Connect with us

EVENIMENT

Un clujean care a furat peste 10.000 de lei de o femeie de 93 de ani, prins de polițiști și arestat

Publicat


Bătrână tâlhărită la Cluj

Un clujean a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzația de tâlhărie calificată.

Bărbatul a intrat ân casa unei femei în vârstă, i-a furat banii și a trântit-o pe aceasta la pământ înainte să fugă.

Un clujean care a furat peste 10.000 de lei de o femeie de 93 de ani, prins și arestat de polițiști

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în comuna Viișoara, într-un dosar care vizează infracțiunea de tâlhărie calificată, în urma căreia au dispus reținerea unui bărbat, de 39 de ani.

Potrivit polițiștilor, în 3 septembrie, bărbatul a pătruns în locuința victimei, o femeie de 93 de ani, de unde a sustras suma de 10.500 de lei.

“După acest moment, bărbatul s-ar fi ascuns sub o masă, fiind imediat surprins de persoana vătămată, motiv pentru care acesta ar fi îmbrâncit-o și acoperit-o cu o față de masă, părăsind de îndată imobilul”, au arătat polițiștii clujeni.

Bărbatul a ajuns 30 de zile după gratii

În contextul investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea faptei, pe numele căreia au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Totodată, în urma percheziției domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat bunuri de interes în cauză, continuând cercetările pentru recuperarea prejudiciului.

În cursul zilei de marți, 24 septembrie, bărbatul de 39 de ani a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânără AMENDATĂ la Cluj, după ce a fost prinsă că transporta lemne fără acte. A rămas și fără mașină

Publicat

De

lemn furat

O tânără de 20 de ani a fost amendată de polițiștii clujeni după ce a fost prinsă transportând lemne fără să aibă acte.

Ea a rămas și fără autoutilitara cu care transporta lemnele.

Tânără AMENDATĂ la Cluj după ce a fost prinsă că transporta lemne fără acte. A rămas și fără mașină

Polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda au oprit pentru control pe raza comunei Petreștii de Jos o autoutilitară condusă de către o tânără  care transporta material lemnos.

Potrivit polițiștilor, în urma verificării documentelor a reieșit faptul că transportul a fost efectuat fără deținerea avizului de însoțire a materialului lemnos.

1.000 de lei amendă

Tânăra a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia reprezentantului Ocolului Silvic Turda.

De asemenea, pentru faptul că autotutilitara avea elemente lipsă de caroserie, având o stare avansată de degradare, polițiștii i-au reținut certificatul de înmatriculare, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Se lucrează la drumul expres care va face legătura dintre A3 și DN1 la Tureni. Termenul de finalizare, februarie 2025

Publicat

De

Drum Expres A3-DN1

Se lucrează pe șantierul drumului expres care va face conexiunea dintre autostradă și DN1, în dreptul localității Tureni.

Muncitorii sunt pe șantier și se va lucra atâta vreme cât temperaturile vor permite.

Se lucrează la drumul expres care va face legătura dintre A3 și DN1 la Tureni. Termenul de finalizare, februarie 2025

Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor la acest drum expres este februarie 2025, potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, care au prezentat și imagini de pe șantier.

În această perioadă se execută lucrări de terasamente, consolidări și structuri.

De asmenea se fac podețe, se realizează drenuri și se fac și relocări de rețele.

Tot acum se montează și rețeaua ITS.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Asfalt peste IARBĂ. Lucrări fără autorizație pe Titulescu, în Cluj-Napoca

Publicat

asfaltare

Clujenii se plâng că orașul lor a devenit unul al betoanelor și că spațiile verzi dispar încetul cu încetul. Atunci când nu asfaltează sau betonează Primăria, se găsesc oameni cu inițiativă care, fără a avea autorizație, își asumă acest gen de lucrări pe spațiul public.

Un clujean ne-a semnalat o astfel de lucrare de asfaltare peste spațiul verde pe Bdul Titulescu din Cluj-Napoca.

„Desi administratia locala pozeaza intr-un aparator feroce al spatiilor verzi si obtinerea oricarei autorizatii de constructii de catre un cetatean obisnuit care doreste sa respecte toate reglementarile (sa ii spunem fraier) e mai ceva decat incercarile lui Heracle, se pare ca ingredientele potrivite sunt tupeul si sfidarea celorlalti.

asfaltare

FOTO. Asfalt peste IARBĂ. Lucrări fără autorizație pe Titulescu, în Cluj-Napoca

Cel putin acesta ar fi cazul in fata imobilului Titulescu 33, unde cineva isi face propriile parcari sau rampe direct pe trotuar.

Acolo se executa lucrari fara autorizatie prin care se asfalteaza fasia de spatiu verde dintre carosabil si trotuar. Lucrarea ar trebui sa cuprinda, in mod evident, doar asfaltarea trotuarului dar, in mod abuziv, aceasta se va intinde pana la carosabil.

asfaltare

Intr-adevar, este vorba de doar cativa metri patrati de spatiu verde pana la urma, dar chiar si aceasta suprafata infima, bulevardul Titulescu nu isi permite sa o mai piarda.

Chiar daca a fost semnalata situatia prin metodele obisnuite puse la cale cetatenilor – aplicatia MyCluj si registratura – pur si simplu autoritatea locala refuza sa constate aceasta incalcare a prevederilor Legii nr. 24/2007 şi Legii nr. 313/2009 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi a localităţilor, care interzic distrugerea şi reducerea suprafeţelor de zone verzi şi implicit a vegetaţiei existente.

asfaltare

Autoritatea locala ramane inerta – impasibila. Ciudat, doar e perioada electorala.

V-am scris acestea pentru a semnala modul superficial in care sunt abordate unele solicitari de catre Primaria Cluj-Napoca dar si pentru a va cere ajutorul in refacerea acestui spatiu verde infim”, ne scrie clujeanul.

„În locația la care faceți referire nu au fost executate lucrări cu mixtură asfaltică, lucrări care să fie executate de către municipalitate”, sună răspunsul Primăriei.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sportivii de la Elite Martial Arts au nevoie de ajutor pentru a putea PARTICIPA la Campionatul European de Karate din Varșovia

Publicat

karate

Tinerii sportivi de la Elite Martial Arts au nevoie de ajutor pentru a putea participa la Campionatul European de Karate ce se va desfășura la jumătatea lunii octombrie la Varșovia.

„Numărătoarea inversă a început! Mai sunt doar 15 zile până când sportivii noștri vor reprezenta România si clubul nostru la Campionatul European de Karate din Varșovia, Polonia!

Sportivii de la Elite Martial Arts au nevoie de ajutor pentru a putea PARTICIPA la Campionatul European de Karate din Varșovia

Hai să-i susținem pe:
– Daria Trif
– Roxana Moldovan
– Sasha Deac
– David Chiș
– David Florea

De ce avem nevoie de tine?
Să ne susții înseamnă să investești în viitorul tinerilor sportivi care reprezintă România cu mândrie pe plan național și internațional. Clubul nostru nu doar că pregătește campioni, dar contribuie și la formarea unor oameni cu caracter, cu valori solide și disciplină.

Cu ajutorul tău putem extinde accesul la resurse de calitate, asigurându-le sportivilor noștri cele mai bune condiții pentru antrenament si competiție.

Împreună, putem continua sa inspiram și sa sprijinim viitoarele generații de campioni.

CLUBUL SPORTIV ELITE MARTIAL ARTS
RO16BTRLRONCRT0635714401

Ajutorul tău ne ajuta sa putem participa și în acest an la Campionatul European de Karate din Varșovia, Polonia, care va fii peste 15 zile”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax