Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Florin Piersic face recuperare medicală la un centru din Ilfov: „Uitați că m-am recuperat, am fost cam bolnăvior”

Publicat


Florin Piersica început recuperarea medicală

Florin Piersic a avut prima apariție după o perioadă de câteva luni de convalescență. Actorul a fost supus unei intervenții medicale în luna aprilie, în urma căreia au apărut mai multe complicații.

Actorul Florin Piersic a revenit în spațiul public, însă, deocamdată doar pe ecranele telefoanelor. Actorul a apărut într-un clip filmat în centrul de recuperare medicală unde se reface din boală și postat pe rețelele de socializare.

Florin Piersic face recuperare medicală la un centru din Ilfov

„M-ați recunoscut? Nu cred, nu cred! Nu pot să cred pentru că sunt o mie de Florini în țara asta, dar numai pe Florin Piersic ați vrut să îl uitați. Dar nu l-ați uitat, pentru că dacă l-ați fi uitat, eu nu v-aș vorbi în clipa asta. Sunt la o clinică specială, extraordinară, care se numește OHT Medical Center.

Uitați că m-am recuperat, am fost cam bolnăvior, cam multișor timp, dar vremea trece, omul rămâne și eu sunt cu dumneavoastră. O să ne întâlnim și o să ne iubim”, a spus el în clipul postat pe rețelele de socializare.

Centrul Medical OHT se află în comuna Snagov din județul Ilfov și oferă servicii de recuperare medicală completă, cu ajutorul aparaturii de ultimă generație și a unei echipe medicale de elită. Centrul oferă inclusiv posibilitatea de cazare, pentru repetarea procedurilor recomandate de medicul specialist.

Florin Piersic, complicații după o operație la genunchi

Amintim că Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici, având un stimulator cardiac.

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care s-a extins ulterior și la inimă.

Ulterior, Florin Piersic a fost transferat de la Cluj-Napoca la Bucureşti, unde a fost inițial internat la Institutul „Matei Balş”, iar ulterior la Spitalul Foișor .

Actorul Florin Piersic a fost internat timp de mai multe săptămâni la Spitalul Foişor, unde a fost operat de urgență pentru îndepărtarea protezei de genunchi, de unde a pornit infecția generalizată în organism. Operația la genunchi, ultima la care a fost supus actorul clujean a decurs bine. Actorul Florin Piersic a fost externat pe data de 3 iunie de la Spitalul Foișor, unde era internat din 9 mai.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

RECLAMAȚII de la utilizatori legate de nefuncționarea platformei ANRE de schimbare a furnizorului de curent și gaze

Publicat

Plafonare preț gaz și energie electrică

Într-un articol publicat de curând, Cluj24 a preluat de la ANRE modul în care consumatorii de energie electrică și gaze naturale își pot schimba furnizorul în 24 de ore, pe platforma găzduită de site-ul autorității de reglementare. Mai mulți utilizatori au semnalat însă că au încercat să utilizeze platforma, însă aceasta nu este funcțională.

O notificare primită de un utilizator de la Hidroelectrica se precizează:

„În urma verificării situației dumneavoastră contractuale, vă transmitem că dintr-o eroare a platformei de contractare ANRE POSF, contractul nu a fost finalizat și nu s-a notificat la Operatorul de Distribuție. În acest sens dacă doriți să deveniți în continuare clientul nostru va trebui reluată procedura de schimbare a furnizorului și implicit încheierea unui nou contract”.

RECLAMAȚII de la utilizatori legate de nefuncționarea platformei ANRE de schimbare a furnizorului de curent și gaze

Vineri, ANRE a precizat pentru Hotnews că platforma POSF este pe deplin funcțională, dar că pot apărea dificultăți punctuale.

„Vă mulțumim pentru interesul acordat procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale și pentru semnalarea aspectelor menționate.

Platforma Online pentru Schimbarea Furnizorului (POSF) este un instrument digital esențial, care asigură un proces simplu, transparent și eficient pentru clienții casnici și non-casnici. POSF este pe deplin funcțional, fiind utilizat atât de furnizori și operatori de rețea, cât și de consumatori, facilitând accesul acestora la o piață concurențială.

„ANRE a pus la dispoziție un asistent virtual”

Întrucât orice sistem informatic poate întâmpina dificultăți punctuale, ne asigurăm că orice eroare este tratată cu prioritate de echipa de specialiști IT ai ANRE, astfel încât impactul asupra utilizatorilor să fie minim. De asemenea, clienții care au întâmpinat probleme au beneficiat deja de asistență pentru remedierea acestora.

Pentru a sprijini consumatorii în utilizarea platformei, ANRE a pus la dispoziție un asistent virtual, menit să ofere îndrumare pas cu pas, și să mențină un dialog permanent cu furnizorii și operatorii de rețea pentru a asigura actualizarea constantă a datelor. În acest sens, operatorii de rețea și furnizorii de energie electrică și gaze naturale își îndeplinesc obligațiile de încărcare și actualizare a metadatelor privind locurile de consum și contractele de furnizare, conform Regulamentului POSF.

Pentru o experiență optimă, recomandăm consumatorilor să consulte manualul de utilizare și tutorialul, disponibile pe www.posf.ro, unde găsesc informații detaliate despre navigarea pe platformă și pașii necesari pentru schimbarea furnizorului.

ANRE rămâne deschisă și disponibilă pentru a oferi suport tuturor utilizatorilor și pentru a asigura funcționarea optimă a platformei, în beneficiul consumatorilor și pieței de energie”.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Ce bani primesc de la Guvern marile proiecte ale Clujului, în 2025. Alocări pentru metrou, spitalul regional sau centură

Publicat

De

Bugetul național pentru anul 2025 include finanțare pentru mai multe proiecte importante din județul Cluj, inclusiv Spitalul Regional de Urgență sau proiectul metroului și al centurii metropolitane.

Bugetul național pentru 2025 aduce finanțări substanțiale pentru proiecte esențiale în sănătate, infrastructură, transport, educație și cultură din județul Cluj. Printre cele mai mari investiții se numără Spitalul Regional de Urgență din Florești, continuarea lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca, dezvoltarea rețelei de drumuri expres și autostrăzi, precum și modernizarea unor instituții universitare și culturale.

Finanțare pentru metrou, drumuri expres și autostrăzi

Bugetul prevede finanțare pentru proiecte majore de infrastructură rutieră și transport public în Cluj: 310.000.000 lei pentru Magistrala I de metrou Cluj, fonduri pentru drumul expres Cluj-Napoca – Dej și pentru continuarea lucrărilor la autostrada A3, secțiunea Nădășelu – Poarta Sălajului.

De asemenea, sunt prevăzute fonduri pentru finalizarea drumului expres de la Tureni, pentru pasajul de legătură dintre DN 1C și Tetarom III și pentru centura metropolitană.

Lucrări la Spitalul Regional de Urgență

Una dintre cele mai importante alocări bugetare vizează Spitalul Regional de Urgență Florești, considerat o prioritate națională, alături de unitățile similare din Iași și Craiova. Pentru construcția acestuia, în 2025, sunt prevăzute 2.404.786.000 lei.

Tot în domeniul sănătății, bugetul prevede 4.528.000 lei pentru extinderea și etajarea clădirii Corp Anexa C4 de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Cluj-Napoca.

Bani pentru un nou muzeu la Cluj

În perioada 2025-2027, printr-un program de finanțare externă (BDCE), se vor finaliza proiectele tehnice și lucrările de restaurare pentru mai multe obiective culturale, inclusiv Opera Națională Română Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Un alt proiect cultural important este Galeria Istorică a Transilvaniei – Muzeul conflictelor interetnice din Florești, pentru care s-au alocat 145.849.000 lei.

În domeniul educației, vor fi finanțate mai multe investiții de la Facultatea de Matematică-Informatică a UBB, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.

De asemenea, sunt alocate 717.000 de lei pentru reabilitarea și creșterea eficienței energetice a clădirilor Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și Direcției Județene pentru Jandarmi (DJJ) Cluj.

Guvernul a aprobat vineri proiectul bugetului de stat și al asigurărilor sociale pentru 2025, iar sâmbătă urmează să fie dezbătut în Parlament.

Lista investițiilor finanțate de Guvern în județul Cluj:

Ministerul Afacerilor Interne

  • Reabilitare, cresterea eficientei energetice, gestionarea eficienta la imobile existente, modificari interioare, amenajari spatii de lucru in pod existent (C2), amenajare incinta si refacere imprejmuire – POR- IPJ si DJJ Cluj – 717.000 lei

Ministerul Agriculturii

  • Colegiul „Emil Negruțiu” Turda CLUJ – 192.000 lei

Ministerul Culturii

  • Complex Muzeal – Galeria Istorica a Transilvaniei, Cetatea Fetei, Florești – 145.849.000 lei
  • Restaurarea si amenajarea Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca, prin proiectul „Temelii culturale”
  • Restaurarea Teatrului Național „Lucian Blaga” și Operei Naționale Române Cluj-Napoca, în cadrul programului cu finantare externa rambursabila BDCE, în intervalul 2025-2027

Ministerul Justiției

  • Palatul de Justiție Cluj – reparații capitale și modernizare – se numără printre prioritățile investiționale pentru perioada 2025-2028;

Ministerul Transporturilor

  • Consolidarea transportului public urban de călători Cluj (Cod 2395) – Construirea metroului din Cluj Napoca – 310.000.000 lei
  • Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferata din Romania – SRCF Cluj, statiile: CF Dej Calatori si Beclean pe Somes – 29.884.000 lei
  • Elaborare SF pentru Drum expres Cluj – Dej – 6.628.000 lei credite de angajament
  • Autostrada Cluj Vest (Gilău) – Nădășelu și finalizarea lucrărilor la nodul Gilau și conexiunea dintre secțiunea 2B cu subsecțiunea 3A1 – 15.202.000 lei
  • Elaborare Studiu de fezabilitate și întocmire Proiect Autorizare Lucrări la obiectivul Drum Expres pentru realizarea conexiunii dintre autostrada A3 (Turda) și Varianta de ocolire Cluj Est (V.O.C.E) – 466.000 lei
  • Pasaj de legatură între DN 1C si parcul industrial TETAROM III – 81.422.000 lei
  • Drum Transregio Feleac TR35, Centura Metropolitana TR35 si drumuri de legatura – Etapa I – 748.000 lei

Ministerul Educației și Cercetării

  • Sală sport multifunctionala, bazin de înot si parking subteran, bransamente, racorduri si amenajari exterioare pentru CSS Viitorul din Cluj-Napoca, strada Argeș -3.000.000 lei
  • Corp nou de depozit cu acces liber la raft Strada Clinicilor nr 2 – Biblioteca Centrală Universitară – 5.000.000 lei
  • Construire imobil Facultatea de Matematica-Informatica, imprejmuire, bransamente si racorduri la utilitati str. Donath – 2.800.000 lei
  • Cladire laboratoare de cercetare in inteligenta artificiala, la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Str. Observatorului nr.2 – 5.000.000 lei
  • Modificare de tema la proiect autorizat cu A.C. 1059 din 30.09.2021: centrul Cultural Studentesc-Amfiteatru, amenajare spatii verzi, imprejmuire, retele, bazin de retentie ape pluviale, post trafo, organizare de santier, pentru Academia Nationala de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca – 5.000.000 lei
  • Modernizarea infrastructurii educationale universitare de nutritie si patologie animala a USAMV Cluj-Napoca la Jucu, Strada Dejului, comuna Jucu – 50.000 lei
  • Centru de Transfer Tehnologic – CTT Biotech Calea Florești – 50.000 lei
  • Construire centru de transfer tehnologic in nutritie si patologie comparata ”COMPAC” JUCU, Jucu-Herghelie – 50.000 lei
  • Extindere si reabilitare cladire baza de practica Blajoaia, modificare structura sarpanta pod si refacere invelitoare, imprejmuire si acces auto, modificare instalatii din cadrul Universitatii „Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, Comuna Maguri Racatau – 12.991.000 lei

Ministerul Sănătății

  • SRU CLUJ – Construire Spital Regional de Urgenta Cluj, cod SMIS 312959 – ANDIS – 2.404.786.000 lei
  • Extindere si etajare cladire Corp Anexa C4 – Clinica de Chirurgie Cardiovasculara, Calea Motilor nr. 19-21 -4.528.000 lei

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vremea se răcește și sunt așteptate ploi în weekend, la Cluj. Prognoza meteo pe localități

Publicat

Temperaturile vor scădea în județul Cluj, în acest weekend, iar duminică sunt așteptate ploi și burniță în mai multe localități.

Sâmbătă, vremea va fi mai stabilă, cu perioade însorite și temperaturi de până la 8 grade Celsius, însă duminică cerul se va acoperi de nori, iar precipitațiile își vor face apariția.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 februarie

Cluj-Napoca: minime de -3 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Turda: minime de -2 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; soare cu nori

Dej: minime de -4 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; predominant noros

Câmpia Turzii: minime de -4 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; soare cu nori

Gherla: minime de -4 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; soare cu nori

Huedin: minime de -3 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Prognoza meteo pentru duminică, 2 februarie

Cluj-Napoca: minime de -2 grade Celsius, maxime de 4 grade Celsius; noros

Turda: minime de -1 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; averse (ploaie)

Dej: minime de -2 grade Celsius, maxime de 4 grade Celsius; ploaie și burniță

Câmpia Turzii: minime de -2 grade Celsius, maxime de 4 grade Celsius; averse (ploaie)

Gherla: minime de -2 grade Celsius, maxime de 4 grade Celsius; ploaie și burniță

Huedin: minime de -2 grade Celsius, maxime de 4 grade Celsius; noros

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Bariera ILEGALĂ de pe strada Urușagului din Florești a reapărut. A fost desființată de poliție în urmă cu o lună

Publicat

În Florești, regulile par să fie opționale pentru unii locuitori. Bariera ilegală de pe strada Urușagului nr. 107, care a fost desființată de poliție în urmă cu o lună, a reapărut peste noapte.

La doar o lună după ce Poliția a desființat bariera ilegală de pe strada Urușagului nr. 107, aceasta a fost reinstalată, stârnind din nou nemulțumirea floreștenilor.

Revenirea acesteia a fost semnalată de un locuitor pe un grup de Facebook din Florești: „Deci, legală sau ilegală, bariera de pe Urușagului s-a montat înapoi”, arată un floreștean.

Un nou episod al „legii junglei” în Florești

Locatarii din zonă sunt revoltați de această situație, mai ales că strada Urușagului face parte dintr-un drum de acces public, iar amplasarea unei bariere care blochează circulația este considerată abuzivă și ilegală.

Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară:

  • „Ideea este că locatarii acelui bloc trec prin fața altor blocuri zilnic și se bucură de bunăvoința locatarilor care și-au lăsat deschise străzile din fața blocului, dar ei nu acceptă așa ceva prin fața proprietății lor… Pot spune doar că dau dovadă de un egoism imens!”.
  • „Presimt că o să dispară din nou”.
  • „Ilegal să închizi un drum. Orice drum este pentru acces public, acel drum nu este plătit de locatari”.
  • „Foarte multe ilegalități se fac în România, dar dacă ai relații, se poate transforma din ilegal în legal”.

Amintim că, în decembrie 2024, mai mulți locatari au decis să închidă drumul public cu o barieră, fapt care a stârnit revolta vecinilor și a determinat intervenția autorităților.

În urma sesizărilor, Poliția s-a deplasat la fața locului, a constatat ilegalitatea și a dispus desființarea barierei. Totuși, situația pare să se repete.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate