Connect with us
Advertisement

ACTUALITATE

Vamos a la Playa, festivalul CU și PENTRU clujeni. Litoralul vine, timp de 10 zile, pe plaja Grigorescu

Publicat


Între 26 iulie și 4 august 2024, plaja Grigorescu din Cluj-Napoca devine centrul distracției și relaxării urbane, găzduind a șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa. Timp de 10 zile, evenimentul promite să aducă atmosfera vacanțelor mediteraneene în inima orașului, oferind clujenilor activități diverse și momente de relaxare pe malul Someșului Mic.

Festivalul Vamos a la Playa, organizat de Urbannect, revine pe plaja Grigorescu între 26 iulie și 4 august 2024, cu o ediție prelungită de activități, întâlniri și experiențe pe plajă.

10 zile de festival, în premieră, pe malul Someșului

În premieră, evenimentul se va desfășura pe parcursul a 10 zile, din care zilele de weekend vor cuprinde o activitate mai intensă, inclusiv concerte, spectacole și jocuri, iar restul zilelor vor oferi cadrul potrivit pentru realxare și socializare pe malul râului.

„Noi am făcut un eveniment care s-a chemat avanpremiera Vamos a la Playa și care s-a desfășurat în timpul Zilelor Clujului. Am fost pe plajă timp de două zile, la început lunii iunie, și toată lumea din zonă ne-a spus că e păcat să plecăm așa repede, să mai stăm.

Atunci, ne-am gândit să facem un format în care să avem un weekend, cel de început, cu activitate mai intensă, cu concerte, iar apoi să încercăm ca de-a lungul săptămânii să aducem clujenilor în fiecare zi câte o activare: într-una dintre zile, vom avea o întâlnire cu clubul cioplitorilor, în altă zi, o întâlnire cu un club de drumeți, astfel încât, fără să deranjăm pe nimeni, clujenii să poată găsi un punct de atracție pe plajă”, a declarat președintele Urbannect, Dan Clinci, pentru Cluj24.

Concerte live, jocuri și piscină cu apă încălzită

Vamos a la Playa a debutat în 2015, iar succesul său a continuat cu ediții anuale între 2016 și 2020. După câțiva ani de pauză, festivalul revine într-un spațiu regândit și proaspăt reamenajat.

La ediția de anul acesta, timp de zece zile, între orele 12 și 22, vor avea loc diverse activități și spectacole, inclusiv:

  • Concerte live susținute de artiști precum Om la lună, Luna Amară, Dean Klooge, Score Band, Mano & Gregor Band și mulți alții. Concertele se vor desfășura doar în weekend, între orele 18:00 și 22:00, pentru a nu deranja locuitorii din zonă.
  • Piscină, boho lounge & bar, food point, DJ, campionat de table cu premii, pictură pe față, fitness și multe alte surprize.
  • Spectacole de acrobație cu flăcări, artiști și artizani locali care își vor expune și vinde creațiile.

Zonă foodcourt, pentru prima oară pe plaja Grigorescu

„Vom monta un lounge, vom aduce echipamentul cu care am obișnuit deja clujenii, numit generic «sufrageria urbană». Acesta constă în șezlonguri, băncuțe, scaune, măsuțe, lucruri care practic te ajută să stai mai comod la plajă.

Pe lângă acestea, avem echipamente destinate copiilor, piscina mare, pe care am avut-o în fiecare an începând cu 2016, cu diametrul de 7 metri și pe care o umplem cu apă de la rețeaua orașului și nu din Someș. Vom avea jocuri, atât pentru copii, cât și pentru adulți, vor rămâne și cutiile de table de la campionatul pe care îl vom avea în weekend.

Va rămâne deschisă și zona cu mâncare, pe platoul de lângă terenurile de sport. Și acest lucru ne-a fost cerut de public, să fie și ceva de mâncare. De asemenea, va rămâne și promenada artiștilor și artizanilor, care vor expunde și vinde ce are fiecare”, au mai arătat organizatorii evenimentului.

Clujenii, invitați să contribuie la programul festivalului

Accesul la Vamos a la Playa a fost și rămâne gratuit. Mai mult, în cele 10 zile pe malul Someșului, clujenii sunt invitați să participe activ, aducând propriile contribuții în cadrul festivalului.

Astfel, programul se îmbogățește continuu, iar organizatorii sunt deschiși la propuneri pe care le pot trimite la adresa asociatia.urbannect@gmail.com.

„Programul nostru este unul organic, în sensul în care el se completează din mers. Oricine dorește să vină cu o activitate pe plajă este binevenit, programul este deschis pentru clujenii care ne vor vizita. Suntem deschiși spre comunitate nu numai în a le oferi ceva, ci și prin a-i chema să ofere la rândul lor ceva cetățenilor, prin intermediul nostru”, a precizat Dan Clinci.

Un festival pentru TOȚI clujenii

Vamos a la Playa nu se adresează doar comunității din Grigorescu, ci întregii comunități clujene, a mai explicat Dan Clinci. Urbannect dorește să ofere un eveniment accesibil tuturor, indiferent de vârstă sau posibilități financiare.

„Acest eveniment nu se adresează specific comunității din Grigorescu, ci comunității orașului, deoarece încearcă să ofere un eveniment care să aibă activități adresate tuturor vârstelor și preocupărilor. Totodată, se adresează și celor cu posibilități mai mari și mai mici. Evenimentul nu este orientat către profit, toate activitățile propuse de noi pot fi urmate fără taxă de participare.

Credem că utilizând temporar spațiul public în acest mod, în interiorul comunității se țes legături mai puternice între oameni care altfel poate nu s-ar întâlni. De exemplu, concursul de table este în cadrul evenimentului deoarece am pornit de la considerentul că table joacă toată lumea, așa că prin intermediul campionatului se întâlnesc persoane de vârste diferite, din zone diferite ale orașului, cu preocupări diferite, și care la un moment dat pot să se constituie într-o comunitate. Asta face Urbannect, conectează oameni. Folosim plaja Someșului pentru a da posibilitatea cetățenilor de a se conecta”, a adăugat el.

Respect pentru spațiul public

Urbannect s-a asigurat că nu va ocupa intruziv spațiul public. Astfel, festivalul își propune să redea atmosfera relaxantă de litoral utilizând doar 14% din suprafața zonei de agrement pentru a respecta și nevoile celor care doresc să se bucure de malul râului fără a fi implicați în activitățile festivalului.

„O preocupare a noastră a fost să lăsăm majoritatea spațiului amenajat la dispoziția clujenilor și să nu îl ocupăm intruziv, să nu acaparăm spațiul cu o activitate pe care poate unii nu o vor aici. Am măsurat pe harta orașului, cu mijloace specifice cartografiei, și noi ocupăm 14% din suprafața amenajată pe malurile Someșului.

Așadar, clujenii care nu au chef de Vamos a la Playa și nu doresc să stea pe șezlongurile noastre au 86% din suprafață la dispoziția lor. Am încercat să fim cât mai discreți, de aceea ne-am retras într-o suprafață minimă”, a explicat Dan Clinci.

O experiență sustenabilă de festival

Organizatorii promit să facă acest eveniment cât mai sustenabil și durabil. Astfel, participanții vor putea vedea pe plajă, pe toată durata festivalului, o unitate mobilă de auto-sustenabilitate, echipată cu panouri solare. Aceasta va alimenta încălzirea piscinei și pompele de curățare, iar curentul produs va fi utilizat și pentru iluminat, evidențiind angajamentul față de protecția mediului.

„Urbannect face parte dintr-un proiect care se cheamă Net Zero Cities, ca atare facem toate eforturile ca acest eveniment să fie cât mai sustenabil și durabil. Astfel, veți găsi pe plajă unitatea noastră mobilă de auto-sustenabilitate, formată din panouri solare, dintr-un invertor și dintr-o baterie, care este menită să arate clujenilor «pe viu» ce înseamnă energia alternativă.

Această unitate mobilă va alimenta încălzirea piscinei, pompele de curățare. Clujenii sunt invitați să vină să vadă pe viu cum funcționează panourile solare și în același timp curentul va fi folosit pe cât posibil, inclusiv în ce privește iluminatul. Așadar, este un festival verde, un festival care încearcă să sensibilizeze lumea la nevoia adaptării la schimbările climatice la energia alternativă”, a afirmat președintele Urbannect.

Cum devin spațiile „locuri”?

Deseori, spațiile publice nu ajung să fie percepute drept locuri cu identitate distinctă și rămân simple întinderi vagi și nedefinite. Pentru ca un spațiu să devină un loc, acesta trebuie să capete particularități și personalitate care să îl facă unic și relevant pentru comunitate.

Inițiative precum Vamos a la Playa sunt esențiale în acest proces de transformare, aducând viață și caracter acestor spații prin activități diverse și interactive.

„Lipsa unor zone interactive este un lucru care se poate afirma despre întregul spațiu public, și nu doar cel clujean. În primul rând, trebuie construit ambientul sau setat decorul. După ce acesta este construit, după ce spațiul public devine o scenă, este rândul celor ca noi, celor care să populeze locul cu activitate temporară sau permanentă”, a conchis Dan Clinci.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Gheorghe Piperea (AUR): De 34 de ani, SĂRĂCIA se dispersează la cât mai mulți, în timp ce BOGĂȚIA la cât mai puțini

Publicat

gheorghe piperea

Asistăm azi la una dintre cele mai mari greșeli de politică administrativă și socială – recalcularea pensiilor. După ce, timp de 5 ani, seniorii acestei țări au așteptat cu stoicism să li se majoreze pensiile cu 40%, așa cum edicta Legea nr.127/2019, azi milioane de oameni constată cu amărăciune că recalcularea nu a dus decât la mici ajustări ale pensiilor. Sunt semnalate chiar multiple cazuri de scăderi ale pensiilor, în disprețul Constituției.

Între timp, din 2019 încoace, puterea de cumpărare a leului a scăzut cu 60%. Pensiile, la valoare reală, sunt mai mici cu 60% decât în 2019. Solidaritatea între generații este ruptă violent, iar contributivitatea la fondurile de asigurări sociale își pierde sensul. Ironic, pensionarii sunt, cel puțin teoretic, votanți captivi ai PSD, care încă se pretinde a fi partid de stânga, deși este un partid al corporațiilor, cărora le tolerează optimizarea fiscală și le acordă enorme ajutoare de stat”, spune Gheorghe Piperea, avocat.

Gheorghe Piperea (AUR): De 34 de ani, SĂRĂCIA se dispersează la cât mai mulți, în timp ce BOGĂȚIA la cât mai puțini

”În altă ordine de idei, încă un fenomen economic și social nociv se ascunde sub marea de promisiuni, iluzii scumpe și achiziții pe datorie: peste 3000 de primării din țară sunt în stare virtuală de faliment. Când subvențiile de la stat nu vor mai curge în primăriile PNL pentru că le oprește PSD, vor fi trimiși în șomaj zeci de mii de funcționari publici și vor fi puse pe butuci școli și așezăminte socio-culturale. Din nou ironic, acești funcționari sunt, de regulă, electorat captiv al PNL, care se pretinde a fi un partid de dreapta, deși nu mai prididește să emită sau să aplaude politici neo-marxiste.

Clasa de mijloc a României, sărăcită de creditele bancare hiper-scumpe și, mai nou, de plandemie, poate abandona azi votul emoțional favorabil dezamăgitoarelor partide de așa-zisă „dreapta” din România. Lipsa de orizont politic, incertitudinea opțiunii și chiar boicotul implicit la adresa clasei politice pot fi înlocuite de implicarea, cu votul util.

Măsurile de stimulare a construcției de case la prețuri decente și de reducere a poverii creditelor, aflate pe agenda UE, a Marii Britanii și a celor doi candidați la președinția SUA, măsuri similare cu Planul Simion, sunt ca o ancoră izbăvitoare.

Votul anti-sistem contează dacă ne dorim ca România să nu mai fie condusă de impostori, lichele și corupți, în favoarea paraziților statali și corporatiști. Contează mai ales dacă ne dorim scoaterea României din zodia ex-generalilor limbuți, dar cuprinși de focul creației literare, și a vulpilor viclene cu covrigi de Buzău în coadă”, a mai precizat Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR.

Citește mai departe

EDUCATIE

Admitere la LICEU, etapa a 3-a. Câte locuri libere mai sunt la Cluj. Cele pentru romi depășesc 250

Publicat

De

Admitere la liceu, etapa a 3-a, Cluj

Începe a 3-a etapă de admitere la liceu și în învățământul profesional și dual. În județul Cluj locurile libere pentru elevii romi sunt mai mult decât dublul celor pentru ceilalți elevi.

Atenție! Înscrierile la liceu, învățământ de zi, se fac în data de 28 august.

Admitere la LICEU, etapa a 3-a. Câte locuri libere mai sunt la Cluj. Cele pentru romi depășesc 250

La nivelul județului Cluj au rămas 108 locuri libere la licee pe filiera vocațională, unde elevii susțin probe de aptitudini, și la filiera teoretică, potrivit Inspectoratului Școlar Cluj.

Citește și: Admitere la liceu Cluj. 3.670 de absolvenţi ai claselor a VIII-a au fost admiși. Ce școli au ales elevii de 10

De asemenea, sunt 154 de locuri libere pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

251 de locuri pentru elevii romi

La nivelul județului Cluj, în licee sunt disponibile 251 de locuri pentru elevii romi. Acestea sunt locuri speciale și nu sunt redistribuite dacă nu se ocupă.

În a treia etapă de admitere în învățământul liceal se pot înscrie candidați din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Pot depune solicitări doar candidații care NU au fost repartizați în etapa I și a II-a de admitere la liceu.

Lista locurilor libere și modelul de cerere de înscriere

Cererile de înscriere a candidaților se depun la registratura Inspectoratului Școlar Județean Cluj, sau se pot trimite electronic pe adresa contact@isjcj.ro în 28 august 2024, în interval orar 10:00-14:00.

Orice solicitare depusă înafara acestui interval orar nu va fi luată în considerare.

Lista cu locurile libere pe unități de învățământ o puteți consulta AICI.

Formularul de înscriere AICI.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj – Pafos, 1-0. VICTORIE importantă obținută sub asediu

Publicat

cfr

CFR Cluj a întâlnit-o, joi seara în Gruia, pe Pafos din Cipru, în primul meci din play-off-ul Conference League. După o partidă cu două reprize diferite, prima aparținând CFR-ului, a doua dominată de Pafos, clujenii câștigă cu 1-0, gol marcat de Korenica (min.17), luând o opțiune importantă pentru calificare. Meciul retur se va desfășura joi, 29 august, de la ora 20.00. 

Echipe de start:

CFR Cluj: Popa – Mogoș, Boben, Kresic, Camora – Artean, Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Korenica
Rezerve: Hindrich, Abeid, Bolgrado, Graovac, Kamara, Păun, Rocha, Fica, Djokovic, Nkololo, Munteanu, Michael
Antrenor: Dan Petrescu

CFR Cluj – Pafos, 1-0. VICTORIE importantă obținută sub asediu

Pafos: Ivusic – Correia, Luckassen, Goldar, Pileas – Dragomir, Name – Tankovic, Pepe, Bruno – Jairo
Rezerve: Theodoulou, Michael, Vieira, Jaja, Valakari, Sunjic, Anderson, Dalligna, Pantaleo, Ilia
Antrenor: Juan Carcedo

Stadion: CFR Cluj (Cluj-Napoca)
Arbitru: Novak Simovic // Asistenți: Nikola Djorovic, Milos Simovic
Arbitru VAR: Aleksandar Zivkovic // Arbitru VAR: Momcilo Markovic (toți din Serbia)

Ciprioții încep sus meciul, practicând un pressing sâcâitor. Clujenii încearcă incursiuni prin mingi lungi, nefructificate, însă.

Ocazii puține spre deloc, fotbal cu țârâita. În min.17, Korenica ia o acțiune pe cont propriu și șutează imparabil de la 18m pentru 1-0.

Asediu infernal

Clujenii își fac singuri meciul greu. În min.40, Deac este eliminat după intervenția VAR pentru lovirea unui adversar fără minge. Gest stupid și neașteptat al experimentatului jucător, care-și lasă astfel echipa în 10 oameni mai bine de o repriză.

Repriza a doua a fost dominată la posesie de către Pafos. Careul clujenilor a fost supus unui asediu infernal. Noroc că brazilienii-sperietoare au fost mai mult brazilieni decât sperietoare. În min.46 și 47, doi dintre ei, Jairo, respectiv Anderson au ratat singuri cu Popa.

CFR n-a mai contat în atac. De semnalat un cot primit în careu de Tachtsidis, nesancționat de arbitru, care a fost cam aiurea în decizii pe tot parcursul meciului.

Victorie importantă obținută de clujeni sub asediu, speranțe pentru retur.

Notele Cluj24:

Popa 6 – Mogoș 6, Boben 6, Kresic 7, Camora 8 – Artean 6, Keita 6, Tachtsidis 6 – Deac 4, Bîrligea 6, Korenica 8, Nkololo 6, Michael, Abeid, Djokovic

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciolacu și Grindeanu admit că sunt probleme cu finanțarea metroului din Cluj din PNRR. Se caută altă sursă de finanțare

Publicat

metrou PNRR

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, după întâlnirea de la Bruxelles cu președintele CE, Ursula von der Leyen, că este „ferm convins” că o anumită sumă din cererea de plată numărul 3 din PNRR va fi reţinută pe o perioadă de minimum 6 luni, dar „asta nu înseamnă că România va pierde acei bani”.

„Sunt 76 de jaloane, îl am aici şi pe domnul ministru de la MIPE , poate să vă spună câte jaloane am găsit închise din cele 76. În acest moment, sunt şi cu domnul Grindeanu, şi cu domnul Burduja, ministrul Energiei, este şi domnul Câciu, domnul Boloş. Sunt ferm convins că o anumită sumă din cererea de plată numărul 3 va fi reţinută pe o perioadă de 6 luni, maximum 8 luni de zile, pentru a se închide toate lucrurile. Comisia, în funcţie de cât ai îndeplinit din jalon, o să reţină o sumă de bani. Asta nu înseamnă că România va pierde acei bani. Asta este negocierea. Eu îmi doresc să fie o sumă cât mai mică din cei aproape 2,1 miliarde (de euro) de primit din cererea de plată”, a spus Ciolacu.

Premierul a precizat că problemele sunt jalonul cu microîntreprinderile, companiile din energie cu selecţiile şi pe transporturi, metroul de la Cluj-Napoca.

„În acest moment, noi am încasat în jur de 9 miliarde de euro, am cheltuit aproape 3 miliarde şi avem un buffer relaxat în ceea ce priveşte sumele încasate”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Finanțare prin Programul Operațional Transport

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la rândul său tot la Bruxelles, în ceea ce privește proiectul de metrou de la Cluj, că ”s-a făcut licitatie, niște indicatori tehnico economici, nu s-a înscris nimeni, s-au refăcut indicatorii tehnico – economici și s-a făcut o nouă licitatie”.

”Noii indicatori au uitat să-i încarce în registrul european. De asta s-a blocat proiectul. Ce au spus cei de la Comisie? Că nu îi interesează, trebuia încărcat.

Nu se mai poate face prin PNRR. O să fie asigurată finantarea prin Program Operațional Transport.

Doar se schimba sursa de finanțare”, a explicat Grindeanu.

Proiectul metroului din Cluj-Napoca trebuia să primească o finanțare prin PNRR de 310 milioane de euro.

Atât Marcel Ciolacu cât și Sorin Grindeanu au participat, în 5 iunie, la începerea lucrărilor la metrou la prima stație din Florești.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax