimație de parcare, conform cerințelor prevăzute în Ordinul nr. 163/2023 privind implementarea formatului unic al cardului-legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap.

Primăria Cluj anunță 30 iunie 2024 ca termen LIMITĂ de depunere a cererilor de PARCARE pentru persoanele cu dizabilități

Cererea pentru eliberarea cardului-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități împreună cu următoarele documente: carte de identitate, certificat de încadrare în grad de handicap, o fotografie ¾ cm tip carte de identitate (electronic în format jpeg) pot fi trasmite online la adresa de email: dizabilități@dasmclujnapoca.ro sau pe Whatsapp la numărul de telefon 0735210552.

De asemenea, beneficiarul poate depune documentele mai sus amintite la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, din municipiul Cluj-Napoca, aleea Venus FN (aleea situată între nr. 20-22), ghişeul 3, după următorul program:

Luni, marţi, miercuri între orele: 8:30 – 15:30

Joi între orele 8:30 – 17:00

Vineri între orele 8:30 – 14:00.

Cardurile-legitimație de parcare pentru persoanele cu dizabilități emise până în data de 1 iulie 2023 își păstrează valabilitatea până în data de 30 iunie 2024”, se arată în comunicat.

Citește mai departe

EVENIMENT

„Bursucul” a pus-o la treabă pe CFR Cluj de Ziua Muncii. Va sta pe bancă la meciul cu Rapid

Publicat

dan petrescu 2

Dan Petrescu a început, de 1 Mai, oficial munca la CFR Cluj. El va debuta pe teren propriu, duminică seară, în fața Rapidului, la ora 21:30.

„Bursucul” nu a mai așteptat finalul sezonului pentru a reveni pe banca clujenilor, sperând să obțină un loc care duce în cupele europene, scrie GSP.

„Bursucul” a pus-o la treabă pe CFR Cluj de Ziua Muncii. Va sta pe bancă la meciul cu Rapid

În această dimineață, Dan Petrescu a condus primul antrenament din noul mandat. Tehnicianul i-a pus pe jucători la treabă chiar pe 1 Mai, de Ziua Muncii, și a supravegheat atent fiecare mișcare, alături de Francisc Dican, cel care a asigurat interimatul.

„Începem luna în forță, cu primul antrenament al lui Mister după revenirea în Gruia. De 1 Mai, sărbătorim prin muncă pentru a fi în cea mai bună formă la meciul de duminică seara, cu Rapid” a fost mesajul clujenilor.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Are și Clujul VAMA lui. De 1 Mai, câțiva clujeni s-au DISTRAT pe plaja urbană din Grigorescu

Publicat

vacanta
De 1 Mai, câțiva tineri au adus atmosfera din Vamă pe plaja urbană din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.
„Momente surprinse la răsărit pe plaja urbană din cartierul Grigorescu.
Grătar încins tuturor”, a scris pe Facebook primarul Emil Boc.

VIDEO. Are și Clujul VAMA lui. De 1 Mai, câțiva clujeni s-au DISTRAT pe plaja urbană din Grigorescu

„E 1 Mai, nu ești în Vamă, dar faci un picnic cu prieteni dragi la răsărit, pe plaja Grigorescu din Cluj și e cam același lucru”, este textul care însoțește filmarea.

Video: Cosmin Oana

Citește mai departe

CULTURA

Florin Piersic ar fi contractat o INFECȚIE nosocomială în Spitalul Militar Cluj-Napoca. E internat acum la Institutul Inimii

Publicat

Florin Piersic a fost transferat de la Spitalul Militar la Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, după ce ar fi contractat o infecție nosocomială. Actorul a fost internat acum două săptămâni pentru o intervenție chirurgicală la genunchi. Starea sa de sănătate este supravegheată îndeaproape de către echipa medicală specializată a institutului.

Ajuns la vârsta de 88 de ani, Florin Piersic se confruntă cu noi probleme de sănătate. Colegii săi din industria cinematografică și teatrală precum și fanii din întreaga țară sunt alături de el, dorindu-i o recuperare rapidă și completă, scrie ClujLive.

Florin Piersic ar fi contractat o INFECȚIE nosocomială în Spitalul Militar Cluj-Napoca. E internat acum la Institutul Inimii

Echipa medicală de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca se străduiește să-i ofere cele mai bune îngrijiri posibile pentru a-l ajuta pe Florin Piersic să-și revină la sănătatea sa deplină.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax