Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Atmosferă fantastică înaintea meciului România-Belgia. Duelul galeriilor, în fața Domului din Köln

Publicat


„Explozie” de energie și entuziasm pe platoul din fața Domului din Köln, înaintea meciului România-Belgia. Galeriile celor două echipe „se întrec” în strigăte și în manifestări, în sprijinul echipelor naționale.

Puține ore ne mai despart de debutul meciului dintre naționala de fotbal a României și cea a Belgiei. Suporterii celor două țări s-au stârns în fața Domului din Köln și scandează pentru echipa pe care o susțin înaintea duelului programat în această seară de la ora 22.

Câteva mii de suporteri români așteaptă cu nerăbdare începerea meciului, purtând tricouri galbene, steaguri tricolore, șepci și fulare în culorile drapelului.

România vine după o victorie istorică cu naționala Ucrainei

Astăzi, de la ora 22, la Köln se joacă al doilea meci al Naționalei din grupele turneului final al Euro 2024, după succesul fulminant cu Ucraina, pe care a înfrânt-o cu 3-0. Tricolorii au reuşit o victorie istorică, la 24 de ani de la precedenta, deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

Acum, „tricolorii” vor înfrunta cea mai puternică formație a grupei, Belgia, locul 3 în clasamentul FIFA. Echipa nu a avut însă cel mai bun start de turneu. A pierdut în primul meci cu Slovacia, 0-1, și e obligată să câștige dacă vrea să mai spere la calificare.

Edi Iordănescu: „Ne aşteaptă o provocare la un nivel superior”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în Germania, că prima reprezentativă are în faţă o provocare la un nivel superior, urmând să întâlnească Belgia în cel de-al doilea meci de la EURO 2024, „un adversar colosal”, în opinia sa.

„Mâine ne aşteaptă o nouă provocare, o provocare la un nivel superior ţinând cont şi de context. Belgia este locul 3 în ierarhia mondială, are jucători foarte valoroşi şi vine cu o nevoie foarte mare de puncte.

Reprezintă o provocare foarte mare pentru noi, dar sunt sigur că suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun. În rest, adversarul este unul colosal, asta e realitatea. Are multă valoare, în primul meci a avut 4-5 ocazii imense… şi suntem conştienţi de asta, suntem pregătiţi pentru orice”, a explicat tehnicianul.

România va juca următorul meci cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt.

 

 
    
       



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea să CREASCĂ în noiembrie la 5,01 lei

Publicat

Cursul euro a scăzut

Nivelul aversiunii față de risc a fost unul mediu, ceea ce a adus stabilitate monedelor de la marginea zonei euro.

Cursul monedei unice a revenit la valoarea stabilită marți de 4,9768 lei, în timp cotațiile din piață fluctuau între 4,976 și 4,978 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro ar putea să CREASCĂ în noiembrie la 5,01 lei

Stabilitatea de neclintit a cursului euro/leu a produs scăderi ale anticipațiilor în sondajul din mai efectuat în rândul membrilor CFA România. Valoarea medie pentru noiembrie este de 5,0130 lei/euro, față de 5,0172 lei/euro, la sondajul din aprilie. În cazul orizontului de 12 luni, iunie 2025, valoarea medie a cursului anticipat al monedei unice este 5,0605 lei, în scădere față de 5,0719 lei, în urmă cu o lună.

Cu o săptămână înainte de ședința de politică monetară a BNR, transferurile interbancare s-au redus, pe fondul unei lichidități în lei excedentare. O decizie de tăiere cu un sfert de punct procentual a ratei de referință a fost pusă sub semnul întrebării chiar de către guvernatorul Mugur Isărescu în urmă cu câteva săptămâni.

Hotărârea va ține cont de evoluția inflației care este văzută în ultimul sondaj CFA România la o valoare medie de 5,45% pentru orizontul de 12 luni (iunie 2025), în timp ce BNR anticipa o valoare de 4,9% la sfârșitul acestui an, în ultimul său Raport asupra Inflației.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, s-a oprit la 6,1%. Indicele ROBOR la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a consolidat la 6,04% iar cel la 12 luni la 6,05%, valori comparabile cu cele de la jumătatea lui mai 2022.

„Prețul gramului de aur a crescut la 345,6809 lei”

Trezoreria a ridicat din nou volumul împrumuturilor din piața locală. Ea a atras 1,36 miliarde lei cu scadența ianuarie 2026, la un randament mediu anual de 6,10%, la care s-au adăugat încă 1,67 miliarde lei scadente în aprilie 2029 cu o dobândă medie de 6,68%. Valoarea programată a fost de câte 500 milioane lei, în cazul fiecărei emisiuni de titluri.

Volatilitatea euro era minimă, 1,0677 – 1,0705 lei, iar media monedei americane a scăzut de la 4,6557 la 4,6516 lei.

Media francului elvețian s-a depreciat marginal la 5,1861 lei iar cea a lirei sterline la 5,8820 lei.

Prețul gramului de aur a crescut la 345,6809 lei iar metalul galben fluctua în culoarul 2.296,20 – 2.320,80 dolari/uncie.

Monedele din regiune aveau o evoluție stabilă, fluctuațiile față de miercuri fiind marginale. Media celei maghiare s-a depreciat la 396,59 forinți/euro iar a celei poloneze s-a apreciat la 4,6085 zloți/euro.

Bitcoin fluctua între 60.571 – 61.535 dolari, după scăderea de luni la 59.500 dolari. Ethereum se tranzacționa în culoarul 3.361 – 3.446 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

Citește mai departe

EVENIMENT

Donezi sânge și mergi GRATIS la Untold! Caravana Blood Network va fi lansată în weekend, la Cluj

Publicat

Weenkend-ul acesta, clujenii care donează sânge în cadrul Carvanei Blood Network vor primi un bilet pentru prima zi de Untold sau Neversea.

Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea încep cea de-a 10 ediție a campaniei de donare de sânge Blood Network care la acest final de săptămână va ajunge în Cluj-Napoca, în parcarea Kaufland Mărăști, str. Fabricii 12.

Caravana „va poposi” la Cluj pentru două zile

Cei care donează sânge la caravana mobilă sâmbătă, 29 iunie, și duminică, 30 iunie, între orele 8:00 și 14:00, și se înscriu pe reteaua.sieudonez.ro, primesc un bilet de o zi pentru prima zi de festival la UNTOLD sau Neversea 2024.

Donarea la caravana mobilă din parcarea Kaufland Mărăști, str. Fabricii 12, se face în limita capacității de recoltare.

Abonamente mai ieftine pentru donatori

Cei care aleg să doneze sânge în Centrele de Transfuzii trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, pentru a completa formularul de înscriere, să atașeze o poză cu adeverința de donator, după care vor primi pe adresa de e-mail un voucher, cu care vor putea achiziționa abonamente la prețuri speciale la UNTOLD sau Neversea.

Doritorii se pot înscrie prin formular, pentru a dona în Centrele de Transfuzii, accesând următoarele link-uri:

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma „Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Festivalul Neversea 2024 are loc între 4 și 7 iulie în Constanța, iar UNTOLD 2024, între 8 și 11 august în Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. O mașină a luat FOC la Urișor, în Cluj. Cauza, o defecțiune electrică

Publicat

incendiu

O mașină a luat foc, joi seara, pe raza loc. Urișor din jud. Cluj. Pompierii de la Dej au intervenit pentru a stinge incendiul. Nimeni nu a fost rănit. Focul ar fi pornit de la o defecțiune electrică.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în această seară pentru a stinge un incendiu care a distrus un autoturism pe raza localității Urișor. Odată ajunse la fața locului, forțele noastre au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat.

FOTO. O mașină a luat FOC la Urișor, în Cluj. Cauza, o defecțiune electrică

Din fericire, nu au existat victime. Cel mai probabil, flăcările au pornit din cauza unei defecțiuni electrice”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai multe curse Wizz Air întârziate și ANULATE pe Aeroportul „Avram Iancu” Cluj

Publicat

aeroport

Surprize-surprize pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Și nu dintre cele plăcute. În cursul zilei de joi, mai multe zboruri Wizz Air au întârziat, iar unele au fost anulate.

Haosul e cu atât mai mare cu cât nimeni nu oferă nicio explicație. Cei care urmau să decoleze la o anumită oră au aflat că decolarea s-a amânat cu câteva ore, alții că nu mai decolează deloc pentru că nu mai au avion.

Mai multe curse Wizz Air întârziate și ANULATE pe Aeroportul „Avram Iancu” Cluj

Zborurile spre Basel și Zaragoza au fost anulate, în timp ce cel de Luton a fost întârziat aproape 4 ore.

zboruri

zboruri

 

Sunt persoane blocate pe aeroportul din Basel care nu au cu ce să vină la Cluj din moment ce avionul de la Cluj n-a mai decolat.

Acestea nu sunt cazuri singulare. Chiar și Lufthansa și-a anulat zilele trecute curse spre Cluj.

Referitor la zborul de miercuri Bologna-Cluj, anulat, compania Wizz Air a revenit cu explicații:

„Din păcate, ieri, 26 iunie 2024, multe zboruri din întreaga Europă s-au confruntat cu dificultăți în privința sloturilor de control al traficului aerian, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, inclusiv mai multe zboruri Wizz Air din Italia. În consecință, compania aeriană a fost nevoită să reprogrameze zborul de la Bologna către Cluj-Napoca pentru data de 27 iunie.

Ca întotdeauna, în cazul unui zbor anulat, Wizz Air se angajează să facă tot posibilul pentru a oferi pasagerilor o gamă largă de opțiuni, inclusiv zboruri alternative cu Wizz Air, o rambursare completă sau 120% din tariful achitat inițial sub formă de credit de companie. Toți pasagerii care au făcut rezervări prin intermediul agențiilor de turism online sau al altor terți sunt sfătuiți să contacteze respectivele agenții pentru o opțiune adecvată.

Wizz Air își cere sincer scuze pentru orice inconveniente cauzate și subliniază că siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor sale rămâne prioritatea sa.”

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax