Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Polițiștii clujeni au scos DRONA ca să-i prindă pe VITEZOMANI. Amenzi și șoferi lăsați fără permis

Publicat


Polițiștii clujeni derulează acțiuni în casacdă pe șosele pentru a a-i disciplina pe șoferi. La Cluj, Turda și Huedin au folosit drona din dotare.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj alături de cei ai Birourilor Rutiere Cluj-Napoca, Turda și ai Compartimentului Rutier Huedin au derulat, vineri, o acțiune punctuală pe DN1 E60, în sistem cascadă, în intervalele orare 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00.

foto 1 actiune drona

Scopul principal urmărit de polițiști a fost acela de a identifica conducătorii auto care încalcă prevederile legale referitoare la depășire sau la regimul de viteză.

Polițiștii clujeni au scos drona la șoferi

În acest sens, pentru a identifica mai ușor conducătorii auto care depășesc neregulamentar, polițiștii au acționat cu sistem de tip dronă.

Astfel că au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 8 fiind cazuri de depășire neregulamentară depistate cu drona.

Totodată, 34 de conducători auto au fost surprinși cu ajutorul aparatelor radar în timp ce rulau cu autoturismul cu viteze mai mari decât limita legală stabilită pe acel sector de drum, aceștia fiind sancționați contravențional, iar pentru unul dintre ei a fost dispusă ca măsură complementară, reținerea permisului de conducere.

Acțiune în sistem „cascadă” pe DN1C

Sâmbătă, polițiștii Serviciului Rutier Cluj au derulat o acțiune în colaborare cu polițiștii Serviciului Rutier Sălaj cu scopul de a preveni accidentele cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

actiune comuna cj sj 3

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul 11.00 – 14.00, în sistem cascadă, pe sectorul de drum DN1C, fiind angrenați un număr de 12 polițiști din cele două Servicii Rutiere.

În cadrul activităților au fost aplicate un număr de 85 de sancțiuni contravenționale, dintre care 49 pentru depășirea limitelor de viteză, iar 36 pentru alte abateri.

De asemenea, în cazul a 21 de conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispus ca măsură tehnico-administrativă, reținerea permisului de conducere, fiind reținut și un certificat de înmatriculare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mașină RĂSTURNATĂ în județul Cluj. Intervine Ambulanța

Publicat

Un accident rutier cu un autoturism răsturnat a avut loc joi între localitățile Jucu de Sus și Gădălin, anunță ISU Cluj.

La fața locului intervine un echipaj SAJ, nefiind anunțate persoane încarcerate, și două autospeciale de descarcerare de la ISU.

O persoană a fost consultată medical.

Este vorba despre o tânără de 20 de ani, conștientă, care va fi transportată la spital.

Aceasta a fost găsită în afara mașinii.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ziua Națională a României. Reconstituirea evenimentelor din 1918 în centrul Clujului

Publicat

De

ziua unirii (4)

Discursuri ale personalităților care au luat cuvântul la Alba Iulia, în 1918, au fost rostite la Cluj-Napoca pe bulevardul Eroilor.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au continuat la Cluj-Napoca pe Bulevardul Eroilor, unde a avut loc o scurtă reconstituire a evenimentelor de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

ziua unirii (18)

Ziua Națională a României. Reconstituirea evenimentelor din 1918 în centrul Clujului

Astfel, actori ai Teatrului Național din Cluj-Napoca au rostit discursurile marilor personalități politice din acea vreme, Ștefan Cicio Pop, Vasile Goldiș și Iuliu Maniu, discursurile episcopilor Miron Cristea, episcop ortodox și Iuliu Hossu, episcop greco-catolic și au dat cititire scrisorilor de mulțumire a Reginei Maria și a Regelui Ferdinand.

ziua unirii (13)

Citește și: VIDEO FOTO. Cum a fost la parada militară de Ziua Națională la Cluj-Napoca. Artificii de zi în culorile TRICOLORULUI

ziua unirii (11)

La final, cei prezențis-au prins în Hora Unirii.

ziua unirii (6)

Pentru a păstra ziua în amintire, clujenii și turiștii pot face poze, în zona de photobooth din centrul orașului. Aceasta va fi activă până la ora 21.00.

ziua unirii (12)

ziua unirii (10)

ziua unirii (2)

ziua unirii (15)

ziua unirii (8)

ziua unirii (22)

ziua unirii (20)

Foto: Primăria Cluj-Napoca

Citește mai departe

EDUCATIE

VIDEO. Trei profesori din Cluj, decorați de președintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naționale a României

Publicat

De

profesori decorati de presedinte

Președintele Klaus Iohannis a decorat, joi, mai multe personalități civile cu prilejul Zilei Naționale a României. Printre cei decorați se numără și doi profesori de liceu și un profesor universitar din Cluj-Napoca.

YouTube video

Trei profesori clujeni au fost decorați de Klaus Iohannis pentru activitatea profesională.

Trei profesori din Cluj, decorați de președintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naționale a României

Cei trei profesori clujeni au primit din partea șefului statului Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler.

Este vorba de Alexandru Cristian Dudău, director şi profesor de limba latină la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Ștefan Huber, profesor de fizică la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” și de profesor universitar doctor Adrian Marian Roşan de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Departamentul de Psihopedagogie Specială a Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

De asemenea, șeful statului a decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler mai mulți medici și manageri de spital.

Profesorul universitar doctor Silviu Constantinoiu, medic la Spitalul Clinic Sf. Maria din Bucureşti, a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer.

La ceremonie au participat și ministrul Educației, Ligia Deca, și cel al Sănătății, Alexandru Rafila.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cinste TRICOLORULUI. Locatarii unui bloc din Cluj-Napoca au arborat steagul la fiecare balcon de Ziua Națională a României

Publicat

De

steag bloc 11

Locatarii unui bloc de pe strada Lacul Roșu din cartierul Mărăști din Cluj-Napoca au arborat, joi, la fiecare balcon, câte un steag tricolor, pentru a marca Ziua Națională a României.  

Inițiativa a aparținut președintelui asociației iar locatarii au dat curs acesteia.

”Am pus la fiecare balcon de pe fațada blocului care dă spre strada Lacul Roșu câte un steag tricolor. Am vrut să simțim și noi că este Ziua Națională a României iar tricolorul trebuie văzut de toată lumea”, a spus un locatar pentru Cluj24.

steag bloc 1

 

steag bloc 2

steag bloc 3

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax