Connect with us

EVENIMENT

Un interlop din Turda a intrat, în miezul nopții, peste fosta concubină, a bătut-o și i-a furat un inel. Bărbatul era drogat

Publicat


Un bărbat de 36 de ani din Turda a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a a intrat prin efracție în casa fostei concubine, a bătut-o și i-a furat un inel, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Poliția a fost sesizată în jurul orei 01:50 prin apel de urgență la 112 de către o femeie, care a raportat un conflict la locuința sa din municipiul Turda.

Echipajul de poliție sosit la fața locului a identificat victima, o femeie de 29 de ani, și pe fostul său concubin, un bărbat de 36 de ani, cunoscut pentru activități infracționale.

Bărbatul a intrat prin efracție și și-a bătut fosta concubină

Conform cercetărilor, bărbatul ar fi pătruns prin efracție și escaladare în locuința femeii, unde ar fi agresat-o fizic și i-ar fi furat un inel în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

„La data de 5 octombrie 2024, în jurul orei 01:50, Poliția municipiului Turda a fost sesizată prin apelul de urgență 112 de către o femeie cu privire la o posibilă stare conflictuală în municipiul Turda.

Echipajul de poliție a intervenit prompt la locul indicat, unde a identificat o femeie de 29 de ani și un bărbat de 36 de ani. În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul de 36 de ani, cunoscut pentru activități infracționale, s-ar fi deplasat în noaptea de 4/5 octombrie 2024 la locuința fostei concubine din municipiul Turda.

Acesta ar fi pătruns prin efracție și escaladare în locuința femeii, pe care ar fi agresat-o fizic și i-ar fi sustras un inel în valoare de aproximativ 6.000 de lei”, a comunicat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Bărbatul a urcat la volan, deși nu avea permis și era drogat

De asemenea, bărbatul a condus un autoturism prin municipiul Turda, deși avea permisul de conducere suspendat. Testele efectuate ulterior au confirmat prezența unor substanțe interzise în organismul bărbatului.

„Totodată, s-a constatat că bărbatul ar fi condus un autoturism prin municipiul Turda, deși avea permisul de conducere suspendat.

Acesta a fost testat cu aparatul din dotare, ulterior, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, iar, la scurt timp după, unitatea medicală a confirmat prezența unor substanțe interzise în organismul bărbatului”, a mai arătat IPJ Cluj.

Bărbatul a fost arestat preventiv

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar, ulterior, în aceeași zi, 5 octombrie, Judecătoria Turda a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Bărbat de 83 de ani, dat dispărut. L-ați văzut?

Publicat

Un bărbat în vârstă de 83 de ani, din localitatea Nireș, a plecat de acasă duminică și nu s-a mai întors. Familia a alertat autoritățile.

Un bărbat în vârstă de 83 de ani a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Autoritățile fac apel la publicul clujean să sune la 112 dacă îl văd.

Bărbat de 83 de ani, dat dispărut

„La data de 6 octombrie, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej au fost sesizați despre faptul că SZANTO MARTON, în vârstă de 83 de ani, în cursul dimineții de astăzi, 6 octombrie, în jurul orei 07.00, a plecat voluntar de la locuința din localitatea Nireș, comuna Mica, iar până în prezent nu a mai revenit”, a transmis IPJ Cluj.

SEMNALMENTE: Înălțime aproximativă – 1,65 m, greutate aproximativă 80 de kg, ochi verzi, păr cărunt, față ovală.

În momentul plecării acesta purta o cămașă de culoare gri, vestă din lână de culoare maro, pantaloni de trening negri și șapcă neagră.

„Persoanele care pot furniza orice informaţii despre persoana plecată voluntar, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!”, a mai arătat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Elev de la Colegiul „George Barițiu” din Cluj, campion balcanic la lupte, la categoria U 15

Publicat

De

Hamza Alhafez, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca, a câștigat titlul de campion balcanic la lupte, la categoria U 15.

Hamza Alhafez, elev al Colegiului Național „George Barițiu” Cluj-Napoca, a luat medalia de aur la competiția balcanică de lupte, organizată la Skopje, în Macedonia. Sute de sportivi din 12 țări au participat, săptămâna aceasta, la Balcaniadă.

Elev clujean, campion la lupte, la Balcaniadă

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de profesorul Laszlo Alexandru, dirigintele elevului.

„Elevul meu Hamza Alhafez, din clasa a IX-a C de la Colegiul Național G. Barițiu”, Cluj-Napoca, tocmai a cîștigat titlul de campion balcanic la lupte, locul 1, la Skopje, Macedonia, U 15. Felicitări!!

600 de sportivi din 12 țări au participat la Balcaniadă, timp de aproximativ o săptămînă, pentru diferite categorii de greutate și vîrstă: U 15, U 17, U 20”, a arătat Alexandru Laszlo.

Tânărul este pregătit de Cristian Crăciun, antrenorul secției de lupte de la CSM Cluj.

Rezultate excepționale de-a lungul anului

Amintim că, în iulie 2024, luptătorii de la CSM Cluj s-au remarcat cu rezultate excepţionale la competiția de lupte U15 de la Târgu Mureș și au adus Clujului 4 medalii de aur şi una de argint. Hamza Alhafez a câștigat atunci aurului la categoria 75 kg.

Anterior, în luna martie, la Campionatul Internaţional de Lupte Libere U15 2024, desfăşurat la Budapesta, sportivii de la CSM Cluj-Napoca au urcat pe podium obținând mai multe medalii. Din peste 250 sportivi, clujenii de la CSM au obţinut locul doi la clasamentul general, fiind întrecuți de Moldova. Hamza Alhafez a obținut atunci locul II.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mihai Goțiu și-a dat demisia din USR. Fostul senator a denunțat recent practici nedemocratice în interiorul partidului

Publicat

De

Mihai Goțiu

Activistul clujean Mihai Goțiu, fost senator, și-a dat demisia din USR. În ultimele luni, Goțiu a fost, în mai multe rânduri, critic la adresa conducerii USR, denunțând practici nedemocratice în interiorul partidului.

Fostul senator Mihai Goțiu a confirmat pentru Cluj24 că și-a dat demisia din USR, arătând că va oferi mai multe detalii în câteva zile, când va ieși cu o poziție publică pe acest subiect.

Activist cunoscut pentru lupta împotriva proiectului Roșia Montană

Mihai Goțiu este fost jurnalist, cu experiență de peste 20 de ani în domeniu. El s-a făcut vizibil în special în timpul protestelor împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roșia montană, devenind unul dintre cei mai cunoscuți activiști în acest caz.

În 2016, el a obținut un mandat de senator pe listele USR Cluj. În vara anului 2020, Goțiu arăta că este cel mai activ senator din respectiva legislatură, cu 1.319 interpelări, întrebări, declarații politice și luări de cuvânt în plen și cu 131 de inițiative inițiate, co-inițiate și/sau semnate.

Critici la adresa conducerii USR: pierderi masive de voturi și practici nedemocratice

Ulterior, la alegerile parlamentare din 2020, nu a mai fost pus pe un loc eligibil pe listele de candidați, denunțând la acea vreme intervenții ale conducerii PLUS asupra delegaților locali, care au fost amenințați cu sancțiuni dacă votează membri USR. Partidele conduse la acea vreme de Dan Barna și de Dacian Cioloș au candidat la alegerile din 2019-2020 sub forma unei alianțe.

În ultima vreme, Mihai Goțiu a fost critic la adresa conducerii locale și centrale a partidului, arătând că USR a pierdut în doar cinci ani peste 80.000 de voturi la Cluj. Totodată, fostul senator a denunțat modul în care au fost desemnați delegații la Adunarea Generală, arătând că dezideratele noului președinte de unitate și democrație sunt departe de realitate.

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri la Colegiul Medicilor Cluj. Actualul președinte, dr. Cosmin Puia, cele mai multe voturi pentru Consiliul CM

Publicat

Sâmbătă, 5 octombrie 2024, s-a încheiat turul II al alegerilor pentru Colegiul Medicilor Cluj, pentru mandatul 2024-2028, în urma căruia actualul președinte, dr. Cosmin Puia, a obținut cele mai multe voturi pentru Consiliul CM.

Sâmbătă, 5 octombrie 2024, s-a încheiat turul II al alegerilor pentru organele de conducere ale Colegiului Medicilor Cluj, mandatul 2024-2028.

La finalul turului II al scrutinului, organizat în perioada 4 – 5 octombrie 2024, și-au exprimat votul un număr de 968 de alegători (825 voturi electronice și 143 voturi fizice).

În cadrul alegerilor, dr. Cosmin Puia, actualul președinte al Colegiului Medicilor Cluj, a obținut cele mai multe voturi pentru funcția de membru titular în Consiliul CM Cluj.

Două tururi pentru desemnarea membrilor Consiliului

Alegerile pentru desemnarea membriilor titulari și a celor supleanți în Consiliul Colegiului Medicilor Cluj au fost organizate în două tururi. În urma scrutinului, din cele 143 de voturi fizice exprimate pentru mandatul de membru în Consiliul Colegiului Medicilor Cluj, 3 buletine de vot au fost anulate ca fiind neconforme: 2 au conținut câte 2 ștampile aplicate pe același candidat, iar un buletin de vot a fost anulat deoarece a fost aplicată ștampila cu partea fără inscripția „VOTAT TURUL II”.

Totodată, din cele 143 de voturi fizice exprimate pentru mandatul de reprezentant al Colegiului Medicilor Cluj în Adunarea Generală Națională, 2 buletine de vot au fost anulate ca fiind neconforme: unul a conținut câte 2 ștampile aplicate pe același candidat, iar un buletin de vot a fost anulat deoarece a fost aplicată ștampila cu partea fără inscripția ”VOTAT TURUL II”.

Rezultatele votului pentru Consiliul CM Cluj

În urma procesului electoral, desfășurat în perioada 4 – 5 octombrie 2024, următorii medici au fost desemnați membri titulari și supleanți în Consiliul Colegiului Medicilor Cluj pentru mandatul 2024-2028:

Membri titulari în Consiliul CM Cluj

  • Puia Ion Cosmin – 263 voturi
  • Puia Aida – 233 voturi
  • Bucur Mihai – 197 voturi
  • Trancă Sebastian Daniel – 179 voturi
  • Costiug Emiliana – 176 voturi
  • Mihăileanu Florin Vasile – 168 voturi
  • Stancu Bogdan – 160 voturi
  • Dima Delia Monica – 154 voturi
  • Mureșan Ioan – 149 voturi
  • Rotar Alexandru Horațiu – 148 voturi
  • Dascăl Ana – 147 voturi
  • Man Sorin Claudiu – 145 voturi
  • Perju Dumbravă Dan – 140 voturi
  • Bălan Anca – 139 voturi
  • Vidican Marcela Georgeta – 125 voturi
  • Ona Victor Dan – 121 voturi
  • Mitre Călin Iosif – 116 voturi
  • Ardelean Iustina – 110 voturi
  • Barbu Angela Florentina – 109 voturi
  • Munteanu Doru – 108 voturi
  • Tudoran Teodor – 108 voturi

Membri supleanți în Consiliul CM Cluj

  • Dan Cristian Paul – 105 voturi
  • Siserman Costel Vasile – 104 voturi
  • Pîrșan Claudia Livia – 91 voturi
  • Nagy Elena – 90 voturi
  • Rajka Daniela – 89 voturi
  • Mirescu Ștefan Claudiu – 87 voturi
  • Trăistaru Remus – 87 voturi
  • Jutea Simona – 84 voturi
  • Zdrehuș Claudiu Dragoș – 83 voturi

Urmează alegerea Biroului Executiv

Următorul pas este alegerea președintelui și a celorlalți membri din Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Cluj, proces care va avea loc în zilele următoare. Dr. Cosmin Puia, actualul președinte, rămâne favorit pentru a prelua un nou mandat, după ce a obținut cele mai multe voturi în cadrul alegerilor pentru Consiliu.

Contestațiile împotriva rezultatelor înregistrate pot fi formulate și transmise la adresa de e-mail: colmedcj@gmail.com în data de 06.10.2024, în intervalul orar 00.00 – 24.00.

Update

„Stimați colegi, vă mulțumesc pentru încrederea și votul vostru. Voi încerca să îndeplinim tot ceea ce am propus în scrisoarea de intenție. Consiliu Judetean al Colegiului Cluj s-a întărit cu noi membri, medici tineri și cu renume, care vor face echipă bună cu membri mai vechi”, a scris pe rețelele de socializare dr. Cosmin Puia.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax