EVENIMENT
Un clujean a luat BĂTAIE într-un autocar. Ca să nu întârzie la destinație, șoferul nu a chemat poliția

Doi tineri au agresat un bărbat din Cluj într-un autocar DACOS. Conflictul a pornit de la un loc. Nimeni nu a intervenit în altercație iar șoferul nu a vrut să cheme poliția pentru a nu întârzia la destinație.
„Duminica, 22 ianuarie, cand veneam spre Cluj-Napoca cu autocarul Dacos, de la 10:49, am urcat sa imi ocup locul si la scurt timp am fost atacat de doua persoane de etnie rroma. Eu aveam locul platit si ei au spus ca vor locul.
Eu am protestat si am spus ca e locul meu. A inceput o altercatie verbala si imediat au inceput sa ma loveasca. Soferul nu a facut nimic, doar m-a chemat sa stau in fata. Nici nu i-a dat jos pe agresori. Nimeni nu a vrut ca politia sa vina deoarece autocarul ar fi intarziat dupa. In urma loviturilor am buza de sus sparta , ne-a relatat clujeanul.
Clujeanul nu a mai depus plangere la politie pentru ca nu crede ca nu mai avea rost odata ce nu mai exista martori, iar agresorii au plecat.
Nu am depus plangere! Politia trebuia sa vina atunci, cand erau si martori. Acum agresorii au plecat si nu cred ca politia se complica. Eu sunt suparat pe compania Dacos, pentru ca soferul trebuia sa ia decizia de a chema politia si de a ii da jos pe agresori, a adaugat clujeanul”, scrie Turdanews.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

CULTURA
Bursa muzicală „Costi Cămărășan” pentru tinerii TALENTAȚI din medii defavorizate, lansată la Cluj de Asociația Artdeal

Asociația Artdeal, în parteneriat cu Rock Academy, lansează oficial bursa „Costi Cămărășan” – un proiect dedicat tinerilor cu aptitudini muzicale excepționale, dar care provin din medii defavorizate sau au resurse financiare limitate.
„Această inițiativă urmărește să ofere șansa unei educații muzicale de calitate și acces la un mediu de învățare profesionist.
Bursa muzicală „Costi Cămărășan” pentru tinerii TALENTAȚI din medii defavorizate, lansată la Cluj de Asociația Artdeal
Bursa constă într-un abonament complet de 12 luni la Rock Academy, instituție muzicală alternativă fondată de muzicianul clujean Costi Cămărășan, fondatorul Compact. Beneficiarii bursei vor avea acces la cursuri de chitară, tobe, pian, chitară bass sau canto și oportunitatea de a urca pe scenă în cadrul concertelor și evenimentelor Rock Academy.
Detalii despre bursă:
Cui se adresează: Tineri între 12 și 26 de ani
Durată: 12 luni de cursuri gratuite la Rock Academy.
Înscriere: Completarea formularului online
Materiale necesare: 2 filmulețe (1:30 – 4 min)
Perioada de înscriere: 1 aprilie – 31 mai 2025.
Anunțarea câștigătorilor: 8 iunie 2025, în cadrul evenimentului „Let’s Rock the Summer” organizat de Rock Academy.
Dosarele vor fi analizate de un juriu alcătuit din membrii Asociației Artdeal și profesori Rock Academy. Procesul de selecție este confidențial, iar deciziile juriului sunt finale și irevocabile”, se arată în comunicatul organizatorilor.
Contactat de Cluj24, Costi Cămărășan a spus: „Ne-am gândit că această bursă ar putea fi de mare ajutor cuiva care nu are posibilități financiare și al cărui talent s-ar putea pierde din această cauză. Copiii sau tinerii proveniți din familii defavorizate trebuie să poată, la rândul lor, să-și cizeleze aptitudinile și, de ce nu, să devină un mare interpret ori instrumentist, la fel ca oricare altul. Această bursă este doar un pas în direcția asta. Ne dorim să putem face mai mult pentru tinerele talente și, cu ajutorul celor care ne susțin financiar, sperăm să repetăm această inițiativă. Fiecare contribuție contează și aduce mai aproape visul unui tânăr talentat de a-și urma pasiunea pentru muzică.”
CLUJ24 TV
VIDEO. Primarul Cristina Belce: Apahida va cumpăra 8 autobuze electrice pentru transportul locuitorilor și elevilor

Primarul din Apahida, Cristina Belce, a anunțat că primăria comunei va cumpăra, în premieră, 8 autobuze electrice pentru transportul locuitorilor la Cluj-Napoca. Este vorba de opt autobuze mari, două articulate, patru medii, dar și de două autobuze care vor deservi elevii care fac naveta.
Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Transilvania la raport” de pe Clujlive TV, realizată în parteneriat cu Cluj24.
De asemenea, Cristina Belce a afirmat că a avut o întâlnire cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, cu care a căzut de acord pentru depunerea unui proiect privind construirea unei școli noi în Apahida, în care ar putea învăța 1.500 de copii.
Potrivit lui Belce, bugetul comunei pe anul 2025 este mai mare cu 88% față de cel de anul trecut, iar din întregul buget o sumă de 91 de milioane de lei va fi alocată investițiilor.
EVENIMENT
Clujul, sufocat de un miros pestilențial puternic: „Se simte un miros insuportabil de gunoi!”. Garda de Mediu face verificări

Un val de sesizări privind un miros insuportabil în mai multe cartiere din Cluj-Napoca a apărut marți dimineața, 22 aprilie, pe platforma MyCluj.
Locuitorii din Borhanci, Someșeni și Sopor reclamă un aer irespirabil în oraș, marți dimineață, suspectând că sursa ar fi groapa de gunoi de lângă oraș. Deși autoritățile spun că nu au primit reclamații oficiale, oamenii reclamă că se confruntă cu această problemă de câteva zile.
Miros puternic de gunoi, semnalat în oraș
Mai mulți clujeni au semnalat, prin aplicația MyCluj și către redacția Cluj24, un miros extrem de puternic și neplăcut de gunoi, resimțit în special în cartierele Borhanci, Sopor și Someșeni. Situația a apărut de câteva zile, spun locuitorii, însă marți disconfortul a fost deosebit de acut.
Clujenii suspectează că mirosul provine de la groapa de gunoi din apropierea orașului. De asemenea, unii atrag atenția că situația poate afecta sănătatea celor care locuiesc în zonă:
- „În zona din apropierea rampei ecologice se simte frecvent un miros puternic de gunoi. Ieri, de exemplu, ne plimbam prin pădurea din apropiere și a trebuit să ne întoarcem de la jumătatea drumului din cauza mirosului foarte puternic – aerul era aproape irespirabil. Situația afectează confortul și sănătatea locuitorilor și vă rog să luați măsurile necesare pentru remedierea problemei. Mulțumesc!”, a transmis un locuitor din Someșeni.
- „Se simte in aer un miros insuportabil de gunoi. Nu este pentru prima dată când acest lucru se întâmplă, mai ales în urma unor zile de libere”, mai arată altă sesizare.
- „De azi dimineață, în aer se simte un miros insuportabil de gunoi. Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Vă rog să luați măsurile necesare pentru stoparea poluării mediului. Mulțumesc!”, mai arată alt clujean.
- „Locuiesc în Borhanci, pe Aleea Nicolae Edroiu. Începând de la prima oră a dimineții miroase a gunoi, intens. Vă rog să verificați groapa de gunoi a orașului sau alte puncte care ar putea influența. Mulțumesc”, a mai transmis alt locuitor.
- „Se simte miros groaznic de gunoaie, acest miros vine de la rampa de colectare / procesare a deșeurilor. Vă rugăm luați măsurile necesare pentru a remedia situația. Mulțumesc!”, se arată în altă sesizare.
- „Doresc să sesizez problema mirosului neplăcut din zona Colonia Sopor (Aleea Ardealului) Cluj-Napoca, provocat de groapa de gunoi situată în apropierea orașului. Vă rog să întreprindeți demersurile legale necesare pentru a remedia această situație în contextul încălzirii vremii și în peroiada următoare”, a arătat o clujeancă.
- „Se simte din nou miros de gunoaie in zona Colonia Borhanci, pe Aleea Ardealului unde locuiesc. Au mai fost sesizari legate de acest aspect. Va rugam o solutie definitiva”, a arătat alt clujean.
- „Mirosul groaznic de la groapa de gunoi este insuportabil și se simte în fiecare zi. Acest miros îl vor simți și copiii care vor merge la hubul educational atunci când va fi functional. Vă rog să luați măsurile necesare pentru remedierea situatiei. Mulțumesc!”, reclamă un părinte.
Garda de Mediu promite verificări
Cluj24 a contactat Garda de Mediu Cluj pentru un punct de vedere. Viorel Pleșa, comisar-șef, a declarat că până în prezent nu au fost primite reclamații oficiale și că nu sunt autorizate acțiuni de fertilizare a solului în această perioadă. El a dat asigurări că instituția va întreprinde verificări cu privire la cele sesizate. Vom reveni cu detalii.
Situația nu este fără precedent. Anul trecut, în lunile martie-aprilie, mirosul a fost atribuit unor acțiuni de fertilizare a solului efectuate de o fermă aflată la circa 15 kilometri de oraș. Deși activitatea era legală și notificată autorităților, a generat un val de nemulțumiri printre locuitori. Garda de Mediu a confirmat atunci sursa, dar nu a aplicat sancțiuni.
UPDATE
Viorel Pleșa, comisar-șef al Gărzii de Mediu Cluj, a afirmat că singura acțiune agricolă autorizată în zona municipiul Cluj-Napoca este un tratament fito-sanitar care are loc la Aiton, însă nu poate confirma la acest moment dacă aceasta este sursa mirosului.
El a confirmat că instituția pe care o conduce a primit o sesizare privind mirosul pestilențial în zona gropii de gunoi, drept urmare a trimis echipe de verificare în teren.
UPDATE 2
Mihai Moisescu, director executiv la Direcţia de Sănătate Publică a Județului Cluj, a confirmat de asemenea, pentru Cluj24, că nu au fost înregistrate sesizări la instituția condusă.

Frica se naște din neîncredere, din uitarea de sine și din pierderea legăturii cu lumina interioară. Frica se naște atunci când noi, oamenii, pierdem contactul cu noi înșine și conectarea cu credința. Când frica pune stăpânire pe suflet, omul uită cine este cu adevărat, se îndoiește de darurile sale și se simte rupt de sursa iubirii divine. Dar, în tăcerea adâncă a inimii, acolo unde liniștea și credința se împletesc, răsare curajul. Și, în acele momente, omul își regăsește esența, și totul devine posibil din nou.
Frica dispare nu când o respingi, ci când o înfrunți cu iubire și acceptare. Ea se destramă atunci când înveți să o privești în față, să o înțelegi și să îți aduci aminte că nu ești singur în această lume.
Dumnezeu nu a creat frica, ci darul libertății de a alege. Alegerea de a merge înainte, chiar și cu pași tremurători, de a crede că lumina din tine este mai puternică decât orice întuneric. În fiecare suflare, în fiecare clipă, există o posibilitate de renaștere.
Așa cum noaptea cedează dimineții, așa și frica, atunci când este înfruntată cu iubire, se transformă în putere. Astfel, omul învață că adevărata tărie nu se măsoară în lipsa fricii, ci în curajul de a merge mai departe, chiar și atunci când inima tremură.
Fiecare pas făcut în lumina credinței este o eliberare, un act de iubire față de sine și față de lumea din jur. Nu este ușor, dar este adevărat – frica nu are putere asupra celui care știe cine este cu adevărat.
Prin această cunoaștere descoperim că tot ce am căutat în frământările lumii, am purtat dintotdeauna înăuntrul nostru: pacea, iubirea, și, mai ales, speranța.