Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. O nouă familie atrasă de MIRAJUL Floreștiului. Prețurile mici la apartamentele cu pășune, apreciate și de PATRUPEDE

Publicat


magari 2

Clujul, devenit un Eldorado din Transilvania, atrage an de an din ce în ce mai mulți oameni din județele limitrofe și nu numai. Atâta doar că uneori prețurile la apartamente depășesc bugetul celor care s-ar muta aici. Așa că aleg, ca variantă secundară, cea mai mare comună din țară, dormitorul Clujului, Floreștiul.

Prețurile mai mici la apartamente și chirii fac ca populația acestuia să crească an de an. Timpul petrecut în trafic pare să nu-i deranjeze pe cei ce aleg această variantă, cu atât mai mult dacă au 4 picioare.


drmax.ro/
O nouă familie care a ales să se mute la Florești, mai exact pe str. Urușagului, a fost atrasă probabil și de pășunea din ofertă. Patrupedele au rezolvat cu un drum și problema tunsului gazonului, ca atare măgărușii sunt considerați vecini de treabă. Mai ales că nu au nevoie și de locuri de parcare.

magari 1

 

 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dramatic. Migranţi salvaţi din Marea Neagră. 8 copii, 8 femei, 22 de bărbaţi. Voiau să ajungă în România. Nu aveau combustibil

Publicat

De

38 de migranţi, printre care 8 copii, din Siria şi Afganistan, voiau să ajungă în România, prin Marea Neagră, dar ambarcaţiunea lor a rămas fără combustibil. Au fost salvaţi de paza de coastă din Bulgaria.

Treizeci şi opt de migranţi care încercau să ajungă în România au fost salvaţi joi în Marea Neagră de paza de coastă bulgară, a anunţat Ministerul de Interne de la Sofia, un incident rar care se produce într-un context de presiune migratorie, notează AFP.

Este pentru prima dată din 2014 când sunt găsiţi migranţi în apele teritoriale bulgare, a declarat presei Anton Mirkov, directorul poliţiei regionale de frontieră.

Persoanele salvate – 22 de bărbaţi, opt femei şi opt copii, originari din Siria şi Afganistan – au plecat din Turcia şi au fost reperaţi aflându-se în dificultate, în mijlocul unei furtuni.

‘Ambarcaţiunea, lungă de şapte-opt metri, nu mai avea combustibil’, a precizat comisarul Mirkov.

Astfel de echipaje navighează de obicei la mare distanţă de ţărm, a explicat el.

Autorităţile bulgare au raportat o creştere a presiunii migratorii la frontiera cu Turcia, lungă de 259 de kilometri.

Controalele au fost înăsprite semnificativ după moartea a doi poliţişti, la 25 august, la Burgas (est), loviţi de un autocar transportând migranţi.

Aproximativ 300 de militari au fost trimişi să consolideze un gard de sârmă ghimpată ridicat între 2014 şi 2017 la frontiera turcă, mai scrie AFP. AGERPRES

Potrivit datelor oficiale, UE avea nul trecut 447,2 milioane de locuitori, dintre care 23,7 milioane de locuitori nu erau cetățeni ai UE (5,3 % din populația UE), iar 37,5 milioane de locuitori erau născuți în afara UE (8,4 % din populația UE).

Citește mai departe

EVENIMENT

CCR: Procedura de judecare a contestării amenzilor contravenționale de până la 3000 de lei, imposibil de aplicat

Publicat

Curtea Constituţională a României (CCR) a concluzionat, miercuri, că procedura de judecată a plângerii contravenţionale împotriva sancţiunii avertismentului sau a amenzii de până la 3.000 lei „este imposibil de aplicat”, scrie Alba24.ro.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis, miercuri, AGERPRES, judecătorii constituţionali au admis obiecţia formulată de Avocatul Poporului şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.

„În esenţă, Curtea a reţinut că, din cauza modului în care este redactată legea criticată, procedura de judecată a plângerii contravenţionale împotriva sancţiunii avertismentului sau a amenzii de până la 3.000 lei este imposibil de aplicat, astfel că legea contravine prevederilor art.1 alin.(5) din Constituţie, în componentele referitoare la claritatea şi previzibilitatea legii”, se precizează în comunicat.

De asemenea, Curtea a reţinut că lipsa căii de atac a apelului împotriva hotărârii judecătoreşti prin care s-a soluţionat plângerea contravenţională, în ipoteza în care sancţiunea contestată este avertismentul sau amenda care nu depăşeşte suma de 3.000 lei, contravine dispoziţiilor constituţionale ale art.21 alin.(3) din Constituţie privind dreptul la un proces echitabil.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bloc tăiat de la apă. Casierul firmei de administrare a blocului s-a spânzurat. Cititor Cluj24: „Oare de ce?”

Publicat

spanzurat

Un bărbat spânzurat de un copac a fost găsit de către Poliția municipiului Turda. Acesta se afla pe malul râului Arieș, în zona bazinului de înot din oraș. Un cititor Cluj24 susține că bărbatul a fost casierul unei asociații de administrare la blocuri.

„Ieri am fost tăiați de la apă, blocul B1 de pe strada Lotus din cauza restanțelor. Șeful lui, președintele, dă din umeri și casierul s-a spânzurat. Oare de ce?”, a spus cititorul.

Potrivit acestuia, persoanele din bloc au rămas fără apă de ieri dimineață.

Citește și Bărbat spânzurat la Turda. Clujeanul şi-a pus capăt zilelor pe malul Arieşului.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Peste 150 de paturi electrice oferite de o fundație pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca

Publicat

martha dominguez de gouveia k nnvz z26w unsplash

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca anunță că Fundatia Metropolis vine motive de bucurie în perioada aceasta.

„Cu sprijinul fundației, peste 150 de paturi electrice au intrat în administrarea spitalului, fiind direcționate cu prioritate către secțiile în care patologia impune o mobilizare progresivă, pe secțiuni a pacienților”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Paturile electrice oferă pacienților confort optim și o independență sporită, asigurând o stare care contribuie la o recuperare rapidă. Totodată, ele sunt ușor de folosit pentru personalul de îngrijire.

Fundația Metropolis, prin inițiativa #SpitalePubliceDinBaniPrivați a demarat recent o campanie de strângere de fonduri necesare continuării proiectului de reabilitare a Clinicii de Ortopedie din cadrul spitalului.

„Mulțumim fundației, oamenilor de bine din jurul ei și, mai ales, celor care sprijină financiar inițiativele lor”, au mai spus cei de la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

sursa foto: unsplash

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax