Connect with us

ACTUALITATE

Vezi când începe „House of the Dragon”, un PREQUEL al excelentului serial „Game of Thrones”

Publicat


YouTube video

„House of the Dragon” va avea premiera pe 22 august la HBO și pe HBO Max. Având la bază volumul „Fire & Blood”/ „Foc și sânge”, semnat de George R.R. Martin, serialul de 10 episoade, a cărui acțiune se petrece cu 200 de ani înainte de întâmplările din Game of Thrones/ Urzeala tronurilor, spune povestea Casei Targaryen.

Din distribuția principală fac parte: Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel și Rhys Ifans.

Acestora li se alătură în roluri secundare: Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes și Savannah Steyn.

Care sunt personajele din „House of the Dragon”

Paddy Considine este regele Viserys Targaryen, ales de lorzii din Westeros la conducerea regatului, ca urmaș al regelui Jaehaerys Targaryen, la Marele Consiliu de la Harrenhal. Un om blând, cald și decent, Viserys vrea să ducă mai departe moștenirea bunicului său. Însă, nu întotdeauna oamenii buni se pot dovedi și regi mari.

Matt Smith este prințul Daemon Targaryen, fratele mai mic al regelui Viserys și moștenitor al tronului. Inegalabil luptător și călăreț de dragoni, Daemon are adevăratul sânge de dragon. Dar se spune că atunci când se naște un Targaryen, zeii dau cu banul…

Olivia Cooke este Alicent Hightower, fiica lui Otto Hightower, Mâna Regelui, și cea mai plăcută femeie din cele Șapte Regate. A crescut la Red Keep, aproape de rege și cercul său intim, și dovedește nu doar o eleganță aparte, ci și o perspicacitate politică de invidiat.

Emma D’Arcy este Prințesa Rhaenyra Targaryen, primul copil al regelui, cu sânge pur Valyrian, călăreață de dragoni. Mulți ar spune că Rhaenyra s-a născut cu toate avantajele din lume, însă nu s-a născut bărbat.

Steve Toussaint este Lordul Corlys Velaryon, „Șarpele Mării”. Lord al Casei Velaryon, cu o descendență Valyrian la fel de veche ca a casei Targaryen, devenit cunoscut  drept „Șarpele Mării”, cel mai important aventurier nautic din istoria Westeros, Lord Corlys și-a consolidat o poziție politică de invidiat, cu mai multe bogății decât Casa Lannister și cu cea mai mare flotă din lume.

Eve Best este prințesa Rhaenys Targaryen, călăreață de dragoni, soția lordului Corlys Velaryon, supranumită și „regina care n-a fost” – pentru că, deși ar fi trebuit să moștenească tronul, acesta a fost încredințat de către Marele Consiliu vărului ei, Viserys, pentru simplul motiv că era bărbat.

Fabien Frankel este Ser Criston Cole, descendent din Dorne, fiul unui gardian al Lordului de Blackhaven. Cole nu are pretenții la pământuri sau titluri, tot ce are mai prețios sunt onoarea și iscusința în mânuirea sabiei.

Sonoya Mizuno este Mysaria, sosită în Westeros fără nicio avere, vândută de mai multe ori decât își amintește. Ar fi putut ceda oricând, însă n-a renunțat nicio secundă și a devenit cel mai de încredere și neașteptat aliat al lui Daemon Targaryen, moștenitorul tronului.

Rhys Ifans este Otto Hightower, Mâna Regelui. Ser Otto își servește cu credință regele și ținutul. Vede o mare amenințare la adresa regatului în persoana lui Daemon,  frate al regelui și moștenitor al tronului.

Alte personaje din „House of the Dragon”

Milly Alcock este tânăra prințesă Rhaenyra Targaryen, primul născut al regelui, călăreață de dragoni, al cărei singur „defect” este acela că nu s-a născut băiat.

Bethany Antonia este Baela Targaryen, fiica cea mare a Laenaei Velaryon și călăreață a tânărului dragon Moondancer.

Phoebe Campbell este Rhaena Targaryen, cea de-a doua fiică a lui Lady Laena și sora Baelei.

Emily Carey este tânăra Alicent Hightower, fiica lui Otto Hightower, Mâna Regelui, care crește la Red Keep și învață toate dedesubturile curții.

Harry Collett este Jacaerys Velaryon, fiul cel mare al Rhaenyraei Targaryen.

Ryan Corr este Ser Harwin ‘Breakbones’ Strong. Despre el se spune că este cel mai puternic din cele Șapte Regate. Ser Harwin este fiul cel mare al lui Lyonel Strong, Master of Laws și moștenitor al tronului Harrenhal.

Tom Glynn-Carney este Aegon Targaryen, primul născut al regelui Viserys.

Jefferson Hall este Tyland Lannister, un politician abil și calculat, fratele geamăn al Lordului Jason Lannister.

Jefferson Hall joacă și rolul lui Jason Lannister, Lord al Casterly Rock și fratele geamăn al lui Ser Tyland Lannister.

David Horovitch este Grand Maester Mellos, vocea rațiunii și sfetnicul de încredere al regelui Viserys.

Wil Johnson este Ser Vaemond Velaryon, fratele mai mic al lui Coryls Velaryon și comandant al flotei Velaryon.

John Macmillan este Ser Laenor Velaryon, fiul lui Corlys Velaryon și al lui Rhaenys Targaryen.

Graham McTavish este Ser Harrold Westerling, care a servit în Garda Regelui încă din vremurile regelui Jaehaerys; este un exemplu de cavalerism și onoare.

Ewan Mitchell este Aemond Targaryen, al doilea născut al lui Viserys, nepot al lui Daemon, și frate vitreg cu Rhaenyra.

Theo Nate este tânărul Ser Laenor Velaryon, fiu al lui Corlys Velaryon cu Rhaenys Targaryen.

Matthew Needham este Larys Strong, fiul mai mic al lui Lyonel Strong, Master of Laws, adus la curte de tatăl său.

Bill Paterson este Lord Lyman Beesbury, Lord de Honeyholt și Master of Coin în micul consiliu al regelui Viserys.

Phia Saban este Helaena Targaryen, a doua fiică a lui Viserys, soră cu Aegon și Aemond, soră vitregă a Rhaenyraei.

Gavin Spokes este Lord Lyonel Strong, Master of Laws al Regelui Viserys și Lord de Harrenhal.Savannah Steyn este Lady Laena Velayron,  fiica lui Corlys Velaryon și a lui Rhaenys Targaryen.

Sursa: TV Mania.ro

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Aeroportul Cluj, în CEAȚĂ. „Vom UPGRADA sistemul actual de aterizare instrumentală dar doar în 2025”

Publicat

Platforma stationare avioane Cluj

Ceața a fost, este și se pare că va mai fi o problemă pentru traficul aerian de pe aeroportul din Cluj. Sistemul de balizaj sau, așa cum i se spune corect, sistemul de aterizare instrumentală achiziționat în 2014 se pare că nu face față ceții ardelene. Acesta ar fi influențat și de apropierea Someșului Mic care ar crea interferențe.

Există sisteme mai performante și se pare că actualul sistem va fi upgradat până anul viitor. Cluj24 a cerut lămuriri Aeroportului „Avram Iancu” din Cluj-Napoca legat de această problemă.

Aeroportul Cluj, în CEAȚĂ. „Vom UPGRADA sistemul actual de aterizare instrumentală dar doar în 2025”

„Sistemul de aterizare instrumentală (ILS) de Categoria 2 este utilizat pe durata efectuării procedurilor de apropiere de precizie și de aterizare în condiții de vizibilitate redusă. Sistemul ILS CAT II are următoarele valori minime de operare: distanta vizuală în lungul pistei nu mai mică de 300m; vizibilitatea verticală nu mai mică de 30m.

Cu toate acestea, existenta unui astfel de sistem nu garantează efectuarea aterizărilor. Pe lângă echipamentele existente la sol, sunt și alți factori implicați care trebuie luați în considerare.

Având în vedere influența pe care râul Someș poate să o aibă asupra performanțelor acestui sistem, dorim să vă aducem la cunoștință că, pentru asigurarea condițiilor de desfășurare în deplină siguranță a activității de aviație pe Aeroportul International Cluj, toți parametrii de funcționare ai acestui sistem sunt verificați din zbor în mod regulat.

În ceea ce priveşte sistemul ILS CAT III, la fel ca în cazul ILS CAT II, nu există garanția efectuării aterizărilor până la o anumită valoare a vizibilității orizontale și verticale. În plus, limita de operare pentru un astfel de sistem este stabilită de către autoritatea competentă, în funcție de un cumul de factori.

Totodată, dorim să vă aducem la cunoștință că Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a întreprins demersuri pentru upgrade-ul sistemului ILS actual de la CAT II la CAT III, dar din cauza complexității implementării unui astfel de sistem, acesta va deveni operațional (la standard CAT III) în anul 2025”, a comunicat Aeroportul Internațional Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EDUCATIE

UTCN, jucător cheie în HUB-ul de cercetare al hidrogenului din România. Proiect ambițios de 130 de milioane de euro

Publicat

De

UTCN Cluj-Napoca

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) face parte din HUB-ul regional de cercetare pentru tehnologiile care folosesc hidrogen Ro-HydroHub, alături de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Râmnicu Vâlcea (ICSI) și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB).

Acest proiect ambițios, anunțat de Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, joi, 21 noiembrie 2024, are o valoare de 130 de milioane de euro, iar finanțarea provine din fonduri europene.

UTCN, jucător cheie în HUB-ul de cercetare al hidrogenului din România

”E un moment istoric pentru cercetarea în hidrogen din România. Astăzi pornim motoarele pe hidrogen ale economiei româneşti, ca să zic aşa. Ce vom face? Practic vom construi un hub regional de cercetare pentru tehnologiile care folosesc hidrogen.

Vom crea o linie experimentală pentru tot sistemul de producţie a hidrogenului din România. Vom crea un sistem digital prin care vom optimiza acest proces şi ne vom asigura că prin acest proiect, împreună cu nouă IMM-uri care sunt parteneri, vom avea şi transferul tehnologic către piaţă.

Facem primul pas concret şi solid pentru ca România să genereze acele tehnologii care astăzi nu sunt existente pe teritoriul României, care pot să fie achiziţionate pe sume foarte mari de bani din partea altor companii. Vom produce ceea ce în România astăzi nu există”, a declarat Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, în cadrul lansării oficiale a proiectului.

Rectorul UTCN: ”Prin acest hub, vom contribui la tehnologiile viitorului”

Din partea UTCN au participat la eveniment prof. dr. ing. Adrian Groza, Infrastructură Informatică și Digitalizare și conf. dr. ing. Vlad Burnete, Relaţii Internaţionale, Comunicare și Imagine, prorectori ai universității.

”UTCN este pregătită să joace un rol central în HUB-ul de hidrogen, fiind renumită pentru ecosistemul său de cercetare, laboratoarele avansate și expertiza în domeniul energiei regenerabile și al tehnologiilor verzi.

Am demonstrat deja angajamentul față de durabilitate și soluții inovatoare pentru societate, prin proiectele care vizează eficiența energetică, rețele inteligente și tehnologii cu emisii reduse de carbon. Prin acest hub, vom contribui la tehnologiile viitorului care vor avea un impact atât la nivel regional, cât și național și vom dezvolta colaborări internaționale cu părțile interesate”, a menționat rectorul UTCN, prof dr. ing. Vasile Țopa.

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei, Doamne, și toate trei îl vor! Trei echipe se bat pe SEMNĂTURA lui Louis Munteanu (CFR Cluj), spune patronul Varga

Publicat

louis

Cumpărat de CFR Cluj de la Fiorentina în vara acestui an cu 2,3 milioane de euro, Louis Munteanu, în vârstă de 22 de ani, a ajuns să fie „curtat” de trei echipe, conform patronului Nelu Varga.

Spania, Italia și Germania ar fi țările de proveniență a acestor oferte.

Varga se declară mulțumit de jocul lui Munteanu și, în ciuda interesului pentru atacant, nu vrea să-l vândă până la vară.

Trei, Doamne, și toate trei îl vor! Trei echipe se bat pe SEMNĂTURA lui Louis Munteanu (CFR Cluj), spune patronul Varga

„Chiar sunt convins că este cel mai reușit transfer pe care l-am făcut la CFR. Sunt deja trei echipe care îl vor. Din Italia, Germania și Spania. Dar, nu ne grăbim. El trebuie să ne ajute să luăm titlul”, a declarat Nelu Varga, potrivit prosport.ro.

În plus, patronul de la CFR Cluj e de părere că Louis Munteanu trebuia să fie convocat la naționala României pentru meciurile cu Kosovo (3-0 la masa verde) și Cipru (4-1).

„Părerea mea este că trebuia și el să fie la națională. Dar domnul Lucescu știe cel mai bine și care sunt momentele când trebuie convocați. Cred că va veni și vremea lui, în scurt timp. Nu-mi fac probleme”, a mai declarat patronul de la CFR Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Linii AFECTATE temporar de meciul dintre CFR Cluj și Rapid de sâmbătă. Soluții pentru DEFLUIREA spectatorilor

Publicat

tramvai

Cu ocazia meciului de fotbal dintre CFR 1907 Cluj și Rapid București, care se va desfășura în 23 noiembrie 2024, de la ora 21:30, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, Compania de Transport Public Cluj-Napoca informează publicul călător că în ziua meciului vor fi afectate temporar de restricțiile de circulație liniile de autobuze 37 și 38 în intervalul orar 20:00 – 23:30.

„Pentru preluarea suporterilor la finalul meciului din Gruia (23:00), pe str. Horea in statia Closca vor stationa mijloace de transport pe liniile 3, 4, 9 si 35 iar in statiile Horea si Fac. de Litere tramvaie pe liniile 101 si 102.

CTP Cluj: Linii AFECTATE temporar de meciul dintre CFR Cluj și Rapid de sâmbătă. Soluții pentru DEFLUIREA spectatorilor

De asemenea, reamintim calatorilor ca pot accesa si transportul de noapte pe Liniile 5 N (Traian Vuia – P-ta Garii), 25 N (Unirii – Bucium) si 54 N (Zorilor – Grigorescu), care circula pana la ora 1:30 si ale caror programe pot fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro si in aplicatia de mobil Tranzy”, a transmis CTP Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax