Connect with us

EVENIMENT

„U” Cluj ia oameni de stânga. Extrema stângă Robert Răducanu a SEMNAT cu clujenii

Publicat


robert raducanu

FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu extrema stângă Robert Răducanu (25 de ani).

„Robert a făcut primii pași în fotbal la centrul de copii și juniori de la Concordia Chiajna, debutând pentru echipa de seniori a ilfovenilor la finalul sezonului 2014/2015. În cei trei ani petrecuți la Concordia, Robert Răducanu a bifat 42 de meciuri la nivel de Liga 1, reușind să marcheze trei goluri și să ofere alte două pase decisive.

În noiembrie 2018, Robert a ajuns la FC U Craiova. Între anii 2019-2021, acesta a reușit să obțină două promovări consecutive alături de olteni. A strâns 24 de prezențe la nivelul ligii secunde pentru Craiova în sezonul 2020/2021, când a înscris de patru ori, iar în acest sezon a jucat în două dintre meciurile „alb-albaștrilor”, se arată în comunicatul clubului.

Sursa/ Foto: fcucluj.ro



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pe 15 noiembrie începe POSTUL CRĂCIUNULUI. Obiceiuri și TRADIȚII

Publicat

postul craciunului

Vineri, 15 noiembrie, începe Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului. Acesta se încheie pe 24 decembrie. Postul Crăciunului este un timp de curățire și pregătire spirituală pentru Nașterea Domnului.

Pe parcursul acestei perioade, credincioșii sunt chemați să respecte posturile alimentare, să se roage mai mult și să adopte o conduită morală exemplară.

Lăsata Secului

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului este una dintre cele mai importante zile din calendarul creștin ortodox, fiind momentul care marchează trecerea de la perioada de desfătare alimentară la una de purificare spirituală și abstinență.

Pe 15 noiembrie începe POSTUL CRĂCIUNULUI. Obiceiuri și TRADIȚII

Postul Crăciunului durează 40 de zile, Lăsata Secului este prilejul cu care familiile se reunesc pentru a savura ultima masă „de dulce” înainte de a intra în Postul Crăciunului.

Ce nu e voie să faci în Postul Crăciunului

Pe durata Postului Crăciunului, credincioșii sunt încurajați să respecte anumite reguli care ajută la curățirea trupului și a sufletului. Printre acestea se numără:

– Abstinența de la consumul de carne, lactate și ouă.
– Evitarea petrecerilor zgomotoase și a exceselor de orice fel.
– Limitarea activităților care pot distrage de la rugăciune și introspecție.
– Evitarea certurilor, a vorbelor urâte și a comportamentelor egoiste.
– Scopul postului este de a încuraja modestia, autocontrolul și o viață spirituală mai profundă.

Zilele cu dezlegare la pește, ulei și vin

Zilele cu dezlegare la pește, ulei și vin sunt ocazii speciale pe parcursul Postului Crăciunului în care restricțiile alimentare sunt mai relaxate.

Aceste zile includ toate sâmbetele și duminicile, precum și sărbătorile importante, cum ar fi Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie), Sfântul Andrei (30 noiembrie) și Sfântul Nicolae (6 decembrie).

Credincioșii pot, de asemenea, să se bucure de aceste dezlegări în zilele de marți și joi, conform tradiției, atunci când biserica le permite.

Obiceiuri de Lăsata Secului

Lăsata Secului este, astfel, un moment de reflecție și comuniune, când mesele sunt îmbelșugate și pline de preparate tradiționale, precum fripturi, cozonaci și alte bunătăți care în mod simbolic marchează despărțirea de plăcerile culinare pentru o perioadă.

Printre tradițiile și obiceiurile specifice Lăsatei Secului se numără pregătirea mesei bogate, unde familia se strânge pentru a împărtăși mâncăruri tradiționale, cum ar fi sarmalele, fripturile și prăjiturile de casă.

În multe regiuni, se obișnuiește ca înainte de masă să se facă rugăciuni de mulțumire, iar în unele locuri se aprinde o lumânare pe masă pentru a aduce binecuvântarea casei.

După cină, unele comunități practică obiceiuri legate de împărțirea resturilor de mâncare păsărilor, simbolizând generozitatea și grija pentru creație.

Colindele și focurile ritualice. De asemenea, există obiceiul ca tinerii să colinde din casă în casă, aducând vestea Postului care începe și urând gazdelor sănătate și belșug.

În unele zone, focurile ritualice sunt aprinse în curți sau pe dealuri, fiind considerate purificatoare și menite să alunge spiritele rele înainte de post.

Sursa: crestinortodox.ro

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Sabău, după înfrângerea ”U” Cluj în meciul cu FCSB: Nu mi se pare corect că am primit un arbitru din București

Publicat

sabău

Antrenorul echipei de fotbal ”U” Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a comentat înfrângerea din meciul de duminică seara de pe Cluj Arena în fața FCSB, scor 1-2, și a spus că, jucând cu o echipă din București, nu i se pare corect să primească un arbitru din București.

”Joacă fosta campioană cu echipa de pe primul loc. Era mai corect să ni-l dea pe Feșnic care e din Cluj. În Cluj sunt 2 echipe de Liga 1, în București sunt 3, nu știu de ce nu l-au dat pe Feșnic la acest meci.

Nu știu care a fost gândirea lor, de ce pot să îți dea din București, dar din Cluj nu. Nu cred că a fost în formă dl arbitru în această seară în deciziile luate și în maniera de arbitraj. O iau ca și o lipsă de formă sportivă.

Ca joc, mă așteptam să jucăm cu mai mult curaj, ca dovadă cam toate duelurile din prima repriză le-au câștigat ei. Pe greșelile noastre am luat golurile, puteau fi evitate, iar cu mai multă personalitate, mai mult curaj, am fi putut înscrie și în prima repriză, am avut cîteva situații.

Eram acolo, dar nu destul de convingători, nu destul de hotărâți când trebuia să iei decizia să dai la poartă”, a spus Sabău.

Suporteri dezamăgiți

Acesta a spus că nu este supărat și că nu dă vina pe jucători, care se bucură, în continuare de respectul său, fiind mândru de ce au realizat aceștia până în momentul de față.

”Obiectivul este calificarea în play-off”, a mai spus Ioan Ovidiu Sabău.

Antrenorul ”U” Cluj și-a manifestat regretul pentru că rezultatul din meciul cu FCSB i-a dezamăgit pe suporteri, care ar fi meritat mai mult

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. „U” Cluj – FCSB, 1-2. Bîrligea, INAMICUL public nr.1

Publicat

u cluj

Universitatea Cluj a întâlnit, duminică seara pe Cluj Arena, pe FCSB, în primul meci al returului Superligii de fotbal. Clujenii erau lideri cu 30 de puncte, în timp ce FCSB ocupa locul 8 cu 21 de puncte. În fața a peste 25.000 de spectatori, clujenii pierd cu 1-2. Au marcat Blănuță (min.85), respectiv Bîrligea (min.30 și 51).

u cluj

Echipe de start:

„U” Cluj: Gertmonas – Ov. Popescu, Masoero, I. Cristea, Chipciu – Bota, Simion, Bic – Nistor – Miranyan, Thiam
Rezerve: Gorcea, Boboc, Oancea, Van der Werff, Mitrea, Briz, D. Codrea, Rață, Oaidă, Silaghi, Tchassem, Blănuță
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

VIDEO FOTO. „U” Cluj – FCSB, 1-2. Bîrligea, INAMICUL public nr.1

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, M. Popescu, Radunovic – Șut, Chiricheș – Miculescu, Edjouma, Tavi Popescu – Bîrligea
Rezerve: Vlad, Ștefănescu, D. Popa, M. Toma, Baeten, Băluță Olaru, Musi
Antrenor: Elias Charalambous

Stadion Cluj Arena
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti – Bucureşti)
A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti – Bucureşti)
A2: Marica Mihai Marius (Bistriţa – Bistriţa Năsăud)
Arbitru VAR: Barbu Marian (Făgăraş – Braşov)
Arbitru AVAR: Artene Ovidiu (Vaslui – Vaslui)

Primele 5 minute ale meciului au aparținut Universității, care au început partida sus, punând presiune pe apărarea bucureștenilor. În min.5, tânărul Bota expediază un șut din afara careului, dar Târnovanu respinge în corner.

Treptat, FCSB echilibrează jocul, fără însă a avea ocazii mari la poarta lui Gertmonas. Clujenii mai au o ocazie mare în min21, când șutul lui Thiam este respins din nou cu greu în corner.

În min.30, Ovidiu Popescu face o gafă de începător în careu, pasându-i cu capul lui Musi, care dă mai departe la Bîrligea. Acesta nu ratează de la 11m și înscrie pentru 0-1.

Din păcate, jocul Universității nu funcționează cum ar trebui. Nistor, care de obicei e mintea limpede de la mijloc, dă foarte multe pase greșite.

u cluj

u cluj

u cluj

u cluj

u cluj

u cluj

u cluj

Repriza a doua nu începe bine pentru „U”. În min.51, același Bîrligea devine inamicul public nr.1 și înscrie pentru 0-2, după ce-l scoate Masoero din offside.

Jocul clujenilor nu funcționează deloc, bucureștenii se apără bine și închid orice traseu spre poarta lui Târnovanu.

Thiam mai are o ocazie mare în min.69 însă șutează pe mijlocul porții. FCSB rămâne în zece după ce Șut vede roșu în min.73.

„U” reduce din handicap în min.85, când Blănuță înscrie cu capul pentru 1-2.

FCSB câștigă în fața Universității după o perioadă lungă de nereușite iar clujenii simt deja în ceafă răsuflarea urmăritoarelor care reduc din ecart.

Notele Cluj24:

Gertmonas 6 – Ov. Popescu 4, Masoero 5, I. Cristea 5, Chipciu 5 – Bota 6, Simion 5, Bic 5 – Nistor 5 – Miranyan 5, Thiam 6,
Boboc 6, D. Codrea 5, Tchassem 6, Blănuță 7

Foto: Sergiu Răzvan

Citește mai departe

EVENIMENT

Se ia APA în județul Cluj. Vezi CÂND și UNDE

Publicat

robinet apă bun

În vederea efectuării unor lucrări programate de întreținere la rețeaua publică de alimentare cu apă, Compania de Apă Someș S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, după cum urmează:

Data efectuarii lucrarii: 11 Noiembrie 2024

Localitatea/Localitatile: DEJ
Strada/lista strazilor afectate: Str. Pintea Viteazul, str. Al. Ioan Cuza, str. Pescarilor, str. Caramidarilor, str. Campului, str. Canalului, str. Fundatura, str. Salciilor, str. Macesului, str. Bistritei, str. Uriului, str. Baia Mare, Dej-Triaj (str. Macazului, str. Ceferistilor, str. Libertatii), Platforma Industriala Nord;

Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 09:00 – 15:00

Se ia APA în județul Cluj. Vezi CÂND și UNDE

Data efectuarii lucrarii: 11 Noiembrie 2024

Localitatea/Localitatile: CUZDRIOARA, MANASTUREL, URISOR, CASEIU, RUGASESTI, COPLEAN, SALISCA

Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 09:00 – 15:00

Data efectuarii lucrarii: 12 Noiembrie 2024

Localitatea/Localitatile: CLUJ-NAPOCA
Strada/lista strazilor afectate: Str. Nirajului – tronsonul cuprins intre numerele 8 si 22 (numerele pare);

Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 09:00 – 16:00

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax