Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Florin Piersic face recuperare medicală la un centru din Ilfov: „Uitați că m-am recuperat, am fost cam bolnăvior”

Publicat


Florin Piersica început recuperarea medicală

Florin Piersic a avut prima apariție după o perioadă de câteva luni de convalescență. Actorul a fost supus unei intervenții medicale în luna aprilie, în urma căreia au apărut mai multe complicații.

Actorul Florin Piersic a revenit în spațiul public, însă, deocamdată doar pe ecranele telefoanelor. Actorul a apărut într-un clip filmat în centrul de recuperare medicală unde se reface din boală și postat pe rețelele de socializare.

Florin Piersic face recuperare medicală la un centru din Ilfov

„M-ați recunoscut? Nu cred, nu cred! Nu pot să cred pentru că sunt o mie de Florini în țara asta, dar numai pe Florin Piersic ați vrut să îl uitați. Dar nu l-ați uitat, pentru că dacă l-ați fi uitat, eu nu v-aș vorbi în clipa asta. Sunt la o clinică specială, extraordinară, care se numește OHT Medical Center.

Uitați că m-am recuperat, am fost cam bolnăvior, cam multișor timp, dar vremea trece, omul rămâne și eu sunt cu dumneavoastră. O să ne întâlnim și o să ne iubim”, a spus el în clipul postat pe rețelele de socializare.

Centrul Medical OHT se află în comuna Snagov din județul Ilfov și oferă servicii de recuperare medicală completă, cu ajutorul aparaturii de ultimă generație și a unei echipe medicale de elită. Centrul oferă inclusiv posibilitatea de cazare, pentru repetarea procedurilor recomandate de medicul specialist.

Florin Piersic, complicații după o operație la genunchi

Amintim că Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici, având un stimulator cardiac.

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care s-a extins ulterior și la inimă.

Ulterior, Florin Piersic a fost transferat de la Cluj-Napoca la Bucureşti, unde a fost inițial internat la Institutul „Matei Balş”, iar ulterior la Spitalul Foișor .

Actorul Florin Piersic a fost internat timp de mai multe săptămâni la Spitalul Foişor, unde a fost operat de urgență pentru îndepărtarea protezei de genunchi, de unde a pornit infecția generalizată în organism. Operația la genunchi, ultima la care a fost supus actorul clujean a decurs bine. Actorul Florin Piersic a fost externat pe data de 3 iunie de la Spitalul Foișor, unde era internat din 9 mai.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Accident la Huedin cu două mașini. O femeie și un copilaș de 2 ani, salvați de pompieri

Publicat

accident Huedin

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit, marți, la un accident rutier petrecut între orașul Huedin și localitatea Șaula, pe DN1 E60.

”În accident au fost implicate două autoturisme, iar într-unul dintre acestea erau blocați o femeie și un copil de aproximativ 2 ani.

Salvatorii au folosit echipamentele de descarcerare pentru a-i ajuta să iasă afară și i-au predat echipajului SAJ, pentru evaluarea medicală. La misiune ia parte o autospecială cu modul de descarcerare”, au spus pompierii ISU Cluj.

accident Huedin

Citește mai departe

EVENIMENT

CJ Cluj a cerut acordul de mediu pentru realizarea pistelor de biciclete în zone protejate din Munții Apuseni

Publicat

De

Piste biciclete în Munții Apuseni

CJ Cluj a solcitat acordul de mediu pentru realizatea pistelor de biciclete din proiectul “Velo Apuseni”.

Acest proiect prevede realizarea a peste 92,4 kilometri de piste în județul Cluj, inclusiv în Munții Apuseni, iar lucrările ar putea începe anul viitor, potrivit lui Alin Tișe.

CJ Cluj a cerut acordul de mediu pentru realizarea pistelor de biciclete în zone protejate din Munții Apuseni

Consiliul Județean a depus o solicitare la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj în vederea emiterii acordului de mediu necesar elaborării Studiului de Fezabilitate și a documentațiilor tehnice aferente proiectului inter-județean „Velo Apuseni”.

Solicitarea reprezintă un pas necesar având în vedere că zona de implementare a acestui proiect se suprapune cu ariile naturale protejate Parcul Natural Apuseni și Munții Apuseni-Vlădeasa.

Din acest motiv, legislația prevede o evaluare a impactului pe care proiectele publice de acest tip îl pot avea asupra mediului.

Alin Tișe: Anul viitor vom începe primele lucrări

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, spune că este un pas important pentru acest proiect.

“În acest moment suntem în etapa 1 a contractului privind proiectarea și asistența tehnică aferentă acstui proiect foarte important care va spori, fără îndoială, atractivitatea turistică a județului Cluj.

După obținerea acordului de mediu, precum și a celorlalte avize și acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, vom demara elaborarea documentațiilor tehnice de autorizare și execuție a lucrărilor.

Suntem încrezători că în cursul anului viitor vom începe primele lucrări la piste”, a spus Alin Tișe.

Proiect de 110 milioane de lei

“Velo Apuseni” vizează realizarea a 227 de kilometri de piste de biciclete, pe teritoriile județelor Cluj, Bihor și Alba.

Peste 40% din pistele de biciclete, respectiv minim 92,4 kilometri, vor fi amenajate pe teritoriul județului Cluj.

Traseul propus prin proiect va traversa nu mai puțin de opt comune clujene.

Este vorba de Mărgău, Beliș, Mărișel, Rîșca, Călățele, Sâncraiu, Săcuieu și Poieni.

Valoarea contractului de finanțare este de 110 milioane de lei, iar banii sunt asigurați, în proporție de 100%, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Sabin Sărmaș „trei case”. Cum s-a îmbogățit peste noapte fostul candidat la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

sabin sarmas

Sabin Sărmaș, fost candidat la Primăria Cluj-Napoca, a acumulat o avere impresionantă „peste noapte”. Deși în urmă cu câțiva ani avea o declarație de avere modestă, Sabin Sărmaș deține acum proprietăți imobiliare de peste 600.000 de euro.

Sabin Sărmaș, deputat și candidat la Primăria Cluj-Napoca la alegerile din 9 iunie, a reușit o creștere impresionantă a averii sale în ultimii ani, arată o anchetă Lumea Politică. Deși se afișează public în ipostaze modeste, politicianul deține mai multe proprietăți imobiliare și sume de bani care ridică semne de întrebare.

Un singur apartament în mandatul de consilier local

În urmă cu patru ani, Sabin Sărmaș își încheia mandatul de consilier local la Cluj-Napoca cu o declarație de avere modestă: un apartament și două motociclete.

La acel moment, veniturile sale proveneau din salariul de la o firmă de software și din indemnizația de membru în consiliul de administrație al Regiei Autonome „Domeniul Public”, poziție obținută pe linie politică, arată sursa citată.

Propulsat la șefia Agenției pentru Digitalizarea României

Ulterior, Sabin Sărmaș a fost propulsat de Partidul Național Liberal în fruntea Agenției pentru Digitalizarea României. Instituția gestionează bugete impresionante, iar Sărmaș a negociat ca la finalul mandatului să intre în Camera Deputaților.

Și în 2019, când a preluat mandatul de deputat, Sabin Sărmaș avea aceleași posesiuni modeste.

Apartamente de peste 600.000 de euro

În primii doi ani de mandat, Sărmaș a rămas cu apartamentul său din Cluj. Deși a moștenit 50.000 mp de teren agricol și o casă de 70 de mp în Runcu Salvei, județul Bistrița Năsăud, s-a plasat la coada clasamentului bogăției între parlamentarii români.

Totuși, la scurt timp înainte de a-și anunța candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca, situația s-a schimbat. Trei apartamente în Cluj au apărut ca prin minune în declarația de avere a lui Sărmaș.

Sabin Sărmaș și soția sa, Bartha Timea Sărmaș, au adăugat în portofoliul lor imobiliar trei apartamente în Cluj-Napoca, cu o valoare totală estimată la peste 600.000 de euro.

Apartament într-un bloc de lux aprobat în mandatul de consilier local

Două dintre aceste apartamente, evaluate la 320.000 de euro, sunt situate în cartierul Bună Ziua, iar al treilea, de 220.000 de euro, se află într-un bloc de lux din centrul orașului, în complexul The Nest.

Complexul The Nest, unde Sărmaș a achiziționat unul dintre apartamente, a fost dezvoltat de o companie franceză, iar proiectul imobiliar a fost aprobat în perioada în care acesta era consilier local. Prețurile actuale pentru apartamente similare în acest complex depășesc 200.000 de euro, conform site-urilor de imobiliare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Zborul Wizz Air Cluj-Napoca – Bari, întârziere de peste 7 ore la plecare

Publicat

De

wizz air avion

Zborul operată de compania aeriană Wizz Air de la Cluj-Napoca spre Bari are o întârziere de peste 7 ore la plecarea de pe Aeroportul Cluj, marți, din cauza unor probleme tehnice.

Pasagerii zborului W43397 Cluj-Napoca – Bari, operat de Wizz Air, au fost anunțați că plecarea aeronavei de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost amânată cu mai bine de 7 ore.

Întârzierea, cauzată de probleme tehnice

Potrivit informațiilor furnizate Cluj24 de reprezentanții aeroportului, întârzierea a fost cauzată de probleme tehnice cu aeronava destinată acestei curse. Echipajul de zbor a trebuit schimbat după o cursă operată în această dimineață, ceea ce a contribuit la extinderea întârzierii.

Astfel, zborul spre Bari programat pentru ora 12:45 va decola din Cluj-Napoca abia la ora 20:00. Îmbarcarea se face de la poarta A7.

În tabela afișată pe site-ul Aeroportului Cluj, un alt zbor operat de Wizz Air, Cluj-Napoca – Basel, care trebuia să decoleze de la Aeroportul Cluj în acestă dimineță la 07:10 are o întârziere estimată de peste 12 ore, până la 19:40.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax