Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO. Cele mai așteptate seriale ale anului 2023. Distribuții de excepție și povești pentru toate gusturile. VEZI top 10

Publicat


seriale premiere

Anul 2023 vine cu o nouă ofertă generoasă în ceea ce privește serialele. Marile studiouri sau rețele de streaming lansează seriale pentru toate vârstele și gusturile.

O listă a celor mai așteptate seriale din 2023 a fost făcută Alba24.ro. Este vorba despre seriale pentru toate gusturile lansate de HBO, Netflix, dar și de alți giganți precum ABC sau AMC.

Cele mai așteptate seriale ale anului 2023. Distribuții de excepție și povești pentru toate gusturile. VEZI top 10

Mai jos, câteva dintre serialele anului 2023, cu accent pe cele lansate în prima parte a anului, despre care există mai multe informații.

Will Trent (ABC)

ABC lansează mai multe drame la mijlocul sezonului, inclusiv Will Trent, bazată pe seria de cărți a lui Karin Slaughter cu același nume.

Serialul îl urmărește pe agentul special Will Trent (Ramón Rodríguez), care a crescut în sistemul de asistență maternală din Atlanta înainte de a obține un loc de muncă de top la Biroul de Investigații din Georgia (GBI).

YouTube video

Acum, el este hotărât să se asigure că niciun copil nu este abandonat așa cum a fost. Spectacolul mai are în rolurile principale pe Sonja Sohn, Erika Christensen, Iantha Richardson și Jake McLaughlin.

Premiera are loc în ianuarie

Mayfair Witches (AMC)

AMC continuă să ecranizeze cele mai bine vândute romane ale lui Anne Rice.

„Mayfair Witches”, serialul de opt episoade se concentrează pe neurochirurgul Rowan Fielding (Alexandra Daddario), care trebuie să găsească un echilibru în viață după ce a aflat că este moștenitorul unei familii de vrăjitoare.

Jack Huston joacă, de asemenea, alături de Tongayi Chirisa și Harry Hamlin.

Când serialul va fi lansat, va avea premiera pe AMC și AMC+, precum și pe BBC America, IFC, SundanceTV și WE TV.

În plus, AMC va difuza un documentar care explorează istoria vrăjitoarelor, „All of Them Witches”, cu șase zile înainte de premieră.

Premiera are loc în 8 ianuarie.

Velma (HBO Max)

Una dintre cele mai discutate producții animate ale anului, „Velma” spune povestea Velmei Dinkley din Scooby-Doo.

Kaling, care este și producător executiv al serialului, a spus anterior că serialul va reimagina mai multe personaje, menționând că personajul principal este de origine sud-asiatică.

Velma își va explora, ca să fie în ton cu moda, și preferințele sexuale. Distribuția vocală include și Jane Lynch, Wanda Sykes, „Weird Al” Yankovic, Shay Mitchell, Nicole Byer și alții.

Premiera are loc în 12 ianuarie/

The Last of Us (HBO)

În martie 2020, HBO a anunțat că dezvoltă o nouă serie bazată pe jocul video PlayStation „The Last of Us”.

Producția a fost reluată oficial opt luni mai târziu, din cauza pandemiei.

YouTube video

Jocul din 2013 a devenit un succes uriaș atât pentru fani, cât și pentru critici, vânzând peste 20 de milioane de copii și ducând la lansarea părții a doua, așa că nu este surprinzător că HBO speră că serialul va face aceeași vâlvă.

Drama are loc la 20 de ani după ce civilizația a fost distrusă. Supraviețuitorul Joel (Pedro Pascal) este angajat să scoată ilegal o fată de 14 ani („Game of Thrones” Bella Ramsey) dintr-o zonă dură de carantină.

Împreună, ei călătoresc în SUA post-apocaliptică. Serialul este scris și produs executiv de scriitorul „Chernobyl” Craig Mazin și Neil Druckmann, directorul de creație al jocului.

Premiera are loc în 15 ianuarie

That ’90s Show (Netflix)

Netflix capitalizează nostalgia cu spinoff-ul său „That ’70s Show”.

Actualizarea popularului sitcom are loc în 1995 și o urmărește pe fiica lui Eric și Donna (Topher Grace și Laura Prepon).

YouTube video

Înfățișată de Callie Haverda, Leia Forman ajunge să cunoască Point Place, Wisconsin, în timp ce își vizitează bunicii, Kitty (Debra Jo Rupp) și Red (Kurtwood Smith).

Pe lângă Grace și Prepon, starurile originale Ashton Kutcher, Mila Kunis și Wilmer Valderrama vor apărea și în comedia cu mai multe camere de 10 episoade.

Creatorii originali Bonnie Turner și Terry Turner scriu și produc serialul alături de fiica lor, Lindsey, iar producătorul „That ’70s Show” Gregg Mettler servește ca showrunner.

Premiera are loc în 19 ianuarie.

White House Plumbers (HBO)

Alt an, altă poveste de tip Watergate. În 2022, Starz a încercat un nou unghi cu „Gaslit”, care s-a soldat cu un semi-eșec, în ciuda unei distribuții de top.

Serialul este limitat la cinci episoade pe HBO Max.

YouTube video

Îi are în rolurile principale pe Woody Harrelson și Justin Theroux în rolul lui E. Howard Hunt și, respectiv, G. Gordon Liddy – doi bărbați care au distrus accidental președinția lui Nixon, în ciuda faptului că lucrau în echipa sa.

Seria se bazează parțial pe cartea lui Egil „Bud” Krogh și Matthew Krogh „Integrity”.

Distribuția de 4 stele îi include, printre alții, pe Lena Headey, Judy Greer, Domhnall Gleeson, Toby Huss, Ike Barinholtz și Kathleen Turner.

Premieră va avea loc în martie.

Mrs. Davis (Peacock)

Când doi titani TV precum Damon Lindelof și Tara Hernandez se unesc pentru a crea un nou serial, acest lucru nu trebuie ratat.

Creatorul filmelor „Lost” și „Watchmen” face echipă cu scriitorul „The Big Bang Theory” pentru această dramă de opt episoade, care spune „povestea absurdă și epică a unei eroine neconvenționale”.

Betty Giplin, care a lucrat anterior cu Lindelof la filmul „The Hunt”, conduce serialul ca o călugăriță, Simone, care se confruntă cu un atotputernic I.A. cunoscută sub numele de „Doamna. Davis.”

Jake McDorman și Andy McQueen vedeți. Serialul va debuta cu patru episoade, urmate de episoade noi în fiecare joi.

Premiera are loc în 20 aprilie.

The Fall of the House of Usher (Netflix)

Viitorul serial al lui Mike Flanagan, The Fall of the House of Usher, are toate șansele să devină unul dintre cele mai bune proiecte Netflix. Cel puțin dintre cele de până acum.

Așa cum era de așteptat, distribuția va include multe fețe cunoscute din proiectele anterioare ale lui Flanagan.

Printre acestea se numără Kate Siegel, Rahul Kohli, Henry Thomas și Zach Gilford.

Wool (Apple TV+)

”Wool” (Apple TV+), o adaptare după seria postapocaliptică ”Silo” (”Silozul”) semnată de Hugh Howey – care a debutat în 2011 cu volumul ”Wool” – îi are în distribuţie pe Rebecca Ferguson, Tim Robbins şi Rashida Jones.

YouTube video

Povestea este plasată într-un viitor distopic, când omenirea locuieşte într-un oraş subteran gigantic, care se întinde pe sute de etaje.

The Lying Life of Adults (Netflix)

„The Lying Life of Adults” (4 ianuarie, Netflix) Bazat pe romanul omonim al scriitoarei Elenei Ferrante, lansat în 2019, serialul în limba italiană urmărește drumul spre maturitate al Giovannei (Giordana Marengo) în orașul Napoli al anilor ‘90.

YouTube video

Adolescenta își aude tatăl spunându-i mamei sale că este urâtă și că începe să semene cu sora lui înstrăinată, Vittoria (Valeria Golino).

Acest lucru o determină să-și caute mătușa, iar această întâlnire o ajută să dezlege pânza de minciuni țesută în jurul ei.

Premiera are loc în ianuarie.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zile LIBERE 2024. Câte mai sunt până la finalul anului și când va fi următoarea MINIVACANȚĂ

Publicat

birou gol zile libere e1519215884228

Au fost șase zile libere de 1 Mai și Paște, se pregătește minivacanța de Rusalii. Vom avea un weekend prelungit, cu trei zile libere, în perioada 22-24 iunie, perioadă în care elevii vor fi deja în vacanța de vară.

În august, minivacanța de Sfânta Maria va fi de 4 zile. 15 august pică joia, vineri este zi-punte dată de Guvern, urmată de weekend, scrie Alba24.ro.

Zile LIBERE 2024. Câte mai sunt până la finalul anului și când va fi următoarea MINIVACANȚĂ

Ziua Națională și Sfântul Andrei vor fi în weekend. Ziua de Crăciun va pica miercurea. Cu ziua-punte de la Guvern din 27 decembrie, vor fi cinci zile libere.

Cum se recuperează zilele libere până la finalul anului

Prin hotărârea 1.307/din decembrie 2023, Guvernul a decis modalitatea în care se recuperează zilele libere acordate în plus.

Actul normativ prevede că pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 se stabilesc ca zile libere.

Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru

până la data de 31 mai, 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, potrivit planificărilor stabilite.
Pentru munca prestată prin prelungirea programului, nu se acordă timp liber corespunzător.

Care sunt excepțiile

Zilele libere menționate nu se acordă în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Nu se aplică nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024.

De asemenea, nu se aplică nici participanților în aceste procese.

Zile libere până la finalul anului 2024

sâmbătă, 1 iunie – Ziua copilului
duminică, 23 iunie – Rusaliile
luni, 24 iunie – A doua zi de Rusalii
joi, 15 august – Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria)
vineri, 16 august – zi liberă decisă de Guvern (minivacanță 15-18 august, 4 zile)
sâmbătă, 30 noiembrie – Sfântul Andrei
duminică, 1 decembrie – Ziua Națională
miercuri, 25 decembrie – Crăciunul
joi, 26 decembrie – a doua zi de Crăciun
vineri, 27 decembrie – zi punte spre weekend

Alte zile libere

Salariații pot primi zile libere plătite pentru evenimente speciale în familie sau pentru alte situații după cum urmează:

– căsătoria salariatului – 5 zile (cinci zile lucrătoare)
– nașterea unui copil – 5 zile (cinci zile lucrătoare). La acestea se pot adăuga alte 10 zile libere (zece zile lucrătoare) dacă angajatul a urmat un curs de puericultură (concediu paternal)
căsătoria unui copil – 3 zile
– schimbarea locului de muncă cu schimbarea domiciliului/reședinței – 5 zile (lucrătoare)
– la decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor – 3 zile
– la decesul bunicilor, fratilor, surorilor – 1 zi
– schimbarea domiciliului în aceeași localitate– 3 zile lucrătoare
– îngrijirea sănătății copilului – 1 zi (pentru familiile cu 1 sau 2 copii) și 2 zile (pentru familiile cu cel puțin 3 copii)

În situațiile în care evenimentele de mai sus apar în timpul efectuării concediului de odihnă acesta se suspendă și va continua după efectuarea zilelor libere plătite.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mașină răsturnată cu roțile-n sus pe strada Donath din Cluj-Napoca

Publicat

Un accident rutier a avut loc luni seara pe strada Donath din Cluj-Napoca, anunță ISU Cluj.

Din primele informații, o mașină s-a răsturnat pe plafon. Echipaje medicale și de poliție sunt la fața locului.

Vom reveni cu detalii.

Sursa foto: Facebook – Info Trafic Cluj-Napoca

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Prima campanie de stomatologie mobilă din Cluj, cu sprijinul UMFIH. Smilemobilul a ajuns la Iara

Publicat

consultații stomatologice

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, împreună cu Regina Maria Dental Clinics și Smilemobilul în baza unui parteneriat public-privat, demarează prima campanie de stomatologie mobilă din județul Cluj.

În cadrul acestei campanii, medici rezidenți voluntari oferă consultații și tratamente stomatologice gratuite copiilor din zonele rurale ale județului Cluj.

50 de copii din Iara, consultați

consultații stomatologice

”Săptămâna trecută, Smilemobilul a fost în localitatea Iara, unde peste 50 de copii din clasele primare au beneficiat de consultații, extracții, igienizări profesionale, obturații și sigilări.

Scopul acestui program, care a început în luna martie, este de a încuraja formarea unor deprinderi sănătoase în ceea ce privește igiena dentară și tratamentul precoce în cazul apariției unor astfel de afecțiuni.
Smilemobilul își propune să ajungă în zone rurale fără acoperire stomatologică. Până în prezent, 220 de pacienți au primit consultații și tratamente gratuite în cadrul acestui program.
Din totalul de cabinete și clinici stomatologice din România doar 13% sunt situate în mediul rural”, arată UMFIH.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Sportivii clubului Elite Martial Arts Cluj-Napoca, rezultate de excepție la Campionatul Național de Karate WUKF

Publicat

karate

Sportivii clubului Elite Martial Arts din Cluj-Napoca au participat în weekend la Campionatul Național de Karate WUKF  de la Brașov, clasându-se pe locul 7 din 59 de cluburi participante obținând, obținând mai rezultate de excepție.

Astfel, Trută Denis a ocupat de 3 ori locul 1, la kumite individual, echipe kumite rotativ și echipe shobu sanbon
Poenar Gabi: 2 x locul 1 la echipe kumite rotativ și echipe shobu sanbon
Chis David: 2 x locul 1 la echipe kumite rotativ și echipe shobu sanbon și 1x locul 3 la kumite individual
Chis Andrei: 1 x locul 1 la kumite echipe rotativ
Lucaci Darius: 1 x locul 1 la kumite echipe rotativ
Florea David: 2 locul 1 la kumite individual și kumite echipe rotativ și 1 x locul 3 kata individual
Trif Daria: 1 x locul 2 la kumite individual
Moldovan Roxana: 1 x locul 3 la kata individual.

”Felicitări tuturor pentru performanța extraordinară și pentru efortul depus!”, au transmis reprezentanții clubului.

karate

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax