Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Noul Terminalul de plecări de la Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj, inaugurat în prezența premierului Ciolacu

Publicat


Noul Terminal de plecări de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost inaugurat miercuri, în cadrul unei ceremonii la care au participat președintele Senatului, Nicolae Ciucă, prim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, eurodeputații Daniel Buda și Rareș Bogdan, și reprezentanți ai oficialități locale, printre care primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. E prezent și mitropolitul Clujului, IPS Andrei.

Directorul aeroportului, David Ciceo, a explicat invitaților că se află în zona Schengen, la parter, unde sunt 5 porți de îmbarcare, alte 2 porți Schengen și 4 non-Schengen fiind la etaj.

Reprezentanții AUR au făcut scandal și au strigat ”Stop abuzurilor”, ”Stop Statului paralel”, ”Afară cu Dîncu de pe liste”, solicitând premierului Marcel Ciolacu, care este și președintele PSD, scoaterea de pe lista de europarlamentari a clujeanului Vasile Dîncu.

Ei au reproșat de ce nu a fost permis accesul deputatului George Simion, liderul AUR.

David Ciceo a precizat că aeroportul clujean a depășit anul trecut pragul de 3 milioane de pasageri, planul fiind atingerea a 7 milioane de pasageri în următorii 7 ani.

”Vrem să construim și un terminal Cargo”, a spus Ciceo.

Ciucă: model de colaborare

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat la rândul său că este onorat să participe la eveniment.

”Este un model de obiectiv care s-a realizat în urma colaborării foarte bune a autorităților locale, între președinte CJ Cluj, Alin Tișe și primarul Emil Boc, între autoritățile locale și cele centrale. Este o armonizare foarte bună între implementarea fondurilor europene și cele proprii.

Când avem un scop politic să asigurăm stabilitate în țară, nu contează culoarea politică, important e să facem ce avem de făcut pentru oameni”, a precizat Ciucă.

Ciolacu: Motor de creștere economică

”Extinderea terminalului reprezintă mai mult decât adăugarea de noi porți și facilități suplimentare pentru pasageri, este cel mai clar semnal că economia se dezvoltă solid, simbolizează deschiderea către noi oportunități economice și consolidarea poziției județului Cluj ca un hub de transport regional.

Zona va atrage un flux mai mare de turiști, călători de afaceri, mai multe companii aeriene vor fi încurajate să adauge destinații și zboruri directe. Asta va face Clujul mult mai accesibil pentru întreaga lume.

Proiectul este o investiție strategică în infrastructură care va atrage noi investitii. Va fi un imbold pentru alte companii să își stabilească în Cluj sediile regionale sau să-și extindă operațiunile.

Extinderea terminalului înseamnă un motor de creștere economică”, a spus Ciolacu.

Acesta a precizat că este un proiect realizat din fonduri europene, fiind bazat pe o colaborare între un ministru social democrat al Transporturilor și o administrație locală liberală.

Boc: Clujul, avantaje competitive

”Clujul are multe avantaje competitive, dar aeroportul este un element cheie. Nu numai că este principala poarta aeriană de intrare în Transilvania, dar dacă un investitor vrea să deschidă o afacere se uită care este capacitatea de a se conecta cu lumea”, a spus Emil Boc, care a felicitat echipa Aeroportului Clujean și echipa Consiliului Județean Cluj.

Emil Boc a apreciat și faptul că există o colaborare foarte bună cu actualul Guvern.

„Guvernul livrează lucruri concrete pentru români, prin astfel de investiții dăm șansa românilor să aibă o viață mai bună, aici acasă…

Noi, ca Primărie, construim un Park&Ride. În toamna acestui an va fi gata, asfel încât oamenii care vin din toată țara să își lase mașina aici și să plece în toată Europa, în toată lumea.

De asmenea facem metroul și trenul metropolitan, și aici subliniez din noi buna cooperare cu Guvernul”, a mai spus Emil Boc.

El a mai arătat că atunci când va fi gata, metroul va veni din Florești până la podul Ira, de acolo oamenii se vor urca în trenul metropolitan și vor merge la aeroport.

 

 

Date despre Terminal

Lucrările la terminal au fost realizate de UTI Construction and Facility Management, alături de asociații Bog’Art și ACI Cluj, dar și lucrările de balizaj aferente platformei de parcare a aeronavelor.

”Printre soluțiile implementate de UTI CFM, un rol important îl au cele care asigură eficiența energetică. Astfel, menționăm sistemul de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice, menit să asigure o parte din consumul energetic al aerogării. Tot în vederea economisirii energiei, au fost instalate pompe de căldură și panouri pentru producerea apei calde menajere.

Sistemele TVCI instalate pe Aeroportul Cluj-Napoca au capabilități de face recognition și analiză video avansată

Terminalul și zonele adiacente ale Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca sunt supravegheate cu camere video de înaltă rezoluție și sunt integrate cu o soluție de ultimă generație de recunoaștere facială bazată pe algoritmi de Inteligență Artificială.

Această tehnologie inovatoare permite creșterea gradului de securitate prin identificarea rapidă a persoanelor căutate și asigură suportul decizional necesar în situații operaționale caracteristice unei aerogări.

Se adaugă soluția de analiză video bazată pe Inteligență Artificială, care asigură prelucrarea automată a imaginilor video și detecția evenimentelor de interes cum ar fi: bagaje abandonate, staționări sau accesarea unor zone interzise, incidente.

Securitate și rapiditate în procesarea pasagerilor

Pe Aeroportul din Cluj-Napoca se regăsesc încă din 2021 echipamente pentru controlul bagajelor de cabină și de cală care folosesc tehnologie de tip computer tomograf.

De altfel, Aeroportul din Cluj-Napoca a fost primul din România în care pasagerii au putut trece de controlul de securitate fără să scoată laptopurile, telefoanele și recipientele cu lichide din bagajele de cabină. Echipamentele de scanare pentru gențile de cabină au fost integrate cu un sistem de returnare automată a tăvilor.

În vederea creșterii capacității și vitezei de procesare a pasagerilor, în 2024 fluxurile de securitate au fost extinse cu noi linii de scanare cu raze x, acestea fiind dotate, de asemenea, cu sisteme automate de returnare a tăvilor. Integrarea celor două soluții are rolul de a crește confortul călătorilor.

Un rol extrem de important îl are și sistemul de detecție și alarmare la incendiu, care are scopul de a identifica un incendiu încă din stadiu incipient și de a comanda alarmarea vocală, activarea sistemelor de evacuare a fumului, precum și deschiderea ușilor de evacuare. Sistemul de adresare publică permite efectuarea de anunțuri publice în terminal și alarmarea vocală în caz de incendiu.

Sistemele și tehnologiile instalate în cadrul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca au fost integrate în soluția BMS (Building Management System) care asigură un control și un management eficient al acestora.

 

Investiție de 365 de milioane de lei

Extinderea terminalului de plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” s-a realizat printr-o investiție de 365 milioane de lei. Suma asigurată de Uniunea Europeană și de la bugetul de stat se ridică la aproximativ 150 de milioane de lei.

Terminalul a fost extins cu 7.200 de metri pătrați, fiind adaptat pentru traficul din Spațiul Schengen și Non-Schengen. Au fost realizate două porți de îmbarcare pentru zborurile externe și una pentru zboruri interne.

Totodată, noul terminal are pe acoperiș sistem de panouri fotovoltaice.

Extinderea terminalului contribuie la creșterea capacității de procesare a pasagerilor și a bagajelor. De asemenea, va conduce la reducerea timpului de efectuare a check-in-ului, a controlului de securitate și a celui de frontieră.

 

Alin Tișe: Realizările de la Aeroportul Cluj nu se puteau face fără o continuitate

„Este un moment important, de mare emoție pentru că vedem că ceea ce am construit an de an, de 15 ani, a ajuns la un moment de închidere de etapă, și începerea unei noi etape”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Toate realizările de la Aeroportul Cluj, a spus Alin Tișe, nu se puteau face fără o continuitate. Dezvoltarea acestui obiectiv a fost gândită încă de când Ioan Rus conducea CJ Cluj și continuată de Marius Nicoară.

La fel, dezvoltarea aeroportul a continuat și după ce Alin Tișe a ajuns la conducerea CJ prima dată, în 2008.

„Aș vrea să știți că niciun moment, nicio secundă, niciun partid nu s-a dezis de la acest drum… Am stabilit ținta și toate partidele, indiferent de unde erau, au urmat această cale.

Asta înseamnă că dincolo de partide, aceste obiective mari nu au culoare politică și că trebuie să se bucure de susținerea tututor partidelor”, a mai spus a Alin Tișe, care a remarcat și faptul că în sală erau 5 foști prim-miniștri.

Tișe a transmis aprecierea clujenilor care pltăsec taxele, dar și mediului de afaceri.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Aeroportul Cluj scoate la licitație un spațiu pentru simigerie la parterul aerogării

Publicat

aeroport cluj facebook

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj organizează licitație publică pentru închirierea unui spațiu pentru activități de alimentație publică – simigerie, în zona de plecări, la parterul clădirii.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță organizarea unei licitații publice pentru închirierea unui spațiu destinat desfăşurării activităţii de alimentație publică – simigerie.

Spațiul, identificat P75-B4, este situat în terminalul pasageri PLECĂRI, în zonă publică, la parter, în proximitatea filtrului de securitate din latura de Est a Terminalului Plecări, având o suprafață totală de 13 mp.

Licitația va avea loc pe data de 24 octombrie 2024, la ora 9, la sediul aeroportului.

Spațiu de închiriat la parterul Aeroportului Cluj

Obiectul procedurii de licitație publică este închirierea unui spațiu destinat desfăşurării activităţii de alimentație publică – simigerie, identificat ca spațiul P75-B4, Terminal Pasageri PLECĂRI, zonă publică, parter, în proximitatea filtrului de securitate din latura de Est a Terminalului Plecări, având o suprafață totală de 13 mp., aparținând domeniului privat al Județului Cluj, aflat în administrarea regiei, închiriat conform Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 112/28.05.2020 și în temeiul dispozițiilor O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, art. 332 – 333.

Persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire prin mijloace electronice sau pe suport de hârtie, de la sediul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj R.A. Serviciul Achiziții Publice, în urma unei solicitări scrise pe adresa de e-mail: office@airportcluj.ro.

Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14.10.2024, ora 16:00. Data-limită de depunere a ofertelor: 24.10.2024, ora 08:50.

Citește mai departe

EVENIMENT

34 de burse oferite prin concurs de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” pentru anul şcolar şi universitar 2024-2025

Publicat

Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a anunțat deschiderea unui nou concurs pentru acordarea a 34 de burse elevilor, studenților, masteranzilor și doctoranzilor pentru anul școlar și universitar 2024-2025.

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” anunţă deschiderea unui nou concurs pentru 34 de burse oferite elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, în anul şcolar şi universitar 2024-2025.

34 de burse, acordate de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”

Brusele sunt repartizate după cum urmează:

  • 18 burse pentru elevi, în valoare de 300 lei pe lună
  • 12 burse pentru studenți, în valoare de 400 lei pe lună
  • 3 burse de cercetare pentru masteranzi, în valoare de 400 lei pe lună
  • 1 bursă de cercetare pentru doctorat, în valoare de 500 lei pe lună

Bursele pentru elevi, se acordă pe o perioadă de 8 luni, cele pentru studenţi şi masteranzi pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctorat se acordă pe o perioadă de 12 luni, toate începând cu 15 noiembrie 2024.

Masteranzii şi doctoranzii interesați de aceste burse vor trebui să prezinte un proiect de cercetare pe o temă interdisciplinară, din domeniile: teologia şi interpretarea ştiinţelor, teologia şi bioetica, teologia şi mediul înconjurător, teologia şi artele, teologia şi lumea.

Calendarul înscrierilor

Calendarul şi etapele desfăşurării concursului:

  • 28 octombrie 2024: termenul limită pentru depunerea dosarelor, direct sau prin poştă, la sediul Fundaţiei (400117 Cluj-Napoca, P-ţa Avram Iancu 18);
  • 7 noiembrie 2024: afişarea rezultatelor;
  • 8 noiembrie 2024: contestaţii şi afişarea rezultatelor finale.

Condiţiile de participare, fișa tip a aplicantului, precum şi actele necesare pentru întocmirea dosarului se găsesc în Regulamentul de burse aprobat de Colegiul Director al Fundaţiei şi publicat pe site-ul www.fundatiabartolomeu.ro. Fundaţia va încheia cu fiecare bursier un contract în care vor fi prevăzute drepturile şi obligaţiile ce revin ambelor părţi pe toată perioada derulării bursei.

Bursele acordate anul acesta, în valoare de peste 100.000 de lei

Fondul alocat pentru bursele din acest an şcolar este de 103.200 lei, iar până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 533 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 1.448.700 lei.

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” a fost înfiinţată în urmă cu 16 ani de vrednicul de pomenire Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania şi reprezintă proiectul generos şi inspirat al unui om cu viziuni largi, care a ştiut să ofere și după plecarea sa din această lume o şansă pentru tinerii merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi materiale. Fundația are ca scop principal acordarea de burse tinerilor merituoși dar lipsiți de posibilități financiare, din resursele proprii, pe care le administrează potrivit dorinței fondatorului ei.

Citește mai departe

POLITICA

VIDEO. Pariul lui George Simion: Construcția de case de la zero pentru SINISTRAȚII din Galați

Publicat

simion

George Simion, președintele AUR, a anunțat că începe construcția caselor pentru sinistrații din comuna Pechea, județul Galați. Liderul AUR a spus că realizarea acestor case până pe data de 13 octombrie reprezintă pariul său.

„Începem construcția caselor aici în comuna Pechea din Galați. Deja avem trasat tot. (…) E pariul pe care îl pun cu voi, dragi prieteni, și cu cei care tot spun că nu se poate, nu se poate. Credeți că de pe 27 septembrie până pe 13 octombrie ridicăm primele case.

VIDEO. Pariul lui George Simion: Construcția de case de la zero pentru SINISTRAȚII din Galați

Colegii mei sunt mobilizați. Avem tot ce ne trebuie. Vă așteptăm și pe voi sâmbătă și duminică dacă sunteți de bună credință și vreți să dați o mână de ajutor. Am săpat primele trei fundații, primele trei temelii. Avem fier beton, avem plasă, avem BCA și vrem, dacă primim teren, pentru că acest teren pe care îl vedeți aici ne-a costat 30.000 euro, dacă primarul face ceea ce spune vrem să ajungem la 30, 40, 50 de case.

Putem doar împreună! Poate România sau nu poate? Hai românilor! Eu știu că putem reconstrui țara”, a spus George Simion, în cadrul unui video postat pe pagina sa.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sabău („U” Cluj): Poli Iași este un adversar INCOMOD. Noi trebuie să ne ridicăm la nivelul lor din punct de vedere fizic

Publicat

Sabău

Înaintea meciului de sâmbătă pe care Universitatea Cluj îl va disputa de la 16.45 în deplasare cu Poli Iași, Ioan Ovidiu Sabău a făcut o analiză a adversarului.

„Anul trecut am pierdut de două ori, și acasă, și în deplasare. Poli Iași este un adversar incomod. De când a venit Emil (Săndoi-n.n.), echipa are un alt spirit. Este o echipă organizată, cu Roman în spatele atacantului care are execuții foarte bune, cu Bordeianu, care va juca, după ce a fost suspendat.

Sabău („U” Cluj): Poli Iași este un adversar INCOMOD. Noi trebuie să ne ridicăm la nivelul lor din punct de vedere fizic

Au jucat destul de bine la Arad, doar că s-au apărat bine, au stat bine în teren, dar și atunci când au avut mingea s-au descurcat destul de bine. Sunt o echipă bună de contraatac. Au jucat bine și cu Craiova, un meci bun ca atitudine, sigur, pe un teren impracticabil, mai ales în ultimele minute. Iașiul rămâne o echipă greu de neînvins. Ne așteptăm să aibă atitudine, fiecare duel să îl trateze 100%, vor fi o echipă agresivă.

Astea sunt concluziile, iar noi trebuie să ne ridicăm la nivelul lor din punct de vedere fizic. Să vedem cum va fi și terenul, dacă ne putem pune în aplicare posesia noastră, jocul de pase, combinațiile, dinamica jucătorilor. Să nu arătăm cum am arătat a doua repriză cu Craiova.

Am analizat jocul, a lipsit presiunea care trebuia să o facem pe adversar, echipa să fie mult mai scurtă și nu am mai avut curajul de a juca, de a ține de minge. Probabil a intervenit teama de rezultat și probabil am dorit să ținem mai mult de rezultat, chiar dacă ei au avut acel șut care nici măcar nu era pe spațiul porții. Cred că ocazia mare a fost aceea a lui Mitriță. Cea din ultimul minut nu putem spune că a fost ocazie, a fost în luptă cu fundașul, pe zona centrală, direct pe portar. Totuși, în două jocuri atât de importante, cu Rapid și Craiova, am obținut patru puncte. E ceva important pentru noi”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax