Connect with us

CULTURA

VIDEO FOTO. Clujul dă EXTEMPORAL la rock. „New kids on the block” în rock-ul alternativ

Publicat


YouTube video

Clujul a stat întotdeauna bine la capitolul muzică, fie ea pop, country, rock, blues ori populară. Chiar și manelele au fost bine reprezentate. Fiecare gen cu publicul lui și, slavă Domnului, public avem, că mai vin și de afară. Cei mai noi exponenți ai rock-ului alternativ la Cluj sunt băieții de la Extemporal.

Rock-ul alternativ (cunoscut și ca muzică alternativă, alt-rock sau pur și simplu alternativ) este o categorie de muzică evoluată din muzica independentă underground a anilor 70. Grupurile de rock alternativ au obținut succese în general în anii 1990, cu genuri precum grunge, shoegaze și Britpop în Statele Unite și, respectiv, Regatul Unit.

VIDEO FOTO. Clujul dă EXTEMPORAL la rock. „New kids on the block” în rock-ul alternativ

Trupa Extemporal este formată din patru membri: Arthur Girip – voce; Horațiu Spaniol – chitară, voce; Ovidiu “Ovi” Stoian – chitară bass; Bogdan Opriș – tobe.

Cine sunt băieții?

Arthur Girip are 25 de ani, a terminat calculatoare la UTCN în aceeași grupă cu Horațiu și, după ce a lucrat ca developer aproape trei ani, a ajuns să predea la un liceu privat. „Mereu am avut o afinitate către arte, făcând teatru din liceu și cu o dragoste de muzică puternică impregnată de tata, mereu am avut o aspirație către scenă”, spune Arthur.

A început să cânte abia în ultimii doi ani, formând trupa An’Quira în 2023 cu care a colindat toate jam session-urile din Cluj-Napoca, iar la finalul anului a fost cooptat în Extemporal, unde se simte ca acasă datorită prietenilor din trupă.

Horațiu Spaniol are 25 de ani. Primul contact cu muzica cu muzica l-a avut prin 2018 când a primit un ukulele cadou de ziua lui.

„Și eu vreau să ajung pe scenă”

„După un an de cântat mai în glumă, mai în serios la ukulele, am trecut la chitară acustică fiindcă voiam pur și simplu să văd dacă mi-ar plăcea. Următorii patru ani i-am petrecut astfel studiind chitară acustică pe cont propriu”, ne mărturisește Horațiu.

Plin de motivație după un concert COMA, în 2022, în drum spre casă cu Bogdan, a hotărât să înființeze o trupă. „Țin minte că îi spuneam lui Bogdan că și eu vreau să ajung pe scenă. După câteva luni, am făcut trecerea la chitară electrică întrucât era ceea ce aveam nevoie pentru a exprima energia atât personală cât și a trupei”, mai spune Horațiu.

Ovidiu Stoian are 28 de ani. S-a apucat de muzică pe la sfârșitul anului 2018 când a locuit o perioadă scurtă în Paris.

„Acolo am văzut tot felul de artiști și am frecventat tot felul de scene underground care m-au motivat să mă apuc de un instrument. Prin 2019 mi-am luat prima chitara și am început să învăț singur. Am schimbat de la chitară la bass acum un an, când am aflat că Horațiu are o trupă și are nevoie de un bassist, prin urmare am intrat în Extemporal”, spune Ovidiu.

„Am știut instant (…) că vreau să fac și eu muzică”

Bogdan Opriș are 27 de ani și este toboșarul trupei. Până să înființeze împreună cu Horațiu trupa Extemporal, și-a petrecut mulți ani ca și chitarist, încă din perioada liceului, pe când încerca să stârnească simpatia fetelor.

„Țin clar minte când aveam 14 ani și am fost în vizită la vărul meu, iar el mi-a cântat la chitara lui electrică, pe un ton distorsionat, intro-ul piesei de la Nirvana, “Smells Like Teen Spirit”. Mi-a picat efectiv fața când am auzit riff-ul și am știut instant, în acel moment, că vreau să fac și eu muzică și să ajung cândva pe scenă”, spune Bogdan.

Chiar dacă primul lui contact cu muzica a fost prin prisma chitării – lucru care i-a oferit ocazia să cânte și cu alți artiști locali înainte de Extemporal – cea mai importantă conexiune pe care a avut-o dintotdeauna a fost cu ritmul. „Știam că semnătura mea ca artist și ca om este strâns legată de bătăile tobelor. Am simțit mereu o “nevoie” aproape necesară și un instinct natural puternic, crud, înspre percuție”, mai spune Bogdan.

Mereu a visat să devină toboșar, așa că a început să practice instrumentul în primăvara lui 2022, după ce a văzut un afiș local care promova cursuri de tobe.

De ce tocmai rock alternativ?

Bogdan și Horațiu au fondat trupa Extemporal la finalul anului 2022, iar Ovidiu li s-a alăturat la scurt timp. Deși inițial grupul a avut o formă diferită, au fost foarte entuziasmați când Arthur a acceptat să li se alăture ca și noul lor solist în toamna anului 2023.

I-am întrebat de ce tocmai rock alternativ? „Nu cred că putem zice că a fost o decizie să alegem rock-ul alternativ ca fiind sunetul nostru, cât faptul că genul ne-a găsit pe noi, prin lucrurile compuse și ce vrem să exprimăm.

Deși momentan ne încadrăm în acest gen, nu vrem să ne impunem o limitare prin el, acceptând orice reiese din noi cât timp prezentăm exact ceea ce simțim”, spune Bogdan.

Cine i-a inspirat?

Eram curios care sunt trupele lor preferate, artiștii care i-au inspirat.

Arthur: „Foo Fighters, Dream Theater, Gorillaz, Gentle Giant, Jamiroquai, Pink Floyd și din România, Timpuri Noi din vremurile vechi.”

Horațiu: „Românești: Pinholes, Byron, Implant Pentru Refuz, E-an-na, SPP, Omul cu șobolani, Robin and the Backstabbers, Dora Gaitanovici, E.M.I.L., Ska-nk, Timpuri Noi, Partizan, Alexandru Andrieș.
De afară: Title Fight, Alice In Chains, Incubus, Paramore, Nirvana, Soundgarden, Silverchair, Sum 41, blink-182, American Football, Mom Jeans, Tiny Moving Parts, Hot Mulligan, The Beatles.”

Ovi: „Trupele mele preferate sunt Oasis, The Strokes, The Stone Roses, Fontaines D.C., The Murder Capital, David Bowie.
Ca influențe pentru bass am artiști precum Peter Hook(Joy Division), Mani(The Stone Roses), Simon Gallup(The Cure), Andy Rourke(The Smiths), Carlos D(Interpol).”

Bogdan: „Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, blink-182, Paramore, Vița de Vie, Incubus, The Smashing Pumpkins, Queens Of The Stone Age, Nirvana, Alice In Chains, Soundgarden, Foo Fighters, A Tribe Called Quest și multe altele.
Toboșarii precum Chad Smith, Travis Barker, Matt Cameron, Dave Grohl și Sorin “Pupe” Tănase au avut cu siguranță un rol foarte important în formarea amprentei mele ca artist și baterist.”

Cine compune și cine scrie textele în Extemporal?

„Una dintre valorile principale ale trupei noastre, cu care ne mândrim, este faptul că fiecare membru are frâu liber să își expună creativitatea și personalitatea, fără limite.

În principiu, toți avem o contribuție personală și semnificativă pentru fiecare piesă. Nu există reguli. De exemplu, Ovi a scris versurile pentru primul nostru single, ‘Veghe’.

Noi încercăm individual să ne construim personalitatea în trupă prin instrumentele pe care le practicăm. Astfel, fiecare piesă pe care o compunem are un spectru de culori împrumutat din noi, rezultatul final fiind o paletă de energii personale care se înțeleg între ele”, ne spune Bogdan.

În România, piața muzicală este dominată de genul comercial, că de aia e piață. Departe de a fi o muzică de nișă și totuși fără a fi „miezul de pe dodoașcă”, rock-ul alternativ s-a poziționat bine în preferințele fanilor.

„Am aprecia mai multă deschidere și înspre artiștii noi”

„Piața muzicală actuală din România pare că tinde să prioritizeze genuri diferite de rock alternativ, în ceea ce privește promovarea muzicii. Majoritatea trupelor rock care sunt propulsate, sunt cele care există deja de ani buni pe scena românească. Ceea ce nu e un lucru rău, dar cu siguranță am aprecia mai multă deschidere și înspre artiștii noi, mai puțin cunoscuți.

Credem că sunt o mulțime de artiști locali deosebit de talentați în scena muzicală din România. Vă încurajăm cu fermitate înspre a-i susține, iar poate în acest fel industria va fi mai primitoare și pentru stilurile muzicale din această sferă. Credem că muzica bună este cu siguranță prezentă în România”, spune Bogdan.

Trupa a abordat genuri și din zona pop-punk, poate puțin indie și grunge.

„În primăvara anului 2023 am avut un moment super cu trupa Ska-nk în FORM Space, când am intrat pe scenă în mijlocul concertului lor și le-am interpretat piesa “Fata cu breton”, de pe albumul “Pe acorduri de vară”.

Ne-am emoționat și am rămas plăcut surprinși când publicul ne-a cerut bis, continuând cu un cover “Soare cu dinți”, piesă de pe albumul “Bacovia Overdrive Vol. 1 Stalingrad” al trupei “Robin and the Backstabbers”. A fost cu siguranță o seară de neuitat, și dorim să le mulțumim pe această cale băieților de la Ska-nk pentru atitudinea lor prietenoasă, deschisă, și pentru profesionalismul lor”, mai spune Bogdan.

„Noi finanțăm albumul, strict din buzunarul nostru”

De curând au lansat primul lor single, „Veghe”. De obicei, un single anunță un viitor album. Așa este și în cazul lor.

„Primul nostru single, ‘Veghe’, anunță primul nostru album, la care lucrăm încă de anul trecut. Suntem încântați să vă anunțăm că majoritatea pieselor de pe album sunt finalizate, iar acum lucrăm la ele în studio”, spune Ovidiu.

„În prezent noi finanțăm albumul, strict din buzunarul nostru. Primul single a fost înregistrat la Music Hub împreună cu Brandon, iar Călin Blaga – membru trupei Outflow, pe care vă încurajăm să-i ascultați – s-a ocupat de partea de mix & master”, spune Bogdan.

Pentru ca uppercut-ul să fie cât mai eficient, Extemporal va lansa și un videoclip și, bineînțeles, poate vor reuși să facă și un turneu de promovare, ca orice trupă care se respectă.

„Dorim să investim resurse și înspre partea video. Deocamdată prioritatea noastră principală a fost să lucrăm la sound-ul nostru și să ne asigurăm că sunăm bine atât în studio, cât și pe scenă. Cu siguranță veți avea parte și de materiale video în viitorul apropiat. Încă nu am stabilit un turneu de lansare, dar încercăm să programăm cât mai multe evenimente”, încheie Bogdan.

Pentru iubitorii rock-ului în general și ai alternative rock-ului în particular, trupa clujeană Extemporal va concerta pe 25 februarie, în Euphoria Music Hall. Eu zic să nu-i ratați ca să nu  regretați…

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Publicat

gheorghe piperea

Europarlamentarul AUR, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat că acele forțe politice, PNL și USR, care astăzi diabolizează Planul Simion sunt tocmai cele care au susținut de-a lungul timpului programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului. Acesta a dat exemplul băncilor pentru locuințe practic și în România de mai multe instituții bancare.

„Programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului, există peste tot în Europa și au existat și în România. Nu le-a constestat, nu le blamează nimeni pe motiv că ar fi comuniste, iluzorii, frauduloase etc. Nu le-a torpilat nimeni în presă – dimpotrivă, au fost atât de eficient promovate încât, în hora celor două bănci au intrat 360 de mii de clienți.

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Când s-a descoperit că băncile fură, înșeală consumatorii și fraudează statul, nu numai că nu a fost niciun scandal, dar avocații (ex)politicieni s-au implicat în „optimizări judiciare”, la fel cum au făcut-o și lobby-știi, ambasadele, influencerii și presa plătită să furnizeze știri pozitive. Acest sistem (pervertit prin fraudă de cele 2 bănci austriece) a fost aplaudat de acele forțe politice – PNL și USR – care azi diabolizează Planul Simion. Nimeni nu a făcut meme-uri cu cele 2 bănci de locuințe, nimeni nu a sesizat parchetul”, a afirmat Gheorghe Piperea.

Acesta arată că în Germania și Austria funcționează un sistem de economisire – creditare în vederea construcției sau achiziției de locuințe, denumit bauspar, prin care persoanele fizice majore pot depune progresiv sume de bani într-un cont de economii și, după 8 ani, pot contracta un credit pentru construcția sau achiziția de locuințe. Pe toată perioada celor 8 ani de economisire, statul bonifică o dobândă anuală care se adaugă dobânzii la depozit plătită de bancă.

„Bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii”

„Acest sistem a fost implementat și în România, dar a fost pervertit de cele două bănci austriece care l-au pus în practică: Raiffeisen – banca pentru locuințe și BCR – banca pentru locuințe. Când a fost lansat, sistemul a avut un imediat și uriaș succes. Nu mai puțin de 360 de mii de persoane fizice au devenit clienți ai acestor bănci, fără a ști cu exactitate ce anume au contractat.

Deponenții au fost lăsați să creadă că bonificația de la stat, în cuantum de 25% pe an, era o dobândă la depozit. În realitate, așa cum am spus mai sus, bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii, ca parte din avansul necesar creditului, care trebuia contractat după minim 8 ani de acumulare, exclusiv pentru construcția sau achiziția unei locuințe. În practică, clienți au fost chiar și bebeluși sau pensionari în vârstă de peste 70 de ani.

Aproape toți clienții (minus câteva sute, din 360 de mii) au pus bani în acele bănci pentru a câștiga 25% pe ani, bani de la stat. Dobânzile și bonificația nu au fost niciodată achitate. Ba, mai mult, nici banii proprii depuși în sistem nu s-au mai încasat înapoi. Încă sunt pe rol litigii cu cele două bănci (aflate acum în lichidare). Cu toate acestea, cele două bănci pentru locuințe au încasat toată bonificația de la stat, deși au fost semnate doar câteva zeci de contracte”, arată europarlamentarul AUR.

„În Parlament s-a încercat schimbarea legii”

Gheorghe Piperea a precizat că, printr-un raport foarte dur, Curtea de Conturi a dispus restituirea acestor sume preluate ilegal de bănci, cu titlu de bonificație de dobândă, fiind vorba de peste 300 de milioane de euro.

„Băncile au contestat raportul și, într-o primă fază, Curtea de Apel București l-a anulat. Apărătorul băncilor, în acest litigiu, a fost profesorul profesorului de optimizare fiscală. Numai că, la ÎCCJ, în recurs, a avut câștig de cauză Curtea de Conturi. Băncile au fost obligate să restituie statului cei 300 de milioane de euro. Executarea obligației de restituire a fost anevoioasă.

Au fost implicate în blocarea executării cele mai „strălucite” minți ale optimizării fiscale, ambasadele, precum și companiile de consultanță și lobby. În Parlament s-a încercat schimbarea legii, în așa fel încât băncile să iasă basma curată. Până la urmă, totuși, cele două banci au achitat suma, după care au intrat în lichidare”, a subliniat eurodeputatul AUR.

Gheorghe Piperea a adăugat că, până la urmă, „Dreptatea a triumfat”. „Aceeași Dreptate care trebuie să triumfe și în plan economic și social printr-un Plan Simion”, a conchis avocatul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Publicat

Festivalul UNTOLD

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție virulentă la adresa Untold, festival care are loc la Cluj-Napoca, și pe care l-a catalogat ca fiind pentru “drogați și sataniști”.

Becali, care spune că stadioanele sunt pentru fotbal și vrea lege care să le interzică.

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Festivalul UNTOLD care e pe cale să înceapă la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj Arena îl deranjează pe Gigi Becali.

„Să mai facă ei Untold pe stadioane? Stadioanele sunt pentru fotbal! Nu pentru droguri, staniști! Cocaină, marijuana. Ce să facă statul român? Acolo sunt mii și mii! Cocaină și hașiș.

La ăia n-ai ce să le faci. Dacă ei bagă cocaină pe scenă, direct în nas, ce să le mai faci?”, a declarat Gigi Becali, într-o emisiune de la DigiSport, scrie Pro Sport.

Gigi Becali promite o lege care să interzică concerte de acest gen pe stadioane

Becali a continuat și a spus că am adoptat ce era mai rău din Europa, deși susține că e bine că suntem parte a uniunii.

Citește și: Unde se dispută DERBY-ul Clujului? Festivalul UNTOLD blochează Cluj Arena

„Normal ar trebui să nu mai facem concerte de drogangeală, de cocaină. O să fac eu legea asta!”, a mai spus Gigi Becali.

UNTOLD a ajuns la a noua ediție

Festivalul UNTOLD, care are un buget de câteva zeci de milioane de euro, aduce în România „crema” DJ-ilor internaționali și alți artiști în vogă, dar și mii de turiști la Cluj.

Festivalul naște în ficecare an polemici în rândul clujenilor, în special din cauza zgomotului produs și care se aude tare toată noaptea în proximitatea stadionului, dar și în alte zone din oraș.

În acest an, UNTOLD are loc între 8 și 11 august.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Publicat

plaja

Vineri a început cea de-a șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa. Timp de 10 zile, între 26 iulie și 4 august, litoralul se mută pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Copii și adulți s-au bucurat încă din prima zi de momentele de relaxare oferite de vremea frumoasă și răcoarea apei.

plaja

plaja

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Sâmbătă, la ora 17 are loc deschiderea campionatului de table, iar de la 18 va urca pe scenă trupa Dean Klooge. De la 20, pe malul Someșului vor cânta cei de la Luna Amară.

plaja

plaja

plaja

Duminică, tot de la ora 17, va avea loc finala campionatului de table, iar atmosfera va fi întreținută de Bogdan Roșca.

De la 20, va avea loc concertul celor de la Om la lună.

plaja

plaja

plaja

Festivalul continuă cu activități interesante și diverse pe parcursul întregii săptămâni. Sunt programate întâlniri, ateliere și dezbateri, iar weekend-ul viitor aduce noi trupe și spectacole pe scena din Grigorescu. Programul integral poate fi vizualizat aici.

plaja

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cine e traficantul de DROGURI prins la Cluj. E un temut MAFIOT italian

Publicat

mafiot

Procurorii DIICOT anunțau, vineri, că un bărbat, cetățean străin, a fost prins în flagrant în timp ce vindea cocaină în Cluj-Napoca. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

mafiot

Este vorba de un sicilian, Vito Cocimano, membru al temutei mafii siciliene, care încerca să-și facă o piață de desfacere în România, vânzând cocaină la jumătate de preț.

VIDEO FOTO. Cine e traficantul de DROGURI prins la Cluj. E un temut MAFIOT italian

mafiot

Sicilianul a fost depistat de către un polițist sub acoperire pe când încerca să-și piardă urma la Hunedoara. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că italianul a procurat drogul din Italia și l-a introdus în țară prin intermediul unei firme de curierat.

mafiot

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax