Connect with us

EDUCATIE

VIDEO. 100.000 de euro pentru PRIMA școală de PRĂJITURI din Cluj: „Ne ocupăm și de sufletele elevilor”. Ce PĂRERE au aceștia

Publicat


Bakery School, singura școală în sistem dual (profesional) din România pentru brutari și cofetari, s-a deschis marți și la Cluj-Napoca, după inaugurarea din 2020 a școlii din comuna Tărtășești din județul Dâmbovița. Puratos, furnizor belgian de materii prime pentru brutării, cofetării şi ciocolaterii, a finanțat proiectul cu 100.000 de euro, pentru ca Centrul de Inovație cu același nume, situat pe Aleea Detunata numărul 1, să îi ajute pe toți elevii din județul Cluj, care își doresc să aibă o meserie când termină liceul și care sunt pasionați de gătit, să se dezvolte în acest sens. Prima generație din Cluj-Napoca are deja 11 elevi de la Liceul Tehnologic nr. 1 Tehnofrig, pe specializarea cofetărie-patiserie. Aceștia vor învăța de la cei mai buni profesori cum transforme aluatul în artă.

„Puratos a construit o școală de la zero în Tărtășești, investind în echipamente de ultimă generație, unde sunt deja peste 50 de copii. Până anul viitor, compania își propune să integreze peste 1000 de tineri pe piața muncii, fiind prima generație care va lucra cu adevărat în brutării și cofetării.

Țin să precizez că la Bakery School nu e vorba doar de cunoștințele tehnice, noi ne ocupăm și de mințile și sufletele elevilor, avem cursuri de dezvoltare personală pentru ei.

Ne ținem de promisiuni, deschidem o nouă școală, începem cu prima generație de copii care vor veni aici pentru practică. E doar un prim pas pentru Cluj, idealul nostru e să deschidem și mai multe școli, să punem sute sau chiar mii de patiseri și cofetari pe piața din România”, a spus Gabriela Bereș, director general Puratos România, în deschiderea conferinței de presă.

whatsapp image 2022 09 27 at 2.04.39 pm

 

La eveniment a fost prezent și Olivier Tilkens, președintele Europa de Nord-Est a Puratos Group.

„E o onoare să fiu aici, în Cluj, un oraș important cu mulți studenți și cu o economie prosperă. Vrem să mulțumim primarului, clienților din toată lumea, profesorilor și elevilor pentru prezență”, a precizat acesta.

Primarul Emil Boc a plantat un copac împreună cu Tilkens, întrucât obiectivele Puratos, implicit Bakery School, constau în: implicarea în comunitate și valorificarea resurselor sustenabile, odată cu folosirea tehnologiilor inovatoare, dar care să păstreze o amprentă de carbon neutră.

whatsapp image 2022 09 27 at 2.04.32 pm

whatsapp image 2022 09 27 at 2.04.41 pm

Viitorii cofetari-patiseri, despre meseria aleasă: „E ceva ce practici zi de zi, dar și o meserie bănoasă”

Două eleve la început de clasa a IX-a au împărtășit impresiile despre Bakery School. Takacs Maria Alina și Dandoș Dalia vor să devină cofetari-patiseri.

„E o meserie foarte delicioasă. E ceva ce practici zi de zi, iar dacă transformi activitatea într-un job, ajungi să ai o meserie foarte bănoasă”, au precizat fetele, pentru Cluj24.

Pe lângă aspectul financiar, Dalia a punctat că e foarte importantă și pasiunea.

„Trebuie să pui dragoste în prăjituri”, a adăugat ea.

Maria are deja o atitudine de antreprenor, dat fiind că unul dintre obiectivele sale este să facă multe prăjituri care să fie degustate de influenceri, pentru a-și da cu părerea.

„Sunt sigură că le-ar plăcea”, notează eleva.

Colega sa are un focus pe latura caritabilă.

„După ce mi-aș face propria afacere, mi-ar plăcea să fac multe prăjituri ca să le ofer copiilor de pe stradă”, menționează Dalia.

whatsapp image 2022 09 27 at 3.55.49 pm

Dificultățile elevilor: „Lumea crede că au ajuns la un profil tehnologic pentru că atât i-a dus capul”

Cele două adolescente au căzut de acord că elevii care merg la un liceu profesional se confruntă cu prejudecăți din partea celorlalte persoane.

„În general, se consideră că cei de la un liceu profesional au un nivel mai scăzut, lumea crede că au ajuns la un profil tehnologic pentru că atât i-a dus capul, că se pricep doar la prăjituri.

Dar, de multe ori, dintr-un liceu teoretic nu ieși la fel de bine cum ieși dintr-un liceu profesional, pentru că cel din urmă are avantajul că te pregătește pentru o meserie”, spun ele.

Ce cred elevele despre Bakery School

Totodată, fetele sunt de părere că Centrul de Inovație Puratos, de pe Aleea Detunată numărul 1, e un loc unde se pot dezvolta pe plan profesional.

„Sunt condiții bune, e un loc foarte frumos și spațios. Am văzut că sunt mulți oameni înțelepți și prietenoși aici”, conchid Maria și Dalia.

whatsapp image 2022 09 27 at 2.29.51 pm

Dezvoltare personală pentru elevi: „Elevii au nevoie și de echilibru emoțional”

Câteva minute mai târziu, în cadrul evenimentului, alți elevi au spus că la Bakery School toți sunt prieteni între ei. Gabriela Bereș a oferit mai multe informații despre spiritul de echipă și despre misiunea Puratos în ceea ce privește dezvoltarea personală a elevilor.

„În Tărtășești, ne-am adresat cu precădere copiilor din medii defavorizate. A lucra cu ei nu e atât de simplu, astfel că, pe lângă cunoștințele tehnice pe care trebuie să le transmitem mai departe, ne-am dat seama că elevii au nevoie și de echilibru emoțional, pentru că ei lucrează după școală de la o vârstă fragedă, ajungând să nu se mai concentreze atât de mult pe învățat.

În primul rând, am avut multe discuții cu părinții pentru a-i sprijini și am mărit bursele pentru ca ei să nu mai înceapă să lucreze atât de devreme. În al doilea rând, am organizat sesiuni pentru dezvoltare personală, în care s-a pus accentul pe identitatea elevului, aflat la o vârstă dificilă, în care simte că trebuie să-și găsească drumul în viață.

Școala, de obicei, oferă un pachet de cunoștințe cu care ei se presupune că ar trebui să se descurce. Noi am făcut mai mult de atât. I-am consiliat în carieră, le-am arătat ce pot deveni și cum să facă asta, mai exact. Am adus și brutari-cofetari chefi din Belgia tocmai pentru a-i inspira, fiindcă și ei pot deveni chefi la un moment dat.

De multe ori, ei nu știu cum să acceseze resursele puse la dispoziție de instituțiile de învățământ. Dar totul e acolo pentru ei, și de aceea am făcut acele sesiuni”, a explicat directorul general Puratos România, pentru Cluj24.

Demersurile Puratos pentru elevi: „I-am expus mult, inclusiv în podcasturi”

Următorul pas constă în testarea unor cursuri pilot de antreprenoriat, destinate elevilor din anii terminali.

„Toți vor să fie patroni, dar trebuie să fim și antreprenori. Copiii nu știu cum să facă lucrurile acestea, au nevoie de niște cunoștințe de bază. De aceea sunt importante parteneriatele, pentru că există acești îngeri care vor să investească într-o afacere mică și să creeze comunități cu oameni prosperi”, adaugă Bereș.

În opinia sa, principalele dificultăți cu care se confruntă elevii din cadrul liceelor duale (profesionale) sunt lipsa opțiunilor.

„Mulți ajung la profil tehnologic pentru că acolo au fost repartizați. Cei din Cluj-Napoca își doresc cu adevărat această meserie, dar cei din Tărtășești, de exemplu, îmi amintesc că mi-au spus că nu era idealul vieții lor să devină brutari. Noi le-am arătat că această meserie poate să fie super cool și la nivel european.

I-am expus mult pe cei din Tărtășești, inclusiv în podcasturi, tocmai ca să fie dezinvolți. La început erau timizi, acum sunt extravertiți și știu ce vor”, conchide aceasta.

whatsapp image 2022 09 27 at 2.04.33 pm

Despre Bakery School și Puratos

Bakery School este prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie și ciocolaterie, înființată din resurse exclusiv private de Puratos România, parte a grupului belgian Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative.

În acest an, Bakery School România își deschide porțile pentru 61 de elevi, din care 50 sunt din cadrul Liceului Tehnologic Grigore Marin Năstase din comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, și 11 din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca. În 2020, în plină pandemie, Puratos a lansat Bakery School cu o clasă de 19 elevi. Investiția totală cele două Bakery School din România depășește 350 de mii de euro.

Grupul Puratos este unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are peste 9.000 de angajaţi în 71 de ţări, deține 63 de unităţi de producţie şi 88 de centre de inovaţie, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în peste 100 de ţări.

Puratos România oferă materii prime pentru sectorul alimentar şi servicii specializate clienților săi din sectorul industrial, artizanal și retail printr-o reţea de 10 filiale la nivel național şi prin cele două centre de inovație, din București și Cluj-Napoca, destinate testării de produse și ingrediente inovatoare. Compania a fost înființată în anul 1995, în București, având în prezent o unitate de producție în județul Ilfov, cu trei linii de producţie distincte (linie de margarină, linie de pudre pentru patiserie şi brutărie, respectiv o linie pentru umpluturi cu fructe, creme pe bază de apă și glazuri) şi 150 de angajaţi. Puratos România este unul dintre principalii jucători din sectorul de ingrediente pentru industria alimentară, având un portofoliu extins de produse, printre care maiele active și inactive, cereale încolțite și infuzate în maia lichidă, ciocolată belgiană Belcolade, umpluturi cu fructe, glazuri, creme fine pentru deserturi.

whatsapp image 2022 09 27 at 2.29.51 pm (1)

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Dinos and Sea Monsters: EXPOZIȚIE de animale marine gigant și DINOZAURI animatronici, în Iulius Parc din Cluj-Napoca

Publicat

O parte dintre misterele erei mezozoice pot fi descoperite, în Iulius Parc, la o expoziție de animale marine gigant și dinozauri animatronici. „Călătoria” fascinantă printre Sea Monsters precum Mosasaur, Megalodon, Mososaurus, dar și alții durează toată luna martie. Programul de vizitare este zilnic, în intervalul orar 10.00-20.00. Așa că, ia cu tine pofta de cunoaștere și hai să pătrunzi în lumea celor mai impresionante creaturi ale tuturor timpurilor.

Iulius Parc devine și primăvara aceasta ținutul celor mai prietenoase animale gigant din toate timpurile pentru că, în luna martie, găzduiește expoziția Dinos and Sea Monsters.

FOTO. Dinos and Sea Monsters: EXPOZIȚIE de animale marine gigant și DINOZAURI animatronici, în Iulius Parc din Cluj-Napoca

Aici veți întâlni 35 de exponate animatronice, printre care:

– Mosasaur, un animal marin asemănător unei șopârle uriașe, perfect adaptat pentru a înota în mare precum un șarpe;

– Megalodon, un rechin ce a dispărut în urmă cu 2,6 milioane de ani. Este considerat unul dintre cei mai mari prădători marini din istoria planetei;

– Mososaurus, o șopârlă din epoca dinozaurilor care trăia în mare. Avea dinți striați, diferiți de cei ai oricăror reptile cunoscute;

– Plesiosaurus, un dinozaur de dimensiune gigantică ce ar putea fi strămoșul balenelor și delfinilor din prezent;

– Diplodocus, cea mai înaltă creatură care a existat vreodată pe Pământ. Se ridică la o înălțime de peste 11 metri echivalentul a două girafe puse una peste cealaltă;

– Dimetrodon – strămoșul terapsidelor (grupa de animale din care au evoluat mamiferele). Se evidențiază prin creasta semicirculară, poziționată deasupra prelungirilor vertebrelor de pe spate așa că o să-l identifici ușor.

Expoziția poate fi vizitată zilnic în perioada 1 – 31 martie,  în intervalul orar 10.00 – 20.00, iar taxa de intrare este de 30 lei. De asemenea, princhindeii cu vârstă mai mică de 3 ani au intrarea liberă. Toți copiii care vin în grupuri mai mari de 10 persoane plătesc 25 de lei/copil. Însoțitorul are  intrare liberă. Acces gratuit au și persoanele cu dizabilități, alături de un însoțitor.

În luna martie, Iulius Parc este locul ideal pentru iubitorii de istorie, dinozauri și…. distracție!

Citește mai departe

ECONOMIE

Mai marii din domeniul CONSTRUCȚIILOR s-a întâlnit la Cluj. Peste 600 de PARTICIPANȚI la Construction & Infrastructure Summit

Publicat

Mai marii din domeniul CONSTRUCȚIILOR s-a întâlnit la Cluj. Construction & Infrastructure Summit, cel mai important eveniment de profil din România, a adunat, în februarie, la Chios Lounge, specialiști din construcții, industrii auxiliare și autorități de reglementare.

Au fost înregistrate 650 cereri de participare, scrie Transilvania Business.

La eveniment au participat manageri ai companiilor majore din construcții și instalații, ai firmelor de proiectare și arhitectură și ai dezvoltatorilor imobiliari.

Mai marii din domeniul CONSTRUCȚIILOR s-a întâlnit la Cluj. Peste 600 de PARTICIPANȚI la Construction & Infrastructure Summit

Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai universităților și autorităților implicate în activitatea acestor industrii, sub forma unui mediu construit special în vederea asigurării unei comunicări directe și nemijlocite a factorilor de decizie.

„Sper ca modelul Clujului să fie molipsitor și pentru alte orașe”

Printre temele dezbătute s-au aflat parteneriatele, decarbonizarea și criza de personal.

„Mă bucur ca breasla constructorilor a reușit să se adune în orașul cel mai frenetic din punctul de vedere al dezvoltărilor de toate felurile din România. Sper ca modelul Clujului să fie molipsitor și pentru alte orașe, să ne întâlnim și în alte localități cu astfel de ocazii.

Pentru orice companie, spiritul Ardealului, al Clujului pot să aducă un plus major care să o ajute să crească sănătos pe o perioadă îndelungată. Bucureștiul e capitala României, dar în ultimii 10 ani Clujul a fost dat întotdeauna ca exemplu pentru de cele mai bune lucruri, inclusiv pentru competiții sportive sau evenimente culturale”, a spus Cristian Erbașu, director general al companiei „Construcții Erbașu”.

Au participat și numeroși invitații speciali: din mediul de afaceri, Dan Pitic – Scala & Ax Perpetuum, Alexandru Fulga – Concrete & Design Solutions, iar din partea instituțiilor și organizațiilor, Viorel Pleșa – Garda de Mediu Cluj, Radu Rațiu – Comisia de Urbanism Cluj-Napoca, Ciprian Neag – Inspectoratul de Poliție al Județului, Dinu Popescu – ARIC, Cosmin Morărescu – Ordinul Arhitecților Filiala Transilvania.

 

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

”Vinerea verde” ajunge și în Gilău. Transport public gratuit de 8 Martie, Ziua Femeii

Publicat

autobuz vinerea verde Gilău

Primarul Gelu Topan a anunțat că și comuna Gilău intră în programul „Vinerea verde”, măsură care se aplică în Cluj-Napoca, Florești, Baciu și Apahida.

”Am propus ca locuitorii din toate localitățile comunei să poată circula gratuit pe mijloacele de transport în comun în fiecare zi de vineri, iar Consiliul Local a aprobat joi acest lucru.

”Vinerea verde” ajunge și în Gilău. Transport public gratuit de 8 Martie, Ziua Femeii

Ne-am aliniat astfel măsurilor luate la Cluj-Napoca, Florești, Baciu și Apahida. Practic, vom putea circula fără bilet în toată zona metropolitană a Clujului.
Trebuie să știți că gratis nu e, de fapt, fără bani. Ne-am asumat să acoperim din bugetul local toate costurile programului „Vinerea verde”. Cu alte cuvinte, costul curselor este suportat de Primărie”, a spus Topan.
Acesta a precizat că, în urma negocierilor cu Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, prima vineri în care gilăuanii vor circula gratis pe autobuze va fi de Ziua Femeii, 8 Martie.

Citește mai departe

EVENIMENT

Gianina Șerban, deputat AUR: ”Ne BATEM cu ei până la capăt! Alegerile ar trebui să aibă loc la TERMEN”

Publicat

Deputatul AUR Gianina Șerban spune că formațiunea politică din care face parte nu este de acord cu devansarea alegerilor prezidențiale: „Ne batem cu ei până la capăt! Alegerile ar trebui să aibă loc la termen”.

„Odată cu comasarea total neconstituțională, coaliția a decis ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna septembrie, nu în noiembrie așa cum prevede legea în vigoare. Iar Kelemen Hunor, disperat să revină la guvernare, face jocurile partidului unic PNL-PSD. La Camera Deputaților a ajuns un proiect de lege prin care coaliția e ajutată să devanseze alegerile după bunul plac al coaliției.

Gianina Șerban, deputat AUR: ”Ne BATEM cu ei până la capăt! Alegerile ar trebui să aibă loc la TERMEN”

Alianța pentru Unirea Românilor a depus un amendament la acest proiect de lege prin care alegerile prezidențiale să aibă loc așa cum prevede legea în vigoare, înainte cu o lună să ajungă la termen mandatul președintelui. Considerăm că intervalul de timp de 30 de zile creează cadrul legal pentru o competiție electorală bazată pe principii corecte, transparente și, mai ales, democratice.

Și, dacă tot vrea coaliția, prin anexa sa UDMR, să modifice legislația electorală, atunci propunem ca data alegerilor prezidențiale să fie anunțată înainte cu cel puțin 6 luni de zile, astfel încât să existe predictibilitate, iar românii să cunoască data alegerilor, fără ca politicienii aflați la putere să o schimbe după propriul interes.

Actul normativ propus și adoptat deja în plenul Senatului este o modificare legislativă care vădit avantajează actuala coaliție de guvernare să-și mențină, să-și faciliteze și să-și consolideze un pol de putere absolut, eliminând orice urmă de democrație”, a comunicat AUR.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax