Connect with us

Aberații de România

Un bărbat a incendiat Poliţia Huedin. IPJ Cluj tace. Cum să-i apere poliţia pe cetăţeni, dacă nu se poate apăra pe sine?

Publicat


incendiere politia huedin

Un bărbat a aruncat cu benzină în holul Poliţiei Huedin şi i-a dat foc sediului, iar IPJ Cluj nu doreşte să furnizeze informaţii despre şocantul caz.

„Așa arată sala de așteptare a poliției orașului Huedin, după ce un recidivist, băut și extrem de agresiv, a aruncat cu benzina în holul sediului și a dat foc. Vizat a fost un polițist care în acele momente întocmea acte procedurale față de autorul incendierii.

incendiere politia huedin

Pe parcursul după amiezii, piromanul a consumat băuturi alcoolice într-un bar din orașul Huedin, probabil pentru a-și face curaj, după care, timp de 18 minute într-un live postat pe rețelele de socializare i-a înjurat pe polițiști. ”Cine e Poliția în lumea asta? Poliția nu mi-a dat mie mâncare, nici nu m-a întrebat într-o zi: „Ce te doare în viața ta?” Colegii noștri au evacuat, de urgență, sala de așteptare, toate persoanele care se aflau în acel loc au fost scoase pe un geam al încăperii, deoarece, din cauza flăcărilor, ușa de acces nu putea fi folosită”, se arată într-o postare a Sindicatului Europol Cluj.

Potrivit sursei citate, autorul a fost imobilizat și reținut și în cursul zilei de azi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

„Să sperăm, totuși, că pericolul public presupus de lăsarea în libertate a unui asemenea individ, va fi analizat cu obiectivitate de către magistrați și, în consecință, vor dispune arestarea preventivă.

Situația este cu atât mai alarmantă cu cât, toate politicile publice care vizează marea reformă a Poliției Române, nu au făcut altceva decât să slăbească autoritatea polițistului și să dea curaj tuturor ,,bombardierilor”, beizadelelor și recidiviștilor să sfideze polițiștii din stradă. Adică fix pe acei oameni care veghează la aplicarea legii, a ordinii publice și a ordinii constituționale. Curajul acestor indivizi este amplificat și de faptul că, în trecut, consecințele suportate de alți ,,bombardieri” au fost minore, fiind cercetați în libertate, sau au primit sentințe penale cu suspendarea ori amânarea executării pedepsei.

Câți polițiști trebuie să mai cadă victime sau să își piardă viețile în misiuni, de câte alte situații similare mai este nevoie să se petreacă, pentru ca politicienii noștri să înțeleagă faptul că este nevoie de o instituție a Poliției Române puternică, depolitizată și independentă, care să asigure ordinea publică în România”, mai arată Europol Cluj.

 

IPJ Cluj tace

IPJ Cluj a refuzat să ofere informaţii despre şocantul caz.
„Referitor la acest eveniment vă rugăm să vă adresați Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, întrucât aspectele menționate mai sus se află în instrumentarea proprie a procurorului de caz. Mulțumim pentru înțelegere!”, a răspuns IPJ Cluj solicitărilor jurnaliştilor.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Machiajul de zi: cum îl realizezi uşor în doar 10 minute

Publicat

fond de ten

Un make-up de zi nu trebuie să fie foarte complicat şi nici să îţi consume prea mult. Machiajul de zi este despre evidenţierea trăsăturilor, despre naturaleţe şi despre feminitate.

Nu ai nevoie de mai mult de 10 minute pentru a avea un make-up de zi impecabil, însă este important să nu sari peste etape şi să foloseşti produsele potrivite pentru tipul tău de ten. De asemenea, cantitatea de produs pe care o aplici contează foarte mult. Atunci când aplici cantităţi foarte mari de produse de make-up, rezistenta acestuia scade, deoarece acestea nu se blenduiesc eficient şi nici nu intra în piele aşa cum ar trebui.

Descoperă cum te poţi machia singură în fiecare zi, în doar 10 minute:

Pregătirea tenului

Înainte de a aplica machiaje tenul trebuie să fie curăţat şi hidratat. Un machiaj de calitate, care rezistă nu este neapărat rezultatul unor produse anume, ci rezultatul unei pregătiri corecte a tenului. Înaintea aplicării machiajului de zi, asigură-te că îţi pregăteşti corect tenul. Cum? Ei bine, începe prin a curăţa pielea cu un produs blând. Mai apoi, îţi poţi aplica cremele şi serumurile din rutină de zi, însă este foarte important ca ultimul pas din rutină să fie hidratarea.

Dacă îţi doreşti un ten super hidratat, optează pentru un toner de hidratare pe care să îl aplici înaintea cremei cu acelaşi rol. Aşteaptă 10-15 minute înainte de a trece la următorul pas şi anume aplicarea cremei cu SPF. Optează pentru un SPF care se aşează frumos sub machiaj, de preferat un produs ce nu lasă urme albe şi nu usucă tenul. Înainte de a trece la make-up, aşteaptă cel puţin 15-20 minute pentru că SPF-ul să intre în piele.

Fondul de ten

Indiferent că este vorba de machiaje de zi sau de seară alegerea unui fond de ten potrivit este un must. Acesta trebuie să fie într-o nuanţă potrivită pielii, să acopere micile imperfecţiuni şi să uniformeze culoarea tenului. Pentru zi, alege un fond de ten cu acoperire mică sau medie, pe care să îl aplici într-unul sau două straturi subţiri. Îl poţi aplica cu degetele, cu bureţelul de machiaj sau cu pensula, din centrul feţei către exterior.

Dacă nu te confrunţi cu cearcăne sau pungi sub ochi supărătoare, atunci poţi folosi fond de ten în loc de corector. Aplică-l în strat subţire în zona de sub ochi.

Blush-ul

Machiajul fetei nu este complet fără un blush care să îţi scoată tenul în evidenţă. Pentru un make-up de zi alege nuanţe cuminţi, de bronz, roz pal, corai sau caisa. Aplică blush-ul cu o pensulă deasă dacă acesta are o formulă prăfoasa. În cazul unui blush lichid poţi folosi fără probleme degetele.

Tehnica contouring nu este necesară pentru un machiaj de zi, în special dacă nu o stăpâneşti bine. Pentru un make-up simplu, poţi folosi doar fond de ten şi blush, pe care să le aplici corect.

Machiajul ochilor

Pentru un make-up de zi, machiajul ochilor se poate rezuma la un rimel aplicat pe genele superioare şi inferioare şi la un fard în tonuri de bej, crem sau bronz. Aplică fardul pe pleoapa superioară, dar şi pe cea inferioară. La final foloseşte un rimel negru sau maro pentru un look fără cusur.

Machiajul buzelor

Luciul de buze, strugurelul, balsamul de buze sau rujul hidratant reprezintă super alegeri pentru un machiaj de zi. Optează pentru nuanţe delicate de roz, corai sau nude care să îţi complimenteze tenul şi culoarea ochilor.

Pentru că produsele de buze să arate bine, ai nevoie de o hidratare corespunzătoare. Asigură-te ce bei suficientă apă pe parcursul zilei, iar înainte de culcare aplica un balsam de buze intens hidratant care să îţi repare şi hrănească buzele.

Pentru un machiaj complet de zi începe cu o pregătire corectă a tenului. Curăţarea şi hidratarea pielii reprezintă o rutină de îngrijire de bază peste care nu trebuie să sari în nicio dimineaţă. Mai apoi, ai nevoie de un strat subţire de fond de ten, puţin blush, rimel şi fard de pleoape nude şi un strop de ruj sau balsam de buze.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Primăria Cluj-Napoca nu va avea program de lucru cu publicul în perioada 1- 5 iunie 2023

Publicat

primaria cluj napoca 2

Primăria Cluj-Napoca nu va avea program de lucru cu publicul în perioada 1- 5 iunie 2023, iar programul normal de funcționare va fi reluat începând de marți, 6 iunie.

Programul de activitate al Direcției de Evidență a Persoanelor, în perioada 1-5 iunie 2023 va fi următorul:

Serviciul de Evidență a persoanelor NU va asigura program cu publicul, iar la Serviciul Stare civilă se va asigura program doar la Compartimentul Decese, după cum urmează:

joi, 1 iunie 2023 – între orele 08.30-12.30
vineri, 2 iunie 2023 –  între orele 08.30-12.30
sâmbătă, 3 iunie 2023 –  între orele 08.30-12.30
duminică, 4 iunie 2023 – nu se asigură program
luni, 5 iunie 2023 –  între orele 08.30-12.30

În perioada 1 – 4 iunie 2023 se vor oficia căsătoriile programate anterior.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Intrare GRATUITĂ pentru suporterii clujeni la meciul de baraj de joi dintre CFR Cluj și FCU Craiova

Publicat

cfr

Cu ocazia meciului de baraj de joi dintre CFR Cluj și FCU Craiova 1948, clubul feroviar permite accesul gratuit al suporterilor clujeni pe stadion, în baza unui bilet cu valoare zero.

„La solicitarea forțelor de ordine și a firmei de pază, pentru buna desfășurare și organizare înaintea meciului de joi seara cu FC U Craiova 1948, intrarea în Tribuna 1 și în Tribuna 2 se va face pe baza unui BILET CU VALOARE ZERO, pentru ca fiecare spectator să se bucure de un loc asigurat în tribune.

Tichetele care vă asigură intrarea gratuită pot fi descărcate online, de aici, iar pentru cei care nu reușesc să intre în posesia lor prin intermediul platformei, le vor putea primi de la porțile stadionului.

De asemenea, cei care își doresc o experiență PREMIUM la duelul cu FC U Craiova 1948, își pot achiziționa, contra cost, bilete pentru Business Lounge-ul de la Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, dar și pentru zona VIP.

Bilete online, aici.

Abonații pentru sezonul 22/23 și deținătorii de pachete play-off își vor putea ocupa locurile în baza cardurilor/ pachetelor, fără a fi nevoie de biletul cu valoare zero.

Suporterii care își doresc să-i susțină pe băieții noștri din Peluză își vor putea ridica biletele prin intermediul galeriei (Peluza Vișinie).

Hai CFR”, scrie pe pagina de Facebook FC CFR 1907 Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Bărbat arestat la Cluj pentru pornografie infantilă. Ce au descoperit procurorii DIICOT

Publicat

De

porno 1

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus, luni, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pornografie infantilă, în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2021 – mai 2023, inculpatul a procurat, deținut, distribuit și pus la dispoziție în mod public, pe sistemele informatice, aproximativ 900 de  materiale pornografice cu minori, materiale care au fost descărcate prin intermediul aplicațiilor de tip peer to peer.

Din cercetări a reieșit că, începând din anul 2021 și până în prezent, bărbatul de 58 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi deținut și, ulterior, pus la dispoziția altor utilizatori din mediul online aproximativ 900 de materiale pornografice cu minori (filme și fotografii).

În urma percheziției domiciliare, efectuate la data de 25.05.2023, în Cluj-Napoca, au fost identificate și ridicate 14 dispozitive de stocare a datelor informatice de tip HDD, SSD și memory stick USB, cu o capacitate totală de stocare de 8TB.

La data de 30.05.2023, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Cluj, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

porno 2

porno 3

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax