Connect with us

EDUCATIE

Toate școlile din județul Cluj se închid de luni. Profesorii clujeni au fost pregătiți pentru școala online. Elevii nu sunt încântați de învățământul de acasă: ,,Vă trec 4 dacă nu porniți camerele”

Publicat


În contextul pandemiei de COVID-19, președintele Klaus Iohannis a propus mai multe măsuri de combatere a virusului, printre care și închiderea tuturor unităților de învățământ din România. Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a conformat, iar decizia va intra în vigoare de luni, 9 noiembrie, pe termen de 30 de zile. 

Ce cred elevii despre închiderea școlilor: ,,O improvizație de care se abuzează. Vă trec 4 dacă nu porniți camerele”

Tendința majoritară a elevilor este de a spune că trecerea în totalitate a școlilor pe internet nu este un lucru bun. Aceștia sunt îngrijorați de educația pe care o vor primi în mediul online, gândindu-se la viitorul lor.

,,Școala online este o improvizație de care se abuzează foarte mult, atât din partea profesorilor (vă trec 4 dacă nu porniți camerele), cât și din partea elevilor (se copiază foarte mult, iar cei care chiar vor să învețe ceva și să fie corecți sunt depășiți la note de copii mediocri care copiază)”, spune Rareș, elev la un liceu din Turda.

O elevă care va susține examenul de bacalaureat la sfârșitul acestui an școlar nu vede școala online ca fiind la fel de eficientă precum cea tradițională.

,,Eu cred ca închiderea școlilor nu este o soluție buna, cel puțin din perspectiva de elev, deoarece din aceasta pandemie cea mai mare victima este educația. Educația online nu ar avea niciodată cum sa fie la fel de eficientă ca cea tradiționala. Nu cred ca este o soluție nici măcar la această oră date fiind măsurile de protecție din licee și scoli care ar putea ține situația sub control (măști, distanțare, dezinfectare și curățare constantă). Stând acasă, elevii și studenții își pierd productivitatea, așadar consider că educația online nu este o soluție”, crede Adina, elevă în clasa a-XII-a.

 

Profesorii din Cluj au fost pregătiți pentru acest scenariu

Pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice din județul Cluj care proiectează și desfășoară activități didactice în sistem online, Casa Corpului Didactic Cluj a organizat o serie de activități de formare continuă în cadrul cărora a oferit participanților posibilitatea de a-și dezvolta competențele digitale și de a realiza un schimb util de bune practici.

Astfel, în perioada martie – august 2020, peste 2.500 de cadre didactice au participat la aceste activități de formare continuă, în care au fost abordate teme precum: Utilizarea platformei Gsuite for Education, Platforma Smart Learning Suite Online – învățarea în clasa virtuală, Utilizarea platformei educaționale Adservio, Utilizarea aplicațiilor Padlet și Prezi, Activarea licenței gratuite GSuite for education.

 

Au urmat alte serii de activități de formare, derulate în perioada septembrie – octombrie 2020, la care au participat peste 2100 de cadre didactice din județul Cluj, temele fiind: Exemple de bune practici în predarea online – învățământ primar și învățământ gimnazial, Webdu 2.0 ABC – Padlet și Prezi, Aplicații online pentru lecțiile de dirigenție, Utilizarea platformelor online GSuite for education, Teams și Adservio la disciplinele Informatică și TIC, Platforme online în sprijinul predării disciplinelor din aria curriculară Arte, Organizarea activităților de predare a Fizicii în mediul online.

Toți elevii culujeni vor avea acces la școala online

Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Cluj au spus că nu cunosc elevi care să nu aibă posibilitatea de a se conecta la școala online în acest moment.

,,Nu avem semnale la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Cluj cu privire la acest aspect. Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin rectificări bugetare succesive, a investit masiv în tot ceea ce  înseamnă infrastructură școlară astfel încât învățământul online să se poată desfășura corespunzător în toate unitățile de învățământ din municipiul Cluj-Napoca”, a spus Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt IȘJ Cluj.

Începând de luni, peste 90.000 de elevi clujeni vor face școala de acasă

La nivelul județului Cluj sunt înscriși în învățământul de stat 91.005 elevi, 48.707 dintre aceștia fiind doar în municipiul Cluj-Napoca.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

VIDEO FOTO. Iarmaroc la Sat – Festivalul Creației și Artelor: o oază de TRADIȚIE și inovație în Parcul Etnografic din Cluj

Publicat

iarmaroc

Vineri, în Parcul Etnografic “Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, a debutat festivalul ”Iarmaroc la Sat”, ce se desfășoară în perioada 17-19 mai. Cu peste 50 de creatori adunați într-un singur loc, festivalul este un loc de întâlnire a comunității creative, dar și un veritabil promotor al sustenabilității și al unicității. De la bijuterii prețioase realizate din materiale reciclate, până la haine și accesorii unice, fiecare produs expus poartă amprenta unui meșteșug original.

  • Haine din cânepă importată din Ucraina, o băutură din miere de albine premiată la nivel mondial sau bijuterii făcute din componente de calculatoare și telefoane vechi, reciclate, printre atracțiile Târgului de Creatori

iarmaroc

Originale sunt și activitățile care completează Târgul de Creatori, pentru a oferi vizitatorilor Iarmaroc la Sat o experiență completă de festival: concerte de muzică acustică și pe vinil, expoziții de artă, echitație, proiecții de film în aer liber (cinema silențios), spectacole de cultură, felurite ateliere – atât pentru cei mari, cât și pentru copii, fun park pentru câini, dar și zone de mâncare și băutură pe alese.

iarmaroc

VIDEO FOTO. Iarmaroc la Sat – Festivalul Creației și Artelor: o oază de TRADIȚIE și inovație în Parcul Etnografic din Cluj

În cadrul evenimentului „Iarmaroc la Sat”, accentul este pus pe produse sustenabile și valoroase, promovând creatori și articole speciale, care nu se găsesc cu ușurință în altă parte. Iarmaroc își propune să schimbe mentalități. Prin diversitatea produselor și materialele folosite, Târgul de Creatori evidențiază nu doar talentul, ci și importanța protejării mediului înconjurător și nu numai.

iarmaroc

iarmaroc

iarmaroc

„Ne diferențiem prin faptul că folosim cânepa ca material principal, pe care o producem chiar noi. Importăm fibra de cânepă din Ucraina și utilizăm tehnologii tradiționale rusești, echipamente din primele decenii ale anilor 1900, creând astfel design-uri proprii. Emblema firmei, cucul, simbolizeaza primăvara și renașterea, sugerând revitalizarea cânepei”, spune Ionuț Rus, fondatorul ”La Ionescu”. Potrivit acestuia, deși majoritatea clienților provin din străinătate, generația ”millennials” din România începe să arate un interes crescut pentru aceste produse unice.

iarmaroc

Unicitate este cuvântul de bază și pentru ”Mied”, o băutură cu un caracter distinct și o istorie impresionantă. „Noi facem o băutură din miere de albine. În loc să fermentăm cerealele ca în cazul berii, utilizăm tehnologia de fermentare a mierii de albine. Este cea mai veche băutură din lume, grecii o numeau ‘băutura zeilor’, astăzi se numește ‘Mied’ și se remarcă de asemenea prin procentajul redus de alcool pe care îl are.

iarmaroc

Această băutură este populară în Etiopia și Polonia, este un produs fără gluten și e băutura ideală pentru o întâlnire cu prietenii sau de stat la o vorbă,” a explicat Mihai Negoț-Catrinoiu, unul dintre producători. Iarmaroc la Sat devine astfel un etalon al prestigiului și tradiției, aducând în prim-plan produse autentice care celebrează diversitatea culturală și istorică.

iarmaroc

Produsele naturale, sau din materiale reciclate, printre ”vedetele” Iarmarocului

Iarmaroc la Sat promovează, bineînțeles, produse handmade și naturale. Aici, fiecare articol expus reflectă o combinație de tradiție și inovație, oferind vizitatorilor ocazia de a descoperi produse autentice și de calitate.

„Produsele noastre sunt complet homemade, toate materialele folosite, precum ceara, fitilul și parfumurile, sunt alese de noi. Produsul finit este o gamă largă de lumânări realizate cu dragoste. Pentru noi, Iarmaroc este un festival de suflet și ne simțim conectați cu ambientul de aici. Ne remarcăm prin utilizarea unor ingrediente cât de natural posibile, iar elementul unic este reprezentat de mirosul proeminent și persistent al lumânărilor,” a declarat Răzvan Lica, producătorul brandului de lumânări ”Micul Paris”.

iarmaroc

Festivalul acesta este locul unde unicitatea și sustenabilitatea se întâlnesc, o dovedește cel mai bine ”Precious Circuit”, o afacere gândită de o tânără pentru care componenta ecologică e cea care contează cel mai mult: alături de prietenii ei, ea creează bijuterii și accesorii fabricate din piese reciclate de la calculatoare, telefoane și alte obiecte electronice. „Se iau componente din calculatoare sau telefoane vechi și se modelează astfel încât produsul final să fie bijuterii și accesorii gata de purtat,” explică Dana Rusu, fondatorul brandului.

iarmaroc

„Este un eveniment unic pentru că totul este autentic”

Cu o poveste de suflet și un concept bazat pe reciclare, Precious Circuit își propune să sensibilizeze publicul asupra importanței consumului conștient și a reciclării. „Avem și o colaborare cu o companie de reciclare , dar am și primit și primim în continuare componente de la persoane fizice. Materialele pentru multe din bijuteriile pe care le avem acum sunt din donații preponderent,” subliniază Dana Rusu.

iarmaroc

Evenimentul „Iarmaroc la Sat” este primul din seria ”Iarmaroc” desfășurat în format fizic, fiind un loc de întâlnire a comunității de creatori. „Este un eveniment unic pentru că totul este autentic și se pune accentul pe întoarcerea la rădăcini. Publicul are posibilitatea să aleagă dintr-o varietate de activități, inclusiv activități de creație, proiecții de cinema silențios, zona de târguri de creatori, hamace și concerte. Participanții sunt încurajați să descopere și să experimenteze autenticitatea, să cunoască creatorii și să îi susțină, cu un focus principal pe sustenabilitate’, explică unul dintre organizatori, Raluca Bogdan.

iarmaroc

Pe scurt, despre Iarmaroc la Sat

Târgul Creatorilor – 50+ standuri cu produse tradiționale, contemporane, cosmetice și gourmet, de la creatori locali din toată țara;

Relaxare și lectură – un book-truck de unde se pot împrumuta cărți și reviste, zeci de hamace instalate între copacii înfloriți din livadă;

Artă și cultură – instalații de artă, expoziții de pictură, sculptură și fotografie, proiecții de film, piață de viniluri;

Teatru în aer liber – cu piese pentru copii și piese pentru adulți;

Muzică acustică: 10+ concerte live de tip acustic ascultate în aer liber, de pe pătură, cu Mihail, Dora Gaitanovici, Valeria Stoica și mulți alții

Muzică @vinil: 9+ DJs care vor mixa live, exclusiv de pe vinil, melodii rare din toată lumea și din toate deceniile;

Experiențe educative și dezvoltare personală – ateliere interactive de creație, artă & sustenabilitate, demonstrații de creație de meșteșug tradițional, discursuri publice pe teme cultural – antreprenoriale;

Zone pentru copii – loc de joacă interactiv, ateliere educaționale de inginerie, biologie, artă, interacțiuni cu animalele, introducere în echitație;

Bucătărie autentică – mâncare gătită la foc domol, băuturi produse în România, delicii sănătoase și vegane.

Prețul unui bilet de intrare este de 30 lei pentru o singură zi și 45 lei pentru toate cele 3 zile ale festivalului. Biletele se pot achiziționa de AICI sau de la intrare.

iarmaroc

Despre IARMAROC.com

IARMAROC.com a luat naștere din dorința de a crea un spațiu unde creativitatea umană este mai importantă decât producția în masă și tradițiile sunt duse mai departe de la o generație la alta.

În prezent, este un sprijin de încredere pentru 300+ de creatori activi în platformă, 1.000+ de creatori pe waitlist, 10.000+ de produse autentice create la noi în țară și 170.000+ de susținători ai proiectului în anul 2023 – cu o creștere de 240% față de anul precedent.

iarmaroc

Citește mai departe

EVENIMENT

TELENOVELA construirii Spitalului Regional de Urgență – happy end după mai bine de 10 ani

Publicat

psd

Astăzi au fost demarate, simbolic, lucrările pentru construirea Spitalului Regional de Urgență – cel mai important proiect de sănătate al județului Cluj.

psd

Despre necesitatea construirii unui mare spital în Cluj s-a vorbit de la începutul anilor 2010: dintotdeauna clinicile universitare din Cluj-Napoca au fost neîncăpătoare pentru fluxul mare de pacienți care vin din toată regiunea de Nord-Vest, atrași fiind de renumele și profesionalismul specialiștilor de aici. În plus, multe dintre aceste clinici funcționează în clădiri vechi, neprietenoase solicitărilor și standardelor actuale.

psd

TELENOVELA construirii Spitalului Regional de Urgență – happy end după mai bine de 10 ani

Următorul episod a fost în 2014, când Spitalul Regional de Urgență a ajuns oficial pe agenda autorităților naționale, în timpul guvernării PSD. Proiectul spitalului a fost inclus în Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 pentru finanțare. Dar au mai trecut încă 8 ani până când s-a mai întâmplat ceva concret.

Între timp, la nivelul județului Cluj, lucrurile s-au mișcat greu: au fost nenumărate discuții legate de locația viitorului spital. Decizia finală a fost la Alin Tișe, președintele Consiliului General, care a tărăgănat lucrurile nedrept de mult, în ciuda presiunilor constante din partea consilierilor județeni din opoziție, în frunte cu cei de la PSD, care voiau deblocarea situației. Într-un final, Tișe a hotărât să cedeze Floreștiului un teren la 10 km de Cluj-Napoca, lângă mall. În 2022 a început, în sfârșit, proiectarea propriu-zisă a spitalului.

rafila

Trebuie să menționăm că finanțarea de peste 500 mil. de euro pentru acest spital se face din fonduri guvernamentale și europene, nicidecum de la Consiliul Județean, așa că pare de neînțeles de ce Alin Tișe a pierdut atâția ani în care spitalul putea fi deja gata!

„Spitalul Regional de Urgență Cluj contribuie la modernizarea sistemului de sănătate din România”

După obținerea de la administrația locală a tuturor autorizațiilor și avizelor legale (care, apropos, a mai durat un an), la începutul lui 2024, în prezența premierului Marcel Ciolacu și a lui Vasile Dîncu – senator PSD de Cluj, s-a semnat contractul pentru prima etapă a construirii Spitalului Regional.

Salutăm așadar demararea simbolică a lucrărilor de construire a celei de-a doua clădiri din România ca mărime, după Casa Poporului din București. Spitalul Regional de Urgență din Cluj va deservi anual un număr mare de pacienți, cu estimări de 45.000 de internări continue, 100.000 de urgențe și 260.000 de servicii ambulatorii în primul an de funcționare​ (conform informațiilor oficiale de pe site-ul spitalregionalcluj.ro)​.

psd

Acest proiect este văzut ca un catalizator pentru dezvoltarea economică și socială a județului Cluj, dar și întregii regiuni. Tocmai de aceea pare greu de înțeles de ce administrația PNL din Cluj l-a amânat atâta!

psd

Spitalul Regional de Urgență Cluj contribuie la modernizarea sistemului de sănătate din România. Cu sprijinul ferm al liderilor politici și finanțarea europeană, acest spital va deveni un reper important în asigurarea serviciilor medicale de calitate superioară pentru întreaga regiune. Pentru mai multe informații și actualizări, vizitați site-ul oficial al Spitalului Regional de Urgență Cluj (www.spitalregionalcluj.ro).

cmf: 21240002

Citește mai departe

CULTURA

Bilete REDUSE cu 50% în acest weekend pentru spectacolele imersive de la MINA POP-UP, la Iulius Mall Cluj

Publicat

noaptea muzeelor

Sâmbătă, în intervalul orar 20:00 – 01:00, biletele la spectacolele imersive din cadrul MINA POP-UP, „Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii”, „Gustav Klimt”, „Lumea Subacvatica” și „Inner Constellations”, sunt reduse cu 50%. În Iulius Mall poate fi admirată și expoziția fotografică Etnostory, ce aduce în prim-plan lumea satului românesc. Vino în Iulius Mall Cluj și bucură-te de artă sub toate formele sale!

etnostory

MINA (Museum of Immersive New Art) POP-UP aduce mai aproape de publicul clujean cele mai celebre capodopere ale picturii universale, expuse în muzee renumite din întreaga lume, ce vor putea fi admirate în același spațiu. Sâmbătă, 18 mai 2024, în intervalul 20:00-01:00, biletele la toate reprezentațiile din cadrul MINA sunt reduse cu 50% și pot fi achiziționate online sau de la fața locului. MINA POP-UP se află în proximitatea Iulius Mall, în parcarea Hotelului Univers T.

iulius

Bilete REDUSE cu 50% în acest weekend pentru spectacolele imersive de la MINA POP-UP, la Iulius Mall Cluj

„Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii” cuprinde reprezentări ale unor picturi semnate de Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Michelangelo, Diego Velázquez, Rembrandt, Claude Monet, Edvard Munch, Gustav Klimt și Van Gogh. În cadrul MINA, mai puteți participa la show-urile imersive „Gustav Klimt”, „Lumea Subacvatica” și „Inner Constellations”. Proiectul itinerant marca MINA, Museum of Immersive New Art, prezintă arta digitală și noile tehnologii într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele.

iulius

Dacă ești pasionat de fotografie, vino la etajul Iulius Mall Cluj, în zona Nike, unde poți să admiri expoziția de fotografie etnografică – Etnostory! Fiecare imagine expusă spune câte o poveste despre obiceiuri străvechi, meșteșuguri păstrate doar în anumite sate sau despre bucuria oamenilor de a duce mai departe moștenirea transmisă. Până pe 26 mai, poți „călători” prin lumea satului românesc, prin intermediul Etnostory, proiect realizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Iulius Mall Cluj-Napoca. Fotografiile expuse sunt premiate în prestigiosul proiect clujean F-DE (Fotografia-document etnografic), concurs național organizat din 2004 de CJCPCT Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Ceremonia de spargere a solului la Spitalul Regional de Urgență Cluj

Publicat

spitalul regional

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate organizează, sâmbătă, pe amplasamentul Spitalului Regional de Urgență Cluj din comuna Florești ceremonia de spargere a solului, care înseamnă și începerea lucrărilor la acest obiectiv.

La eveniment participă, printre alții, fostul premier Nicolae Ciucă, președintele PSD Cluj Vasile Dîncu, ministrul Sănătății Alexandru Rafila, primarul Clujului Emil Boc, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, rectorul UMF, Anca Buzoianu..

LIVE VIDEO. Ceremonia de spargere a solului la Spitalul Regional de Urgență Cluj

spitalul regional

spitalul regional

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Sunt foarte multe spitale în construcție în țară, prin PNRR. Aș vrea să le mulțumesc colegilor de la UMF Cluj-Napoca pentru implicare. Spitalul se va face dar trebuie să putem avea un acces rapid. Știm că traficul este o problemă aici în Florești, sperăm ca autoritățile administrative locale să rezolve această problemă.”

spitalul regional

Fostul premier Nicolae Ciucă: „Este un proiect așteptat de foarte mulți ani. Este o responsabilitate a noastră, a tuturor, să asigurăm accesul la servicii medicale performante. Este un gest de recunoaștere față de truda medicilor și al celor care-i pregătesc. Am reușit să demonstrăm că, dincolo de partea aceasta a ego-ului politic, am putut realiza ceva împreună pentru români”.

spitalul regional

Primarul Clujului, Emil Boc: „Ce se întâmplă azi la Cluj este o dovadă că forțe politice de regulă în opoziție una față de alta, au reușit să-și dea mâna pentru a realiza acest obiectiv. Sunt bucuros că metroul va fi a treia cale de acces spre spital, tot aici vom începe, pe 24 mai, lucrările pentru centura metropolitană.”

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe: „CJ Cluj a avut obligația ca, odată cu preluarea acestui teren, să-l curețe și să rezolve partea administrativă de întăbulare. Vom continua să ne implicăm în proiectele de infrastructură.”

spitalul regional

Rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu: „Consider că este un moment istoric, fundamental pentru dezvoltarea infrastructurii medicale din România. Standardele înalte din medicina clujeană nu pot fi menținute fără infrastructură. Medicina se poate face doar în spital, la patul pacientului. Vom asigura formarea și perfecționarea personalului necesar acestui spital. Apreciem spațiile generoase, laboratoarele și amfiteatrele care vor contribui la dezvoltarea actului medical”.

spitalul regional

spitalul regional

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax