Connect with us

EDUCATIE

VIDEO. 17 elevi clujeni de la Liceul Avram Iancu, calificați la competiția Chicago Robotics Invitational. Au nevoie de sprijin

Publicat


Echipa de robotică a Liceului Avram Iancu din Cluj-Napoca, formată din 17 elevi, va reprezenta România la una dintre cele mai prestigioase competiții din lume.

Pentru elevii din echipa Phoenix este prima dată când vor concura într-o competiție din afara țării și puteți să îi ajutați să își vadă visul împlinit, prin donații.

17 elevi clujeni de la Liceul Avram Iancu, calificați la competiția Chicago Robotics Invitational. Au nevoie de sprijin

Echipa Phoenix este formată din Patricia Porumb, Darius Urdă, Raul Iușan, Andrei Tătar, Răzvan Coman, Cătălin Nadăș și Sonia Szabo, elevi în clasa a IX-a, Alessia Afrăsinei și Răzvan Bruchental, elevi în clasa a X-a, Iarina Man, Dragoș Morar, Alexandru Petrovai, Flavius Pop, Tudor Gabor și Luca Moldovan, elevi în clasa a XI-a, respectiv Alexandra Motreanu și Bianca Suciu, eleve în clasa a XII-a.

Echipa este coordonată de profesorul Valentin Maxim, iar mentorul lor este o fostă elevă a liceului, acum studentă, Bianca Lungu, care a făcut și ea parte din echipa Phoenix.

Primii pași spre competiția din SUA

Într-o clasă a liceului, mai mulți membri ai echipei, care nu aveau atunci ore, au pus robotul la treabă și au povestit drumul pe care l-au parcurs până la calificarea la prestigiosul concurs care va avea loc în Chicago, în perioada 20-21 iulie.

Elevii participă la BRD FTC – FIRST Tech Challenge, cel mai mare program de robotică pentru liceeni din România, o competiție adusă în țara noastră de Asociația „Nație Prin Educație”.

Iarina Man, liderul Phoenix, explică faptul că, în fiecare an, echipele primesc o temă nouă, respectiv ce trebuie „să facă” robotul într-un sezon.

„Un sezon se desfășoară din septembrie până prin martie, aprilie anul următor. Anul acesta, robotul trebuie să ia niște pixeli și să îi așeze pe o tablă. Un alt task a fost și un sistem de lansare a unui avion de hârtie, pentru care s-au primit puncte în plus.

Fiecare task îndeplinit aduce puncte în plus echipei”, explică Iarina.

Meciuri cu roboți

Apoi încep meciurile. În competiție intră câte 4 echipe deodată, formându-se două alianțe, una roșie și una albastră. Fiecare alianță are două echipe, iar punctele obținute sunt puse în comun.

Un meci durează 2 minute și jumătate. Primele 30 de secunde reprezintă o perioadă de autonomie, în care robotul se mișcă singur, iar următoarele 2 minute acesta este controlat de doi driveri. Punctajul este stabilit de doi arbitri.

Echipa Phoenix, calificată pentru al doilea an consecutiv la competiția națională de robotică

Competiția are trei etape, a mai explicat Iarina Man. Una regională, care s-a desfasurat la Cluj în acest an, iar apoi, în urma rezultatelor, echipele calificate se întrec în competiția națională, care a avut loc la Iași în 2024.

 

„La Iași noi am reușit să ne clasăm în primele 20 de echipe în urma meciurilor. Este un rezultat destul de bun, având în vedere că nivelul competiției în România este foarte ridicat. România este campioană mondială în acest moment.

Ulterior, 4 echipe reprezintă România la competiția mondială din Statele Unite ale Americii. Noi nu am reușit să ne calificăm de la etapa națională, dar în urma rezultatului bun am aplicat la Chicago Robotics Invitational”, a spus Iarina Man.

De remarcat faptul că anul acesta este al doilea an consecutiv în care echipa Phoenix s-a calificat la faza națională a competiției de robotică.

Robotul

Tema jocului a fost dată, așadar, în septembrie anul trecut, iar cum primele competiții apar după cinci luni, acesta a fost și timpul în care elevii au construit robotul.

„Sigur, trecem prin mai multe etape ale robotului. După fiecare competiție vedem ce putem îmbunătăți la el, cum ar fi un sistem sau să schimbăm poziționarea sistemelor pe robot, atât pe partea mecanică, cât și pe partea de software”, spune Flavius Pop, liderul departamentului de Mecanică.

Dragoș Morar, unul dintre driverii robotului, a explicat cum funcționează acesta.

„Pe partea de software, robotul este controlat de un telefon Android, care nu mai arată ca un telefon pentru că nu are ecran, pe care noi instalăm o aplicație unde scriem tot codul robotului.

Codul este împărțit în două, respectiv partea de autonom, adică primele 30 de secunde în care se mișcă singur și trebuie să iși dea seama unde se află, și apoi codul de teleop (teleoperation) prin care primește comenzi de la controller și mișcă toate motoarele, sistemele, așa cum dorim”, spune Dragoș Morar, liderul departamentului de Programare.

Robotul mai are un telefon, de data asta cu ecran, spune Dragoș.

„Acesta se conectează la robot prin Wi-Fi și roul său este acela de ne permite să alegem ce parte de cod să pornim și să îl controlăm”, a mai spus Dragoș Morar.

Robotul elevilor de la Liceul Avram Iancu a costat în jur de 3.000 de euro.

Robotul mai are în spate și o cameră video care permite, de asemenea, detectarea unor conuri, dar și citirea unor coduri QR de pe tabla unde trebuie așezați pixelii.

„Phoenix”

Echipa de robotică a Liceului Avram Iancu există din anul 2016. De atunci, în fiecare an, aceasta primește noi membri pasionați de robotică sau care își descoperă această pasiune, sau altele, pe parcurs.

Echipa este foarte bine structurată și elevii pot activa în mai multe domenii.

„În fiecare an facem o sesiune de recrutări. Mergem cu robotul la clase și le prezentăm colegilor activitatea noastră. Ținem și cursuri în care explicăm ce înseamnă competiția și facem cursuri tematice pe mecanică, programare sau partea de PR. Apoi fiecare își alege un departament în care vrea să activeze”, spune Iarina Man.

Robotica, tehnologia în general, este ceea ce îi aduce pe elevi împreună

Sonia Szabo, elevă în clasa a IX-a, spune că a învățat foarte multe de când activează în echipa Phoenix.

„La început nu eram foarte sigură, mă gândeam că poate nu mi se potrivește foarte bine. Dar apoi, când am venit la recrutări și am văzut despre ce e vorba, m-a atras foarte mult partea de 3D modeling.

Am făcut primele cursuri și am văzut și partea de PR media și mi-am spus că aș putea să ajut pe partea asta, iar acum sunt mai implicată în acest departament”, spune Sonia.

Îi place spiritul de competiție al echipei și îi place mult să lucreze cu colegii ei care acum îi sunt adevărați prieteni.

„Îmi place și că am învățat foare multe lucruri noi. De exemplu am învățat despre domeniul STEM, despre cum funcționează unele sisteme. Nu știam înainte, dar simt că sunt atrasă de partea de robotică și îmi place că sunt la Mate-Info acum și pot să înțeleg mai bine”, a mai spus Sonia Szabo.

Răzvan Coman este tot în clasa a IX-a, dar pentru el a fost mai simplu, pentru că și-a dorit foarte mult să facă parte din echipă.

„Știam de această echipă de când eram în clasa a VII-a, a VIII-a. Știam de rezultate și de meciurile demonstrative și voiam să intru în echipă.

Este foarte interesant, îmi place. Eu sunt pe partea de software și pe parcursul anului acesta am reușit să învăț foarte multe lucruri noi, atât pe partea de programare, cât și pe partea de 3D modeling”, a spus Răzvan Coman, care este pasionat de robotică și, în general, de partea de programare și IT.

Elevii din echipa Phoenix au nevoie de ajutor ca să-și vadă visul împlinit

Pentru a participa la competiția de la Chicago, elevii clujeni au nevoie de ajutor financiar. Iarina Man spune că au estimat costurile la 35.000 – 37.000 de euro.

„Asta pentru ca toată echipa să poata să participe la competiție. 17 elevi, profesorul coordonator, mentorul nostru, plus încă un însoțitor adult.

Școala ne-a ajutat, dar, din păcate, o astfel de competiție nu este finanțată de Ministerul Educației. Așa că ne bazăm pe sprijinul companiilor private și sperăm că, dacă am reușit să obținem această performanță, vom primi ajutor și de la Primărie și Consiliul Județean”, a mai spus Iarina Man.

Elevii au strâns în jur de 13.000 de euro și vor plăti și ei o parte din banii necesari. Doar că 2.500 de euro, la cât se ridică costurile pentru o persoană, este prea mult pentru ei.

Cei care doresc că îi ajute pot face donații la:

ASOCIATIA PROFESORILOR LICEULUI TEORETIC AVRAM IANCU CLUJ NAPOCA,
IBAN RO70BTRLRONCRTO645316602
Adresa: Strada Onisifor Ghibu nr. 25, CIF: 31688679
Cu mențiunea: „Donație pentru echipa de robotică”

De asemenea, echipa poate fi contactată la următoarele adrese:

Instagram: phoenix.ro026
email: phoenix.cluj@gmail.com

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

LIVE VIDEO. Procesiune de Rusalii prin centrul Clujului. Peste 100 de preoți și mii de credincioși ortodocși sunt prezenți

Publicat

Mii de credincioși având în frunte peste 100 de preoți din toate parohiile din Cluj-Napoca și din cele învecinate participă, duminică de la ora 18.30, la tradiționala procesiune de Rusalii pe străzile din centrul orașului.

Începând cu ora 17, pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, mitropolitul Andrei a săvârşit slujba Vecerniei plecării genunchilor.

De la ora 18, procesiunea a pornit din faţa Catedralei pe următorul traseu: Piaţa Avram Iancu – B-dul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii (prin spatele Bisericii Sfântul Mihail) – B-dul Eroilor – Piaţa Avram Iancu, după care întregul sobor va reveni în faţa Catedralei.

În frunte cu mitropolitul Andrei

Procesiunea va avea în frunte toaca, crucea, felinare, ripide, prapori, icoana, vor urma diaconii şi soborul preoţilor slujitori, în frunte cu IPS Andrei Andreicuț – mitropolitul Clujului, și PS  Benedict Bistrițeanul – episcop vicar, dar și elevi, studenţi şi credincioşi.

De-a lungul traseului se vor face trei opriri şi se vor rosti ectenii speciale.

Credincioșii care au participat la procesiunea de Rusalii au primit spice de grâu.

Procesiunea de Rusalii continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru roadele pământului, la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE VIDEO. Accident cu două mașini și un TIR, în Gilău. Doi minori, răniți – intervine elicopterul SMURD. Trafic îngreunat

Publicat

De

Un accident cu două mașini și un TIR a avut loc duminică, în centrul comunei Gilău. Doi minori necesită îngrijiri medicale.

Două mașini și un camion au fost implicate duminică după-amiază într-un accident, în comuna Gilău. Nu au fost persoane încarcerate.

VIDEO. Accident cu două mașini și un TIR, în centrul comunei Gilău. Doi minori sunt răniți

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, doi minori au fost răniți și primesc îngrijiri medicale.

„Din primele date, în accident sunt implicate două autoturisme și un autotren. Nu sunt persoane încarcerate, însă doi minori necesită îngrijiri medicale”, a transmis ISU Cluj.

Update

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 17.45, în localitatea Gilău, pe DN1 E60, cu implicarea a 3 autovehicule, respectiv 2 autoturisme și un autocamion.

Circulația este îngreunată în aceste momente”, a transmis IPJ Cluj.

Update 2

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut în localitatea Gilău. Din primele date, în accident au fost implicate două autoturisme și un autotren. Nu au existat persoane încarcerate, însă necesită îngrijiri medicale 2 minori și 3 adulți. La fața locului acționează echipajele de la Garda de Intervenție Gilău, cu o autospecială și două ambulanțe SMURD, respectiv o ambulanță SAJ. Pentru a sprijini partea medicală, la fața locului va ateriza și elicopterul SMURD”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Mai mulți suporteri beți s-au încăierat în centrul Clujului, după meciul România-Belgia

Publicat

S-au încins spiritele sâmbătă seară, după proiecția meciului România-Belgia din Piața Unirii. Mai mulți suporteri beți s-au încăierat.

Jandarmii au intervenit noaptea trecută pentru a-i despărți pe câțiva suporteri, care s-au luat la bătaie după meciul dintre România-Belgia, proiectat în Piața Unirii.

Scandal între suporterii beți

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, pe fondul consumului de alcool, între mai multe persoane au apărut stări conflictuale.

De asemenea, în timpul meciului, câțiva participanți au aprins torețe, fumigene și artificii în Piața Unirii.

@cristiancopaciu21 Cum urmaresc romanii meciul 🤘 #5pasidebine #romania #euro2024 #soccer #cluj #tiff #fyp ♬ original sound – CristianCopaciu

Cercetări în desfășurare

„În noaptea de 22-23 iunie 2024, ulterior desfășurării partidei de fotbal România-Belgia, în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, pe fondul consumului de alcool, au apărut unele stări conflictuale între diferite persoane. Ca urmare, echipajele de jandarmi aflate în zonă au intervenit punctual pentru aplanarea acestora”, a transmis pentru Cluj24 Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul al Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

În cauză se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor turbulente, stabilirea gradului de vinovăție și luarea măsurilor legale, în funcție de faptele săvârșite.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul șef al Poliției Cluj rămâne sub control judiciar. Curtea de Apel Cluj i-a respins plângerea

Publicat

Curtea de Apel Cluj a respins plângerea fostului șef al IPJ Cluj, Mihai Rus, pentru încetarea controlului judiciar și revenire în funcție.

Mihai Rus, șeful IPJ Cluj, a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA și ulterior suspendat din funcție, fiind cercetat pentru trafic de influență. Curtea de Apel Cluj a respins sâmbătă cererea sa de a reveni pe post, considerând-o nefondată.

„Soluția pe scurt: În temeiul art. 213 Cod Procedură Penală, art. 203 alin. 5 Cod Procedură Penală, respinge ca nefondată plângerea formulată de inculpatul M.C.C., împotriva ordonanţei din 18.06.2024, ora 13, dispuse de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj în dosarul nr. 14/8/P/2024, cu privire la luarea măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 213 Cod Procedură Penală, art. 203 alin. 5 Cod Procedură Penală, respinge ca nefondată plângerea formulată de inculpatul R.M. împotriva ordonanţei din 18.06.2024, ora 13, dispuse de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj în dosarul nr. 14/8/P/2024, cu privire la luarea măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă pe fiecare petent la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 22.06.2024”, este decizia pronunțată ieri de Curtea de Apel Cluj.

Fostul șef IPJ Cluj și trei polițiști de la Rutieră, plasați sub control judiciar

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul de poliție Mihai Rus, și cei trei polițiști de la Rutieră – Mircea Rotar, Raul Pașca și Cătălin Mureșan, care au fost reținuți, luni, de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații, au fost plasați, marți, sub control judiciar.

Avocatul lui Mihai Rus, Mihai Giurgea, a declarat pentru Cluj24 că procurorii au dispus plasarea sub control judiciar a clientului său. Și ceilalți trei polițiști au primit, de asemenea, control judiciar.

Cei patru au fost audiați, marți, de procurorii DNA Cluj, alături de un martor, adjunctul șefului IPJ Cluj, comisarul șef Ciprian Neag. Acesta are calitatea de suspect pentru omisiunea sesizării în cazul lui Rus, adică știa ce a făcut acesta, dar nu a raportat ce s-a întâmplat.

Cum s-au petrecut faptele?

Din mijloacele de probă administrate în cauză a rezultat că în data de 29.04.2024, în jurul orelor 03:50, chestorul de poliţie Rus Mihai, şef al IPJ Cluj, a fost oprit de un echipaj de poliţie format din agent principal de poliţie Mureşan Cătălin-Claudiu, agent principal de poliţie Paşca Ioan-Raul şi agent de poliţie Toc Sebastian, pe raza Municipiului Cluj-Napoca, fiind în prealabil surprins cu aparatul radar, conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză maximă de 50 km/h.

În acest context, chestorul de poliţie Rus Mihai împreună cu lucrătorii de poliţie Mureşan Cătălin-Claudiu şi Paşca Ioan-Raul  au stabilit o modalitate prin care conducătorului auto Rus Mihai să nu i se aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale. Susnumiții au convenit ca lucrătorii de poliţie să nu aplice măsurile legale față de conducătorul auto şi să trimită chestorului de poliţie Rus Mihai o adresă prin care acesta să indice în fals o altă persoană care a fost conducătorul auto de la momentul în care a fost surprins cu aparatul radar.

În aceste împrejurări, chestorul de poliţie Rus Mihai urma să indice ca fiind conducătorul auto, pe tatăl său ori pe soția sa, pentru a nu i se suspenda dreptul de a conduce autovehicule şi pentru a se nu produce, în persoană proprie, consecințele juridice ale săvârșirii unei contravenții.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax