Connect with us

CULTURA

VIDEO FOTO. Clujul dă EXTEMPORAL la rock. „New kids on the block” în rock-ul alternativ

Publicat


YouTube video

Clujul a stat întotdeauna bine la capitolul muzică, fie ea pop, country, rock, blues ori populară. Chiar și manelele au fost bine reprezentate. Fiecare gen cu publicul lui și, slavă Domnului, public avem, că mai vin și de afară. Cei mai noi exponenți ai rock-ului alternativ la Cluj sunt băieții de la Extemporal.

Rock-ul alternativ (cunoscut și ca muzică alternativă, alt-rock sau pur și simplu alternativ) este o categorie de muzică evoluată din muzica independentă underground a anilor 70. Grupurile de rock alternativ au obținut succese în general în anii 1990, cu genuri precum grunge, shoegaze și Britpop în Statele Unite și, respectiv, Regatul Unit.

VIDEO FOTO. Clujul dă EXTEMPORAL la rock. „New kids on the block” în rock-ul alternativ

Trupa Extemporal este formată din patru membri: Arthur Girip – voce; Horațiu Spaniol – chitară, voce; Ovidiu “Ovi” Stoian – chitară bass; Bogdan Opriș – tobe.

Cine sunt băieții?

Arthur Girip are 25 de ani, a terminat calculatoare la UTCN în aceeași grupă cu Horațiu și, după ce a lucrat ca developer aproape trei ani, a ajuns să predea la un liceu privat. „Mereu am avut o afinitate către arte, făcând teatru din liceu și cu o dragoste de muzică puternică impregnată de tata, mereu am avut o aspirație către scenă”, spune Arthur.

A început să cânte abia în ultimii doi ani, formând trupa An’Quira în 2023 cu care a colindat toate jam session-urile din Cluj-Napoca, iar la finalul anului a fost cooptat în Extemporal, unde se simte ca acasă datorită prietenilor din trupă.

Horațiu Spaniol are 25 de ani. Primul contact cu muzica cu muzica l-a avut prin 2018 când a primit un ukulele cadou de ziua lui.

„Și eu vreau să ajung pe scenă”

„După un an de cântat mai în glumă, mai în serios la ukulele, am trecut la chitară acustică fiindcă voiam pur și simplu să văd dacă mi-ar plăcea. Următorii patru ani i-am petrecut astfel studiind chitară acustică pe cont propriu”, ne mărturisește Horațiu.

Plin de motivație după un concert COMA, în 2022, în drum spre casă cu Bogdan, a hotărât să înființeze o trupă. „Țin minte că îi spuneam lui Bogdan că și eu vreau să ajung pe scenă. După câteva luni, am făcut trecerea la chitară electrică întrucât era ceea ce aveam nevoie pentru a exprima energia atât personală cât și a trupei”, mai spune Horațiu.

Ovidiu Stoian are 28 de ani. S-a apucat de muzică pe la sfârșitul anului 2018 când a locuit o perioadă scurtă în Paris.

„Acolo am văzut tot felul de artiști și am frecventat tot felul de scene underground care m-au motivat să mă apuc de un instrument. Prin 2019 mi-am luat prima chitara și am început să învăț singur. Am schimbat de la chitară la bass acum un an, când am aflat că Horațiu are o trupă și are nevoie de un bassist, prin urmare am intrat în Extemporal”, spune Ovidiu.

„Am știut instant (…) că vreau să fac și eu muzică”

Bogdan Opriș are 27 de ani și este toboșarul trupei. Până să înființeze împreună cu Horațiu trupa Extemporal, și-a petrecut mulți ani ca și chitarist, încă din perioada liceului, pe când încerca să stârnească simpatia fetelor.

„Țin clar minte când aveam 14 ani și am fost în vizită la vărul meu, iar el mi-a cântat la chitara lui electrică, pe un ton distorsionat, intro-ul piesei de la Nirvana, “Smells Like Teen Spirit”. Mi-a picat efectiv fața când am auzit riff-ul și am știut instant, în acel moment, că vreau să fac și eu muzică și să ajung cândva pe scenă”, spune Bogdan.

Chiar dacă primul lui contact cu muzica a fost prin prisma chitării – lucru care i-a oferit ocazia să cânte și cu alți artiști locali înainte de Extemporal – cea mai importantă conexiune pe care a avut-o dintotdeauna a fost cu ritmul. „Știam că semnătura mea ca artist și ca om este strâns legată de bătăile tobelor. Am simțit mereu o “nevoie” aproape necesară și un instinct natural puternic, crud, înspre percuție”, mai spune Bogdan.

Mereu a visat să devină toboșar, așa că a început să practice instrumentul în primăvara lui 2022, după ce a văzut un afiș local care promova cursuri de tobe.

De ce tocmai rock alternativ?

Bogdan și Horațiu au fondat trupa Extemporal la finalul anului 2022, iar Ovidiu li s-a alăturat la scurt timp. Deși inițial grupul a avut o formă diferită, au fost foarte entuziasmați când Arthur a acceptat să li se alăture ca și noul lor solist în toamna anului 2023.

I-am întrebat de ce tocmai rock alternativ? „Nu cred că putem zice că a fost o decizie să alegem rock-ul alternativ ca fiind sunetul nostru, cât faptul că genul ne-a găsit pe noi, prin lucrurile compuse și ce vrem să exprimăm.

Deși momentan ne încadrăm în acest gen, nu vrem să ne impunem o limitare prin el, acceptând orice reiese din noi cât timp prezentăm exact ceea ce simțim”, spune Bogdan.

Cine i-a inspirat?

Eram curios care sunt trupele lor preferate, artiștii care i-au inspirat.

Arthur: „Foo Fighters, Dream Theater, Gorillaz, Gentle Giant, Jamiroquai, Pink Floyd și din România, Timpuri Noi din vremurile vechi.”

Horațiu: „Românești: Pinholes, Byron, Implant Pentru Refuz, E-an-na, SPP, Omul cu șobolani, Robin and the Backstabbers, Dora Gaitanovici, E.M.I.L., Ska-nk, Timpuri Noi, Partizan, Alexandru Andrieș.
De afară: Title Fight, Alice In Chains, Incubus, Paramore, Nirvana, Soundgarden, Silverchair, Sum 41, blink-182, American Football, Mom Jeans, Tiny Moving Parts, Hot Mulligan, The Beatles.”

Ovi: „Trupele mele preferate sunt Oasis, The Strokes, The Stone Roses, Fontaines D.C., The Murder Capital, David Bowie.
Ca influențe pentru bass am artiști precum Peter Hook(Joy Division), Mani(The Stone Roses), Simon Gallup(The Cure), Andy Rourke(The Smiths), Carlos D(Interpol).”

Bogdan: „Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, blink-182, Paramore, Vița de Vie, Incubus, The Smashing Pumpkins, Queens Of The Stone Age, Nirvana, Alice In Chains, Soundgarden, Foo Fighters, A Tribe Called Quest și multe altele.
Toboșarii precum Chad Smith, Travis Barker, Matt Cameron, Dave Grohl și Sorin “Pupe” Tănase au avut cu siguranță un rol foarte important în formarea amprentei mele ca artist și baterist.”

Cine compune și cine scrie textele în Extemporal?

„Una dintre valorile principale ale trupei noastre, cu care ne mândrim, este faptul că fiecare membru are frâu liber să își expună creativitatea și personalitatea, fără limite.

În principiu, toți avem o contribuție personală și semnificativă pentru fiecare piesă. Nu există reguli. De exemplu, Ovi a scris versurile pentru primul nostru single, ‘Veghe’.

Noi încercăm individual să ne construim personalitatea în trupă prin instrumentele pe care le practicăm. Astfel, fiecare piesă pe care o compunem are un spectru de culori împrumutat din noi, rezultatul final fiind o paletă de energii personale care se înțeleg între ele”, ne spune Bogdan.

În România, piața muzicală este dominată de genul comercial, că de aia e piață. Departe de a fi o muzică de nișă și totuși fără a fi „miezul de pe dodoașcă”, rock-ul alternativ s-a poziționat bine în preferințele fanilor.

„Am aprecia mai multă deschidere și înspre artiștii noi”

„Piața muzicală actuală din România pare că tinde să prioritizeze genuri diferite de rock alternativ, în ceea ce privește promovarea muzicii. Majoritatea trupelor rock care sunt propulsate, sunt cele care există deja de ani buni pe scena românească. Ceea ce nu e un lucru rău, dar cu siguranță am aprecia mai multă deschidere și înspre artiștii noi, mai puțin cunoscuți.

Credem că sunt o mulțime de artiști locali deosebit de talentați în scena muzicală din România. Vă încurajăm cu fermitate înspre a-i susține, iar poate în acest fel industria va fi mai primitoare și pentru stilurile muzicale din această sferă. Credem că muzica bună este cu siguranță prezentă în România”, spune Bogdan.

Trupa a abordat genuri și din zona pop-punk, poate puțin indie și grunge.

„În primăvara anului 2023 am avut un moment super cu trupa Ska-nk în FORM Space, când am intrat pe scenă în mijlocul concertului lor și le-am interpretat piesa “Fata cu breton”, de pe albumul “Pe acorduri de vară”.

Ne-am emoționat și am rămas plăcut surprinși când publicul ne-a cerut bis, continuând cu un cover “Soare cu dinți”, piesă de pe albumul “Bacovia Overdrive Vol. 1 Stalingrad” al trupei “Robin and the Backstabbers”. A fost cu siguranță o seară de neuitat, și dorim să le mulțumim pe această cale băieților de la Ska-nk pentru atitudinea lor prietenoasă, deschisă, și pentru profesionalismul lor”, mai spune Bogdan.

„Noi finanțăm albumul, strict din buzunarul nostru”

De curând au lansat primul lor single, „Veghe”. De obicei, un single anunță un viitor album. Așa este și în cazul lor.

„Primul nostru single, ‘Veghe’, anunță primul nostru album, la care lucrăm încă de anul trecut. Suntem încântați să vă anunțăm că majoritatea pieselor de pe album sunt finalizate, iar acum lucrăm la ele în studio”, spune Ovidiu.

„În prezent noi finanțăm albumul, strict din buzunarul nostru. Primul single a fost înregistrat la Music Hub împreună cu Brandon, iar Călin Blaga – membru trupei Outflow, pe care vă încurajăm să-i ascultați – s-a ocupat de partea de mix & master”, spune Bogdan.

Pentru ca uppercut-ul să fie cât mai eficient, Extemporal va lansa și un videoclip și, bineînțeles, poate vor reuși să facă și un turneu de promovare, ca orice trupă care se respectă.

„Dorim să investim resurse și înspre partea video. Deocamdată prioritatea noastră principală a fost să lucrăm la sound-ul nostru și să ne asigurăm că sunăm bine atât în studio, cât și pe scenă. Cu siguranță veți avea parte și de materiale video în viitorul apropiat. Încă nu am stabilit un turneu de lansare, dar încercăm să programăm cât mai multe evenimente”, încheie Bogdan.

Pentru iubitorii rock-ului în general și ai alternative rock-ului în particular, trupa clujeană Extemporal va concerta pe 25 februarie, în Euphoria Music Hall. Eu zic să nu-i ratați ca să nu  regretați…

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

BANI de la stat pentru șomerii care se angajează mai repede. Ce SUMĂ lunară asigură ANOFM

Publicat

plic bani

Vor veni bani de la stat pentru șomerii care se angajează mai repede. Șomerii care se încadrează în muncă înainte de încheierea perioadei de acordare a indemnizației de șomaj pot primi o sumă de la ANOFM.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă stimulent financiar pentru aceștia, scrie Alba24.ro.

BANI de la stat pentru șomerii care se angajează mai repede. Ce SUMĂ lunară asigură ANOFM

Șomerii indemnizați care se angajează cu normă întreagă beneficiază de o sumă lunară ce reprezintă 30% din cuantumul indemnizației de șomaj până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățiți să primească această indemnizație.

Această măsură este susținută de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

În luna ianuarie 2024, ANOFM a asigurat plata sumei de 1.679.925 lei destinată completării veniturilor salariale pentru 6.165 noi angajați proveniți din rândurile șomerilor indemnizați.

Această măsură este parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri active care au totalizat plăți de 178.703.520 lei în aceeași lună.

Citește mai departe

EVENIMENT

După succesul răsunător de la Sala Palatului, VIZIONARII vin la Cluj-Napoca

Publicat

De

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 16.00, centrul de conferințe Elitis Center găzduiește conferința „VIZIONARII”, care îi are invitați pe trei dintre cei mai buni specialiști din România, în domeniul neuro-chirurgiei, neurologiei și psihologiei.

Profesorii Alexandru Vlad Ciurea și Dumitru Constantin Dulcan, alături de doctorul Cristian Andrei sunt prezenți pe afișul conferinței-eveniment, moderată de Florentina Fântânaru.

După succesul răsunător de la Sala Palatului, VIZIONARII vin la Cluj-Napoca

Alexandru Vlad Ciurea este profesor universitar de neurochirurgie, cu practică în patologie tumorală cerebrală și spinală, patologie vasculară cerebrală, neurochirurgie pediatrică, neurotraumatologie.

A condus și a fost implicat în zeci de proiecte naționale și internaționale de cercetare, publicând, de asemenea, monografii în domeniul neurochirurgiei, managementului de sănătate și în problemele legate de alimentația bogată în e-uri.

A fost Directorul General al Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București, când a implementat Centrul de Excelență în Neurochirurgie și Neurologie.

A fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Cei mai buni specialiști în domeniul neuro-chirurgiei, neurologiei și psihologiei

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan a fost Şeful Catedrei de Neurologie a Spitalului Militar Central şi Şeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică a Universităţii „Titu Maiorescu” Bucureşti.

Are specializări în Neurologie și Psihiatrie și competenţe în explorări neurofiziologice EEG, EMG, PE, terapia durerii.

Este doctor în ştiinţe medicale, cu participări la evenimente medicale în Beijing, Roma, Berlin, Paris, Marsilia, Geneva, Istanbul, Viena, Minneapolis, Londra, Toronto, Sydney, Bangkok, Madrid, Lisabona, Florenţa, Moscova, Rhodos, Nisa, Geneva.

Membru al Societăţii Române de Neurologie, al Organizaţiei Internaţionale de Cercetare a Creierului (IBRO), al Societăţii Române de Psihiatrie, al Societăţii Române de Acupunctură, al Ligii Române pentru Sănătate Mentală, al Societăţii Române de Neuropsihoendocrinologie, al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România şi din Străinătate şi a numeroase societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Profesorul este și Doctor Honoris Causa al Universităţii din Piteşti.

Doctorul Cristian Andrei este medic specialist neuropsihiatru din 1994. Practică în sistem privat psihiatria, fiind preocupat de problemele de cuplu, dezvoltarea, adaptarea și consilierea relațiilor interumane.

Este atestat în teorii ale personalității, psihoterapii cognitive, terapia bolilor afective, cercetare psihiatrică și este editor corespondent al The British Journal of Psychiatry.

Vizionarii, o conferință dedicată celor interesați de dezvoltare și sănătate mintală

Conferința VIZIONARII este dedicată persoanelor pasionate de dezvoltarea personală și de sănătatea mentală. Participanții vor avea ocazia de a învăța direct de la acești trei experți de top și de a se inspira din experiențele lor, VIZIONARII fiind cei care fac diferența pozitivă în zilele noastre.

Evenimentul este susținut de Institutul Brainmap Neuroscience.

Biletele pentru conferința „VIZIONARII” se găsesc AICI și AICI.

Locurile în sală sunt limitate, iar perioada Early Bird este activă până la jumătatea lunii martie.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Viorel Băltărețu (USR), candidat la Primăria Cluj-Napoca: Împreună, vom lucra pentru un Cluj mai deschis, modern și european

Publicat

De

Băltărețu primar

Într-un exercițiu de democrație participativă fără precedent, Viorel Băltărețu, președintele filialei USR Cluj-Napoca și deputat USR de Cluj, a fost desemnat de către clujeni să reprezinte partidul în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca în alegerile locale din 9 iunie.

Acest rezultat marchează finalul procesului de alegeri primare deschise, o premieră națională inițiată de USR Cluj-Napoca sub sloganul „Tu alegi!”.

Viorel Băltărețu (USR), candidat la Primăria Cluj-Napoca: Împreună, vom lucra pentru un Cluj modern și european

Campania „Tu alegi!” a fost un apel pentru toți cetățenii municipiului, cărora le-a oferit posibilitatea unică de a decide direct cine este candidatul USR pentru Primăria Cluj-Napoca.

În cadrul campaniei cei trei candidați Viorel Băltărețu, George Trif și Mihaela Nia au participat la 3 dezbateri publice pe teme care îi preocupă pe clujeni, de la infrastructură la calitatea serviciilor publice, de la spații verzi la viziunea pentru un Cluj mai incluziv.

Procesul de votare a inclus atât opțiunea online, prin intermediul platformei online dedicate, cât și posibilitatea de vot fizic, în locațiile unde au avut loc cele trei dezbateri publice.

Viziunea pentru Cluj

Viorel Băltărețu (USR), după alegerea drept candidat la Primăria Cluj-Napoca, a declarat că este onorat de încrederea pe care clujenii i-au acordat-o și conștient de responsabilitatea pe care o presupune această nominalizare.

”Viziunea mea pentru Cluj este a unui oraș unde fiecare voce contează și contribuie la direcția orașului.

Voi fi un primar care ascultă, nu insultă cetățenii. Voi fi un primar deschis la ideile care vin din societate pentru că până la urmă Clujul de azi a fost făcut prin muncă și energia clujenilor.

Am ascultat problemele

Un primar bun pentru Cluj este acela care lasă orgoliile deoparte și valorifică fiecare idee bună, indiferent cine a propus-o. Împreună, vom lucra pentru un Cluj mai deschis, modern și european, un oraș al tuturor și pentru toți, indiferent unde ar locui.

Clujenii își doresc o schimbare la Primăria Cluj-Napoca. În aceste luni, am discutat cu mulți cetățeni și le-am ascultat problemele. În Cluj, există o nemulțumire acumulată în ultimii ani, ca un curent de adâncime ignorat de liderii actuali ai Clujului.

Oamenii vor centura ocolitoare atât de mult întârziată, școli și grădinițe în cartiere, aer curat, urbanism cu respectarea legii, parcări, smart city adevărat – tot ce ține de dezvoltarea echilibrată a unui oraș modern.

USR, principala forță a opoziției

O a doua realitate relevată de aceste alegeri e că USR e principala forță de opoziție din Cluj-Napoca, singura capabilă să livreze schimbarea dorită de clujeni. Avem o echipă unită, motivată, cu o bună cunoaștere a problemelor locale și care are soluții realiste și aplicabile pentru transformarea Clujului într-un oraș în care fiecare poate trăi în bunăstare.

PNL e trecutul orașului nostru. PNL nu poate mai mult. Dar Clujul poate. Și Clujul merită mai mult. Îi așteptăm pe toți cei care cred asta să ni se alăture.

Le mulțumesc colegilor care au participat în etapa finală a competiției interne, Mihaela Nia și George Trif, și echipei organizatoare. Împreună construim un Cluj pentru toți”, a spus Băltărețu.

La rezultatele votului online, acesta a obținut 51,7% de voturi.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Încep înscrierile pentru a XVIII-a ediție a GraduatE.ON

Publicat

De

E.ON

Astăzi încep înscrierile pentru a XIII-a ediție a GraduatE.ON, programul adresat tinerilor aflați în ultimul an de studiu, nivel licență sau masterat. Astfel, E.ON susține tinerii aflați la început de drum profesional prin oferirea de stagii de pregătire, pe parcursul cărora vor dobândi nu numai experiență ci vor avea și beneficiile angajaților companiei.

Încep înscrierile pentru a XVIII-a ediție a GraduatE.ON

”Ne bucurăm că an de an se înscriu în acest program tineri motivați să schimbe lumea de mâine a energiei. Faptul că am ajuns deja la a XVIII-a ediție a GraduatE.ON spune multe: pe de o parte, demersul nostru este un sprijin real pentru mulți studenți aflați la final de studii universitare și în căutarea unui loc de muncă ofertant în domeniul în care s-au format și, pe de altă parte, vin după noi tineri care sunt cheia unui viitor pe care ni-l dorim cât mai sustenabil”, a declarat Roxana Băndilă, director Divizie Resurse Umane E.ON.

Studenții și masteranzii din cadrul universităților cu profil tehnic, IT, administrarea afacerilor, vânzări și marketing se pot înscrie în program până în 21 aprilie, pe pagina dedicată. Cei care se califică pentru etapa următoare vor avea de susținut ulterior un interviu telefonic și, ultima etapă este testarea din cadrul Centrului de Evaluare E.ON, care se va desfășura online, pe durata unei zile.

Pregătire la E.ON

Finaliștii vor beneficia de stagii de pregătire în cadrul companiilor din Grupul E.ON România și vor fi îndrumați de mentori dedicați care au menirea de a-i familiariza cu activitățile specifice departamentului ales.

De la debutul programului, prin GraduatE.ON s-au angajat peste 170 de tineri absolvenți. Aproximativ 80% dintre ei au ales să își construiască mai departe o carieră în E.ON și mai mult de jumătate au ajuns să coordoneze echipe sau proiecte importante.

Super talent

„Îmi aduc aminte cu plăcere de prima mea săptămână în cadrul echipei E.ON, săptămâna în care am cunoscut o mulțime de oameni prietenoși și foarte deschiși.

GraduatE.ON m-a ajutat să mă dezvolt atât profesional cât și personal. Mentoring-ul primit mi-a influențat în bine cariera, fiind la început de drum. Simți că ai un super talent și nu știi ce să faci cu el după absolvire? Aplică în GraduatE.ON!” susține Vlăduț Dumitru Suhani, Trainee Inginer, participant în program.

Mai multe informații despre GraduatE.ON sunt disponibile aici.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 19 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid și E.ON Energie România, acestea desfășurând activități de distribuție de energie electrică și gaze naturale pentru 3,6 milioane de clienți, respectiv de furnizare a energiei și a soluțiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienți.

De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 3,4 miliarde de euro.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax