Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Lacrimi pentru bebelușii morți la Ginecologie 1 Cluj. O mămică: Nu mi-am ținut copilul în brațe decât mort

Publicat


Părinții a doi bebeluși care au murit la Clinica de Ginecologie nr. 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au relatat, luni, într-o conferință de presă organizată în curtea unității medicale, ce s-a întâmplat cu ele și cu micuții lor. Aceștia acuză că nu au fost luate măsuri astfel încât copiii lor să aibă o șansă la viață.

Anca Todașcă a fost internată la începutul lunii septembrie timp de 21 de zile, perfect sănătoasă, iar, ulterior, în urma unor analize, s-a constatat că a fost infectată cu bacteria e-coli.

VEZI ŞI:

Alarmă. Bebeluşi morţi în spitale. 500 de lumânări aprinse de clujeni. Protest la Cluj împotriva infecţiilor intraspitaliceşti

”Am născut și i-am dat infecția copilului care a mai rezistat 7 zile și a murit în urma unor complicații. Când i-am întrebat cum a fost posibil să iau e-coli din spital, au ridicat din umeri. Nu mi s-a dat nicio explicație”, a spus aceasta.

Aceasta a povestit cum unei alte mămici i s-a rupt apa în baie și ea s-a dus să caute un dezinfectant, dar nu a găsit.

Citește și Mai mulți bebeluși au MURIT la un spital din Cluj. Părinte: Antibioticele i-au fost date după URECHE copilului

”Am stat 21 de zile internată în spital și nu am văzut să se facă o curățenie curățenie. Când se schimbau pacientele, pătura rămânea aceeași, se schimba doar lenjeria, dar pătura nu.

S-a făcut o nedreptate, s-a văzut la analize că aveam e-coli, dar nu mi s-a dat tratament. Dacă mi se dădea tratament, probabil că nu ajungeam aici. Nu am primit nicio explicație, au ridicat din umeri”, a spus Anca Todașcă.

Aceasta s-a adresat unui avocat și vrea să tragă la răspundere spitalul clujean.

gine 3

Nu i s-a spus cât este de grav copilul

Luoana Cical, a ajuns la Ginecologie 1 în 26 august, infectată cu COVID de acasă, confirmată cu o zi înainte de internare, dar nu a avut simptome severe.

A născut după 6-7 ore și a fost izolată 7 zile, neavând voie să iasă din salon și nici să își vadă bebelușul.

Imediat după naștere, i s-a făcut test și rezultatul a fost negativ.

După 7 zile și-a văzut copilul și a primit informații telefonic, cum că micuțul este stabil, nefiind modificări patologice la analizele lui de sânge.

”Laptele meu a ajuns la el abia în a 9 sau a 10 zi de viață și atunci mi s-a spus că bebelușul are anemie și trebuie să primească trombocite. Apoi mi-au spus că trebuie să i se mai administreze medicamente fără să mi se spună de ce sau pentru ce anume, eu neștiind cât de grav este copilul meu, pentru că nu mi s-a spus.

Citește și Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Cluj-Napoca: REGRETĂM pierderea nou-născuților. Nu au fost INFECȚII asociate actului medical

Copilașul meu a trăit 24 de zile iar după ce a murit am aflat că a avut un sepsis sever în sânge. I s-au administrat foarte multe antibiotic, 8 la număr, care se dau pentru infecții bacteriene severe și ei au pus decesul pe seama faptului că eu am fost infectată cu COVID iar el ar fi făcut complicații.

Nu mi s-a spus că, de fapt, fusese infectat cu bacterie”, a arătat Luoana Cical.

”De ce i s-au administrat antibiotice pentru infecții bacteriene?”

Copilul său a stat internat într-un salon de terapie împreună cu o fetiță care a murit înaintea sa cu o săptămână și care fusese confirmată ca fiind infectată cu o bacterie intraspitalicească.

”Dacă bebelușul meu nu a fost infectat cu nicio bacterie și nu a avut nicio infecție intraspitalicească, de ce a fost izolat? De ce i s-au administrat antibiotice pentru infecții bacteriene? Sunt întrebări la care nu voi avea niciodată un răspuns…

După 24 de zile m-au întrebat dacă vreau să îmi țin copilul în brațe. Deci eu nu mi-am ținut copilul în brațe decât mort. Nu vreau să se mai întâmple nimănui așa ceva”, a mai spus mama bebelușului decedat.

Aceasta trebuia să nască în privat, dar a ajuns la Cluj pentru că era confirmată cu COVID iar copilul era prematur.

Luoana Cical a mai fost infectată cu COVID anul trecut și este vaccinată cu două doze de Pfizer.

”Dacă cineva poate să îmi spună cum se poate proteja de COVID, dacă mai are și copii, și trebuie să meargă la serviciu sau la cumpărături, să îmi spună și mie care este secretul să nu se infecteze”, a explicat aceasta.

”Condiții mizerabile”

În ceea ce privește condițiile din spital, Luoana Cical a spus că erau ”mizerabile”.

”Am fost mutate în două saloane unde nu aveam baie, eram trei saloane la o singură baie, chiuvetă nu am avut. Trebuia să îi duc lapte copilului și foloseam chiuveta de la WC”, a mai precizat femeia.

Luoana Cical a dat spitalul clujean în judecată pentru că bebelușul său nu s-a născut bolnav și avea o șansă la viață dacă i se făcea hemocultură.

”Primele analize de hemocultură și coprocultură i s-au luat doar cu 5 zile înainte de a muri, după zile întregi de antibiotice și de schimbat schema de tratament.

Normal că rezultatele au fost negative, așa cum susține spitalul că nu a fost infecție bacteriană. Nu doresc nimănui să vadă cum îi moare copilul sub ochii lui, cum se îngălbenește, cum i se umflă burtica, cum sângerează pe guriță și cum trebuie să fie intubate”, a conchis Luoana Cical.

Au vrut să dea vina pe mamă

Soțul acesteia, Adrian Cical, a declarat la rândul său că, la 7 zile de la naștere, evoluția copilului era pozitivă, după care a făcut sepsis tardiv și enterocolită ulcero-necrotică.

”Timp de 13 zile nu i s-a făcut hemocultură, nicio coprocultură. Trebuie să i se facă hemocultură înainte să i se dea antibiotic.

Cu 6 zile înainte de deces, când au văzut că bebelușul este pe moarte, că sângerează și îi cedează organele, s-au gândit să facă o analiză a laptelui mamei, să de-a vina pe ea. Dar ea 9 zile nu i-a dat lapte.

Cu zâmbetul pe buze ne-au spus că nu s-a găsit nicio bacterie, noi cu copilul mort. Cum a apărut sepsis tardiv bacterian fără bacterie?”, a spus Adrian Cical.

Potrivit scrisorii medicale, copilului familiei Cical nu i s-a luat probă de hemocultură deoarece nu existau recipienți…

Poliția, sesizată prin 112 despre conferința de presă din fața clinicii

gine 1

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, cel care i-a însoțit pe părinți în fața Clinicii de Ginecologie nr. 1, a cerut demisia managerului spitalului Claudia Gherman și a cerut o anchetă a Corpului de Control al prim-ministrului.

”Sunt interesați să ascundă lucrurile, să închidă gura”, a spus Ungureanu.

În urma unei sesizări la 112, potrivit căreia în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca erau ”persoane care filmează în mod abuziv”, deputatul și jurnaliștii prezenți au fost legitimați de un echipaj de Poliție.

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
2 Comentarii

2 Comments

  1. Mircea

    octombrie 18, 2022 la 10:46 am

    Crima se pedepseste cu inchisoarea – asteptam sa vedem cine va merge la Gherla !

  2. Mocanca

    iunie 27, 2023 la 10:01 am

    Buna dimineața,la Stanca aceeași poveste cu copilașii morți și nimeni nu răspunde pentru asta.Fetita mea la fel dar eu am avut hmmm norocul sa fie internată la Therapie intensivă Pedi2 unde o echipa de medici și asistente erau acolo trup și suflet.Am stat 2 săptămâni pe tratament cu antibiotice analize tot.Spitalele de stat Stanca,Gine 1 și 2 ar trebui rase de pe pământ și făcute alte 3 spitale pentru cadrele medicale de acolo și pentru noi.Conditiile lasă de dorit….și ne mirăm că ne mor copilașii într-un focar de infecție.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a CRESCUT la 4,97 lei

Publicat

euro pixabay

Creșterea aversiunii față de risc a depreciat moneda unică și valutele de la marginea zonei euro, inclusiv leul.

După ce cursul euro a scăzut marți la 4,9686 lei, minimul ultimelor două luni, acesta a crescut la jumătatea săptămânii la 4,97 lei, în timp ce tranzacțiile se realizau în culoarul 4,967 – 4,971 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a CRESCUT la 4,97 lei

Piața monetară a fost stabilă, în condițiile existenței unui excedent de monedă națională în piață, de circa 60 miliarde lei, care în loc să meargă în economie prin creditare, ajunge la BNR, pentru a profita de dobânda la facilitatea de depozit care este de 6%.

Miercuri, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 6,08%, cea mai mică valoarea începând cu data de 7 iunie 2022. Indicele la 6 luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a consolidat la 6,11%, cel mai mic nivel începând cu 31 mai 2022, iar cel la 12 luni s-a oprit la 6,12%, valoare apropiată de cea din 22 mai 2022.

Moneda americană s-a apreciat față de principalele monede,inclusiv euro, înainte de publicarea unor date economice fundamentale venite din partea economiei Statelor Unite.

„Euro a pierdut teren și în fața francului elvețian și a lirei sterline”

Îmbunătățirea redusă din februarie a încrederii consumatorilor din zona euro, ceea ce indică existența unor sentimente de pesimism, au depreciat moneda unică la 1,0796 – 1,0848 dolari, astfel că media monedei americane a crescut de la 4,5785 la 4,5955 lei.

Euro a pierdut teren și în fața francului elvețian și a lirei sterline, iar cursul acestora a crescut la 5,2225 lei, respectiv 5,8118 lei.

Prețul gramului de aur a scăzut marginal la 299,4697 lei, în timp ce metalul galben a scăzut la 2.025 – 2.032 dolari.

În regiune, media monedei poloneze s-a depreciat la 4,3116 zloți/euro iar a celei maghiare la 391,26 forinți/euro.

Bitcoin a atins un nou maxim al ultimilor doi ani de 59.875 dolari și se apropie de maximul de 68.990,90 dolari atin în noiembrie 2021. Și celelalte criptomonede au profitat de avansul luat de principala monedă digitală. Ethereum s-a apreciat la 3.232 – 3.370 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

Citește mai departe

EVENIMENT

Expoziție de SUPERCARS în Iulius Mall Cluj: Lamborghini Urus, Audi R8, Mercedes-Benz AMG și multe altele

Publicat

Culori îndrăznețe, design aerodinamic și mulți cai putere sub capotă îi așteaptă pe clujeni la Iulius Mall, în această săptămână. Best Rally Challenge a venit cu o expoziție pentru fanii mașinilor puternice, iar până pe 20 martie pasionații sunt așteptați să admire bijuteriile pe patru roți expuse în Iulius Mall.

Best Rally Challenge, evenimentul care aliniază la linia de start unele dintre cele mai puternice mașini, vine cu o expoziție auto în Iulius Mall, în cadrul căreia curioșii pot vedea o parte dintre mașinile momentului. Puterea, viteza și manevrabilitatea sunt printre cele mai importante caracteristici pentru mașinile din clasa supercars expuse până pe 20 martie 2024, în zona Zara din Iulius Mall.

Expoziție de SUPERCARS în Iulius Mall Cluj: Lamborghini Urus, Audi R8, Mercedes-Benz AMG și multe altele

Un model de Lamborghini Urus Performante, dar și un Lamborghini Aventador SVJ Limited Edition 1 of 800, care impresionează, atât prin designul distinctiv, cât și prin motorizarea puternică, un BMW 840 dotat cu M Aerodynamics Package și M Sport Pachet, un Audi R8 și un Mercedes-Benz AMG GT S Coupe sunt o parte dintre mașinile pe care curioșii le pot vedea în Iulius Mall.

Atmosfera, adrenalina și bucuria raliului se vor resimți în Iulius Mall, vineri, 1 martie, când moderatorii de la postul național Radio Impuls vor avea o emisiune live în cadrul expoziției. Evenimentul din Iulius Mall vine și cu surprize și giveaway-uri pentru cei care vizitează expoziția de mașini.

Vino în Iulius Mall și descoperă mașinile din clasa supercars!

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ultima dezbatere din USR Cluj-Napoca înaintea desemnării candidatului la Primărie. Soluțiile lui Viorel Băltărețu

Publicat

Viorel Băltărețu USR

USR a organizat, miercuri, ultima dezbatere din cadrul alegerilor interne pentru desemnarea candidatului la Primăria Cluj-Napoca, între cei trei membri rămași în finală, Viorel Băltărețu, Mihaela Nia și George Trif.

Candidatul la primărie va fi anunțat duminică, 3 martie, în cadrul adunării generale a USR Cluj-Napoca.

Ultima dezbatere din USR Cluj-Napoca înaintea desemnării candidatului la Primărie. Prioritățile lui Viorel Băltărețu

Unul dintre cei trei finaliști, deputatul Viorel Băltărețu, care este și președintele USR Cluj-Napoca, a arătat care sunt soluțiile sale pentru dezvoltarea orașului.
”Construirea centurii ocolitoare în patru ani, construirea de școli, grădinițe și creșe în fiecare cartier, iar pentru acest proiect începem cu Bună Ziua și Borhanci. Voi susține un urbanism fără compromisuri și favoritisme”, a spus Băltărețu.

Acesta afirmat că va pleda pentru un smart city adevărat, ceea ce presupune ca 99% din administrația locală să fie digitalizată, iar colectarea și utilizarea datelor de interes public să se facă în folosul comunității.

USR, cea mai importantă forță a opoziției locale

Viorel Băltărețu USR

”Cluj-Napoca are nevoie de un Aqua park și de un patinoar tot anul, de parcări moderne în cartiere și park and ride la intrările în oraș. De asemenea, sunt pentru un mediu de afaceri competitiv, susținut și implicat în decizii”, a precizat Viorel Băltărețu.

Deputatul de Cluj a mai spus că USR este cea mai importantă forță politică de opoziție la Cluj, capabilă să soluționeze problemele cronice ale municipiului și să coaguleze în jurul ei pe toți clujenii care vor mai mult de la Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. „U” Cluj-Farul Constanța, 1-0. Clujenii obțin cele 3 puncte cruciale pentru CALIFICAREA în play-off

Publicat

„U” Cluj și Farul Constanța s-au întâlnit miercuri, 28 februarie, pe Cluj Arena în etapa a 28-a din Superliga României. Partida s-a încheiat cu victoria crucială obținută de clujeni, păstrând astfel reale șansele la calificarea în play-off.

Echipele de start:

„U” Cluj: Gorcea – Chipciu, Masoero, Mitrea, Roger – Silaghi, Simion, Bic, Roguljic – Popa, Nistor

REZERVE: Iliev – Anselmo, Chintes, Doukoure, Fossati, Gheorghe, Ilie, Oancea, Pițian, Rus

ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

FOTO. „U” Cluj-Farul Constanța, 1-0. Clujenii obțin cele 3 puncte cruciale pentru CALIFICAREA în play-off

Farul Constanța: Buzbuchi – Boli, Larie, Popescu, Kiki – Vina, Queiros, Grameni – Ganea, Munteanu, Budescu

REZERVE: Musat – Banu, Cojocaru, Deaconu, Doicaru, Dussaut, Nedelcu, Rivaldinho, Sirbu, Stoian

ANTRENOR: Gheorghe Hagi

ARBITRU: Istvan Kovacs

 „U” Cluj obține cele 3 puncte care o duc printre favoritele la ultimul loc de play-off

Prima repriză a început cu Farul Constanța protagonistă care beneficiază de o lovitură liberă în minutul 11 executată foarte bine de Vină, mingea fiind mai apoi deviată de atacantul Luis Munteanu care trimite puțin pe lângă poarta apărată de Gorcea.

Prima ocazie a gazdelor vine în minutul 19 când Simion a trimis o minge lungă pentru atacantul Daniel Popa care s-a luptat și a reușit să tragă periculos, dar Buzbuchi a intervenit salvator cu piciorul drept și păstrează tabela la 0-0.

Clujenii continuă atacurile și în minutul 29 Dan Nistor recuperează la 30 metri și balonul ajunge la Roguljic care trage în forță, dar Buzbuchi intervine din nou salvator și păstrează tabela neschimbată.

Scorul este deschis în minutul 34 când căpitanul Farului face o greșeală colosală în defensivă și Daniel Popa recuperează crucial, urmând să îi paseze lui Dan Nistor care îndeplinește o simplă formalitate și trimite balonul în poarta goală, scorul devenind 1 la 0 în favoarea clujenilor, acesta fiind și scorul pauzei.

Verificare VAR la o intervenție a lui Gorcea

Repriza secundă începe tot cu gazdele pe atac, în minutul 46 o deviere a lui Robert Silaghi îl lasă pe Ante Roguljic singur cu portarul constanțean, dar acesta intervine salvator și menține scorul 1 la 0.

Primul șut pe spațiul porții al Farului s-a lăsat așteptat până în minutul 48 când Budescu trimite în forță, dar Gorcea intervine fără prea mari probleme.

În minutul 83 o intervenție a portarului Gorcea a fost verificată la VAR, dar arbitrii au decis că intervenția portarului nu a fost destul de dură pentru a fi dictată lovitură de la 11 metri.

Ultima ocazie a partidei a aparținut Farului prin Ionuț Cojocaru care a avut o fază individuală în urma căreia a trimis spre poarta lui Gorcea, dar acesta intervine fără prea mari probleme și scorul rămâne 1 la 0 pentru clujeni care obțin a patra victorie din acest sezon pe teren propriu și ajung pe locul 6 cu 38 de puncte.

Cosmin Olaru

Foto: Sergiu Răzvan

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax