ACTUALITATE
VIDEO/ Fundașul CFR-ului, Mike Cestor: „Îmi lipsesc colegii şi îmi lipseşte România”
Fundașul CFR-ului, Mike Cestor, a declarat, într-un interviu publicat pe canalul oficial de YouTube al clubului ardelean, că îi lipseşte fotbalul în această perioadă, dar este convins că va reveni pe teren mai puternic după accidentarea suferită la piciorul drept la finalul lunii octombrie.
Detaliile accidentării
Mike Cestor s-a accidentat la piciorul drept, în minutul 62 al partidei din deplasare cu FC Voluntari, câştigată de CFR Cluj cu scorul de 1-0, la 25 octombrie, în etapa a 8-a a Ligii I.
Fotbalistul a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile, iar la 30 octombrie a fost supus unei intervenţii chirurgicale. În prezent se află în Franţa, acolo unde efectuează un program special de recuperare
Declarația fotbalistului
„Acum sunt bine, recuperarea merge bine. Cred că va mai dura ceva timp, dar merge bine. E greu pentru că îmi doresc să joc, îmi lipseşte fotbalul. Îmi lipsesc colegii şi îmi lipseşte România.
Am însă sprijinul staff-ului, al colegilor care mă sună în fiecare săptămână. Am vorbit cu Bilaşco din partea staff-ului. E greu, dar simt că am sprijinul întregului club.
Simt că voi reveni pe teren mai puternic după această accidentare. Dacă recuperarea va fi bună cu siguranţă voi fi mai puternic”, a spus fundaşul francez.
„După fiecare meci vorbesc cu colegii”, afirmă Cestor
„Am urmărit meciurile echipei, dar e greu când te uiţi, pentru că ţi-ai dori să fii acolo, în teren. Îi susţin pe colegi, dar e greu, pentru că nu pot să joc.
Când jocul nu merge bine aş vrea să fac ceva, să schimb ceva, dar nu pot, pentru că sunt în faţa televizorului.
După fiecare meci vorbesc cu colegii, pot fi un fel de antrenor, pentru că le spun că puteau face aşa sau aşa, dar eu nu pot să fac nimic”, a adăugat Mike Cestor.
Fundaşul susţine că îi este mai uşor să treacă peste această perioadă pentru că simte susţinerea întregului club
„Nu e cea mai grea perioadă a carierei, pentru că am mai avut o accidentare gravă acum cinci ani şi atunci cred că a fost cea mai dificilă perioadă pentru mine pentru că a fost prima.
Iar aceasta ar fi a doua, e greu, dar sunt pozitiv şi simt susţinerea tuturor, ceea ce nu s-a întâmplat prima oară”, a concluzionat fundaşul în vârstă de 28 de ani.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
Trei bărbați, dintre care doi pădurari, reținuți de polițiștii clujeni pentru fals informatic. Au ajutat la furtul de lemne
Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în comuna Valea Ierii și municipiul Cluj-Napoca într-un caz care are legătură cu furtul de lemne.
Perchezițiile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic în formă continuată (15 acte materiale) și folosirea funcției pentru pentru favorizarea unor persoane în formă continuată (129 acte materiale).
Din investigațiile polițiștilor a reieșit faptul că, în perioada martie 2021 – martie 2024, doi bărbați de 32, respectiv 60 de ani, având calitatea de funcționari publici, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ar fi emis mai multe avize de însoțire a materialului lemnos, cu scopul de a obține foloase patrimoniale, astfel încălcând prevederile legale privind regimul incompatibilităților personalului silvic, conform art.40 alin (3), din O.U.G 59/2000, privind statutul personalului silvic.
Totodată, cele două persoane ar fi introdus în sistemul SUMAL 2.0 date nereale privind avizele de însoțire a materialului lemnos.
Au primit ajutor
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în perioada septembrie 2023 – noiembrie 2024, un bărbat de 44 de ani, ar fi oferit sprijin celor două persoane bănuite de comiterea infracțiunilor, prin acceptarea funcției de administrator a unei societăți, facilitând astfel emiterea mai multor avize de însoțire a materialului lemnos.
În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate 5 telefoane mobile, 1 laptop suma de 14.000 de lei, precum și alte bunuri și documente de interes în cauză.
În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor 3 persoane, urmând ca la data de 14 noiembrie a.c., aceștia să fie prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda pentru dispunerea altor măsuri preventive.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Serviciului Criminalistic și Serviciului de Acțiuni Sepeciale.
Foto: arhivă
ADMINISTRAȚIE
CTP Cluj: Abonamente de transport GRATUITE pentru studenţii ȋnscriși la USAMV Cluj-Napoca
Începând de miercuri, 13 noiembrie 2024, CTP Cluj-Napoca S.A. eliberează GRATUIT abonamente de transport pentru studenţii, masteranzii și doctoranzii sub 30 de ani, ȋnscriși la invăţământ cu frecvenţă la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
Vă reamintim că studenţii ȋnscriși la Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica si Universitatea de Medicina si Farmacie pot obtine gratuit abonamentele de la Centrele de vanzare C.T.P., ȋn timp ce studenţii de la universităţile care nu au ȋncheiat Convenţii cu C.T.P. Cluj-Napoca, vor achita 55 de lei pe care ȋi pot recupera de la universitate.
CTP Cluj: Abonamente de transport GRATUITE pentru studenţii ȋnscriși la USAMV Cluj-Napoca
Toţi studenţii, masteranzii și doctoranzii sub 30 de ani sunt asteptati cu carnetul de student vizat, la centrele de vânzare carduri pentru încărcarea noului tip de abonament lunar, care conține 120 de călătorii valabile pe toate liniile în Cluj-Napoca. Ulterior încărcarea lunară a abonamentelor înainte de expirare se va putea face și de la automate.
Deputatul PNL Florin Roman susține, într-o postare pe Facebook, că Victor Ponta va fi premierul lui Marcel Ciolacu.
„Da, Victor Ponta va fi premierul lui Ciolacu. El este obișnuit cu tomberonul politic al “interesului național”. Victor, dacă insiști, și românii vor afla, probabil îl duci și tu pe Ciolacu la pierzanie. Din arogant, te duci în obrăznicie.
Deputatul PNL Florin Roman susține că Victor Ponta va fi premierul lui Marcel Ciolacu
Dacă insiști, văd ce te străduiești, cu siguranță românii trebuie să știe”, a scris Roman pe pagina sa de socializare.
Foto: Facebook
Începând de luni, peste 650.000 de preșcolari și elevi dezavantajați vor primi sprijinul din partea Guvernului în valoare de 500 lei prin tichetele educaționale.
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Adrian Câciu a anunțat miercuri că începând cu data de 18 noiembrie 2024 peste 325 milioane lei vor fi virate pe cardurile educaționale pentru preșcolarii și elevii care au nevoie de acest sprijin.
De luni, 650.000 de elevi și preșcolari primesc BANI pe cardurile educaționale
„Peste 650 mii de preșcolari și elevi dezavantajați vor beneficia și în acest an de sprijin din partea Guvernului, în valoare de 500 lei prin tichetele educaționale”, a transmis ministrul pe Facebook.
Tichetele sunt menite să reducă riscul de abandon școlar și să îmbunătățească accesul la educație și servicii sociale pentru copiii dezavantajați. Acestea vor putea fi folosite pentru cumpărarea de materiale școlare, precum rechizite, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură și ghiozdane, precum și pentru vestimentația necesară frecventării școlii și grădiniței.
Luni va începe încărcarea cardurilor emise în anul școlar anterior, iar pentru preșcolarii și elevii noi, care au dreptul la acest sprijin începând cu anul școlar 2024-2025, tichetele sociale, în valoare de 500 lei, vor fi emise și distribuite în perioada următoare.