Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO. Emil Boc către Putin: Domnule, sunteți singur. Sunteți de partea greșită a istoriei

Publicat


Emil Boc i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin la Summitul European al Regiunilor și Orașelor. Acesta i-a transmis președintelui Rusiei care atacă Ucraina de mai bine de o săptămână că este singur și că nu va putea construi viitorul reinventând demonii trecutului.

Primarul Clujului, Emil Boc, a luat cuvântul, joi, la Summitul European al Regiunilor și Orașelor, care are loc la Marsilia, Franța, unde a vorbit despre drama refugiaților din Ucraina, și unde i-a lăudat pe clujeni pentru dovezile de solidaritate cu ucrainenii care fug din calea războiului.

Citiți discursul pe care Emil Boc l-a susținut în limba engleză.

„Doamnelor și domnilor, bună ziua tuturor!
Voi încerca să răspund întrebărilor dumneavoastră. Voi începe cu niște date statistice. Până ieri, în România au trecut granița 120.000 de refugiați, 70.000 au tranzitat către vestul Europei iar 50.000 sunt încă pe teritoriul țării noastre.

Ce e important, 18.000 dintre refugiați sunt copii cărora trebuie să le oferim acces la educație.

În al doilea rând, din primul moment autoritățile locale și regionale au fost în alertă pentru a sprijini refugiații. Ne bucurăm de un sprijin fabulos venit din partea societății civile. Peste tot, este o mobilizare exemplară. În Cluj-Napoca, am creat inițiativa „Toți pentru Ucraina”.

Partea cea mai grea a acestui război nu a venit încă. Trebuie deci să fim pregătiți pentru mai rău. Acesta nu este un sprint, ci un maraton și avem nevoie de sprijin european pentru următorii pași. Sub coordonarea autorităților și cu sprijinul cetățenilor, momentan situația este sub control, însă vom avea nevoie în viitorul apropiat de mecanismul European de intervenție în caz de urgență.

Uniunea Europeană trebuie să aibă o voce puternică și unită. Sunt atât de mândru să fiu european și să fiu parte a acestei voci comune. Este pentru prima dată când Europa demonstrează cât de uniți suntem, iar încrederea cetățenilor în Uniunea Europeană va crește în lunile ce urmează.

Fără concesii deci față de domnul Putin! Ce e prea mult e prea mult!

Primarii și orașele trebuie să stea în contact permanent cu corespondenții lor din Ucraina astfel încât să poată primi suportul rapid și pragmatic de care au nevoie de la noi în aceste momente.
Cred că acesta este un mesaj puternic din partea noastră. Cred de asemenea, că sancțiunile trebuie extinse și asupra Belarusului.

Trebuie să sprijinim accelerarea procedurilor de aderare a Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Trebuie să le trimitem următorul mesaj: nu sunteți singuri deoarece împărtășim cu toții aceleași valori Europene.

Recomand, dragi primari, dragi colegi, luați legătura cu autoritățile locale din Ucraina și din Republica Moldova. Au nevoie de sprijin în teren, folosiți-vă deci de orice mecanism de care dispuneți pentru a-i sprijini.

Nu în ultimul rând, nu învinovățim poporul rus pentru acest război.
În calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România am trimis o scrisoare către 327 primari ai orașelor din Rusia, cerându-le să oprească acest război deoarece nu este războiul lor. Acesta este războiul lui Putin și nu putem accepta ca tinerii să se omoare între ei pentru ambițiile acestui om!

Tinerii ar trebui să colaboreze și să trăiască în pace în Europa. Trebuie să facem tot ce putem pentru a opri acest război!

Acesta este începutul sfârșitului pentru regimul Putin. Nu mai este o chestiune de „dacă”, ci o chestiune de „când”! Dacă rămânem uniți, acesta este finalul acestui regim.
Domnule Putin – sunteți singur!
Domnule Putin – sunteți de partea greșită a istoriei!
Domnule Putin, nu puteți construi viitorul reinventând demonii trecutului! Locuim într-o Uniune Europeană a Păcii și Democrației – trebuie să învățăm că democrația, pacea și colaborarea sunt cheia viitorului, nu reinventarea demonilor trecutului, așa cum domnul Putin încearcă acum să facă.

După cum spunea Monnet, preferăm să ne luptăm în jurul unei mese decât pe câmpul de luptă! Aceasta este lecția din partea Europei, trebuie să luptăm și să apărăm democrația de pe continentul european!

Toți pentru Ucraina! Toți pentru democrație!”, a spus Emil Boc.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Tineri surprinși cu MOTOARE și ATV-uri în Făget. E arie PROTEJATĂ. Organizație de Mediu: „Fenomenul, greu de controlat”

Publicat

moto2

Mai mulți tineri au fost surprinși cu motoare și ATV-uri în pădurea Făget, care e Sit Natura 2000, deci arie protejată.

Off-roadul e interzis în Făget, dar asta nu îi împiedică pe tineri să se urce pe motociclete sau ATV-uri și să dea „o tură” prin pădure.

Mai mulți tineri au fost surprinși în acest weekend pe motociclete și în ATV și a fost anunțată Poliția.

Tineri surprinși cu motoare și ATV-uri în Făget. E arie protejată

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB Cluj a făcut publice imaginile surprinse de martori în pădure și au alertat poliția. Aceștia spun că este vorba de un fenomen și că e greu de controlat.

„În misiunile Jandarmeria Cluj au fost identificați adesea indivizi care spuneau că nu cunosc legea, că nu știau prea bine care sunt restricțiile într-o arie protejată, că avertismentele repetate nu au ajuns la urechile lor, dar și reacții precum <<nu îmi puteți voi da atâtea amenzi câte pot eu plăti>>, <<de ce nu va luați de cine taie pădurile?>>”, arată cei de la OPMCB Cluj .

OUG 57/2007 interzice accesul vehiculelor în păduri, arii protejate, fără acordul scris al gestionarului acelor zone – lucru aproape imposibil dacă se respecta legea.

moto1

„Așadar, fie ca mergi pe câmp peste culturile fermierilor, fie ca mergi in pădurea Romsilva, încalci legea. Nu te obligă nimeni să-ți achiziționezi un asemenea vehicul dacă știi ca nu ai unde sa îl folosești. Nu exista scuze!”, au mai arătat reprezentanții organizației.

Aceștia îi încurajează pe clujenii care sunt martori la aceste incidente să ]i filmeze pe cei  care încalc legea, dar să rămână calmi și să anunțe Jandarmeria sau poliția, chiar dacă motocicliștii „pleacă repede de la fața locului”.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu PUTERNIC la un bloc din Florești

Publicat

De

incendiu

Un incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp la un bloc de pe strada Stejarului din Florești. 

Oamenii au alertat pompierii. Focul se manifesta cu putere deja în jurul orei 16.40.

Potrivit ISU Cluj, care intervine la fața locului, incendiul a izbuncit în balconul unui apartament aflat la mansarda unui bloc.

Incendiu puternic în Florești

Proprietarul a reuștit să intervină și să controleze cât de cât flăcările.

Pompierii sunt la fața locului și se asigură că focul nu s-a extins prin izolație și nu se extinde la alte apartamente.

UPDATE

Flăcările au fost stinse imediat după sosirea echipajului de intervenție. Până în prezent nu au fost persoane care să solicite consult medical și nu au fost necesare măsuri de evacuare a locatarilor, au mai precizat reprezentanții ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Colind Regal la Cluj. Eveniment caritabil pentru Casa de tip Familial Maica Domnului

Publicat

De

colind regal1

Clubul Monarhiștilor Clujeni organizează cea de a 9-a ediție a Colindului Regal la Cluj-Napoca. Evenimentul este unul caritabil, iar banii vor fi donați Casei de tip Familial Maica Domnului din Cluj-Napoca.

Iubirea aproapelui nostru este una dintre cele mai importante valori creștine, iar aceasta stă la baza proiectului care-și propune, prin seara de colind, să fie un punct de sprijin pentru Casa de tip Familial Maica Domnului din Cluj-Napoca, arată reprezentanții Clubului Monarhiștilor Clujeni.

Colind Regal la Cluj. Eveniment caritabil pentru Casa de tip Familial Maica Domnului

Participarea la eveniment se face pe baza unei donații minime de 50 de lei, în numerar, care va merge către Casa de tip Familial Maica Domnului din Cluj-Napoca, mai arată organizatorii.

Evenimentul caritabil va avea loc sâmbătă, 10 decembrie la Centrul de Cultură Urbană Casino, începând cu ora 18.00.

La eveniment vor urca pe scenă Corala Regală Transilvană, dirijor Dan Dumitrana, soliști Alexandra Hordoan și Dan Dumitrana, iar apoi Grupul Coral Urmașii lui Iuliu Maniu din Bădăcin. De asemenea, vor vorbi prof. Sidonia Grama și studentul Petru Boilă.

colind regal2

Cei care nu pot participa la Colindul Regal, însă doresc să sprijine această inițiativă, pot face o donație prin transfer bancar, la următorul cont:

RO98ING0000999903655077 – ING BANK
Beneficiar: Asociatia Clubul Monarhistilor Clujeni
Mențiunea: Colind Regal 2022.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Bătaie pe strada Piezișă din Cluj-Napoca. Un bărbat a ajuns la spital

Publicat

bataie

Scandal, în weekend, pe strada Piezișă din Cluj-Napoca. Un bărbat a fost lovit de un tânăr de 16 ani și a ajuns la spital.

Poliție și ambulanțe pe strada Piezișă, sâmbătă, după ce un bărbat a fost lovit în urma unui scandal.

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii au intervenit sâmbătă dimineața în zona străzii Piezișă din Cluj-Napoca, după ce au fost anunțați că a avut loc un conflict.

Bătaie pe strada Piezișă din Cluj. Un bărbat a ajuns la spital

„Polițiștii au intervenit în urma unei stări conflictuale, în zona străzii Piezișă din Cluj-Napoca, unde un bărbat în vârstă de 38 de ani, ar fi fost agresat fizic de un tânăr de 16 ani.

Acesta a fost transportat la o unitate medicală pentru mai multe investigații de specialitate”, au transmis polițiștii clujeni.

Aceștia au mai precizat că victima a primit îndrumări legale referitoare la dreptul de a formula o plângere prealabilă. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor in care s-a produs evenimentul.

Un tânăr care se afla pe strada Piezișă când a avut loc incidentul a postat o filmare pe TikTok.

@sefuvodka

Scandal pe Piezișă #xyzbca #viral #clujnapoca #student #foryou

♬ sunet original – Blez

Acesta a spus că bărbatul a fost lovit și a căzut jos, „a luat somn” iar apoi s-a trezit și și-a aprins o țigară.

Sursa video: TikTok

Foto: Captură video

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax