Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Centrul de tranzit pentru REFUGIAȚI din Gara Cluj-Napoca. Mâncare, internet, spații de joacă pentru COPII

Publicat


La Centrul de tranzit din gara Cluj-Napoca, asociația „O masă caldă” și câțiva colaboratori stau la dispoziția refugiaților ajunși în Cluj-Napoca, oferindu-le locuri de dormit, mese calde, pachete, produse pentru animale, bebeluși, precum și de igienă. Nu lipsesc nici spațiile de joacă pentru copii, iar eforturile clujenilor au emoționat o mamă din Odessa ajunsă vineri după-amiază în gară.

„Prima încăpere este sala de așteptare, unde rămân doar cei care sunt între două trenuri sau care ajung noaptea și au cazare în Cluj-Napoca. Își lasă bagajele, apoi merg să mănânce o supă caldă sus”, spune Raimonda Boian, coordonator general, pentru Cluj24.

Sala de așteptare numără zeci de paturi pentru refugiați, iar dincolo de ușă se află depozitul, la care au contribuit numeroase firme.

„Era un spațiu părăsit. Am beneficiat de ajutorul celor de la Luna Cleaning, care au dezinfectat și igienizat toată zona.

Rafturile sunt tari, țepene, prinse în perete pentru a evita accidentele. Producătorii de mobilier Marlex ni le-au închiriat fără costuri.

Am încheiat contracte cu Albalact și Caroli pentru brânzeturi și salamuri, plătite de asociația <<O masă caldă>>. Cu Dorsan am încheiat un contract pentru iaurturi cu fructe de copii, apă minerală și plată, pe care tot asociația o plătește.

Colaborăm și cu La Casa, de la care cumpărăm pâine proaspătă în fiecare zi”, explică aceasta.

Voluntarii s-au gândit și la bebeluși, astfel că în depozit se află, de asemenea, toate cele necesare pentru ei.

Cercetașii României ajută echipa în administrarea depozitului și în pregătirea pachetelor pentru refugiați. Acestea conțin alimente, printre care salam, pâine și un fruct, șervețele umede și uscate, dezinfectant și o sticlă de apă.

Salubrizarea e asigurată de Rosal. Firma de servicii de curățenie a adus tomberoane, iar noaptea ridică deșeurile.

Animalele nu au fost neglijate

O încăpere din depozit este destinată hranei pentru necuvântătoare, iar la baie există și o litieră cu nisip pentru pisici. Animalele care sunt bolnave beneficiază de asistență medicală la cabinetul veterinar „Happy Pets” de pe strada Corneliu Coposu, cu sprijinul Asociației pentru protejarea animalelor „NUCA”.

„Se oferă gratuit tot ce e nevoie, inclusiv partea de vaccin pentru străinătate, carnete de sănătate, pașapoarte și așa mai departe”, precizează Raimonda.

Chiuvetă cu apă caldă instant

Mai departe se află bucătăria, pentru care s-a achiziționat o chiuvetă cu apă caldă instant.

„Am încropit-o ca să putem găti rapid. Avem tot ce e nevoie pentru mesele calde”, completează Boian.

Baia este dotată cu produse de igienă în dreptul cărora sunt puse afișe ce încurajează refugiații să se aprovizioneze cu lucrurile de care au nevoie.

Lacrimi de recunoștință de la refugiați

La etaj, se află sala de mese, unde pe lângă supele calde, refugiații se pot servi cu orice doresc, sau chiar să-și prepare propriile sandwich-uri.

Două mame au venit cu copiii lor, iar una dintre ele s-a emoționat văzând implicarea voluntarilor.

„Erau foarte stresate de la drum. Mi-a spus că de prima dată când le-am întâmpinat în tren, a fost surprinsă de organizarea și primirea noastră.

Până acum au trebuit să se deplaseze singure și să caute bilete neștiind limba, a zis că nu dorește nimănui să treacă prin astfel de situații și că este foarte recunoscătoare pentru tot ajutorul”, a povestit translatorul Corina Caravasili pentru Cluj24.

Mamele au plecat cu copiii din Odessa după ultimul bombardament, iar soții au rămas în țară.

„La început era dureros să interacționăm cu ucrainenii, încă este emoționant, dar acum știm să fim mai eficienți și să le oferim informațiile necesare fără a-i stresa.

Toți sunt recunoscători, ne mulțumesc pentru mesele calde și pentru că îi primim”, completează aceasta.

Vorbitorii de ucraineană/rusă din oraș s-au mobilizat din prima zi în care au ajuns refugiații în Gara din Cluj-Napoca și asigură permanența, cu schimbul, asistându-i pe refugiați din momentul în care coboară din tren, până se urcă în următorul, mobilizarea fiind demnă de admirat.

În restaurantul improvizat pentru refugiați sunt și boluri cu mâncare pentru animalele lor de companie.

Copiii cer pacea prin desene

Lângă sala de mese, a fost amenajat un spațiu dedicat mamelor cu copii, vârstnicilor și persoanelor bolnave, unde ucrainenii se pot relaxa, iar copiii se pot bucura de spațiile de joacă.

„După-masă vin voluntari care se ocupă de ei, le fac jocuri și le propun diverse activități distractive”, punctează Raimonda.

Copiii au făcut desene, iar majoritatea conțin mesaje despre Ucraina și dorința lor de a scăpa de război.

copii

copii 2

whatsapp image 2022 03 18 at 9.58.11 pm

 

Parola de la internet care conectează oamenii

O altă facilitate pusă la dispoziția refugiaților este conexiunea la internet. Voluntarii s-au asigurat că aceștia păstrează legătura cu apropiații cu ajutorul serviciilor Vodafone.

Parola rețelei de wi-fi este sugestivă: Free Ukraine.

Afișe despre accesul la internet și alte informații utile au fost puse pe toți pereții.

Oamenii din spatele cortinei

Echipa de la Centrul de tranzit e constituită din mai mulți coordonatori care aduc voluntari în funcție de flux. Refugiații nu vin dimineața, prin urmare, activitatea începe la prânz.

„Eu cu Larisa suntem coordonatori generali și facem schimb de ture, astăzi e tura ei. E avocat, dar face și voluntariat.

Primul care vine, însă, este George Jiglău, care verifică stocurile, apoi vine Bogdan, coordonatorul turei de zi, care se pregătește pentru primul tren, de la 14:30.

”Tura de noapte, între orele 20:00 și 02:00, e preluată de echipa maghiară, coordonată de Edina, Orsi și Miși. Bucătăria mobilă este preluată de Dan și Szilard”, explică ea.

De punctul de prim ajutor se ocupa Colegiul Farmacistilor care, în perioada de vârf a traficului, a fost completat de Caravana cu Medici. De asemenea, este foarte importantă colaborarea cu conducerea Gări Cluj-Napova și Poliția TF.

Într-o săptămână au venit sute de ucraineni, iar în afara perioadelor aglomerate, numărul celor care trec prin centrul de tranzit este între 60 și 90 de persoane.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

EUROPOL: Tânărul împușcat în picior la Cluj a RUPT centura unui polițist a pus mâna pe ARMĂ și a îndreptat-o spre oamenii legii

Publicat

De

impuscat unu

Incidentul de la Săcuieu, județul Cluj, a fost unul deosebit de grav, care se putea transforma într-o tragedie, arată reprezentanții sindicatului polițiștilor Europol, care au refăcut firul evenimentelor.

Aceștia spun că a avut loc o adevărată luptă corp la corp cu un bărbat deosebit de agresiv, după ce mai mulți hoți de lemne au fost prinși de oamenii legii. Acesta a reușit să ia în mână arma unui polițist, ceea ce i-a făcut pe oamenii legii să folosească tragă.

Reprezentanții Poliției Cluj au fost mult mai reținuți în a oferi informații detaliate despre ceea ce s-a întâmplat la Săcuieu, iar din ceea ce au transmis, tânărul doar ar fi „încercat să sustragă armamentul”.

„Un incident deosebit de grav a avut loc în localitatea Săcuieu, județul Cluj, unde polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul de urgență 112 cu privire la faptul că mai mulți cetățeni de etnie rromă fură de material lemnos dintr-o pădure, proprietate privată.

De asemenea, în urma discuției cu pădurarul care era la fața locului, acesta a relatat că persoanele surprinse în flagrant au devenit deosebit de agresive și nu le-a putut reține”, arată reprezentanții Europol.

EUROPOL: Tânărul împușcat în picior la Cluj a RUPT centura unui polițist a pus mâna pe ARMĂ și a îndreptat-o spre oamenii legii

Polițiștii ajunși la fața locului au confirmat cele sesizate, însă situația a luat o întorsătură neașteptată și s-a transformat într-un act de agresiune asupra polițiștilor și a personalului silvic prezent la fața locului, au mai arătat reprezentanții sindicatului.

„După reținerea celor două persoane care conduceau atelajul încărcat cu materialul lemnos sustras, polițiștii i-au condus la sediul brigăzii silvice din localitate pentru întocmirea actelor de constatare și confiscare. Aici însă, a apărut o a treia persoană a cărei scop era eliberarea celor 2 reținuți, iar pentru această acțiune, bărbatul nu s-a ferit să folosească bolovani și alte obiecte contondente.

Polițiștii l-au somat să se oprească din acțiunea agresivă, iar pentru faptul că bărbatul nu s-a conformat, a procedat la imobilizarea acestuia. Cu toate acestea, agresorul, nu numai că nu s-a supus, ci a ripostat lovind din mâini și din picioare, fiind lovit inclusiv unul dintre cei doi colegi.

Luând în considerare atât agresivitatea manifestată de persoana în cauză, cât și faptul că aceasta refuza să se supună somațiilor legale și să se conformeze dispozițiilor polițiștilor, unul dintre polițiști a fost nevoit să utilizeze spray-ul iritant lacrimogen. Utilizarea acestui mijloc din dotare nu a produs însă niciun efect, agresorul continuând să se îmbrâncească cu unui dintre polițiști, pe care a încercat să îl lovească cu pumnii.

În toată această luptă corp la corp, agresorul a tras de uniforma și mijloacele din dotare aflate pe centura colegilor iar la un moment dat tocul cu arma aflată pe centura polițistului s-a rupt.

Bărbatul a profitat de acel moment, a luat în mână arma, a îndreptat-o spre polițiști și pădurar cu scopul vădit de a o folosi. Pentru că agresorul nu s-a supus somațiilor repetate de a arunca arma din mână, fiind vorba despre o situație evidentă în care viața persoanelor de față era pusă în pericol, polițistul dezarmat a scos rapid pistolul din tocul colegului său și a executat două focuri în plan vertical.

Pentru că nici în urma acestor somații, agresorul nu a aruncat arma, polițistul a executat foc asuma picioarelor, rănindu-l pe bărbat. Doar în acel moment, agresorul a aruncat arma din mână”, au descris aceștia filmul evenimentelor.

impuscat

Realizând că era rănit, agresorul s-a îndepărtat de polițiști și de arma abandonată, iar polițistul a securizat arma și s-a întors să acorde primul ajutor colegului său.

Autospecială de poliție distrusă de oamenii adunați la locul incidentului

De îndată ce incidentul a fost raportat, un echipaj medical a fost solicitat și s-a acordat asistență medicală agresorului. În timpul acordării primului ajutor de către colegii noștri, a fost utilizată o curea improvizată ca garou pentru a controla sângerarea provocată de rana cauzată de împușcătură.

Citește și: Tânărul clujean ÎMPUȘCAT de polițiști în picior era la FURAT de lemne. IPJ Cluj: A încercat să sustragă o armă

La scurt timp, la fața locului s-au adunat peste 60 de persoane de etnie rromă, nemulțumiți de faptul că poliția a reținut autorii furtului, dar și pentru faptul că au folosit forța și mijloacele din dotare asupra membrului comunității lor.

„Violențele au continuat asupra polițiștilor și personalului medical, fiind chiar distrusă una dintre autospecialele de poliție ajunsă la fața locului în sprijin. De menționat este că întreaga capacitate de intervenție a poliției la acel moment, a fost reprezentată de încă două echipaje care se aflau la zeci de kilometri, unul de ordine publică de pe raza orașului Huedin și un echipaj de rutieră. După alte câteva zeci de minute, s-au suplimentat forțele cu grupa din cadrul structurii de acțiuni speciale și jandarmi”, au mai precizat cei de la Europol.

În urma incidentului, a fost deschis un dosar penal pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care ultraj, distrugere, tâlhărie și infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

Unul dintre autorii care a distrus autospeciala de poliție a fost reținut, iar bărbatul care a sărit în ajutorul autorilor furtului de lemne, și care a manipulat pistolul, se afla internat în spital, în afara oricărui pericol, însă până la acest moment, față de acesta nu au fost luate măsuri preventive.

„Autoritățile fac toate demersurile necesare pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în acest act de violență inacceptabilă. Astfel de evenimente subliniază gradul de pericol în care se încadrează munca de poliție. Colegii noștri își pun în pericol viețile zi de zi pentru a oferi cetățenilor acestei țări siguranță și ordine publică”, a mai precizat sursa citată.

EUROPOL: Ceea ce este relevant ca informație de reținut din această intervenție

1. În mediul rural, din cauza numărului mic de polițiști, oricând o astfel de situație poate escalada iar colegii noștri să fie în inferioritate numerică, fiindu-le puse în pericole integritatea corporală sau chiar viața. Iar pentru cei care vor spune că pot folosi arma, să facă un mic exercițiu de imaginație și să se gândească asupra cărora dintre cele 60 de persoane ar face uz de armă prima dată;

2. Scoatem în evidență încă o dată necesitatea dotării polițiștilor cu dispozitive de tip „teaser gun” (pistol cu electoșocuri). Între baston/spray iritant lacrimogen și pistol, lipsește pistolul cu electroșocuri. Vedem că efectele bastonul/spray-ului sunt slabe iar utilizarea pistolului este prea mult. De aceea, pentru a permite polițistului imobilizarea unei persoane în siguranță, dar și pentru vătămări minime față de agresor, pistolul cu electroșocuri este singurul mijloc din dotare care poate fi eficient în astfel de situații.

3. După ce agresorul a fost împușcat de către polițist, acesta a aruncat pistolul de asfalt, iar în urma impactului arma a fost distrusă. Este pentru prima dată când asistăm la ușurința cu care noul pistol din dotare, Beretta PX 4 Storm, este adus în stare de neîntrebuințare doar în urma impactului cu solul.

`Doar un miracol a făcut ca la acest moment să nu vorbim despre o tragedie, în condițiile în care arma unui dintre colegi, s-a desprins de centură în urma tentativei de imobilizare și a fost luată de agresor~, au mai spus cei de la Europol.

Foto: Captură video/ Europol

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânărul clujean ÎMPUȘCAT de polițiști în picior era la FURAT de lemne. IPJ Cluj: A încercat să sustragă o armă

Publicat

De

impuscat huedin

Inspectoratul de Poliție Cluj a adus, luni, precizări cu privire la tânărul care a fost împușcat în picior de oamenii legii cu o zi înainte. Acesta a fost prins, alături de un alt bărbat, cu lemne furate, a fost recalcitrant și a încercat să sustragă o armă de la polițiști.

La data de 4 iunie, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați printr-un apel la SNUAU 112, cu privire la sustragerea de material lemnos de pe raza comunei Săcuieu, arată IPJ Cluj.

Citește și: VIDEO. Un tânăr a fost împuşcat în picior de poliţişti. Scandal în Huedin

Polițiștii deplasați la eveniment au depistat, pe drumul comunal din localitate, un atelaj cu tracțiune animală cu care se transporta material lemnos, aparent tăiat recent, în privința căruia exista suspiciunea că ar fi fost sustras.

Tânărul clujean ÎMPUȘCAT de polițiști în picior era la FURAT de lemne. IPJ Cluj: A încercat să sustragă o armă

„Pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale, persoanele care se aflau în atelajul hipo au fost conduse înspre sediul unității silvice din localitate.

În acest context, cele două persoane ar fi devenit recalcitrante, nu s-ar fi supus indicațiilor polițiștilor, încercând să sustragă armamentul și i-ar fi agresat fizic pe aceștia, împrejurări care au impus folosirea armamentului din dotare”, arată reprezentanții IPJ Cluj.

Citește și: Tânărul împuşcat de poliţişti, dus la UPU Cluj. Va fi operat de urgenţă

Astfel, s-a efectuat uz de armă, prin focuri de avertisment în plan vertical, iar ulterior înspre unul dintre cei în cauză, rezultând rănirea acestuia în zona membrului inferior.

Politiștii i-au oferit acestuia primul ajutor, iar ulterior a fost preluat de echipajul medical, în prezent aflându-se internat într-o unitate medicală, conștient, starea lui fiind stabilă.

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj. De asemenea, se continuă cercetările și pentru comiterea infracțiunii de distrugere, întrucât autospeciala de poliție a fost deteriorată de către una dintre persoanele prezente.

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Şarpe de peste un metru în Mănăștur. A fost capturat de jandarmi și eliberat în habitatul lui

Publicat

De

sarpe bun

Jandarmii clujeni au capturat un șarpe lung de aproape 1,5 metri în cartierul Mănăștur. Acesta a fost văzut pe gardul unui imobil de un clujean care a sunat la 112.

Un şarpe apărut în apropierea unui imobil din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca a fost capturat și relocat în habitatul acestuia de către jandarmii și voluntarii din cadrul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, potrivit reprezentanților Jandarmeriei Cluj.

Şarpe de peste un metru în Mănăștur. A fost capturat de jandarmi și eliberat în habitatul lui

Astfel, duminică seara, în urma unui apel la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, un echipaj de jandarmerie a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că o persoană a zărit un şarpe de aproximativ un metru şi jumătate de culoare gri, încolăcit pe gardul din faţa unui imobil din cartierul Mănăştur.

Jandarmii clujeni au plecat spre locul indicat unde, cu ajutorul materialelor din dotare, au reuşit să captureze musafirul nepoftit.

Jandarmii au luat legătura apoi cu reprezentantul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, în vederea relocării şarpelui în habitatul lui, departe de zona locuită.

Nu este pentru prima dată când un șarpe este capturat dintr-un cartier locuit al Clujului. În urmă cu o lună, un șapre mare de apă a fost ridicat de jandarmi de pe strada Aurel Vlaicu.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod GALBEN de furtună la Cluj. Averse torențiale și GRINDINĂ în zona de munte

Publicat

De

Administrația Națională de Meteoroligie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care vizează și județul Cluj.

Avertizarea este valabilă pentru ziua de luni, 5 iunie, între orele 12.00 și 22.00

Cod GALBEN de furtună la Cluj. Averse torențiale și GRINDINĂ în zona de munte

Potrivit ANM, în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și intensificări ale vântului, la munte și în sudul și estul Transilvaniei.

cod galben

În intervale scurte de timp, 1 – 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 de litri pe metru pătrat și izolat de peste 30 de litri pe metru pătrat.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax