Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Intervenţie spectaculoasă. Cum s-au luptat pompierii clujeni cu incendiul de la Tetarom

Publicat


Un incendiu puternic a avut loc, marți seara, la o hală din incinta parcului industrial Tetarom din Cluj. Lupta pompierilor cu flăcările a durat ore bune. Au fost implicate forțe și din județele limitrofe pentru a putea controla și limita extinderea focului.

Citește și: VIDEO. INCENDIU în incinta unei hale din parcul industrial Tetarom, în Cluj-Napoca. Pompierii au INTERVENIT cu 4 autospeciale

Ce spune ISU Cluj

„Forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj au desfășurat, în cursul nopții trecute, o amplă intervenție pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un obiectiv situat în Parcul Industrial Tetarom I din Municipiul Cluj-Napoca. Astfel, o suprafață de peste 1300mp, dintr-o hală cu funcțiuni mixte, a fost cuprinsă de flăcări, cu pericol de extindere la alte secțiuni din hala ce se intindea pe o suprafață de peste 3200mp, precum și la alte obiective aflate în apropiere.

Citește și: VIDEO FOTO. Imagini din DRONĂ cu incendiul de la hala Agressione, în incinta Tetarom Cluj-Napoca

Apelul de urgență a venit în jurul orei 19:30, iar primele echipaje operative au sosit la locul incendiului după opt minute de la solicitare. Imediat ce au ajuns, pompierii au efectuat recunoașterea situației și având în vedere amploarea evenimentului, au solicitat sprijin de la alte subunități, inclusiv de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele învecinate, respectiv Alba și  Sălaj.

„Flăcările au afectat peste o treime din suprafața halei”

Astfel, în prima etapă a intervenției au acționat patru autospeciale pentru stins incendii și două autoscări. Ulterior, forțele de intervenție au însumat 10 autospeciale cu apă și spumă, 3 autoscări, 2 ambulanțe SMURD și peste 70 de pompieri. Totodată, am fost sprijiniți de trei autocisterne pentru transport apă din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Citește și: FOTO. ISU Cluj: Incendiul din Tetarom, lichidat după 5 ore. Au intervenit peste 70 de pompieri din mai multe județe

Flăcările au afectat peste o treime din suprafața halei, unde funcționau o linie de producție de mobilier, un atelier auto, un depozit de materiale diverse, precum și diverse spații administrative.

Echipajul SMURD a oferit asistență medicală unui bărbat care prezenta o plagă la nivelul degetelor mâinii. Ulterior, acesta a fost transportat în siguranță la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

„În interiorul halei erau depozitate numeroase materiale inflamabile”

Intervenția a fost una complexă și dificilă, întrucât apelul de urgență a venit atunci când o mare parte din hală ardea generalizat. În plus, temperaturile extrem de ridicate au deformat în primă instanță o parte din structura metalică a halei, care în cele din urmă s-a și prăbușit. Pompierii au acționat în permanență la temperaturi scăzute, sub -5 grade Celsius, iar lângă autospeciale și în jurul halei s-a format polei. În plus, în interiorul halei erau depozitate numeroase materiale inflamabile, ceea ce a favorizat arderea.

Citește și: VIDEO FOTO. O parte din colecția de mașini a patronului Agressione, distrusă de incendiul din Tetarom

Pompierii au acționat imediat pentru limitarea extinderii flăcărilor la imobilele învecinate și în celelalte secțiuni ale halei. Apoi, dispozitivul mărit de intervenție s-a axat pe lichidarea focarelor din interiorul halei. După mai bine de cinci ore de luptă cu flăcările, primele autospeciale s-au putut retrage la bază. Chiar și la această oră, o autospecială mai acționează la fața locului pentru stingerea focarelor ce ard mocnit și pentru supravegherea zonei.

În perioada următoare, o comisie va stabili și cauza probabilă de la care a izbucnit incendiul. Pe această cale, transmitem mulțumiri colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj, Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, precum și tuturor celor care ne-au sprijinit la această misiune”, a transmis ISU Cluj.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

O mașină a luat FOC pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit

Publicat

pompieri incendiu bun bun

O mașină a luat foc, miercuri, pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Incendiul a pornit de la motor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism ce se deplasa pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Cluj-Napoca.

O mașină a luat FOC pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit

La fața locului acționează o autospecială pentru stingerea incendiilor. În momentul sosirii echipajului operativ focul se manifesta la compartimentul motor.

Incendiul este localizat, nu sunt înregistrate până acum persoane care să solicite consult medical”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Peste 250 de muncitori și 161 de utilaje pe șantierul drumului care leagă A3 de DN1 pe la Tureni. Stadiul lucrărilor

Publicat

De

Muncitori

Se lucrează în ritm alert la drumul expres care leagă Autostrada Transilvania de DN1 în zona localității Tureni, iar șantierul e plin de muncitori.

Potrivit reprezentanților DRDP Cluj, lucrările vor fi finalizate la termen.

Peste 250 de muncitori și 161 de utilaje pe șantierul drumului care leagă A3 de DN1 pe la Tureni. Stadiul lucrărilor

161 de utilaje și echipamente, dar și 253 de muncitori sunt mobilizați pe șantier.

La această oră sunt în desfășurare lucrări la toate categoriile specificate în contract, se prelevează probe și se efectuează teste de calitate pentru toate lucrarile executate.

 

„Mobilizarea este bună, motiv pentru care avem încredere că lucrările vor fi finalizate conform termenului prevăzut în contract. Antreprenorul se concentrează în mod deosebit asupra terasamentelor, consolidărilor și structurilor.

Vom continua să lucrăm în strânsă colaborare cu toate părțile implicate pentru a asigura finalizarea cu succes a acestui proiect atât de important pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiune”, a declarat reprezentantul legal al DRDP Cluj, ing. Mihai Iuga.

Investiția se ridică la peste 560 de milioane de lei

Antreprenor este Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL (Lider) – AUTOTEHNOROM SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS SA – CON-A OPERATIONS SRL.

Drumul expres care va face legătura dintre A3 și DN1 pe la Tureni va avea o lungime de 5 kilometri.

Lungimea bretelelor la nodul cu A3 vor avea 5,025 de kilometri, iar cele de la nodul cu DN1, 2,748 kilometri.

Valoare contractului este de peste 562 de milioane de lei, fără TVA.

 

Data Ordinului de începere a lucrărilor a fost 21 august 2023, iar durata de execuție este de 18 luni.

La această oră, stadiul fizic al lucrărilor este de 25%.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Publicat

De

Bărbat reținut pentru înșelăciune

Un bărbat din Maramureș a fost reținut de polițiștii clujeni, sub acuzația de înșelăciune.

Acesta închiria utilaje de construcții, le demonta sistemele GPS și le „dădea mai departe”, încasând bani buni.

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 32 de ani, din județul Maramureș, după ce au documentat activitatea infracțională a acestuia.

Acesta este cercetat pentru înșelăciune.

Potrivit polițiștilor, în cursul lunii martie 2023, acesta ar fi încheiat contracte de închiriere a unor utilaje destinate construcțiilor.

Este vorba de buldoexcavator, miniexcavator, stivuitor telescopic și pompe de beton.

După aceea, în nume propriu sau în alte forme și prin mijloace frauduloase, prin semnarea unor contracte de închiriere, le-ar fi înstrăinat în perioada martie 2023 – martie 2024.

Înainte să le închirieze mai departe, bărbatul  a demontat sistemele de tip GPS de pe acestea.

Polițiștii au recuperat doar jumătate din prejudiciul produs

În cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei, recuperat de polițiști în procent de aproximativ 50%.

Activitățile au fost derulate cu sprijinul efectivelor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și suportul Direcției Operațiuni Speciale.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Actorul Dorel Vișan (Gr 33 1/2) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

De

Visan mason

Actorul clujean Dorel Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video.

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când locuia în Los Angeles, SUA, a declarat pentru Cluj24 că maestrul Dorel Vișan a primit titlul de onoare din partea Ordinului Umaniterra pentru meritele sale și pentru faptul că este un patriot desăvârșit.

Patriot desăvârșit

”Munca sa aduce plus valori pe toate căile și în apropierea Zilei Internaționale a Munci ne exprimăm prin aces gest alături de sloganul <<Glorie muncii ce aduce plus valori>>.

Ne cunoaștem de mulți ani cu Dorel Vișan și am văzut în activitatea sa spirituală că este un om extrem de pozitiv, un patriot desăvârșit, care ține la pământul neamului său și și-l lucrează singur, având grijă de albinele  sale. În loja noastră, albinele sunt simbolul Gradului 3, a Gradului de Maestru Mason care este maxim”, a explicat Adrian Toader Williams.

Dumnezeu este un principiu energetic

Dorel Vișan a declarat în cadrul ceremoniei, vorbind despre Dumnezeu și om, că Iisus nu a fost urmat de lume, pentru că dacă oamenii îl urmau, nu-l băteau în cuie pe cruce.

”Dumnezeu este un principiu energetic, substanța universală a gândirii. Deci noi suntem formați din <<substanța>> lui Dumnezeu. Numai că am uitat că suntem Dumnezei și ne comportăm ca și cum nu am fi. Și atunci nu demonstrăm nimic.

Dumnezeu este Adevărul Unic și singur.

Cine nu crede în nemurirea sufletului și în Dumnezeu nu există nici el. Deci dacă Dumnezeu nu există nu existăm nici noi”, a spus actorul.
Acesta a subliniat că masoneria este un sistem de cunoaștere și de educație și trebuie să urmeze regulile fundamentale.

Nu se poate uni PSD cu PNL

Visan mason

”Toate religiile, în ultimă instanță, au acelaș scop, viața morală pe diferite căi. Nu este bine să forțezi pe cineva să ia religia ta. Fiecare om trebuie să trăiască în religia lui, a părinților lui.

Nu se poate uni PSD-ul cu PNL-ul pentru că au două ideologii diferite.

Astăzi nu se dă dreptul omului la căință și nu i se dă dreptul la pedeapsă. Iertarea trece prin Golgota pedepsei. Dacă pedeapsa este mare și aspră omul se va îndrepta”, a menționat Dorel Vișan.

Acesta a precizat că a ajuns la Gradul masonic 33 ½ fiind în mijlocul problemelor, dar și-a dat seama că masoneria devenise o afacere și atunci i s-a propus să intre la Cavalerii de Malta.

”Conducerea masonică era consultată de Stat.

Masoneria trebuie să devină din nou școală pentru că școala noastră, în loc să scoată oameni educați, scoate analfabeți”, a mai spus Dorel Vișan.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax