EVENIMENT
Via Transilvanica străbătută INTEGRAL, timp de o lună, de 200 de angajați E.ON

De la începutul lunii septembrie și până luni, 2 octombrie, 32 de echipe formate din 200 de angajați ai companiei E.ON au dus #EnergiaLuiÎmpreună pe potecile de pe Via Transilvanica, primul traseu turistic de lungă distanță din România. În total, au fost făcuți 11 milioane de pași de către toți cei care au participat, însumând 8.300 de kilometri.
· Cei 1.400 de kilometri ai acestui traseu, din Putna și până la Drobeta-Turnu Severin, au fost parcurși de 32 de echipe formate din angajați ai companiei E.ON;
· Proiectul „Energia E.ON X Via Transilvanica” s-a încheiat luni în localitatea Axente Sever (jud. Sibiu);
· E.ON va continua să susțină Asociația Tăşuleasa Social prin întreținerea traseului Via Transilvanica;
Drumul a fost presărat cu provocări, dar participanții s-au susținut reciproc și s-au descoperit pe „drumul care unește”. Fie că au străbătut la pas porțiuni din traseu, fie că au mers cu bicicleta, experiența de pe Via Transilvanica a fost energizantă.
Proiectul „Energia E.ON X Via Transilvanica” s-a născut dintr-o discuție între colegi care au înțeles cât de mult înseamnă să crezi și să pui suflet în ceea ce faci, câtă energie îți dă implicarea în proiecte care pot transforma în timp, cu pași mici, dar siguri, lumea în care trăim.
Fiecare echipă, din care au făcut parte colegi aflați la prima experiență de acest fel și pasionați ai drumețiilor, a parcurs o rută definită, la finalul căreia a predat ștafeta următoarei echipe și, astfel, traseul Via Transilvanica a fost parcurs integral pe durata a 32 de zile.
Angajații E.ON și-au pus amprenta pe Via Transilvanica și prin activități de voluntariat desfășurate în câteva sate izolate prin care au trecut sau prin lecțiile despre energie susținute în școli, în cadrul Community Days. Un loc aparte în tot acest demers l-au avut și evenimentele Inspire Days în care invitați surpriză au împărtășit din experiența lor de viață.
„Povestea noastră cu partenerii de la Tășuleasa Social este deja una cu tradiție, în care alături de clienții noștri am realizat 200 de km din cei 1.400 ai Viei Transilvanica. Acesta este un proiect pe care l-am iubit din prima clipă și mă bucur foarte mult de ceea ce au reușit să facă colegii mei dintr-o idee. Acum, la final, sunt recunoscătoare pentru toată această energie pe care am adunat-o în acest proiect”, spune Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.
„Suntem prima companie care a avut curajul să se implice în susținerea unui astfel de proiect prin mobilizarea colegilor și motivarea lor să descopere și să trăiască direct, nemijlocit, experiența unui traseu de excepție. Ne-ar plăcea ca și alte companii să ducă mai departe spiritul Via Transilvanica și să preia ștafeta acestui proiect”, afirmă Ioan Şandru, directorul general adjunct al E.ON Energie România, unul dintre inițiatorii proiectului „Energia E.ON X Via Transilvanica”.
„Felicit compania E.ON pentru inițiativă și pentru că ducem mai departe acest parteneriat de sustenabilitate. Iar pentru răsplata angajaților E.ON, care au străbătut-o, oferim un certificat de călător. Este un premiu simbolic, dedicat echipei E.ON, care a reușit să parcurgă un traseu premiat recent de Comisia Europeană la Veneția. Mulțumim E.ON pentru că ați avut o inițiativă extraordinară de a vă cunoaște țara altfel și suntem recunoscători că suntem parteneri pentru sustenabilitate!”, a spus Tibi Ușeriu, reprezentantul Asociaţiei Tăşuleasa Social.
La finalul acestei experiențe pe Via Transilvanica, toți kilometrii parcurși de echipele E.ON vor fi transformați în kWh, care vor fi donați unei instituții sau organizații în cadrul campaniei Dăruiește Lumină, pe care o vom continua și anul acesta în preajma sărbătorilor de iarnă.
Totodată, compania E.ON Energie România a decis să relanseze, cu și mai multe beneficii, GreenSteps, prin care își provoacă clienții să fie mai sustenabili. Astfel, cei care merg pe Via Transilvanica și își înregistrează pașii în E.ON MyLine primesc reduceri la soluțiile verzi oferite de companie (E.ON Green Home, E.ON Life, E.ON Cool, E.ON Solar și E.ON Solar Casa Verde 2023).
Despre E.ON Energie România
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluții energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienți, atât rezidențiali, cât şi companii şi municipalități. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit circa 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

CULTURA
FOTO. “Biserica din Deal”, la 230 de ani. Este cea mai veche din Cluj-Napoca. Mitropolit Andrei va oficia Sfânta Liturghie

Mitropolit Andrei, oficiază, duminică, Sfânta Liturghie, cu ocazia aniversării a 230 de ani de la construcția bisericii parohiale cu hramul “Sfânta Treime”.
Cunoscută și sub denumirea “Biserica din Deal”, aceasta are statul de monument istoric și este un simbol al ortodoxiei clujene.
“Biserica din Deal” aniversează 230 de ani
Timp de 136 de ani, aceasta a fost singura biserică ortodoxă din capitala Transilvaniei, iar in perioada 1921-1932 a fost catedrală episcopală.
În această biserică, în anul 1811, episcopul Vasile Moga a fost instalat ca episcop al românilor ortodocși din Transilvania, iar în decembrie 1921, tot aici a fost întronizat episcopul Nicolae Ivan, al reînviatei Eparhii a Vadului, Feleacului și Clujului.
Sute de ani de credință și istorie
Părintele Florea Mureșanu, mărturisitor al credinței și deținut politic, care a murit în închisoarea de la Aiud in ianuarie 1963, a fost preot paroh la această biserică în perioada 1946-1952.
“Prin aniversarea celor 230 de ani de la construcția bisericii, dorim să cinstim cu recunoștință memoria înaintașilor și nădăjduim să primim har și binecuvântare cerească”, spun clericii Parohiei Ortodoxă „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca.

CFR Cluj a întâlnit-o pe Dinamo, sâmbătă seara în Gruia, într-un meci din play-off-ul Superligii de fotbal. După un joc consistent al clujenilor, cu recuperări și pressing constant, CFR învinge cu 3-1, goluri marcate de Louis Munteanu (min.14), Fica (min.44) și Kamara (min.80-pen.).
Echipele de start:
CFR Cluj (4-1-4-1): Hindrich – Simao, Bolgado, M. Ilie, Camora – Fică, Djokovic, Korenica – Postolachi, L. Munteanu, M. Kamara
Rezerve: M. Popa, Abeid, F. Iacob, Țîrlea, Graovac. Sinyan, Name, Emmerllahu, A. Păun, Deac, Șfaiț, Juric
Antrenor Dan Petrescu
CFR Cluj – Dinamo, 3-1. Joc consistent al clujenilor, VICTORIE meritată
Dinamo (4-3-3): Roșca – C. Costin, Boateng, Homawoo, Opruț – Olsen, Gnahore, Milanov – Selmani, Perica, Politic
Rezerve: Golubovic, A. Stoian, Pașcălău, Abdallah, C. Soare, Patriche, A. Cristea, Luna, Mărginean, A. Pop
Absenți: Cîrjan (suspendat), Licsandru (accidentat)
Antrenor Zeljko Kopic
Stadion „Dr. Constantin Rădulescu”
Arbitru Sebastian Colțescu (București). Asistenți Ferencs Tunyogi (Zalău), Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe)
Arbitru VAR Istvan Kovacs (Carei). Asistent VAR Alexandru Corb (Satu Mare)
CFR începe meciul sus, făcând un pressing susținut și punând presiune pe careul bucureștenilor. Primul gol vine în min.14, după o fază lucrată excelent de Simao și finalizată cu un șut perfect al lui Louis Munteanu.
Clujenii nu fac pasul înapoi și nu-i lasă pe dinamoviști să-și facă jocul. Aceștia au avut prima ocazie abia în min.25, când Politic a prins un șut bun de la 22m, puțin peste poarta lui Hindrich.
Tot cu șut de la distanță a încercat și Milanov în min.41, însă cei care marchează sunt tot clujenii, în min.44, prin Fica, al cărui șut perfect de la 23m poposește în plasa porții lui Roșca.
În repriza a doua, CFR continuă presiunea, Dinamo are posesia dar în jumătatea ei de teren. În cele din urmă, bucureștenii reușesc să înscrie în min.68 prin Perica, pentru 2-1.
Părea că Dinamo revine în joc însă clujenii nu sunt de acord. În min.80, Kamara înscrie din penalty, acordat după un henț în careu al lui Homawoo.
Emerllahu are o ocazie mare în min.90, dar fără efect pe tabelă. Meciul se încheie cu victoria clară a clujenilor, care au fost net superiori adversarului la toate capitolele.
Notele Cluj24:
Hindrich 8 – Simao 8, Bolgado 8, M. Ilie 8, Camora 8 – Fică 8, Djokovic 7, Korenica 8 – Postolachi 6, L. Munteanu 8, Kamara 7, Abeid, Graovac 7, Emerllahu 7, A. Păun, Juric 6
EVENIMENT
VIDEO. Scandal MONSTRU între doi șoferi în parcarea mall-ului din Florești. Unul s-a ales cu parbrizul mașinii spart

Scandal în parcarea mall-ului din Florești.
Un șofer aproape și-a ieșit din minți după ce a fost aproape să fie implicat într-un accident.
Scandal MONSTRU între doi șoferi în parcarea mall-ului din Florești
Din filmarea care a apărut pe rețelele sociale se pare că unul dintre șoferi a fost aproape să intre într-o altă mașină. De aici s-a declanșat scandalul, iar unul dintre bărbați a început să lovească puternic mașina, căreia i-a crăpat și parbrizul.
Vom reveni cu un punct de vedere al Poliției, în cazul în care s-a făcut plângere.

Duminică, 15 martie 2025, Radio Cluj celebrează 71 de ani de la prima sa emisie.
Înființat la 15 martie 1954, postul a debutat cu un program de două ore, difuzat în limbile română și maghiară.
Radio Cluj a împlinit 71 de ani
De-a lungul deceniilor, Radio Cluj a trecut prin numeroase transformări și provocări. În 1985, odată cu acutizarea dictaturii comuniste și a centralismului promovat de Nicolae Ceaușescu, i-a fost întreruptă emisia. Radio Cluj și-a reluat emisiunile imediat după evenimentele din decembrie 1989. În prezent Radio Cluj este primul canal regional al Radio România care transmite 24 de ore din 24. Emite în limbile română și maghiară.
Postul emite pentru opt județe din Transilvania și include stațiile locale din Sibiu și Sighetu Marmației. Este singurul studio regional care dispune de o sală de concerte proprie, facilitând transmisiuni live ale evenimentelor culturale.
Fonoteca Radio Cluj reprezintă o comoară inestimabilă, păstrând emisiuni, interviuri cu personalități marcante și înregistrări muzicale realizate în studiourile proprii de-a lungul celor 71 de ani de activitate.
La mulți ani, Radio Cluj!