Connect with us

EVENIMENT

VIDEO/ Cum a fost la primul concert din Cluj după ieșirea din starea de urgență

Publicat


Cluj-Napoca a fost sâmbătă seara gazda primului concert organizat după ieșirea din starea din urgență, în premieră națională. Pentru a respecta măsurile de protecție împotriva coronavirusului, spectatorii au fost nevoiți să stea pe scaune și să poarte măști de protecție, pe toată durata evenimentului. De asemenea, li s-a verificat temperatura la intrare, conform indicațiilor autorităților.

Desfășurarea unui concert rock stând jos timp de două ore poate părea ciudată pentru unii, această descriere fiind mai potrivită pentru un concert de operă. Totuși, organizatorii s-au gândit la toate detaliile și au adus înapoi bucuria pe fețele clujenilor.

Unii dintre ei au privit de lângă gardurile de protecție amplasate în jurul perimetrului evenimentului, în timp ce alții au preferat să privească de la mesele teraselor din Piața Unirii. Cu puțin timp înainte de concert a început să plouă pentru câteva minute, fapt ce a dus la o mică întârziere.

„Adrian Despot și colegii săi au reușit să electrizeze Piața Unirii”

În ciuda ploii, formația rock Vița de Vie a fost protagonista unui concert acustic, care a reușit să trezească bucuria spectatorilor. Aceștia au început să strige, să bată cu picioarele ritmul melodiilor, să le fredoneze sau să aplaude.

Adrian Despot și colegii săi au reușit să electrizeze Piața Unirii, cu hit-urile ,,Basul și cu toba mare”, ,,Luna și noi” sau ,,Praf de stele”, varianta acustică a acestora acustică fiind o provocare ce a conferit un plus de energie întregului concert. Trupa este cunoscută publicului clujean, aceasta participând la mai multe ediții ale festivalului  Electric Castle.

Spectatorii au fost de toate vârstele, de la copii de patru ani până la persoane în vârstă. Cei mici au fost absolviți de vina de a nu putea sta pe scaun de data aceasta, în timp ce adulții au respectat regulile impuse de organizatori. La final, s-a evitat aglomerația, cei din spate fiind primii care au ieșit.

Astfel, s-a spart gheața concertelor organizate la Cluj-Napoca după terminarea stării de urgență, spectatorii reușind să se bucure de muzică bună și de normalitatea de dinaintea pandemiei. Cu siguranță, Piața Unirii va mai găzdui concerte în această vară, dar și alte evenimente culturale de anvergură precum Zilele Culturii Maghiare sau TIFF.

Cristian Lungu

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Calendarul zilei, altfel: 2 iulie (pamflet)

Publicat

În 1566 a murit Nostradamus, astrolog francez (n. 1503). Ca sa fie sigur că totul iese bine, și-a organizat înmormântarea cu o zi înainte de a muri…

În 1644 are loc Bătălia de la Marston Moor: forțele Parlamentului englez au obținut o victorie decisivă împotriva regaliștilor, în cadrul Războiului civil englez. Istoricii au descoperit liste cu morți din Teleorman care se pare c-ar fi contribuit decisiv la victoria parlamentarilor…

În 1923 are loc accidentul feroviar de la Vintileanca, soldat cu zeci de morți și răniți. Păi da, că pe-atunci circulau ca nebunii…

În 1937, piloții americani Amalia Earhart și Fred Noonan, care au încercat să zboare în jurul lumii, au fost dați dispăruți deasupra Oceanului Pacific. Or fi avut oamenii nevoie de puțină intimitate…

În 1964, președintele american Lyndon B. Johnson a promulgat Legea Drepturilor Civile, prin care se interzicea segregarea în școli, locuri publice și la angajare. Segregarea și negri…

În 2002, bancherul american Steve Fossett a devenit primul om care a călătorit singur, nonstop, în jurul lumii într-un balon. Ca sa vedeți până unde poate duce frica de Fisc…

Marius Aciu

Citește mai departe

EDUCATIE

Cine e eleva cu media zece de la Colegiul Național „George Barițiu” din Cluj-Napoca

Publicat

În vârstă de 19 ani, Alexandra Bande, face parte din cercul select al elevilor care au obținut media zece la examenul de bacalaureat din județul Cluj.

Rezultatul ei este cu atât mai remarcabil, întrucât ea practică handbalul de performanță de la vârsta de zece ani, iar în prezent a reușit să facă pasul către echipa mare a Universității Cluj.

Tânăra a absolvit Colegiul Național „George Barițiu” din Cluj-Napoca și a urmat profilul de științe sociale.

În paralel, ea a reușit să îmbine viața dură a unui sportiv de performanță cu cea de elev. Puțini sunt cei care reușesc să facă față unei zi în care ai școală de dimineață, iar după-masa ai antrenamente.

Practic, doar seara mai ai timp la dispoziție să îți faci temele. „Cu sinceritate profundă spun că nu a fost tocmai uşor să şi fac performanţă în sport, deoarece sportul presupune deplasări, antrenamente, cantonamente, meciuri şi multe alte lucruri care uneori nu creează climatul necesar studiului”, a afirmat sportiva într-un interviu acordat ziarului sportulsălăjean.ro.

Astfel, Alexandra Bande a reușit să demonteze preconcepția că sportivii nu sunt capabili să performeze când vine vorba de învățătură, din moment ce ea a obținut nota perfectă la limba și literatura română, istorie și georgrafie.

„Eu am fost focusată şi pe handbal, pe care îl practic de 8 ani de zile şi în egală măsură şi pe şcoală, pentru că după cum bine ştiţi proverbul românesc, <Dacă ai carte, ai parte>”, a dezvăluit tânăra absolventă.

Cu toate că gurile rele afirmă că subiectele examenului de bacalaureat au fost mai accesibile față de cele din anii anteriori, Alexandra le contrazice, afirmând că efortul individual al fiecărui elev influențează notele pe care le obțin.

„Este necesar ca pentru un astfel de examen să fii conştient că nu este suficient ceea ce recepţionezi în clasă, trebuie muncit şi acasă, asta în cazul în care eşti suficient de determinat şi ambiţios, ca în momentul afişării rezultatelor să fii mândru de ceea ce ai realizat”, a spus aceasta.

Totuși, handbalul rămâne unul dintre cele mai importante capitole din viața tinerei. „Consider că sportul nu te dezvoltă doar fizic, ci şi psihic.

Dezvoltă mecanisme de gândire, noi aptitudini, cum să faci faţă presiunii, să gândeşti în situaţii limită, de asemenea te învaţă ceea ce se numeşte spiritul de echipă, munca în echipă. Practic, îţi oferă o supraeducaţie”, a concluzionat handbalista.

Citește tot interviul AICI

Foto: Alexandra Bande / Facebook

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Daca o vedeți sunați la 112. Femeie din Cluj-Napoca căutată de poliție după ce a fost dată dispărută de familie

Publicat

O femeie în vârstă de 34 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, a plecat de la locuinţa sa la data de 15 iunie, însă nu s-a mai întors la domiciliu.

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 15 iunie a.c., LĂDAR OLIVIA-RAMONA, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, a plecat de la locuinţa sa, însă nu s-a mai întors la domiciliu.

Semnalmentele persoanei :

– înălțime 1.68m,66 kg,  păr vopsit blond, ochi căprui, ten deschis.

Nu se cunoașe vestimentația pe care o purta la momentul plecării.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre femeie, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Giedrius Arlauskis și-a prelungit contractul cu CFR Cluj. Portarul rămâne în Gruia până la finalul acestui sezon

Publicat

CFR Cluj se va putea baza pe serviciile lituanianului Giedrius Arlauskis până la finalul play-off-ului. După ce contracul acestuia expirase la finalul lunii iunie, portarul a semnat astăzi o înțelegere valabilă încă o lună.

Situația contractuală a lui „Arla” a fost, în sfârșit, concluzionată. Titularul porții campioanei în ultimii ani va rămâne în Gruia până la finele sezonului în curs, apoi va lua drumul Arabiei Saudite. Al-Shabab este viitoarea formație la care va evolua goalkeeperul, acesta având deja o înțelegere cu echipa saudită, scrie GSP.

 

Citește mai departe