Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO. Cele mai așteptate seriale ale anului 2023. Distribuții de excepție și povești pentru toate gusturile. VEZI top 10

Publicat


seriale premiere

Anul 2023 vine cu o nouă ofertă generoasă în ceea ce privește serialele. Marile studiouri sau rețele de streaming lansează seriale pentru toate vârstele și gusturile.

O listă a celor mai așteptate seriale din 2023 a fost făcută Alba24.ro. Este vorba despre seriale pentru toate gusturile lansate de HBO, Netflix, dar și de alți giganți precum ABC sau AMC.

Cele mai așteptate seriale ale anului 2023. Distribuții de excepție și povești pentru toate gusturile. VEZI top 10

Mai jos, câteva dintre serialele anului 2023, cu accent pe cele lansate în prima parte a anului, despre care există mai multe informații.

Will Trent (ABC)

ABC lansează mai multe drame la mijlocul sezonului, inclusiv Will Trent, bazată pe seria de cărți a lui Karin Slaughter cu același nume.

Serialul îl urmărește pe agentul special Will Trent (Ramón Rodríguez), care a crescut în sistemul de asistență maternală din Atlanta înainte de a obține un loc de muncă de top la Biroul de Investigații din Georgia (GBI).

YouTube video

Acum, el este hotărât să se asigure că niciun copil nu este abandonat așa cum a fost. Spectacolul mai are în rolurile principale pe Sonja Sohn, Erika Christensen, Iantha Richardson și Jake McLaughlin.

Premiera are loc în ianuarie

Mayfair Witches (AMC)

AMC continuă să ecranizeze cele mai bine vândute romane ale lui Anne Rice.

„Mayfair Witches”, serialul de opt episoade se concentrează pe neurochirurgul Rowan Fielding (Alexandra Daddario), care trebuie să găsească un echilibru în viață după ce a aflat că este moștenitorul unei familii de vrăjitoare.

Jack Huston joacă, de asemenea, alături de Tongayi Chirisa și Harry Hamlin.

Când serialul va fi lansat, va avea premiera pe AMC și AMC+, precum și pe BBC America, IFC, SundanceTV și WE TV.

În plus, AMC va difuza un documentar care explorează istoria vrăjitoarelor, „All of Them Witches”, cu șase zile înainte de premieră.

Premiera are loc în 8 ianuarie.

Velma (HBO Max)

Una dintre cele mai discutate producții animate ale anului, „Velma” spune povestea Velmei Dinkley din Scooby-Doo.

Kaling, care este și producător executiv al serialului, a spus anterior că serialul va reimagina mai multe personaje, menționând că personajul principal este de origine sud-asiatică.

Velma își va explora, ca să fie în ton cu moda, și preferințele sexuale. Distribuția vocală include și Jane Lynch, Wanda Sykes, „Weird Al” Yankovic, Shay Mitchell, Nicole Byer și alții.

Premiera are loc în 12 ianuarie/

The Last of Us (HBO)

În martie 2020, HBO a anunțat că dezvoltă o nouă serie bazată pe jocul video PlayStation „The Last of Us”.

Producția a fost reluată oficial opt luni mai târziu, din cauza pandemiei.

YouTube video

Jocul din 2013 a devenit un succes uriaș atât pentru fani, cât și pentru critici, vânzând peste 20 de milioane de copii și ducând la lansarea părții a doua, așa că nu este surprinzător că HBO speră că serialul va face aceeași vâlvă.

Drama are loc la 20 de ani după ce civilizația a fost distrusă. Supraviețuitorul Joel (Pedro Pascal) este angajat să scoată ilegal o fată de 14 ani („Game of Thrones” Bella Ramsey) dintr-o zonă dură de carantină.

Împreună, ei călătoresc în SUA post-apocaliptică. Serialul este scris și produs executiv de scriitorul „Chernobyl” Craig Mazin și Neil Druckmann, directorul de creație al jocului.

Premiera are loc în 15 ianuarie

That ’90s Show (Netflix)

Netflix capitalizează nostalgia cu spinoff-ul său „That ’70s Show”.

Actualizarea popularului sitcom are loc în 1995 și o urmărește pe fiica lui Eric și Donna (Topher Grace și Laura Prepon).

YouTube video

Înfățișată de Callie Haverda, Leia Forman ajunge să cunoască Point Place, Wisconsin, în timp ce își vizitează bunicii, Kitty (Debra Jo Rupp) și Red (Kurtwood Smith).

Pe lângă Grace și Prepon, starurile originale Ashton Kutcher, Mila Kunis și Wilmer Valderrama vor apărea și în comedia cu mai multe camere de 10 episoade.

Creatorii originali Bonnie Turner și Terry Turner scriu și produc serialul alături de fiica lor, Lindsey, iar producătorul „That ’70s Show” Gregg Mettler servește ca showrunner.

Premiera are loc în 19 ianuarie.

White House Plumbers (HBO)

Alt an, altă poveste de tip Watergate. În 2022, Starz a încercat un nou unghi cu „Gaslit”, care s-a soldat cu un semi-eșec, în ciuda unei distribuții de top.

Serialul este limitat la cinci episoade pe HBO Max.

YouTube video

Îi are în rolurile principale pe Woody Harrelson și Justin Theroux în rolul lui E. Howard Hunt și, respectiv, G. Gordon Liddy – doi bărbați care au distrus accidental președinția lui Nixon, în ciuda faptului că lucrau în echipa sa.

Seria se bazează parțial pe cartea lui Egil „Bud” Krogh și Matthew Krogh „Integrity”.

Distribuția de 4 stele îi include, printre alții, pe Lena Headey, Judy Greer, Domhnall Gleeson, Toby Huss, Ike Barinholtz și Kathleen Turner.

Premieră va avea loc în martie.

Mrs. Davis (Peacock)

Când doi titani TV precum Damon Lindelof și Tara Hernandez se unesc pentru a crea un nou serial, acest lucru nu trebuie ratat.

Creatorul filmelor „Lost” și „Watchmen” face echipă cu scriitorul „The Big Bang Theory” pentru această dramă de opt episoade, care spune „povestea absurdă și epică a unei eroine neconvenționale”.

Betty Giplin, care a lucrat anterior cu Lindelof la filmul „The Hunt”, conduce serialul ca o călugăriță, Simone, care se confruntă cu un atotputernic I.A. cunoscută sub numele de „Doamna. Davis.”

Jake McDorman și Andy McQueen vedeți. Serialul va debuta cu patru episoade, urmate de episoade noi în fiecare joi.

Premiera are loc în 20 aprilie.

The Fall of the House of Usher (Netflix)

Viitorul serial al lui Mike Flanagan, The Fall of the House of Usher, are toate șansele să devină unul dintre cele mai bune proiecte Netflix. Cel puțin dintre cele de până acum.

Așa cum era de așteptat, distribuția va include multe fețe cunoscute din proiectele anterioare ale lui Flanagan.

Printre acestea se numără Kate Siegel, Rahul Kohli, Henry Thomas și Zach Gilford.

Wool (Apple TV+)

”Wool” (Apple TV+), o adaptare după seria postapocaliptică ”Silo” (”Silozul”) semnată de Hugh Howey – care a debutat în 2011 cu volumul ”Wool” – îi are în distribuţie pe Rebecca Ferguson, Tim Robbins şi Rashida Jones.

YouTube video

Povestea este plasată într-un viitor distopic, când omenirea locuieşte într-un oraş subteran gigantic, care se întinde pe sute de etaje.

The Lying Life of Adults (Netflix)

„The Lying Life of Adults” (4 ianuarie, Netflix) Bazat pe romanul omonim al scriitoarei Elenei Ferrante, lansat în 2019, serialul în limba italiană urmărește drumul spre maturitate al Giovannei (Giordana Marengo) în orașul Napoli al anilor ‘90.

YouTube video

Adolescenta își aude tatăl spunându-i mamei sale că este urâtă și că începe să semene cu sora lui înstrăinată, Vittoria (Valeria Golino).

Acest lucru o determină să-și caute mătușa, iar această întâlnire o ajută să dezlege pânza de minciuni țesută în jurul ei.

Premiera are loc în ianuarie.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CFR Cluj – Neman Grodno. Ce spune „Bursucul” înaintea partidei

Publicat

dan petrescu 3

CFR Cluj are, joi seara, primul meci din turul 2 preliminar al Conference League în compania echipei Neman Grodno din Belarus.

În conferința de presă de dinaintea partidei, Dan Petrescu a spus:

„Se scrie mereu despre adversarii CFR-ului mai puțin față de alții. Dacă zic eu de ei, o să spună că nu știu ce am inventat. Dacă zic adevărul, vă supărați sau sunt luat la mișto. E o echipă care se află în plin campionat, au 15 meciuri disputate, joacă în sistem 4-4-2, fiind agresivi atât defensiv, cât și ofensiv.

CFR Cluj – Neman Grodno. Ce spune „Bursucul” înaintea partidei

Antrenorul are 8 ani la echipă. Cred că el e patronul și cel care decide. Dacă stai atât de mult la o echipă, înseamnă că ai valoare. Nu au nimic de pierdut, pleacă cu șansa a doua, dacă nu vom da totul, va fi foarte greu. Grodno a jucat și cu Steaua, dacă știti, 1-1 și 0-0. Atunci încă exista regula golului în deplasare, s-a calificat Steaua. Va fi foarte, foarte greu. Sunt conștient.”

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 3.000 de permise de ȘEDERE și mai mult de o mie de avize de angajare pentru STRĂINI emise în primele 6 luni la Cluj

Publicat

imigrari

Peste 3.000 de permise de ședere și mai mult de o mie, mai exact 1.133 de avize de angajare pentru străini au fost emise de către Servicul pentru Imigrări în primele 6 luni din 2024 la Cluj.

„Trendul este unul ascendent față de primul semestru al anului 2023 la capitolul rezidență, însă descendent la capitolul muncă ilegală”, ne-a declarat Marian-Daniel Iacob-Calcinosky, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj.

Peste 3.000 de permise de ȘEDERE și mai mult de o mie de avize de angajare pentru STRĂINI emise în primele 6 luni la Cluj

De altfel, în ultimele 12 luni, ITM a depistat doar 12 cetățeni străini care desfășurau muncă ilegală. Domeniile în care lucrează cei mai mulți străini sunt HoReCa, construcții și panificație.

Conform poliției, 29 de străini au fost depistați în situații ilegale și au fost aplicate amenzii în valoare de peste 100.000 de lei.

Clujul are aproape 25.000 de străini rezidenți dintre care mai mult de jumătate (15.533) din state terțe (Sri Lanka, Nepal, Moldova, Vietnam, India). Aproape 10.000 sunt din Franța, Germania, Italia și Spania. Motivele rezidenței sunt munca și studiile.

„Polițiștii de la Imigrări au efectuat peste 100 de controale”

„Există și cazuri de „nomazi digitali”, adică cei care preferă să se mute dintr-o țară în alta și care profită de prețurile mai mici de la noi comparativ cu alte țări dar și de viteza internetului. Însă și aceștia sunt obligați să se înregistreze la Serviciul pentru Imigrări, în caz contrar riscând o interdicție de intrare în România de până la 5 ani”, mai spune comisarul-șef.

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere,au fost emise 3.024 de permise de ședere, 511 certificate de înregistrare și 35 de cărți de rezidență permanente pentru cetățenii UE/SEE/CH.

Polițiștii de la Imigrări au efectuat peste 100 de controale în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 23 de străini. În primul semestru din 2024 au fostemise 6 decizii de returnare sub escortă ca urmare a finalizării procesului de azil.

„Din fericire, niciun cetățean străin nu a fost implicat în săvârșirea de infracțiuni grave”, mai spune comisarul-șef Marian-Daniel Iacob-Calcinosky.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi interlopi clujeni, lideri ai unui grup infracțional organizat, aduși în țară din Spania. Vindeau droguri de mare risc

Publicat

De

Traficanți droguri Cluj

Doi interlopi clujeni, cunoscuți ca lideri ai unei grupări inferacționale organizate, destructurată de DIICOT, au fost aduși în țară.

Cei doi, dați în urmărire generală, inclusiv pentru trafic de droguri, au fost depistați în orașul Alicante din Spania.

Doi interlopi clujeni, lideri ai unui grup infracțional organizat, aduși în țară din Spania. Vindeau droguri de mare risc

Alin Urcan din Turda și Dan Andrei Mureșan din Câmpia Turzii, care erau urmăriți internaționl, au fost găsiți și reținuți de polițiștii de la Unitatea specializată în localizarea persoanelor urmărite din cadrul Poliției Naționale Spaniole.

Potrivit Poliției Române, pe numele lui Alin Urcan există și un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani și 7 luni, pentru trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat.

Pe numele lui Dan Andrei Mureșan era, de asemenea emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, în lipsă, fiind urmărit internațional.

Conduceau o grupare infracțională care vindea droguri de mare risc

Conform IGPR, cele două persoane ar fi liderii unor grupări destructurate prin acțiuni anterioare.

Astfel, în 2 aprilie 2024, respectiv 9 mai 2024, au fost efectuate două acțiuni de amploare, desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT.

În urma acestei acțiuni, au fost destructurate două grupări implicate în trafic de droguri, spălare de bani, operațiuni cu substanțe dopante de mare risc, operațiuni ilegale cu precursori de droguri și grup infracțional organizat.

Atunci Tribunalul Cluj a luat măsura arestării preventive față de nu mai puțin de 18 persoane.

Droguri și sume mari de bani confiscate de polițiști

Tot atunci au fost confiscate și cantități importante de substanțe anabolizante, dar și precursori de droguri și substanțe cu efect psihoactiv.

Mai mult, DIICOT a confiscat și peste 1.700.000 de lei, 400.000 de euro și 7 autoturisme, cu o valoare estimată de peste 600.000 de euro.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj și-a luat un fundaș central de 18 ani. A CÂȘTIGAT Cupa de Tineret la finalul sezonului trecut.

Publicat

vlad tudorache

Universitatea Cluj și-a luat un fundaș central de 18 ani. Vlad Tudorache a câștigat Cupa de Tineret la finalul sezonului trecut.

„FC Universitatea Cluj a semnat un contract cu Vlad Tudorache (18 ani), jucător care a făcut parte din echipa care a câștigat Cupa de Tineret la finalul sezonului trecut. Tânărul fotbalist care poate evolua ca fundaș central și mijlocaș defensiv va fi jucătorul echipei noastre cel puțin până în 2030.

„U” Cluj și-a luat un fundaș central de 18 ani. A CÂȘTIGAT Cupa de Tineret la finalul sezonului trecut.

Jucătorul originar din județul Prahova a făcut primii pași în fotbal la cluburile Școala de Fotbal „Mircea Hagianu Câmpina” și Petrosport Ploiești. A ajuns în Academia FC Universitatea Cluj la începutul anului 2022, câștigând Liga Elitelor U17 și Supercupa Elitelor U17 în primul sezon ca jucător al Universității. La finalul stagiunii trecute și-a trecut în palmares și Cupa de Tineret câștigată împotriva Farului la Sibiu.

Vla Tudorache este al șaptelea junior din academie care a semnat un nou contract cu clubul nostru în această vară, după Iustin Chirilă, Antonio Suciu, Matei Moraru, Alin Chinteș, Luca Nagy și Tiago Mureșan”, scrie pe site-ul clubului.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax