Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Povestea unui clujean învingător. Paralizat după o căzătură de pe cal, s-a recuperat și a urcat pe Kilimanjaro

Publicat


YouTube video

Dan Manolăchescu este un învingător. După o viață activă de polisportiv, cu expediții de ascensiune în munți și sporturi ecvestre practicate pe întreg mapamondul, o banală căzătură de pe cal l-a transformat, în urmă cu 4 ani, într-o legumă, rămânând paralizat de la gât în jos. Medicii care roiau lângă patul lui clătinau, sceptici, din cap, fără să îi mai dea nicio șansă de recuperare.

Dar, înarmat cu răbdare și o voință de fier, Dan a reușit să se pună pe picioare, și, mai mult, la 3 ani de la accident a reușit ceea ce părea imposibilul, o escaladare a Muntelui Kilimanjaro din Africa, la o altitudine de aproape 5.700 de m.

Absolvent de USAMV Cluj-Napoca, Dan Manolăchescu a obținut o diplomă de medic veterinar mânat de o dragoste  pentru cai, iar după facultate a avut o carieră în jurnalism și în politică, consolidate în Secuime.

La un moment dat, și-a vândut tot și și-a trăit viața așa cum a vrut, călătorind în lume și ajungând să stea luni întregi prin zone precum Himalaia, Mongolia, Africa, Noua Zeelandă, Hong Kong sau America de Sud, până când i-au ieșit caii, din nou, în cale, undeva în Danemarca.

mano 7

”Locul meu era între cai”

”Mi-am dat dat seama că pot să revin liniștit într-o altă lume, între cai, acolo unde mi-am dat seamna că îmi era locul. Am început să lucrez cu caii, antrenament și sporturi ecvestre, cum este polo, practicat în Anglia, asociat cu Casa Regală Britanică și aristocrația.

Este un sport în care trebuie ori să fii foarte bogat, ori să fii foarte bun, fiind extrem de scump. Trebuie să ai cai, iar un singur jucător schimbă 3-4 cai într-un meci”, a explicat Dan Manolăchescu.

În Mongolia și-a descoperit un alt hobby sportiv, tirul cu arcul călare, pe care l-a practicat până la nivel de Campionat Mondial, făcând echipă cu Mihai Cosmei, care se numără printre primii trei sportivi din lume la această disciplină.

mano 8

Accidentul, la un antrenament banal

”În urmă cu 4 ani, în primăvara anului 2019, m-am întors în România pentru a pune bazele Federației Române de Tir cu Arcul Călare. Am găsit la Sibiu niște parteneri cu care am început să lucrăm și antrenam niște iepe tinere când, la un moment dat, din vina și neatenția mea, la un antrenament banal iapa a dat din fund, eu am zburat și am aterizat în nas și în dinți cu hiper extensia gâtului.

Mi-am dat seama, instantaneu, că mi-am rupt gâtul, aveam fractură de vertebre, pentru că nu mai simțeam nimic, nu mă puteam mișca deloc. Am rămas nemișcat jos până au ajuns echipajele medicale”, și-a amintit Manolăchescu.

Rămas complet paralizat în urma accidentului, acesta a fost internat într-o clinică de boli paliative, iar câteva luni bune a fost ”o legumă” pe pat, perioadă în care nu s-a mișcat absolut deloc. Abia putea să vorbească și avea mari probleme de respirație.

mano 5

”A rămâne închis în propriul creier”

”Leziunea a fost undeva foarte sus, la vertebrele C3-C4, aproape de centrii respiratorii. Din acel tip de centru de boli paliative ieși, în general, pentru autopsie, fiind, cumva, o zonă de tranzit înainte de a părăsi această lume. Personalul medical și toată lumea așa a considerat atunci, că nu am șanse de recuperare. Câțiva prieteni neurologi mi-au spus, însă, că trebuie să încerc, iar într-un an și jumătate să recuperez ce se poate. Era simplu, nu aveam ce pierde.

A rămâne închis în propriul tău creier și a nu putea face absolut nimic, cred că este una dintre cele mai groaznice situații. Mai sunt alte cazuri medicale grave, cu dureri, dar în care te mai poți mișca și în care mai ai o șansă inclusiv să te sinucizi. În postura în care mă aflam eu, nu puteam face nici asta.

Iar cel mai terifiant gând era că trebuia să trăiesc ca o povară pentru cei din jur, care se simțeau obligați să mă ajute”, a rememorat Dan Manolăchescu întâmplările prin care a trecut.

După câteva luni, a fost transferat la o clinică de recuperare din Târgu Mureș, care a constituit un punct de cotitură în viața sa.

Recuperarea chinuitoare

mano 4

”Începea să se refacă un pic distrugerea din măduva spinării, iar specialiștii kinetoterapeuți de acolo au reușit să mă pună cât de cât pe picioare. Am reușit să mă întorc în pat, să pot să fiu pus în scaun și, încet – încet, cu ajutor, să mă ridic din scaun și să fac câțiva pași.

Am fost singurul care ceream să mai rămân în sala de gimnastică să îmi continui exercițiile și după terminarea programului. Alternativa era să merg să mă pun în pat, dar pareza spastică a venit cu niște dureri fantastice, astfel că trebuia să fiu extenuat ca să pot adormi”, a precizat acesta.

Recuperarea a durat, la fel, alte luni de zile chinuitoare, nefiind vorba despre un miracol de pe o zi pe alta, deși medicii au connsiderat cazul său unul ieșit din comun.

”După un an și jumătate, recuperarea a rămas constantă, iar eu sunt într-o evoluție foarte lentă, dar constantă. Iar reapropierea de cai a fost aspectul care m-a reparat cel mai mult din punct de vedere mental.

În anul și jumătate în care am forțat totul, am forțat, cu ajutorul unor prieteni, și o urcare pe Jepii Mari în Bucegi, iar și revenirea pe munte a fost o chestiune importantă. Acela a fost momentul în care am văzut că se poate. Pas cu pas, foarte încet, dar am mers înainte.

Pe lângă urcarea pe munți, m-am pus pe schiuri, am reînceput să trag cu arcul”, a mai afirmat Dan.

Ascensiune pe Kilimanjaro

mano 1

Pentru a marca trei ani de la accidentul de pe cal, în 2022 și-a programat o ascensiune pe Kilimanjaro, pe care îl considera înainte un munte care nu era dificil de urcat.

”Acum acest munte a devenit imteresant. Era greu, dar fără porțiuni de cățărare. Am adunat o echipă de prieteni. Pe Kilimanjaro sunt 2 vârfuri, Uhuru, de 5.895 m iar eu am ajuns până la Gilman’s Point, la 5.685 m.

A fost minunat, am mai prins încă un răsărit deasupra norilor, a fost o senzație fenomenală.

E foarte important în astfel de situații cum a fost a mea să îți poți demonstra că mai poți face anumite lucruri. Astfel de provocări sunt importante pentru stabilitatea noastră psihică, să faci ceva ca să-ți demonstrezi că mai ești viu”, a conchis Dan Manolăchescu.

Pentru că nu și-a pierdut încrederea în cai, în ciuda a ceea ce i s-a întâmplat, s-a întors în preajma lor și, lucrând la USAMV Cluj, continuă să antreneze oameni, nu călărie, ci interacțiune cu animalele. Ba mai mult, a reluat călăria, independent, fără ajutor, la un nivel acceptabil, simțindu-se mai în siguranță în șa decât pe jos.

În perioada următoare, Dan Manolăchescu plănuiește un tur ciclist al Europei cu o tricicletă prin Ungaria, Austria, Italia, Elveția, Franța, în special în jurul unor lacuri.

mano 3

Filmul documentar ”Resetat”

Dan Manolăchescu a realizat și un film documentar despre experiența vieții lui, pe care l-a intitulat ”Resetat”.

”Căci viața nu este despre ce face destinul cu tine, ci despre ceea ce faci tu cu destinul tău!

Resetat este un documentar despre cum să depășești frica de a fi prizonier în propriul tău corp prin resetarea întregul sistem de valori. Experiența mea încearcă să spună că marile victorii se obțin în lupta cu sinele și că drumul spre împlinire este provocarea de a fi mai bun ca ieri, nu de a fi mai bun ca cel de lângă tine”, a explicat Dan Manolăchescu.

mano polo

mano 10

mano 9

 

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Claudiu Târziu (AUR): „Iohannis trebuie să dea socoteală în fața Parlamentului și a românilor”

Publicat

Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, solicită președintelui Klaus Iohannis să se prezinte cât mai repede în fața Parlamentului pentru a explica condițiile pe care le-a acceptat, ca urmare a donării sistemului Patriot către Ucraina.

„Președintele Iohannis trebuie să răspundă neîntârziat în fața Parlamentului de la București la trei întrebări:

Cu ce mandat a acceptat un credit de două miliarde de dolari din partea guvernului american? Partea română a făcut o solicitare pentru acordarea acestui împrumut, sau partenerii americani au propus angajarea acestei datorii?

În ce condiții comerciale și financiare va fi contractat acest împrumut?

Ce instituție și cu ce mandat va stabili lista echipamentelor și serviciilor care vor fi achiziționate în baza acestui contract?”.

I se cere socoteală și premierului Ciolacu

De asemenea, și premierul Marcel Ciolacu este dator să explice poziția sa din calitatea de premier și cum s-a ajuns la aceste decizii.

„Premierul în funcție, Marcel Ciolacu, trebuie să își clarifice, de asemenea, poziția față de această acțiune girată de Klaus Werner Iohannis și să indice, în modul cel mai explicit, pe ce traseu decizional s-a ajuns la angajarea acelui credit!”

Liderul AUR amintește contextul în care România a donat un sistem militar, în schimbul căruia a primit, doar o linie de creditare.

„România a donat Ucrainei un sistem de rachete Patriot (de peste un miliard de euro, vulnerabilizându-și apărarea) și a obținut în schimb promisiunea unui credit de două miliarde de dolari pentru achiziții militare, pe care nu știm dacă nu cumva urmează să le donăm, de asemenea.”

„Asta e «compensația rezonabilă» căpătată de Iohannis.” – concluzionează Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR și europarlamentar.

Citește mai departe

EVENIMENT

FCSB – „U” Cluj, 1-1. Clujenii se întorc din nou cu punct de la bucureșteni

Publicat

u cluj

Universitatea Cluj a întâlnit în prima etapă a Superligii 2024-2025 pe FCSB, în deplasare. Clujenii au fost printre cei mai activi la transferuri în perioada de vară. După o partidă bună făcută de clujeni, aceștia se întorc din nou cu un punct obținut în fața bucureștenilor. FCSB – „U” Cluj, 1-1. Au înscris Musi (min.51), respectiv Nistor (min.57, pen.).

Echipe de start:

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic – Lixandru, Șut – Ștefănescu, Olaru, Musi – D. Popa
Rezerve: Vlad, Haruț, Miculescu, Kiki, Edjouma, Antwi, Alhassan, Chiricheș, Toma, Pandele, Băluță, Luis Phelipe
Antrenor: Elias Charalambous

FCSB – „U” Cluj, 1-1. Clujenii se întorc din nou cu punct de la bucureșteni

Universitatea Cluj: Gertmonas – Boboc, Masoaro, I. Cristea, Chipciu – Silaghi, Bic, Ovidiu Popescu, Rață – Nistor, Bettaieb
Rezerve: Gorcea – Oancea, Ștefan, Mitrea, D. Codrea, L. Moraru, Sfait, Suciu, Blănuță, Thcassem
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: „Steaua”, Ghencea
Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați) / A1: Ovidiu Artene (Vaslui) / A2: Alexandru Filip (Constanța) / Arbitru VAR: Cătălin Popa (Pitești) / Arbitru AVAR: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) / R1: George Cătălin Găman (Craiova) / Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea)

FCSB începe meciul sus, încercând să pună presiune pe clujeni, presiune pe care, de altfel, aceștia o absorb bine. Se vede că echipele nu sunt încă omogene, cu atâtea schimbări în lot.

Gertmonas scoate câteva șuturi periculoase în timp ce „U” reacționează pe contraatac. Silaghi este aproape să dea lovitura în min.5 în timp ce, la poarta cealaltă, Popa ratează o mare ocazie în min.10 la o gafă a lui Chipciu.

Bucureștenii încep mai bine repriza secundă și în min.51, Musi deschide scorul cu un șut din afara careului. După 6 minute, Nistor egalează dintr-un penalty acordat cu VAR după un fault al lui Edjouma asupra lui Bettaieb.

În min.90, Bic are ocazia să aducă la Cluj toate trei punctele, însă Târnovanu nu este de acord.

Clujenii obțin un punct la București, continuând invincibilitatea în fața bucureștenilor.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cu ce mijloc de transport ajungi cel mai ușor la Electric Castle, în funcție de zi și de oră?

Publicat

De

ansamblu electriccastle

Au mai rămas doar patru zile până la deschiderea porților ediției cu numărul 10 a festivalului Electric Castle. Organizatorii anunță care sunt cele mai ușoare modalități de a ajunge la festival, în funcție de ziuă și oră.

Festivalul Electric Castle se află la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, în satul Bonțida. Participanții pot ajunge la festival cu trenul (trenurile EC sau CFR Călători), cu autobuzul sau cu mașina.

Cum ajungi cel mai ușor la Electric Castle?

Cea mai bună opțiune pentru a evita eventualele ambuteiaje din trafic este călătoria cu trenul.

„Experiența ta la EC începe cu călătoria către Bonțida. Trenurile EC sunt cea mai bună opțiune pentru a ajunge la Castel, dar am creat acest ghid pentru a te ajuta să navighezi prin toate opțiunile de transport. Verifică-l pentru a găsi traseul cel mai ușor și cele mai bune ore!”, arată organizatorii EC.

Mai multe trenuri și autobuze decât anul trecut

Organizatorii Electric Castle au suplimentat numărul de trenuri și autobuze care vor asigura, 24 din 24, legătura între Cluj-Napoca și Bonțida, pe perioada festivalului. Astfel, anul acesta, participanții vor beneficia de 25% mai multe autobuze și 40% mai multe trenuri EC.

De asemenea, stațiile de îmbarcare au fost extinse. O întreagă stradă din Bonțida va fi folosită pentru a putea îmbarca participanții în cinci autobuze simultan și a reduce timpul de așteptare. Astfel, timpul mediu de așteptare va fi de 30 de minute la plecarea din Bonțida.

Totodată, festivalierii vor avea un chat dedicat pe WhatsApp doar pentru situații legate de transport, pentru a fi în permanență în legatură cu voi și a găsi soluții cât mai rapid.

Cum poți ajunge cu trenul la Electric Castle?

Participanții la festivalul Electric Castle pot alege să călătorească cu unul dintre trenurile EC, care vor pleca de câteva ori pe zi din Gara Cluj-Napoca. Doar persoanele care merg la Electric Castle vor putea folosi aceste trenuri.

Trenul EC va opri în Jucu, de unde, un autobuz dedicat îi va duce pe pasageri la festival. Prețul unui bilet este de 35 de lei și acoperă întreaga călătorie Cluj-Bonțida.

Potrivit organizatorilor, aceasta e cea mai simplă și rapidă variantă de transport spre festival, evitând aglomerația de la ieșirea din oraș. Biletele pot fi cumpărate doar online.

De asemenea, toate trenurile ce trec prin Bonțida vor opri acolo. După sosirea în Bonțida, festivalierii vor avea de mers pe jos circa 40 de minute până la intrarea în festival.

Autobuze non-stop spre și din Bonțida

Autobuzele EC vor circula non-stop, atât ziua, cât și noaptea, de la Iulius Mall, Expo Transilvania și din Bonțida. Biletele pot fi cumpărate atât online, cât și din stații, plătind numerar, cu cardul bancar sau cu brățara.

Prețul este de 35 de lei/sens, iar biletele pot fi folosite pentru oricare călătorie pe durata festivalului. Primul autobuz din Cluj-Napoca va pleca spre festivalul Electric Castle miercuri, 17 iulie, la ora 11, iar ultimul autobuz din Bonțida va porni spre Cluj luni, 22 iulie, la ora 11.

Spectatorii EC vor beneficia de o serie de facilități la stația Iulius Mall, inclusiv locuri de parcare pentru 24 de ore sau 5 zile cu reducere, Info Point, acces la toalete, food court și băuturi la Iulius Mall, acces facil cu autobuzele CTP.

Stațiile de autobuz la întoarcerea în Cluj-Napoca: stația Aurel Vlaicu – zona Expo Transilvania, Iulius Mall.

Circulația auto, restricționată pe raza localității

O variantă mai puțin recomandată de organizatori este transportul cu mașina individuală. Astfel, aceștia încurajează evitarea călătoriei cu mașina sau împărțirea cursei cu prieteni și cunoscuți.

„Dacă alegi să vii cu mașina, împarte cursa cu prietenii tăi. Mașinile cu toate locurile ocupate vor primi parcare gratuită, iar pasagerii vor putea câștiga o mulțime de premii cool. Această acțiune face parte din campania noastră pro-sustenabilitate ce are ca scop reducerea amprentei de carbon”, transmit organizatorii Electric Castle.

Șoferii sunt încurajați să folosească rutele directe spre festival pentru a contribui la decongestionarea traficului și a reduce cozile.

Ruta pentru participanții Electric Castle este prin Răscruci (cu exceptia RV-urilor), nu prin Bonțida, așa cum va fi semnalizat cu indicatoare la fața locului. Accesul rulotelor se va face prin Bonțida, de pe E576, iar la punctul de control va arătat biletul RV Camping.

Accesul în parcare și tarif

Biletul de parcare costă 70 de lei, iar locurile sunt limitate. Biletul de parcare poate fi cumpărat în avans, de aici. Bilete vor fi disponibille și la fața locului.

Un bilet îți oferă o intrare în parcare. Îți vei putea lăsa mașina acolo pe întreaga durată a festivalului, însă dacă ieși din parcare, la întoarcere va trebui să îți cumperi un nou bilet.

De asemenea, mașinile de taxi sau Uber vor putea ajunge la festival pe ruta E 576 -> DJ161 spre o zonă de staționare taxi, respectiv spre zona dedicată pentru debarcarea și preluarea pasagerilor. Tariful Uber pentru cursele Cluj-EC sau EC-Cluj este unul fix, de 180 de lei.

Doar șoferii care vor arăta cursa activă în aplicație vor fi lăsați să treacă.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Gândac filmat în timp ce se plimbă nestingherit pe sub mese, la restaurantul Pizza Hut de la Iulius Mall Cluj

Publicat

Un clujean a filmat un gândac plimbându-se nestingherit pe sub mese, în sala restaurantului Pizza Hut de la Iulius Mall Cluj.

Un cititor revoltat ne-a semnalat că un gândac se plimba nestingherit pe sub mese, sâmbătă seară, în restaurantul Pizza Hut din incinta Iulius Mall Cluj-Napoca.

Gândac filmat în timp ce se plimbă nestingherit pe sub mese

Potrivit imaginilor, gândacul umbla printre mesele la care clienții restaurantului mănâncă, fiind un potențial pericol din punct de vedere al sănătății publice.

Cititorul a afirmat că i-a semnalat și managerului restaurantului problema, acesta replicând că va iniția acțiuni de dezinsecție și deratizare pentru ca acest incident să nu se mai repete.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax