Connect with us

EDUCATIE

UBB, parteneriat STRATEGIC cu Microsoft România în domeniul digitalizării și al inteligenței artificiale

Publicat


ubb microsoft (2)

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și compania Microsoft România au încheiat miercuri, 8 martie 2023, un parteneriat strategic care are ca scop colaborarea în domeniul tehnologiei, îmbunătățirea experienței de învățare a studenților și dezvoltarea de proiecte care încurajează cercetarea și inovarea.

Parteneriatul, semnat la sediul UBB de către prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, și Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România, reprezintă cadrul general de colaborare pentru perioada viitoare în zone strategice, precum implementarea strategiei de digitalizare, inteligență artificială (AI), „quantum computing”, organizarea și dezvoltarea incubatoarelor de afaceri, precum și crearea unor structuri de tip „smart campus”.

De asemenea, Microsoft va sprijini UBB în scopul îmbunătățirii procesului de învățare și predare prin intermediul tehnologiei, cu ajutorul Education Transformation Framework (ETF), o abordare holistică asupra transformării sistemului de învățământ, care implică angajamentul și colaborarea factorilor de decizie din domeniul educației, cu profesioniștii și formatorii din cadrul instituțiilor de învățământ.

UBB, parteneriat strategic cu Microsoft România în domeniul digitalizării și al inteligenței artificiale

Creșterea calității și a relevanței educației studenților, facilitarea tranziției studenților și a absolvenților pe piața muncii, sprijinirea acțiunilor în vederea implementării unor concepte și proiecte specifice cercetării-dezvoltării-inovării, transferului tehnologic, responsabilității sociale și dezvoltării capitalului uman, precum și susținerea unor demersuri în legătură cu atragerea de surse de finanțare sunt obiective comune stabilite în urma semnării acestui memorandum.

ubb microsoft (1)

„UBB este una dintre cele mai puternice universități românești în domeniul <<computer science>> (prima în țară în 2022 conform Times Higher Education ranking) și un actor vizibil la nivel internațional. Microsoft – lider global în domeniul tehnologiei – este partenerul nostru strategic în dezvoltarea acestui domeniu și a subdomeniilor acestuia (ex.: inteligență artificială, „quantum computing”, securitate cibernetică etc.).

Noi credem că nu are sens ca universitățile și jucători mari din mediul socio-economic să intre în competiție pe diverse teme, cum ar fi inteligență artificială, ci trebuie să creăm parteneriate și ecosisteme prin care să ne potențăm reciproc prin competențele pe care le avem fiecare; spre exemplu, în acest moment este greu (dacă nu chiar nerealist) pentru o universitate din România (dar și pentru multe din afara țării) să-și propună să creeze un sistem de AI mai puternic decât ChatGPT în sarcinile asumate de acesta, dar ar putea încerca să-l dezvolte prin cercetare fundamentală și, desigur, poate să-l disemineze educațional și să-l utilizeze inovativ în demersuri antreprenoriale.

Microsoft este deja un partener al Institutului UBB de Inteligență Artificială, Robotică și Realitate Virtuală și este implicat în strategia națională de <<quantum communication>> condusă de UBB, dar prin acest angajament, parteneriatul UBB-Microsoft devine strategic și mult mai complex”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

La rândul său, managerul general al Microsoft, Bogdan Putinică, susține că, „în era cloud-ului și a inteligenței artificiale, este important ca toți oamenii să aibă acces la tehnologie și la abilități digitale, pentru a putea răspunde nevoilor actuale și viitoare. Iar educația este esențială”.

„Suntem încântați că, prin proiectele și parteneriatele noastre în sfera educației, contribuim la crearea unui ecosistem care sprijină transformarea sistemului de învățământ din România. Memorandumul pe care l-am semnat astăzi reprezintă de fapt o continuare a unei colaborări de succes pe care o avem cu UBB.

Microsoft a fost alături de Universitatea Babeș-Bolyai în ultimii ani, pentru a asigura tranziția la noile metode de predare și de învățare, iar acum considerăm că acest proces de transformare digitală trebuie să continue. Inteligența artificială, Big Data, quantum computing sunt, în prezent, componente vitale în procesele de digitalizare.

Prin noul parteneriat, vom răspunde acestor nevoi și vom contribui alături de conducerea UBB la implementarea tehnologiilor avansate de învățare, dar și la dezvoltarea de programe și strategii care încurajează cercetarea și inovarea”, a spus Bogdan Putinică

Cursuri pentri studenți și profesori

Mai detaliat, parteneriatul vizează și organizarea unor cursuri pentru studenții și profesorii UBB în domenii de bază legate de direcțiile strategice de cloud, inteligență artificială (AI), Big Data, Power Platform, securitate cibernetică, precum și sprijinirea studenților în obținerea certificărilor Microsoft globale tip „Fundamentals” pentru aceste domenii.

ubb microsoft (3)

De asemenea, colaborarea dintre UBB și Microsoft România își propune susținerea în continuare a strategiei de transformare digitală asumată – ca direcție strategică a Universității și accelerată, în ultimii ani, de necesitatea derulării activităților didactice, de cercetare și administrative în mediul online.

Procesul de digitalizare va fi susținut și chiar intensificat prin proiecte specifice legate de:

  • Quantum Computing – UBB în calitate de coordonator, împreună cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCD-FM), vor elabora în perioada 2021-2023 Strategia pentru dezvoltarea capabilităților naționale în domeniul comunicațiilor cuantice (QTSTRAT). Microsoft poate fi partener strategic în acest demers prin capabilitățile sale în domeniu: Microsoft Azure Quantum inovează în fiecare nivel al quantum stack, de la software și aplicații la control și dispozitive;
  • „AI & Big Data” – componente din ce în ce mai importante în procesele de digitalizare și în realizarea unor analize esențiale pentru evaluarea și îmbunătățirea activităților derulate la nivelul Universității;
  • Incubatoare de afaceri – Se dorește o creștere a numărului de startup-uri în IT, urmând a fi deschis un incubator de afaceri, de inovare în domeniul IT, în cadrul Facultății de Matematică și Informatică. Microsoft poate sprijini inițiativa universității prin programul său unic dedicat dezvoltării startup-urilor – Microsoft for Startups Founders Hub – și punerea la dispoziție a unui consultant local;
  • „Smart Campus” cu ajutorul scenariilor IoT, un exemplu relevant fiind campusul Microsoft din Redmond;
  • High-Performance Computing (HPC) – soluții ce pot ajuta în dezvoltarea scenariilor de cercetare prin utilizarea unei puteri de calcul scalabile, atât pentru cursurile derulate în cadrul Universității, cât și în proiectele de cercetare punctuale.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CFR Cluj și-a luat un FUNDAȘ portughez. Are 24 de partide jucate la Paços de Ferreira

Publicat

simao rocha

CFR Cluj continuă achizițiile. La clubul clujean a ajuns un fundaș de bandă portughez de 23 de ani, cu 24 de meciuri jucate la Paços de Ferreira.

„Bun venit, Simão Rocha!

CFRiști, faceți cunoștință cu noul nostru fundaș de bandă! Tânărul portughez, în vârstă de 23 de ani, vine în Gruia de la Paços de Ferreira, formația pentru care a bifat 24 de partide în sezonul recent încheiat.

CFR Cluj și-a luat un FUNDAȘ portughez. Are 24 de partide jucate la Paços de Ferreira

Apărătorul stânga a mai evoluat și pentru União Torreense, echipă în tricoul căreia a jucat 37 de partide și a marcat 4 goluri.

Îi urăm bun venit la CFR Cluj și cât mai multe reușite alături de echipa noastră”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.

Simao a mai jucat pentru Amarante și Torreense. Acesta are o talie impresionantă pentru un fundaș lateral. Măsoară 1,86 metri, conform informațiilor furnizate de transfermarkt.com.

Potrivit aceluiași site, valoarea lui de piață este de 450.000 de euro. Cea mai înaltă cotă a atins-o în iunie 2023, când evolua pentru Torreense, iar prețul lui virtual era de 700.000 de euro.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod GALBEN de vreme rea în mai mult de jumătate din țară. Clujul, sub incidență

Publicat

furtuna

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vreme instabilă, valabilă pe tot parcursul zilei în mai mult de jumătate din ţară.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul orar 12:00 – 23:00, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul şi centrul Moldovei şi cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, care se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55 – 70 km/h), vijelii, căderi de grindină şi descărcări electrice.

cod galben

Cod GALBEN de vreme rea în mai mult de jumătate din țară. Clujul, sub incidență

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15 – 25 l/mp şi, izolat, de peste 30 – 40 l/mp.

Meteorologii precizează că fenomene similare se vor semnala pe arii restrânse şi în celelalte regiuni.

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele USR Cluj-Napoca, Viorel Băltărețu, a DEMISIONAT

Publicat

viorel baltaretu

Președintele filialei locale USR Cluj-Napoca, Viorel Băltărețu, a demisionat din funcție după alegerile de duminică. El își va continua mandatul de parlamentar.

Băltărețu a candidat la primăria Cluj-Napoca și a obținut puțin peste 7.000 de voturi (5,85%).

„Dragi clujeni, alegerile s-au încheiat, dar munca mea continuă.

Rezultatul alegerilor la Primărie nu a fost unul bun și mi-l asum în întregime. Am făcut o campanie corectă, o campanie concentrată pe soluții. Mai am de învățat, fără îndoială. E o lecție dură, din care voi învăța. Ca atare, îmi dau demisia din poziția de Președinte al Filialei locale USR Cluj-Napoca.

Președintele USR Cluj-Napoca, Viorel Băltărețu, a DEMISIONAT

Pe de altă parte, mă bucur că eforturile tuturor celor implicați în campanie au dat roade bune în Consiliul Local Cluj-Napoca. USR a obținut rezultate mai bune decât în mandatul anterior. Colegii noștri vor continua să muncească la fel ca până acum. Oamenii ăștia buni au reușit, din opoziție, să propună proiecte cerute de clujeni, unele fiind deja demarate. Am mare încredere că vor avea rezultate bune și de aici înainte.

Îi voi ajuta cu tot ce pot, ca până acum. Vom face echipă bună pentru Cluj.

În ce privește activitatea mea de parlamentar, continui mandatul și rămân concentrat pe marile proiecte ale Clujului. Rămân onest și incoruptibil.

Lupt în continuare pentru ce contează pentru clujeni. Am muncit mult în acești patru ani să conving autoritățile să miște din loc proiecte trase pe linie moartă sau care se mișcau cu încetineala exasperantă a birocrației românești.

Asta continui să fac. Și vă țin la curent, ca până acum.

Vă mulțumesc tuturor celor care ne-ați votat! Mulțumesc echipei USR Cluj pentru tot efortul din ultimele luni. Lupta anti-sistem nu e ușoară, dar e mai necesară ca oricând.

Îmi păstrez încrederea în muncă și onestitate. Continui să fiu acolo unde e mai mare nevoie”, a scris Băltărețu pe Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

ALEGERI Cluj 2024: Harta primarilor. PNL, în top. Pe podium PSD și UDMR. Primari aleși cu peste 90%, dar și sub 30% din voturi

Publicat

De

harta

Alegerile locale de duminică au adus câteva surprize în județul Cluj, dar PNL a reușit să-și păstreze cel mai mare număr de primari, urmat de PSD și UDMR. În premieră, AUR a reușit să câștige o primărie de comună, iar ASU, două primării. Cluj24 vă prezintă harta primarilor.

Au fost trei primari, de la PNL – din Pălatca, Ciucea și Recea Cristur – care au candidat singuri și au avut 100% din voturi. De asemenea, au fost și primari de la UDMR – din Sâncraiu, Izvorul Crișului, sau PNL – Panticeu – care au câștigat peste 90% din voturi.

La polul opus sunt și primari care au câștigat mandatul cu sub 30% din voturi –  Sânpaul, Ceanu Mare.

În urma acestor rezultate, din cele 81 de primării de comune, orașe și municipii, PNL și-a păstrat numărul de mandate față de alegerile din 2020, obținând tot 51, la care se adaugă independenții Emil Pârțoc de la Iclod, și Violeta Trifu de la Beliș, susținuți de PNL.

PSD a câștigat 17 primari, cu 6 mai mult decât în urmă cu 4 ani.

UDMR a câștigat 7 primari, la care se adaugă cel din Sic, independent, dar susținut de Uniune.

Noua Alianță Dreapta Unită (ADU), formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a câștigat 2 primari, AUR o singură primărie, fiind înregistrați și 3 independenți.

Lista primarilor pe localități

harta

Cluj24.ro vă prezintă harta primarilor din județul Cluj care au câștigat alegerile locale de duminică.

Cluj-Napoca – Emil Boc (PNL) – 42,53%

Turda – Cristian Matei (PNL) -29,96%

Câmpia Turzii – Dorin Lojigan (PNL) – 43,62%

Dej – Costan Morar (PNL) – 39,68%

Gherla – Ovidiu Drăgan (PNL) – 53,17

Huedin – Mircea Moroșan (PNL) – 30,05%

 

Buza – Arpad Ciotlăuș (UDMR) – 55,99%

Tureni – Daniela Mănăilă (PNL) – 62,17 %

Măguri Răcătău – Alexandru Livescu (PSD) – 52,03%

Petreștii de Jos – Teodora Teutișan (AUR) – 43,83%

Moldovenești – Ioan Mărginean (UDMR) – 55,62%

Călărași – Ioan Racolța (PNL) – 72,38%

Săndulești – Călin Fărgaciu (PNL) – 73,69%

Iara – Ioan Popa (PNL) – 66,93%

Aiton – Nicolae Făgădar (PNL) – 68,23%

Ploscoș – Ioan Aitoneanu (PSD) – 56,27%

Săvădisla – Asztalos Ștefan (UDMR) – 48,26 %

Suatu – Balasz Istvan (UDMR) – 83,03%

Căianu – Daniel Crișan (PNL) – 72,69%

Pălatca – Ioan Huldușan (PNL) – 100%

Sic – Sallai Ioan (independent) – 69,56%

Panticeu – Răzvan Butuza (PNL) – 93,06%

Sânmartin – Ioan Fărtan (PNL) – 78,72%

Vultureni – Paul Cecan (PSD)- 72,12%

Mintiu Gherlii – Radu Cîmpan (PSD) – 45,35%

Gârbău – Gheorghe Broaină (PNL) – 34,54%

Aluniș – Mihai Sav (PNL) – 69,24%

Cămărașu – Iancu Mocean (PNL) – 85,29%

Beliș – Violeta Trifu (independent)- 44,82%

Mărgău – Mircea Suciu (PNL) – 47,56%

Râșca – Alin Abrudan (PSD) – 65,42%

Sâncraiu – Poka Andrei (UDMR) – 92,26%

Așchileu – Ana Cighir (PNL) – 57,59%

Unguraș – Cristian Rotar (PSD) – 51,61%

Izvoru Crișului – Vasile Bodiș (UDMR)- 90,78%

Recea Cristur – Laurian Rus (PNL) – 100%

Ciucea – Radu Abrudan (PNL) – 100%

Apahida – Cristina Belce (PNL) – 34,67%

Florești – Bogdan Pivariu (PNL) – 53,17%

Chinteni – Lucia Suciu (PSD) – 53,86%

Jucu – Valentin Pojar (PSD) – 57,27%

Mănăstireni – Ioan Condor (PSD) – 61,66 %

Iclod – Emil Pârțoc (independent) – 86,66%

Bonțida – Emil Cărhaț (PNL) – 51,57%

Dăbâca – Emil Cioban (PNL) – 58,67%

Aghireșu – Sorinel Lehene (PNL) – 52,97%

Sânpaul – Mihai Bogdan (PNL) – 29,63%

Cornești – Cornel Chifor (PNL) – 73,41%

Cătina – Călin Borbely (PNL) – 51,15%

Mica – Tiberiu Zelencz (PNL) – 75,46%

Jichișu de Jos – Ioan Moncea (PNL) – 79,48%

Borșa – Mariana Secară (PNL) – 89,32%

Cuzdrioara – Simion Rus (PNL) – 53,32%

Chiuiești – Gavril Mihuț (PNL) – 67,38%

Vad – David Prunean (PNL) – 69,87%

Câțcău – Călin Mureșan (PNL) – 84,16%

Feleacu – Gabriel Costea (PNL) – 81,53%

Cojocna – Anca Marcu (ADU) – 51,27%

Ciurila – Cristinel Popa (PNL) – 39,12%

Poieni – Adrian Morariu (PSD) – 51,28%

Valea Ierii – Dorin Nap (PSD) – 58,71%

Gilău – Gelu Topan (PNL) – 79%

Mociu – Vasile Focșa (PNL) – 61,21%

Căpușu Mare – Gheorghe Iancu (PNL) – 44,42%

Tritenii de Jos – Septimiu Mărginean (ADU) – 40,47%

Frata – Cristian Cherecheș (PSD) – 74,76%

Luna – Giurgiu Aurel (PNL) – 43,23%

Băișoara – Marius Țop (PSD) – 43,40%

Viișoara – Ioan Roman (PSD) – 49,48%

Mihai Viteazu – Paul Olaru (PNL) – 38,71%

Baciu – Balasz Janos (UDMR) – 50,66%

Geaca – Daniel Cheța (PSD) – 55,63%

Țaga – Romulus Mârza (PNL) – 58,18%

Ceanu Mare – Virgil Păcurar (PSD) – 26,27%

Fizeșu Gherlii – Vasile Lup (PNL) – 62,97%

Negreni –Dorin Manea (PNL) – 64,58%

Mărișel – Viorel Ghic (PNL) – 73,85%

Cășeiu – Marinel Baias (PNL) – 50,87%

Bobâlna – Dorin Petrean (PNL) – 66,86%

Săcuieu – Gheorghe Cuc (PNL) – 65,67%

Călățele – Radu Neag (PSD) – 34,07%

Harta primarilor din 2020

În urmă cu 4 ani, la alegerile locale din 2020, situația era diferită.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax