Connect with us
Advertisement
Advertisement

CLUJ24 TV

VIDEO. COOLJEANUL ZILEI. Ramona Atena Cuc: Abraco a pornit de la această LEGĂTURĂ pe care eu am simțit-o cu cei din Capul Verde

Publicat


YouTube video

Ramona Atena Cuc este o gherleancă teleportată 50 km mai la sud, adică aici la Cluj, pentru a pune bazele uneia dintre cele mai de success afaceri imobiliare din țară. Mare amatoare de călătorii, acolo unde nu a putut-o duce motocicleta, a ajuns cu avionul. Așa a apărut Ramona cea implicată în activități umanitare. A înființat în Capul Verde un ONG focusat pe workshop-uri de educație non-formală pentru tineri, cu orientare spre educație antreprenorială.

cuc 1

Ramona, cum ai ajuns tu să lucrezi în imobiliare?

În imobilare am ajuns întâmplător, aveam spiritul antreprenorial moștenit de la tatăl meu. Eram studentă și m-am hotărât să găsesc tot felul de soluții ca să nu fiu angajată. Încercam să identific acele idei de afaceri care să se potrivească și cu spiritul meu de aventurier. În cele din urmă, imobiliarele nu sunt neapărat o afacere cu case ci un business cu oameni.

Am ales acest domeniu pentru că a fost unul extrem de provocator pentru mine, care m-a pus mereu în fața unor situații noi care trebuiau aprofundate, analizate, găsite soluții.

Cum era piața imobiliară a Clujului în 1995, atunci când ai început tu businessul?

Nu era o concurență mare, nu existau firme de imobiliare atât de multe, era o piață în formare, un haos general… Unii oameni habar n-aveau ce era aceea o agenție imobiliară. Era o perioadă în care identificai nevoia oamenilor de a primi servicii de calitate peste ceea ce erau ei obișnuiți să primească.

cuc 3

Uite că și după 27 de ani, afacerea mai funcționează…

Businessul ăsta a fost ridicat la un alt nivel în momentul în care soțul meu, Răzvan, a decis să renunțe la afacerea pe care o avea ca să se alăture proiectului început de mine. Au trecut vreo 15 ani în care eu am fost pe câmpul de luptă, în tranșee, în tranzacționare. El are această calitate de a se ridica deasupra unui business, de unde poate avea o imagine de ansamblu, the big picture, cum spun americanii. De acolo poate identifica problemele cu care se confruntă business-ul, cum se poate optimiza, rafina și crește acesta.

Ramona Atena Cuc: Întotdeauna piața imobiliară a Clujului a fost puțin diferită față de piața imobiliară generală

Răzvan se ocupă acum de ReMax România, coordonează peste 60 de birouri, create cumva după tiparul celui făcut de mine, bineînțeles, cu know-how-ul și managementul importat de la firma-mamă.

cuc2

Tu ai promovat ideea că o femeie vinde mai bine decât un bărbat. De unde până unde asta?

Acuma, dacă o luăm pe statistici, femeile sunt mai disciplinate puțin și mai muncitoare, în timp ce bărbații sunt mai creativi. Fiecare avem plusuri și minusuri. O femeie după 40 de ani are deja o experiență de viață, are timp să-și dedice acestei activități, copiii fiind deja mari, se poate reinventa. Dacă discutăm despre achiziția unei case familiale, a unei clădiri rezidențiale, femeile empatizează mai bine cu soțiile, care în cele mai multe cazuri sunt factori decizionali. Pe parte emoțională, vânzarea e coordonată mai bine de o femeie.

Pe categoria de business, de birouri, unde se fac tranzacționări mari, unde totul este cifră, calcul de business, rentabilitate, acolo în general bărbații performează.

Cum ți se pare piața imobiliară a Clujului acum? Este ea diferită de restul țării?

Întotdeauna piața imobiliară a Clujului a fost puțin diferită față de piața imobiliară generală deoarece Clujul s-a dezvoltat oarecum diferit, a avut o altă abordare. Lucrurile se reglează de la sine. Dacă ne uităm în ultimii ani, se vede că IT-ul a influențat și cererea și oferta. Crescând media salariilor, automat acest lucru se răsfrânge și asupra tranzacțiilor imobiliare.

ramo 1

Dar nu e singurul motiv. În ultimii 6-7 ani, foarte mulți oameni din județele limitrofe s-au mutat la Cluj pentru școli, pentru nivelul învățământului universitar. Oamenii sunt atrași de locurile în care se deschid mai multe oportunități, unde au mai multe opțiuni și e normal ca această migrație să-și pună amprenta și asupra pieții imobiliare.

La imobiliare n-o să pot renunța niciodată. Că vreau, că nu vreau, asta știu să fac. Am închis doar un capitol din viața mea și am început altul. Este vorba despre un ONG înființat în Capul Verde, focusat pe workshop-uri de educație non-formală pentru tineri, cu orientare spre educație antreprenorială.

ramo 2

Am luat contact cu această zonă acum 3-4 ani, ne-am și cumpărat casă pe o insulă și m-am îndrăgostit irevocabil de lumea de-acolo.

Cum se numește proiectul pe care l-ai început acolo?

Proiectul se numește Abraco… îmbrățișare în portugheză. În pandemie s-a cristalizat această idee, distanțarea aia socială a fost vinovată, adică să nu pot eu îmbrățișa oamenii? Ce-nseamnă asta? Abraco a pornit de la această legătură pe care eu am simțit-o cu cultura, oamenii, mentalitatea celor din Capul Verde. M-am conectat cu oamenii de-acolo, am găsit niște lucruri fantastice și o energie bună și am încercat cumva să aduc aici vibe-ul lor.

cuc7

Am învățat ceva în ăștia 3 ani jumate de când mă tot duc acolo. Din cauză că sunt africani, era mai problematic cu viza pentru ei ca să-i aduc aici și atunci am zis să mergem noi mai mulți acolo, să conectăm lucrurile. Am identificat niște nevoi pe care le au oamenii ăia acolo, ei nu au oportunitatea de a învăța dar sunt la fel de „burete”, de dornici de cunoaștere, au hardul gol care așteaptă să fie umplut. Toată povestea asta e bazată pe o chestiune de suflet, nu e vorba aici de a face bani. E strict despre a împărți cu alții ceea ce tu cunoști și știi să faci…

Marius Aciu

Foto: Facebook

Cooljeanul Zilei este o emisiune realizată de Cluj24.ro și VIA Cluj TV

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. PERCHEZIȚII la traficanți de DROGURI din Cluj și Alba. Peste 100 de persoane duse la AUDIERI

Publicat

De

droguri turda

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciile Teritoriale Cluj și Alba, împreună cu polițiști efectuează percheziții domiciliare în cauze privind comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia efectuează 35 de percheziții domiciliare, în județele Alba și Cluj, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

droguri (3)

Vindeau droguri la Turda și Gherla, dar și în zona Apusenilor

Sunt vizate persoane, care în perioada 2021 – 2022 au procurat, deținut și comercializat droguri din categoria celor de risc (canabis), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din Alba Iulia, Aiud, Teiuș, Turda, Gherla, precum și în mai multe localități din zona Munților Apuseni.

Peste 120 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri.

droguri (1)

Percheziții și la Câmpia Turzii și Mihai Viteazu

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca efectuează 36 de percheziții domiciliare în municipiile Turda, Câmpia Turzii și comuna Mihai Viteazu, județul Cluj și în județul Maramureș, într-o cauză privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deţinere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu, precum și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În cadrul acțiunii sunt puse în aplicare 17 mandate de aducere.

 

 

Citește mai departe

ECONOMIE

Târgul de CARIERE a revenit la Cluj. 60 de companii așteaptă să cunoască viitorii ANGAJAȚI

Publicat

unnamed

Târgul de Cariere se întoarce la Cluj pentru două zile, 5-6 octombrie, între orele 11:00 și 18:00, la BT Arena (Sala Polivalentă). La eveniment sunt așteptați aproximativ 5000 de candidați, care vor fi întâmpinați de reprezentanții a 60 de companii din diverse domenii de activitate.

„Dacă urmărești o schimbare în carieră sau pur și simplu dorești să iei pulsul mediului profesional, pe parcursul celor două zile vei avea ocazia să îți pui calitățile în valoare, să te remarci în fața angajatorilor sau să obții sfaturi de carieră prețioase”, anunță organizatorii.

Ce posturi sunt libere la Cluj

Printre pozițiile deschise în cadrul companiilor participante se numără: specialiști în relații și suport clienți, consultanți financiari, ingineri software și hardware, programatori, mecanici, vânzători, ingineri electroniști, testeri, consultanți, team leaderi, recrutori, operatori de producție, studenți pentru diverse internshipuri.

„Toamna aceasta căutăm oameni care caută oportunități de carieră, răspunsuri, un nou job, un nou început, vise împlinite sau poate chiar un job mai potrivit profilului lor, iar pentru aceasta la Târgul de Cariere aducem candidații față în față cu oportunitățile care contează”, a declarat Maria Petruța, PR Manager la Târgul de Cariere.

Angajatorii de top care vor fi prezenți la ediția din toamna 2022

Ediția de toamnă va fi marcată de prezența unui număr mare de companii din diferite sectoare de activitate, care sunt nerăbdătoare să prezinte candidaților ofertele de angajare. Printre acestea se află și Michelin, companie ce își mărește echipa după fiecare ediție, oferind celor proaspăt angajați și posibilități de relocare.

Domeniile producție și tehnică sunt și ele bine reprezentate la Târgul de Cariere, prin intermediul unor companii precum Emerson, TenarisSilcotub sau Hanna Instruments, care au pregătit o ofertă variată de joburi. O ofertă variată de locuri de muncă propun și companiile din domeniul IT prezente la eveniment.

Take Off Labs, Veeam, Generix Group România sau FME sunt doar câteva dintre brandurile care așteaptă cu nerăbdare candidații la Sala Polivalentă. Așa cum ne-a obișnuit, Steelcase va participa și de data aceasta la Târgul de Cariere, propunând celor prezenți o serie de locuri de muncă din domeniul shared services.

Totodată, dacă dorești să interacționezi cu unul dintre printre primii trei producători de instalații și mașini pentru industria metalelor de la nivel mondial, îți recomandăm să treci pe la standul celor de la Danieli Engineering. Dacă ești interesat de o carieră în domeniul farmaceutic, reprezentanții STADA sunt pregătiți să răspundă întrebărilor tale. Pregătiți pentru interacțiunile față în față sunt și reprezentanții MDPI, care își doresc să descopere și să recruteze noi talente în domeniul cercetării. De la Târgul de Cariere nu va lipsi nici Bosch România, care vine cu numeroase oportunități profesionale și ultimele noutăți din domeniul de activitate.

Despre târgul de cariere

Târgul de Cariere, alături de BestJobs, partenerul de recrutare din acest sezon, abia așteaptă să ofere candidaților sfaturi utile în carieră. De asemenea, refugiații ucraineni prezenți la eveniment vor fi ajutați și îndrumați de fundația HEKS/EPER astfel încât să poată identifica primele oportunități de carieră din țara noastră, în funcție de profilul profesional. În acest scop, standurile companiilor cu locuri de muncă disponibile pentru ucraineni vor avea un semn distinctiv, cu scopul de a-i ajuta pe aceștia să se orienteze mai ușor în evenimentul susținut de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Întâlnirile față în față cu recrutorii vor fi completate de livestream-ul din studioul mobil aflat la fața locului, care va aduce în prim-plan detalii despre locurile de muncă disponibile și interviuri cu reprezentanții companiilor pe diverse teme. Acesta va fi difuzat pe canalele de Facebook, LinkedIn, YouTube ale evenimentului și pe targuldecariere.ro în prima zi a evenimentului.

Chiar dacă primul pas spre angajare e față în față, poți aplica și online la joburile existente, cu ajutorul unui cont creat înainte, în timpul, dar și după eveniment, pe platforma targuldecariere.ro/cluj.

Citește mai departe

EDUCATIE

Programul „O masă caldă”, finanțat de Primărie pentru 2 școli din Cluj-Napoca. 1,6 milioane de lei pentru peste 600 de elevi

Publicat

De

o masa calda1

Primăria Cluj-Napoca va finanța de la bugetul local programul „O masă caldă” pentru elevii școlilor „Traian Dârjan” și „Nicolae Iorga”. Beneficiari vor fi 626 de elevi.

Este vorba de o alocare de la bugetul local în valoare de 1,6 milioane de lei.

„Fiecare copil trebuie să aibă șansa să își atingă potențialul educațional de care dispune, iar noi trebuie să eliminăm barierele, inclusiv cele economice, care îi împiedică pe elevi să aibă șansa unei educații de calitate și, implicit, accesul la o slujbă mai bună în viața adultă”, spune Primarul Emil Boc.

Guvernul asigură derularea programului „O masă caldă” pentru elevii din alte două unități de învășămând din oraș, respectiv Școala Gimnazială „Emil Isac” și Colegiul de Servicii în Turism „Napoca”

Programul „O masă caldă”, finanțat de Primărie pentru 2 școli din Cluj-Napoca

Beneficiarii sunt copii din familii cu condiții economice precare și scopul este acela de preveni abandonul școlar.

„Fiecare copil trebuie să aibă șansa de a-și îndeplini obiectivele, iar educația este soluția pentru egalitate de șanse.
Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului local din această săptămână se propune spre aprobare proiectul de hotărâre privind „Programul de acordare a unui suport alimentar elevilor de la Școala Gimnazială «Traian Dârjan» și Școala Gimnazială «Nicolae Iorga» din municipiul Cluj-Napoca pentru anul școlar 2022-2023”.

Costurile estimate se ridică 1,6 milioane lei de la bugetul local pentru cele două școli, cu un total de 626 elevi„, arată reprezentanții Primăriei.

Citește și: Programul „O masă caldă” s-a mutat din școlile din centrul Clujului. Marinela Marc: „Nu acei copii aveau neapărat nevoie”

În semestrul II al anului școlar 2021-2022, programul „O masă caldă la școală” a fost susținut în integralitate de către Primărie pentru 370 elevi de la Școala Gimnazială „Traian Dârjan”, iar pentru anul școlar 2022-2023 se propune continuarea suportului alimentar la această școală și introducerea unei noi școli în program – Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, pentru alți 256 elevi.

Mâncare de 15 lei pe zi

Valoarea suportului alimentar este de 15 lei pe zi pentru un elev.

Suportul alimentar constă în oferirea unei mase calde preparată la Cantina de Ajutor Social și Pensiune și se acordă elevilor prezenți la cursuri, inclusiv celor care participă la activități prin intermediul tehnologiei și al internetului, conform scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor.

o masa calda2

Alte două școli, respectiv Școala Gimnazială „Emil Isac” și Colegiul de Servicii în Turism „Napoca”, beneficiază de programul „O masă caldă în școală”, cu susținere de la bugetul național.

După aprobarea noilor reglementări – se propune extinderea programului la 450 de școli la nivel național -, numărul școlilor care pot beneficia de acest program poate să crească.

Proiectul contribuie la a asigura egalitatea de șansă pentru elevi, incluziunea și menținerea copiilor în mediul educațional, pentru a diminua absenteismului, eșecul și abandonul școlar, precum și pentru îmbunătățirea performanțelor școlare individuale.

Foto: Primăria Cluj

Citește mai departe

EDUCATIE

De Ziua Educației se LANSEAZĂ la Cluj sondajul “Violenţa sexuală asupra minorilor”

Publicat

word vision romania 5 oct

Cu ocazia Zilei Educației, miercuri, 5 octombrie 2022, de la ora 10:00, la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca, va avea loc o dezbatere ce va include lansarea sondajului ”Violența sexuală asupra minorilor”. Evenimentul „Ziua Educației. Lecţia de la toate materiile: anti-abuzul“ este organizat de Fundaţia World Vision România, pornind de la rezultatele unei analize făcute de această organizație în rândul copiilor, părinţilor şi profesorilor. World Vision România inaugurează, de asemenea, un centru de consiliere şi prevenire a abuzului sexual asupra minorilor în Cluj-Napoca, urmând ca în perioada următoare un centru similar să fie deschis de fundaţie și în Iaşi.

În cadrul dezbaterii vor fi abordate următoarele subiecte:

● Ce ne spun copiii noştri atunci când tac. Care sunt primele semne că un copil a fost abuzat?

● Celula de siguranţă din jurul copilului: Familie – Şcoală – Autorităţi locale – Autorităţi Naţional

● De la prevenirea şi combaterea abuzului până la vindecarea traumei. Ce trebuie făcut pentru a avea cu adevărat copii în siguranţă.

● Au copiii din România acces la consiliere specializată?

● Profesorul şi Părintele: primul sprijin al unui copil în pericol. Dar ştiu ei cum să-l ajute?; Psihologi în şcoli, ghidaj pentru profesori pentru a recunoaşte şi preveni abuzul, educaţie parentală.

● Rolul campaniilor de prevenire şi implicarea comunităţii în protejarea copilului

● Cum acţionează instituţiile pentru a trata un caz de abuz? Cum se face denunţul? Este victima protejată?

AGENDĂ Dezbatere 5 octombrie

10:00 – 10:20: Prezentarea rezultatelor sondajului “Violenţa sexuală asupra minorilor” şi detalii despre acţiunile de consiliere şi prevenire a abuzului întreprinse de World Vision România în Cluj

– Mihaela NABĂR, director executiv World Vision România

10:20 – 11:40: Intervenţii invitaţi

– Ligia DECA, Ministrul Educaţiei (intervenţie online);

– Elena TUDOR, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (intervenţie online);

– Oláh EMESE, Viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca;

– Marinela MARC, Inspectorul General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj;

– Aurel MOCAN, Director executiv Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală Cluj-Napoca;

– Nicoleta MOLNAR, Director general Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj;

– cms. șef. Gina POP, şeful Biroului pentru Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Cluj;

– dr. Maria ROTH, Departamentul de Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca;

– Domnica PETROVAI, psihoterapeut cognitiv-comportamental și psiholog clinician, CEO Mind Education;

– Cristi DANILEŢ, specialist în jurisprudenţă, Asociaţia Vedem Just;

– Reprezentant Avocatul Copilului, Biroul teritorial Cluj-Napoca;

– Sorana, elevă în programul ”Vreau în clasa a 9-a”;

11:40 – 12:00: Sesiune de Q&A cu participanţii şi presa

„Scopul principal al proiectului este combaterea abuzului sexual asupra copilului”

Dezbaterea face parte din proiectul ”JUSTinACT – Justiție, acțiune socială și consolidarea capacității civile pentru combaterea abuzului sexual asupra copiilor”. Proiectul JUSTinACT este derulat de Fundația World Vision România, în parteneriat cu asociațiile Vedem Just și Ecpat Norvegia, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul principal al proiectului este combaterea abuzului sexual asupra copilului, prin creșterea nivelului de conștientizare a publicului privind drepturile copiilor și a capacității unor segmente-cheie (profesori și părinți) de a identifica diferitele forme de abuz la adresa copiilor. Publicul-țintă constă într-un număr de circa 10.000 de copii și părinți din mediul rural, acolo unde informațiile despre abuzurile sexuale și conștientizarea acestei probleme sunt la un nivel scăzut”, anunță organizatorii.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax