EVENIMENT
Un WEEKEND la Cluj, 9 modalități în care te poți distra la mijloc de IULIE. Nu rata ocaziile

Evenimentele sunt în toi la mijloc de iulie. Ți-am pregătit o listă cu activități interesante la care te poți alătura în acest weekend, 15 – 17 iulie la Cluj.
Vineri, 15 iulie
Yoga pentru deschiderea șoldurilor cu Timea, Magic Yoga – Joy Studio, 18:30 – 20:00
După multe ore petrecute pe scaunul de la birou, în mașină sau la școală, poți remarca ușor senzațiile neplăcute de tensiune, de apăsare în zona șoldurilor, care poate se extind până în partea inferioară a spatelui și a picioarelor. Vestea bună e că yoga te ajută.
„Călătoria mea în lumea yoga a început acum 3 ani, în orașul Sibiu, unde am fost angajata Filarmonicii de Stat Sibiu timp de 2 ani jumate. În acea perioadă simțeam nevoia de mișcare, pe lângă multele ore petrecute pe scaun, studiind. Avem nevoie și de o comunitate plină de oameni frumoși, energii pozitive, unde să fii acceptat exact așa cum ești”, împărtășește facilitatoarea Timea.
Practica regulată a secvențelor bazate pe deschiderea șoldurilor scade rigiditatea, înlătură durerile și tensiunile, evaporă emoțiile negative, aduce mobilitate și flexibilitate acestei zone.
Rezervă-ți locul pe saltea:
- Studio: https://magic-yoga.ro/clase-yoga/yoga-pentru-deschiderea-soldurilor-cu-timea/?fbclid=IwAR0IsigIdMgk605j8pYX2EDUfoiHQgTVKO0STz3y3o9hnCSZotIaTPCOFLo
- Online: https://magic-yoga.ro/clase-yoga/yoga-pentru-deschiderea-soldurilor-cu-timea-online/?fbclid=IwAR162s5rpsiKxYx_4Aq0ambOzKxxt5sxUqTuW7k6kaj0v9JlmkIvPUO10XQ
Prețuri:
- Drop-in 1 clasă: 50 lei
- Abonament 5 clase: 230 lei (valabil 30 zile)
- Abonament 8 clase: 330 lei (valabil 45 zile)
- Abonament 12 clase: 440 lei (valabil 60 zile)
Prețuri pentru clase ONLINE:
- Drop-in 1 clasă: 29 Ron
- 3 clase: 80 Ron
Plata:
- Revolut: 0745 818 852
- Direct la studio
Link ZOOM (parola: bucurie): https://us06web.zoom.us/j/96720461762?pwd=cHNPMUlNRFk1b1FxOHVXK0JXN0JHQT09&fbclid=IwAR1emVplspPgMjLGMKZSkKVR8EkVFB9USPQOG-t0V12B9NutKjaDDmXfqpo#success
The Dark Show, After Eight – Cocktail Club, 22:00 – 05:00
Cine a spus că nopțile sunt pentru somn? Când luminile se sting, întregul oraș se trezește. O nouă ediție The Dark Show este aici pentru a aduna toți petrecăreții în același loc, la After Eight.
„Ladies, intrarea este liberă pentru voi până la 22:30”, anunță personalul.
Voucherele Omnipass & Studcard vă aduc intrare 1+1. Biletele se achiziționează tot la intrare, prețul fiind de 30 de lei.
Magic: The Gathering – Friday Night Magic, The Guild Hall, 18:00 – 22:00
Îți este dor să joci „Magic: The Gathering”? „Friday Night Magic” este o șansă de a te vedea cu prietenii, de a-ți face alții noi și de a juca „Magic: The Gathering” cu comunitatea de MTG.
„Ne întâlnim în fiecare seară de vineri să jucăm. Poți veni cu pachetul tău de MTG sau îți vom împrumuta noi un pachet dacă ne anunți că ai nevoie și vei juca commander, standard, draft sau alte formate cu comunitatea noastră de MTG”, anunță echipa The Guild Hall.
Formatul va fi ales de majoritate, sau va fi discutat cu câteva zile înainte de eveniment. Cafeaua, apa, ceaiul și ciocolata caldă sunt incluse în preț.
„Așadar, alătură-te nouă și haide să joci commander, standard, draft sau alte formate într-un mediu prietenos și relaxant! Adu-ți pachetul preferat (sau îți vom împrumuta noi un pachet dacă ne anunți că ai nevoie de unul înainte de eveniment) și dovedește că ești cel mai bun, sau învață trucuri noi de la jucătorii noștri experimentați”, adaugă personalul.
Pentru a participa la acest eveniment, va trebui să cumperi o intrare sau să ai un abonament The Guild Hall. Mai multe informații despre prețuri, aici.
Sâmbătă, 16 iulie
Targ pentru pici, mămici și tătici, Cinema Dacia Cluj, 10:00 – 14:00
Unul dintre cele mai mari și de succes târguri din Cluj-Napoca, Târgul pentru pici, mămici și tătici revine în oraș cu ediția numărul 22, la Cinema Dacia din Mănăștur.
„Este un târg adresat cumpărătorilor și vânzătorilor în egală măsură. În 4 ore puteți vinde lucrurile de care nu mai aveți nevoie: haine de copii, jucării, mic mobilier, cărucioare și accesorii auto”, spune gazda evenimentului.
Acesta e menit să susțină reciclarea hainelor, jucăriilor și articolelor pentru copii.
Expozanții târgului sunt:
- mămici și tătici din tot județul Cluj
- mămici creatoare (categoria handmade)
- magazine și firme cu produse pentru copii
- prestatori de servicii relaționate
Pentru expozanții sau vânzătorii noi, înscrierea are loc telefonic, la 0741 939 928, locul în cadrul târgului confirmându-se la achitarea taxei de participare. Vizitarea târgului este liberă.
Cluj – e timpul pentru noua ta viață, Hotel Premier, 11:00 – 16:00
Dacă în ultimii doi ani ți-ai pus multe întrebări și de cele mai multe ori nu ai găsit răspuns, ești invitat împreună cu toți cei dragi la o sesiune numită „E timpul pentru noua ta viață”, la Hotel Premier din Cluj-Napoca.
„Se va discuta despre:
- soluții naturale și metode practice pentru sănătatea și fericirea ta, cu uleiurile esențiale doTERRA,
- soluții pentru bunăstarea și libertatea ta pe toate planurile”, notează organizatorii.
Astfel, evenimentul e potrivit pentru cei care simt că e momentul să își asume propria sănătate, fericire, abundență, libertate și viață.
Sâmbăta de Improv – Atelier, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, 11:00 – 18:00
Sâmbăta de Improv este un eveniment în cadrul căruia participanții au ocazia să scoată la joacă copilul din ei într-un mod autentic și distractiv.
„Te poți aștepta ca în cadrul atelierului să:
- Te cunoști pe tine și pe ceilalți participanți într-un mod profund, dar și jucăuș
- Să-ți accesezi empatia și acceptarea față de sine și de ceilalți
- Să-ți dezvolți capacitatea de a transforma așa-zisele greșeli în oportunități
- Să-ți cultivi spontaneitatea
- Să câștigi încredere în contextele de vorbit în public
- Să explorezi sincer ascultarea activă
- Să-ți antrenezi capacitatea de concentrare și atenția la detalii
- Să înveți să rămâi în prezent
- Să devii confortabil cu situațiile imprevizibile, în care nu ai un plan”, anunță organizatorii.
Programul atelierului este după cum urmează:
- 11:00 – 12:00 – Explorare de sine și cunoașterea celorlalți participanți
- 12:00 – 13:30 – Exerciții introductive pentru principiile de bază în improvizație teatrală
- 13:30 – 15:00 – Pauză de prânz (fiecare își poate aduce ceva sau se poate mânca împreună la unul din localurile din zonă)
- 15:00 – 16:00 – Exerciții de aprofundare în improvizație
- 16:00 – 17:30 – Jam session cu probe din lumea improvizației
- 17:30 – 18:00 – Discuții de analiză asupra experienței și încheierea atelierului
Ștefan Dragomir este trainer în educația non-formală din 2015 și se joacă des cu improvizația încă din 2014. Știe să aibă grijă de un grup și să te facă să te simți în siguranță. Uneori pare om serios și de încredere, alteori se prostește la maxim și face glume. Iese în evidență pentru faptul că seamănă cu Harry Potter. E un blestem și o binecuvântare. În orice caz, poți avea încredere că știe să folosească vrăjile potrivite pentru a crea o experiență faină, utilă și memorabilă.
Contribuția pentru atelier este:
- 200 Ron, dacă ai 25 de ani sau mai mult
- 150 Ron, dacă ai între 18-24 de ani
Înscrierile au număr limitat. Linkul pentru înscrieri se poate găsi aici. Acest atelier este organizat de Empaterra, cu sprijinul trupei Improbabilii.
Duminică, 17 iulie
Campionat Beer Pong, L’Autre Café, 19:00
Cei de la L’Autre Café te așteaptă la un meci de Beer Pong duminica aceasta.
„Bine de știut:
- echipă înseamnă două persoane
- pentru a participa la joc, îți iei o <<ofertă>> de la noi – 2 beri cumpărate plus a treia pe care o primești din partea casei
- oferim premii pentru primele 3 clasate”, spune personalul.
Pentru a te înscrie, sună la 0741245311.
Grup de lucru cu metoda propoziției intenției, Strada Sculptor Fulicea Virgil, 09:00 – 17:00
Lucia Ramona Vasilache și Teodora Georgescu te așteaptă duminică la un nou grup de lucru cu metoda propoziției intenției.
„Metoda este dezvoltată de prof. dr. Franz Ruppert, având ca punct de pornire metoda constelației a lui Bert Hellinger. Folosind elemente importante din teoria atașamentului și teoria traumei psihice, Ruppert și-a structurat propria manieră de lucru, obținând astfel o înțelegere profundă a experiențelor traumatice și, implicit, a psihicului uman.
Vom începe la ora 9 și vom lucra maxim 6 intenții. Vom avea o pauză de prânz de aproximativ o oră și mici pauze după fiecare lucru. Vom încheia în jurul orei 17.
Pentru înscrieri, mă puteți contacta telefonic, 0743 033 383, sau prin email, psiholog.lucia.vasilache@gmail.com”, spune Lucia.
Modul de lucru:
Persoana care lucrează (clientul) își formulează o intenție, cu maxim 3 cuvinte. Apoi, alege din grup câte o persoană care să rezoneze cu fiecare cuvânt al intenției sale.
Pe parcursul lucrului, persoanele aflate în rezonanță vor exprima verbal și non-verbal conținuturi psihice mai puțin conștiente ale clientului. Prin intermediul reprezentanților, a interacțiunilor dintre ei și a întregii dinamici de grup, clientul intră în contact cu diverse părți ale psihicului lui. Astfel, sunt stimulate structurile psihice sănătoase, sunt observate mecanismele de supraviețuire și, nu în ultimul rând, sunt integrate experiențele traumatice.
În urma acestui proces, persoana poate obține mai multă claritate, coerență și înțelegere a dinamicii sale psihice interioare și a modului ei de funcționare.
Contribuție:
- 300 lei pentru persoanele care își lucrează intenția (și pot participa ca reprezentanți în celelalte intenții)
- 200 lei pentru persoanele care participă ca reprezentanți
Plata se efectuează în numerar, în ziua desfășurării evenimentului.
„Recomandăm persoanelor care intră pentru prima dată în contact cu această metodă să experimenteze din ipostaza de reprezentant, pentru a se familiariza cu modul de lucru.
Un alt aspect important este ca persoanele care își lucrează propria intenție să fie într-un proces terapeutic individual, care să le susțină în procesarea și integrarea insight-urilor ulterioare”, adaugă facilitatoarele.
Participarea la acest grup presupune acceptarea și semnarea unui acord de confidențialitate privind informațiile împărtășite de participanți.
Despre facilitatori:
Atât Lucia, cât și Teodora au absolvit training-ul de dezvoltare personală și profesională în Psihotraumatologie Multigenerațională și Metoda Propoziției Intenției (în cadrul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, formatori Franz Ruppert și Diana Vasile).
„Suntem psihologi clinicieni, cu competențe în investigarea și asistarea traumelor psihice, dobândite în urma finalizării Masterului de Psihotraumatologie și Asistare Psihologică.
Am fost colege și am absolvit împreună cursurile de formare profesională în psihoterapia integrativă a traumei (în cadrul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei).
În ultimii 6 ani am lucrat intensiv cu metoda propoziției intenției și am participat la workshopuri susținute de profesorul Franz Ruppert în România și în Germania”, spune Lucia.
Inițiere în călărie, Terra Mont, 11:00 – 17:00
Hai și sărbătorește vara, la o primă experiență de începător în ale călăriei. Relaxează-te în mijlocul naturii la doar 50 de kilometri de Cluj și descoperă efectul terapeutic al unei plimbări călare.
„Vei învăța cum să încaleci corect pe un cal, cum să controlezi direcția calului din hățuri, și cum să-ți găsești echilibrul călare în funcție de teren.
După traseu, ne relaxăm la aer curat, la o cafea, un sirop natural și apă de izvor.
- Echipăm, periem și facem frumoși căluții
- Îți alocăm personalizat un căluț potrivit pentru tine
- Explicăm clar un instructaj teoretic înainte de încălecare și stabilim reguli
- Te ajutăm să-ți ajustezi mărimea scărițelor și să încaleci
- Suntem cu tine pe tot parcursul traseului călare de 2.5 ore
- Oferim căști de călărie tuturor. Siguranța pe primul loc
Vom călări pe cai adulți din rasa Huțul și Arab mixed sau local. Au între 145-165 cm înălțime la greabăn și sunt folosiți doar pentru drumeții montane călare, fiind special dresați pentru aceasta. Au vârste cuprinse între 13-20 de ani și sunt foarte blânzi și prietenoși cu oamenii. Șeile pe care le vom folosi sunt tip Englezesc.
Te invităm la un ceai natural din plante sau o cafea bună, chiar după traseu, să afli povestea căluților”, spun organizatorii (TerraMont).
Dacă ai întrebări și curiozități deja, sună-l pe Mihai Agănencei (0729 857 511) din echipa TerraMont și află tot ce ai nevoie.
Prețul este de 195 lei de persoană. Înscrierile se fac cu un click aici.
Poți alege să vii:
- Cu trenul din Cluj (10:30) – Stana Hm (11:26) + 10 minute de mers pe jos
- Cu mașina personală – întâlnire ora 10:45 la locație + 20 minute mers pe jos
Dacă nu ai experiență, organizatorii punctează că toate se învață. Această tură este de inițiere și se va desfășura la pas.
Traseul masoară 9-11 kilometri și se va sta aproximativ 2.5 ore în șa, suficient cât participanții să cunoască mai bine caii și să se acomodeze, învățând bazele în conducerea acestora, precum și menținerea echilbrului călare.
Cei de la Stana se ocupă cu turismul călare de peste 20 de ani. Au căluți adulți pentru începători, foarte bine dresați și docili, să te ajute să prinzi încredere în ei.
Echipament necesar:
- Bocanci comozi sau cizmă călărie
- Pantaloni lungi
- Geacă de vânt
- Pelerină de ploaie
- Mănuși
- Cremă de soare
- Apă + pachet cu mâncare
- Cască de călarie (sau echipa îți oferă gratuit una)
sursa foto de copertă: Unsplash
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Cu ocazia sărbătorilor de Paște, marile supermarketuri își adaptează programul. Cei ce doresc să facă aprovizionarea sunt rugați s-o facă din timp.
Magazinele vor avea ore de lucru reduse sau vor fi închise în zilele de 20 și 21 aprilie.
Ce PROGRAM au supermarketurile de Paște
În Vinerea Mare, magazinele își scurtează programul de lucru față de restul săptămânii.
În Duminica Paștelui, cele mai multe supermarketuri vor fi închise. Anumite locații pot avea program redus sau pot păstra deschise secțiuni esențiale, cum ar fi lactatele, panificația sau băuturile.
LIDL
Magazinele Lidl vor lucra după un program special în perioada 19 – 21 aprilie.
Sâmbătă, 19 aprilie, magazinele vor funcționa între orele 07:00 – 18:00.
Duminică, 20 aprilie, în prima zi de Paște, toate locațiile vor fi închise.
Luni, 21 aprilie, Lidl va închide magazinele, oferind o zi liberă suplimentară angajaților.
AUCHAN
Sâmbătă, 19 aprilie, cele 24 de magazine Auchan vor fi deschise între orele 07:00 și 18:00.
Duminică, 20 aprilie, toate locațiile din rețea vor fi închise.
Luni, 21 aprilie, acestea vor funcționa între orele 10:00 și 22:00.
În celelalte zile, magazinele vor avea program normal, între orele 07:00 – 22:00.
KAUFLAND
În perioada 14 – 18 aprilie, Kaufland va deschide magazinele între orele 06:30 – 07:00 și va închide între 21:30 – 23:00.
Sâmbătă, 19 aprilie, majoritatea locațiilor vor funcționa în intervalul 06:30 – 18:00.
Duminică, 20 aprilie, magazinele vor fi închise în toată rețeaua Kaufland.
Luni, 21 aprilie, majoritatea unităților vor funcționa normal, unele fiind posibil închise.
CARREFOUR
Sâmbătă, 19 aprilie, magazinele Carrefour vor închide mai devreme, la ora 18:00.
Duminică, 20 aprilie, toate unitățile vor fi închise.
Luni, 21 aprilie, unele locații ar putea avea program redus sau să rămână închise.
MEGA IMAGE
Duminică, 20 aprilie, toate magazinele vor fi închise.
Luni, 21 aprilie, clienții vor putea face cumpărături între orele 09:00 – 18:00.
PENNY
Înte 14 și 18 aprilie, toate magazinele vor fi deschise între orele 07:00 și 22:00.
Sâmbătă, 19 aprilie, magazinele funcționează de la ora 07:00 până la 18:00.
Duminică, 20 aprilie, toate unitățile vor fi închise.
Luni, 21 aprilie, cumpărătorii vor avea acces în magazine între orele 10:00 și 17:00.
PROFI
Vineri, 18 aprilie, magazinele vor funcționa în intervalul 07:00 – 22:00.
Sâmbătă, 19 aprilie, acestea se vor închide la ora 19:00.
Duminică, 20 aprilie, toate magazinele vor fi închise.
Luni, 21 aprilie, programul va fi redus, între orele 07:00 – 18:00.
EVENIMENT
FOTO. Accident pe str. Barițiu din Cluj-Napoca. Un bărbat care conducea un motociclu a căzut pe carosabil

Un accident rutier a avut loc marți pe strada George Barițiu din Cluj-Napoca, iar din primele cercetări efectuate la fața locului de polițiști a reieșit faptul că, un bărbat de 38 de ani, din municipiu, care conducea un motociclu, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare în condiții de carosabil umed, căzând pe partea carosabilă.
”În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului de motociclu, acesta fiind transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Testarea cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ”, au precizat polițiștii.
EVENIMENT
FOTO. Fapte bune. 400 de clujeni nevoiași au primit pachete de Paște de la mitropolitul Andrei

În Sfânta și Marea zi de Marți din Săptămâna Patimilor, 15 aprilie 2025, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit cu persoanele nevoiașe aflate în evidența Sectorului social-filantropic și misionar al Eparhiei, printre care se află și rromii de la Pata Rât, care au primit pachete, informează Radio Renașterea.
Astfel, în curtea Centrului Eparhial din Piața Avram Iancu, de la ora 12:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc, i-a binecuvântat și le-a oferit 400 de pachete cu alimente neperisabile pentru sărbătorile pascale.
În total, au fost pregătite 700 de pachete, celelalte urmând a fi împărțite în zilele următoare.
În prezent, Arhiepiscopia Clujului are 62 de proiecte și programe sociale, prin care oferă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative, educație pentru copii și tineri, alinare pentru cei bolnavi și speranță acolo unde aceasta lipsește. Astfel, conform datelor de anul trecut, prin unitățile de cult, asociațiile și fundațiile eparhiale, au fost cheltuiți, în scop filantropic, 40.392.686 de lei, fiind ajutate 18.624 de persoane.
EVENIMENT
ANALIZĂ. Sociologul clujean Mircea Comșa: Intenția de vot la alegerile prezidențiale, cine poate intra în turul 2

Sociologul clujean Mircea Comșa de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) a făcut o primă analiză pe tema dinamicii intențiilor de vot la alegerile prezidențiale, cu mai bine de două săptămâni în urmă și a veneit, marți, cu o nouă analiză.
”Am făcut unele modificări importante: (1) i-au în calcul și estimările din sondajele apărute între timp, (2) prezint rezultatele a trei variante de modelare și (3) exclud două estimări în care lista candidaților prezentată respondenților a inclus-o și pe Diana Șoșoacă.
Foarte important, faptul că nu am exclus din analiză niciun sondaj public, indiferent cine l-a realizat și cât de diferite au fost estimările respective de estimările din alte sondaje, crește incertitudinea, respectiv, foarte probabil, reduce calitatea estimărilor agregate. Astfel, includerea în analiză a ultimelor sondaje publicate (Sociopol, CURS, DataEcho, FlashData și Noi, cetățenii), unele cu estimări foarte diferite, chiar a produs astfel de efecte.
Fără aceste sondaje, imaginea descrisă mai jos ar fi fost parțial diferită: George Simion ar fi avut o intenție de vot estimată mai mare, iar Nicușor Dan și Crin Antonescu mai mică.
A testat trei modele statistice
Pentru prima parte a anului există un număr redus de sondaje, realizate mai degrabă de același institut. Ulterior, apar mai multe sondaje, realizate de mai multe institute, folosind metodologii diferite. Mult mai important, în unele cazuri, apar diferențe foarte mari între estimările produse de sondaje.
Pentru a corecta parțial aceste probleme, am testat trei modele statistice care ar putea sta în spatele estimărilor produse de sondaje.
Rezultatul unei astfel de analize depinde în principal de modul în care modelăm relația dintre intenția de vot și numărul de zile până la alegeri, respectiv de diferențele dintre institutele de sondare („house effects”).
Cele trei grafice prezentate mai jos diferă prin modul în care am modelat relația dintre timp și intenția declarată de vot: liniar, non-liniar și non-liniar GAM (Generalized Additive Models). Modelarea non-liniară e de fapt o medie ponderată între liniar și non-liniar (funcție polinomială de grad 2 aici). Date fiind diferențele dintre estimările produse de sondaje, estimarea de tip liniar este probabil mai apropiată de dinamica generală reală. Însă, probabil, tendințele recente sunt surprinse mai corect de modelele non-liniare.
Valorile prezentate în grafice nu reprezintă predicții ale procentelor pe care le au cu adevărat candidații sau pe care le vor obține, ci o imagine care descrie sintetic, în baza unor asumpții, estimările din sondajele publice. Simplu spus, în loc să ne uităm la estimările din toate sondajele, ne putem uita la tendințele din graficele prezentate aici”, a spus Comșa.
Cum arată clasamentul
În comentariile scurte de mai jos acesta prezintă doar tendințele și a recomandat ca, pentru a lua în calcul și incertitudinea estimărilor, oameii să se uite și la ariile colorate asociate fiecărei estimări.
Considerând strict estimările din sondajele publice, modelarea propusă a intențiilor de vot conform sondajelor publicate arată astfel:
La data ultimului sondaj (13 aprilie), George Simion se situa pe prima poziție, cu o intenție de vot de 30-32%. La alegeri va obține probabil 32-33%. Funcție de model, trendul e ușor ascendent sau stabil.
Pe poziția secundă, la distanță de locul 1, se situa probabil Crin Antonescu (diferența față de Nicușor Dan e mai mică decât marja de eroare), cu o intenție de vot de aproximativ 22-24%. La alegeri va obține probabil 23% sau chiar mai mult, dat fiind trendul ascendent.
La data ultimului sondaj (13 aprilie), ultimul pe podium, se situa probabil Nicușor Dan, cu o intenție de vot de 22-24%. La alegeri va obține probabil 20-22%. Funcție de model, trendul e ușor descendent sau stabil. Sondajul DataEcho îl situează pe Nicușor Dan pe primul loc.
Pe locul patru se situa Victor Ponta, cu o intenție de vot de 13-14%. La alegeri va obține probabil la fel.
Funcție de model, trendul e mai degrabă ușor descendent sau stabil. Foarte important, sondajele prezintă estimări foarte diferite ale intențiilor de vot în cazul lui Victor Ponta.
Astfel, sondajele realizate de Sociopol și cele comandate de USR îl poziționează în zona locurilor doi-trei, cu aproximativ 20% intenție de vot, în timp ce aproape toate sondajele online (AtlasIntel, FlashData, DataEcho și Noi, cetățenii) îl văd pe locul patru, cu cel mult 10% intenție de vot.
Pe poziția cinci se situa Elena Lasconi, cu o intenție de vot de 7-8%. La alegeri va obține probabil 6-7%. Trendul e ușor descendent.
Primul tur ale alegerilor prezidențiale are loc în 4 mai, iar cel de-al doilea în 18 mai.