Connect with us

ACTUALITATE

Vedetele mesei de Paște la români. Rețete de mâncare tradițională

Publicat


drob

Drobul, baițul pentru friptura de miel, borșul de miel, salata Boeuf, ouăle roșii, cozonacul, Pasca cu brânză de vaci se regăsesc printre alegerile preferate ale românilor, atunci când se încep pregătirile asidue pentru Sfânta Masă de Paște.

Cluj24 vă prezintă câteva rețete din aceste preparate tradiționale.

Drobul de miel

Ingrediente:

1 kg măruntaie de miel:ficat, rinichi, plămâni, inimă, splină

prapure de miel

2 ouă crude

3-4 ouă fierte

o felie de pâine înmuiată în lapte și stoarsă bine

6 fire de ceapă verde

2-3 cepe

2 fire de usturoi verde

Sare, piper, mărar, pătrunjel, cimbru

1 lingură untură sau ulei după preferință

Mod de preparare;

Spălăm organele, le fierbem 30/40 de minute, scurgem supa, tocăm marunt organelle, tăiem ceapa mărunt, o călim în ulei/untură, o amestecăm, apoi, împreună cu organele tocate şi cu pâinea, adaugăm verdeaţa tocată, ouăle crude, condimentele, după gust, prapurele de miel se spală, se întinde într-o tavă unsă cu ulei, deasupra căruia punem compoziţia, apoi acoperim compoziția cu marginile prapurelui, o ungem cu ulei şi intră la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte bine.

Baițul pentru un miel aromat și fraged

Ingrediente:

jumătate de miel/ied, aprox. 3 kg

200 ml de ulei de floarea soarelui

1 L de vin:

0.5 L, alb

0.5 L, roșu

2 lingurițede cimbru uscat

2 legături:

rozmarin proaspăt/uscat

usturoi verde

3 legături deceapă verde

5 foi de dafin

2 linguride boabe de piper

3 lingurițede piper măcinat

3 linguride sare

Cum procedăm?

Tocăm ceapa și usturoiul, adaugam toate condimentele într-un bol și le amestecăm, separăm pulpele de restul cărnii, tăiem pielițele mai groase, pentru a da o savoare excelentă preparatului, le spălam bine, le crestăm folosind vârful cuțitului, pentru a le umple cu arome și pentru a permite vinului, pe care il vom adauga ulterior, să pătrunda bine în carne, așezăm pulpele de miel într-un vas mai mare și umplem spațiile crestate cu toate condimentele pregătite apoi adăugăm uleiul, vinul alb, roșu/bere, amestecăm totul, acoperim vasul în care se află carnea cu o folie și îl punem la frigider. După 2 zile putem întoarce carnea, pentru a fi aromată pe toate părțile. Putem ține carnea de miel la baiț, minim 3 zile

În final, în ziua de Paște, vom pune carnea de miel cu zeama în care a fost marinată, la cuptor, pentru aproximativ 3 ore. Secret: Acoperiți, în primele 2 ore de coacere, tava, cu folie pentru a frăgezi carnea, iar mai apoi, scoateți folia și lăsați carnea să se rumenească!

Borșul de miel

Ingrediente:

1 kg de oase de miel/coaste/un cap și câteva oase

1 ceapă uscată

2-3 cepe verzi

1 morcov

1 ardei gras mic

100 g rădăcină de țelină (opțional)

o rădăcină de păstărnac/pătrunjel

2 linguri de orez/2 cartofi tăiați cubulețe

sare

1 vârf de ardei iute

o legătură de: lobodă roșie /leurdă(gust ușorde usturoi) și leuștean

borș pentru acrit/oțet/lămâie/zeamă de varză

Preparare:

Fierbem oasele cu 1 linguriță de sare, cu apă cât să le acopere cu 2/3 degete, când apa clocotește, lăsăm încă 5 minute, până se adună spuma, apoi aruncăm apa, spălăm bine oala, adăugăm carnea și o punem la fiert, cu capac, pentru 30 minute, curățăm și tăiem cubulețe ceapa, morcovul, ardeiul și țelina/ rădăcina de păstărnac, apoi le adăugăm peste carne, le lăsăm să fiarbă în continuare, punem un vârf de ardei iute, pentru a da o aromă plăcută, atunci când legumele sunt fierte, adăugăm orezul spălat/ cartofii cubulețe. Când boabele de orez/ cartofii au fiert, adăugăm sare după gust (cam 1-2 lingurițe) și borșul fiert separat și strecurat, completăm cu apă, pentru 4-4,5 litri de ciorbă. Îl lăsăm să mai dea în câteva clocote, îlgustămși îl mai acrim sau adăugăm sare, după gust, stingem focul, lăsăm borșul fără capac. La sfârșit, la 10 minute după ce s-a stins focul, tăiem leușteanul, loboda și le adăugăm peste borș.

Secret:Nu se fierb niciodată verdețurile, altfel își pierd din savoare!

Salata Boeuf

Ingrediente:

1 piept de pui

200 g mazăre fiartă

4 morcovi

2 rădăcini de păstărnac

4 castraveți mici în saramură

2 gogoșari în oțet

500 g cartofi

150 ml maioneză

2 lingurițe muștar de hrean

½ linguriță sare

¼ linguriță piper proaspăt măcinat

50 g măsline feliate

200-250 ml ulei de floarea soarelui

Zeamă lămâie

Pași:

Fierbem pieptul de pui, apoi îl tocăm mărunt, fierbem cartofii, morcovul și păstârnacul, îi lăsăm la răcit, apoi îi tăiem cubulețe, mărunțim castraveții și gogoșarii scurși, adăugăm toate ingredientele într-un vas, obligatoriu amestecate foarte bine,adăugăm sare și piper, după gust. Preparăm maioneza, dintr-un gălbenuș de ou fiert zdrobit cu furculița și trecut printr-o strecurătoare, amestecat cu două gălbenușuri crude și puțină sare, și la sfârșit, ulei, amestecăm continuu, până obținem consistența dorită, adaugăm și câteva picături de zeamă de lămâie, din când în când. Urmează maioneza, amestecăm salata, o așezăm pe un platou, apoi o decorăm după bunul plac.

Secret: Obligatoriu se păstrează proporția ingredientelor! Maioneza trebuie să fie ușor acră la gust și să aibă o consistență uniformă! Restul ingredientelor se amestecă cu carnea și piperul, apoi se adaugă maioneza!

Ouă roșii

Ingrediente ouă roșii:

10 ouă albe

2 linguri cu sare fină

5 linguri oțet

vopsea de ouă roșie

2 linguri ulei

Pentru decor: diferite frunzulițe,   un dres bej

Pași:

Se degresează ouăle, cu ajutorul apei reci, puțin detergent de vase, un burete, apoi se limpezesc foarte bine. Într-o oală, se adaugă apă, sarea,se amestecă ușor până se topește. Se pun ouăle la fiert, 10 min., la foc mic, din momentul în care apa începe să fiarbă, se scot, cu grijă, pe un prosop și selasă puțin la răcit, se pune pe fiecare ou câte o frunzuliță și se înfășoară, fiecare,încâte o bucată de ciorap bej, se leagă bine capetele cu ață . Apa clocotită se pune într-un borcan mai mare, se adaugă oțetul, vopseaua, conform instrucțiunilor de pe plic, se scufundă, apoi, în vopsea 3-4 ouă, se lasă până se colorează. Urmează restul ouălelor.

Se scot pe șervețele de hartie, se desface cu grijă ciorapul, apoi se îndepărtează frunzulițele, se pune puțin ulei pe un șervețel, iar atunci când ouăle s-au răcit puțin, se șterg bine pentru a căpăta un luciu frumos

Cozonac

Ingrediente:

1 kg făină

50 grame drojdie proaspătă

250 grame zahăr

3-4 pliculețe zahăr vanilat

500 ml lapte

100 ml ulei

5 gălbenușuri

sare

esență lămâie+ coajă rasă de lămâie

Umplutură:

400 grame nucă

5 albușuri

5 linguri zahăr

3 linguri cacao

Rahat

stafide opțional

Mod de preparare

Cernem făina de 3 ori într-un vas mare, încăpător, facem apoi o “groapă” în mijlocul vasului (nu ajungem însă la fundul vasului), punem laptele împreună cu zahărul și zahărul vanilat pe foc, încălzindu-l ușor. Trebuie să se topească zahărul, însă să nu fiarbă.

Dizolvăm drojdia în câteva linguri din laptele încălzit și o turnăm în groapa pe care am făcut-o în făină, după ce turnăm drojdia, presărăm puțină făină (făina pe care o avem deja în vas) deasupra (cât să acoperim) și așteptăm 10 minute. După 10 minute,drojdia s-a activat și se poate vedea cum a erupt, ca un vulcan. Dacă nu s-a crăpat și nu a „erupt”, atunci mai așteptăm. Separat frecăm gălbenușurile cu sarea, punem coaja de lămâie și apoi adăugăm această compoziție în vasul cu făină. Turnăm și restul de lapte și cu mâinile începem să amestecăm. Omogenizăm bine. Începem să turnăm în fir subțire uleiul, cu care ne ungem și mâinile și continuăm să frământăm. Din când în când, mai turnăm ulei. Dacă e nevoie, turnați mai mult de 100 ml. Dacă aveți răbdare frământați-i 30 de minute, apoi acoperiți vasul și lăsați-l la căldură, la dospit

Umplutura

Batem albușurile spumă cu zahărul, punem nuca, praful de cacao și amestecăm bine. Când aluatul a crescut considerabil (1 oră jumătate- 2), îl împărțim în 2 bile. Fiecare bilă o împărțim în 2. Întindem fiecare bilă pe un blat uns cu ulei și punem umplutura. Rulăm fiecare foaie. Împletim în 2, punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt și mai lăsăm la crescut. Înainte să-l băgăm în cuptor, îi ungem cu gălbenuș de ou și presărăm zahăr. Coacem la foc mediu spre mare primele 15 minute, apoi lăsăm focul mai mic, dar depinde de fiecare cuptor. Se coc fix o oră.

Pasca cu brânză de vaci

Ingrediente pentru aluat:

300 g făină

60 ml lapte

200 g zahăr alb

2 gălbenușuri

200 g unt

25 g drojdie

coajă de lămâie și portocală

Ingrediente pentru umplutură:

1 kg brânză de vaci

2 linguri smântână

2 linguri făină

4 ouă

250 g zahăr alb

200 g stafide

2 pliculețe zahăr vanilat, NU VANILINAT!

coajă de lămâie și de portocală

un praf de sare

Modul de preparare:

Se cerne făina de 2-3 ori, după care adaugă treptat, ouăle, amestecul pregătitdin drojdie, lapte și zahăr, se folosește un mixer cu bol. După ce ai incorporat toate ingredientele, lasă aluatul să crească lângă o sursă de căldură. Separat, în alt bol, vei pune: brânza de vaci, zahărul, coaja de lămâie și de portocală, smântâna, praful de sare, făina, zahărul vanilat și ouăle, urmând ca apoi să adaugi și stafidele(opțional).

După ce ai lasat aluatul la dospit, împarte-l în două și întinde cele două bucăți cu sucitorul. Prima foaie o vei așeza în tava proaspăt unsă cu unt și vei turna încet compoziția, urmând să acoperi tava cu cealată jumătate. Se presează ușor ca să nu iasă compoziția. Pune pasca în cuptor la temperatură potrivită, până când trece testul scobitorii. După ce s-a copt, o vei lăsa la răcit la temperatura camerei câteva ore.

Ioana Mărcuțianu

Sursa: Antena 1, rețetedelux.ro, Kanal D, fanatik.ro, farfuriacolorată.ro, blog.aloshop.ro

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi vremea la Cluj, în următoarea perioadă? Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Luna august aduce temperaturi peste valorile specifice perioadei pe întregul teritoriu al României, anunță meteorologii. Precipitațiile vor fi mai degrabă deficitare în următoarea lună.

Pe clujeni îi așteaptă un sfârșit de săptămână plăcut și însorit, cu maxime de până la 33 de grade Celsius și fără precipitații.

Vremea în weekend, la Cluj

Vineri, 26 iulie, va fi o zi predominant însorită, cu temperaturi ce vor oscila între 25°C și 27°C. Vântul va sufla slab, iar șansele de ploaie sunt reduse. Pe parcursul nopții, temperaturile vor scădea până în jurul valorii de 13°C, potrivit prognozei AccuWeather.

Sâmbătă, 27 iulie, cerul va fi senin, iar temperaturile vor urca până la 29°C în timpul zilei, cu minime nocturne în jurul valorii de 14°C.

Ziua de duminică, 28 iulie, va fi de asemenea însorită, cu maxime de până la 33°C și minime de 16°C. Vântul va sufla ușor dinspre nord-vest, sanșele de ploaie fiind minime​.

Vremea în weekend, la Cluj-Napoca. Sursa: AccuWeather

Luna august aduce vreme frumoasă la Cluj-Napoca

Se anunță vreme bună în luna august, în România, cu valori termice peste cele specifice perioadei și cu cantități de precipitații apropiate de cele normale, spre deficitare.

La Cluj-Napoca, următoarea lună va aduce zile însorite, dar și intervale scurte de instabilitate atmosferică, în special în prima săptămână a lunii august. În majoritatea zilelor, cerul va fi senin, iar temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 25°C-27°C.

Prognoza pe luna august, la Cluj-Napoca. Sursa: AccuWeather

Prognoza meteo pe patru săptămâni

Meteorologii au publicat prognoza pe următoarele patru săptămâni. Astfel, luna august ca aduce, în majoritatea teritoriului, temperaturi peste normalul acestei perioade, cu intervale scurte de precipitații abundente, însă în general deficitare.

Săptămâna 29.07.2024 – 05.08.2024

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-vestice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 05.08.2024 – 12.08.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor

Săptămâna 12.08.2024 – 19.08.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 19.08.2024 – 26.08.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest va avea o tendință ușor deficitară.

Citește mai departe

ECONOMIE

Timișul a depășit Clujul la salarii și se apropie de București, în 2024. Creșterea, impulsionată de industrie și sectorul IT

Publicat

Salariile din județul Timiș le-au depășit, în aprilie 2024, pe cele din Cluj, devenind al doilea județ din România în ceea ce privește veniturile. Industria și IT-ul, motorul creșterii.

Clujul a fost depășit de Timiș în topul județelor cu cele mai mari salarii din țară. În luna aprilie, clujenii s-au situat abia pe locul trei național la nivelul mediu salarial, după angajații din Timiș, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Salariile din Timiș depășesc Clujul și se apropie de București

Salariul mediu net din Timiş a ajuns la 5.989 de lei în aprilie 2024, în creştere cu 16,1% faţă de aceeaşi lună a anului 2023. Salariile din Cluj au fost de 5.943 de lei în aprilie 2024, în creştere cu 8,6% faţă de aprilie 2023.

Salariile au crescut peste așteptări în județul din vestul țării, spre deosebire de Cluj și București, unde au stagnat.

„În afară de Bucureşti şi Cluj, există câteva judeţe şi regiuni din România unde salariile au crescut peste aşteptări în prima jumătate a anului 2024. Printre aceste regiuni se numără Timiş, Iaşi şi Sibiu“, explică Răzvan Zglobiu, head of sales & talent acquisition în cadrul companiei Prohuman România, citat de Ziarul Financiar.

Timișul, noua forță economică a României? Salariile depășesc Clujul

Timișul și-a consolidat poziția de pol de dezvoltare economică al României, iar în ultimele luni a egalat și chiar a depășit Clujul în clasamentul salariilor medii nete. Județul a devenit un important centru industrial și tehnologic, atrăgând numeroase investiții străine, care au impulsionat dezvoltarea economică și au împins Timișul în fruntea ierarhiei naționale.

În 2020, salariile din Cluj erau cu 6% mai mari decât cele din Timiș. Acum, în 2024, situația s-a inversat, salariile din Timiș depășindu-le pe cele din Cluj cu 1%. Deși Clujul a beneficiat de o creștere constantă a salariilor în ultimii ani datorită investițiilor în IT, tehnologie și servicii, ritmul de creștere nu a mai fost la fel de rapid. În schimb, prețurile chiriilor și proprietăților din Cluj Napoca au continuat să crească.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Pescăruș rănit, „naufragiat” într-o locuință din Mărăști. A fost salvat de jandarmi și dus la USAMV

Publicat

Un pescăruș rănit s-a adăpostit într-o locuință din cartierul Mărăști. A fost salvat de jandarmi și dus la Urgențe, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Un pescăruș rănit a fost salvat de jandarmii clujeni dintr-o locuință din cartierul Mărăști. Aceștia au preluat pasărea și au predat-o Serviciului de Urgență al USAMV Cluj.

Un pescăruș, salvat dintr-o locuință din Mărăști

Întâmplarea s-a petrecut joi seară, fiind relatată pe rețelele de socializare ale Jandarmeriei Cluj.

„Joi seara, 25 iulie, în jurul orei 20.30, în urma unui apel la SNUAU 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la prezența unui pescăruș rănit într-o  locuință din cartierul Mărăști din municipiul Cluj-Napoca.

Jandarmii clujeni au plecat imediat spre locul indicat. Ajunși acolo, aceștia au preluat cu grijă pescărușul pentru a nu-i provoca leziuni, iar ulterior l-au predat Serviciului de Urgență din cadrul USAMV Cluj-Napoca”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

Citește mai departe

EVENIMENT

Începe Vamos a la Playa. Ce poți face în fiecare zi la festivalul de pe plaja Grigorescu?

Publicat

Festivalul Vamos a la Playa aduce, între 26 iulie și 4 august 2024, concerte, activități și concursuri pe plaja Grigorescu din Cluj-Napoca.

A șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa începe astăzi și, timp de 10 zile, va aduce atmosfera vacanțelor mediteraneene în inima orașului, oferind clujenilor activități diverse și momente de relaxare pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Programul Vamos a la Playa

Vamos a la Playa, ediția a VI-a, începe astăzi pe plaja Grigorescu, cu o serie de activități și cu muzică live. De-a lungul zilei, vizitatorii vor putea asculta Radio Vacanța, se pot relaxa la Boho Lounge&Bar sau se pot delecta cu preparate alese de la Food Point.

De asemenea, pe toată durata zilei de vineri, clujenii vor avea la dispoziție șezlonguri, umbrele și umbrare pentru destindere pe malul Someșului, se pot îmbăia în piscine și pot juca table sau remy. Tot aici vor găsi Caravana Net Zero, de unde pot învăța despre sustenabilitate și energie alternativă.

Începând cu ora 17, se deschide și promenada artiștilor și artizanilor și DJ Magda va încânta participanții cu muzică retro.

De la ora 20 va avea loc și primul concert live din cadrul festivalului, susținut de cei de la Score Band.

Weekend plin de activități, pe plaja Grigorescu

Distracția continuă în weekend. Sâmbătă, la ora 17 are loc deschiderea campionatului de table, iar de la 18 va urca pe scenă trupa Dean Klooge. De la 20, pe malul Someșului vor cânta cei de la Luna Amară.

Duminică, tot de la ora 17, va avea loc finala campionatului de table, iar atmosfera va fi întreținută de Bogdan Roșca.

De la 20, va avea loc concertul celor de la Om la lună.

Zece zile de distracție pe malul Someșului

Festivalul nu se încheie în weekend, ci promite activități interesante și diverse pe parcursul întregii săptămâni. Sunt programate întâlniri, ateliere și dezbateri, iar weekend-ul viitor aduce noi trupe și spectacole pe scena din Grigorescu. Programul integral poate fi vizualizat aici.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax