Connect with us

EVENIMENT

”U” Cluj a pierdut meciul din deplasare cu FC Argeș

Publicat


295824079 586502702930476 3905823482364994663 n

Echipa de fotbal „U” Cluj a pierdut vineri meciul din deplasare în fața echipei FC Argeș, din Superligă.

Adrian Bălan de la „U” Cluj a deschis scorul în minutul 4, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, marcând primul său gol.

Alexandru Isfan de la FC Argeș a înscris următoarele două goluri pentru gazde, iar Paul Arnold Garita a închis tabela de marcaj la scorul de 3-1.

sursa foto: FC Universitatea Cluj – Facebook 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat amenință că își dă foc la casă pe strada Orăștiei din Cluj-Napoca

Publicat

De

isu pompieri gherla (7)

Un bărbat amenință, sâmbătă seara, că își dă foc la casa de pe strada Orăștiei din Cluj-Napoca, la fața locului fiind prezenți pompieri și polițiști.

ISU Cluj a trimis, preventive, o autospecială.

Din primele informații, este vorba despre un bărbat care prezintă ”agitație psihomotorie”.

Vom reveni cu detalii.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ZIUA NOROCOASĂ a sportivilor români. Aduc AURUL acasă. Omagiul unui profesor la Cluj pentru o campioană europeană

Publicat

306472608 8705412182817604 5439554138410265840 n

Echipa sportivă alcătuită din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan a câștigat sâmbătă medaliile de aur în proba masculină de dublu rame, la Campionatele Mondiale de canotaj din Cehia.

„Cozmiuc şi Bejan au fost cronometraţi cu timpul de 06 min 28 sec 06/100, devansând echipajele din Spania (Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez), 06 min 29 sec 27/100, şi Marea Britanie (Oliver Wynne-Griffith, Thomas George), 06 min 30 sec 86/100.

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan sunt şi campioni europeni în această probă, în care Cozmiuc este vicecampion olimpic (alături de Ciprian Tudosă)”, informează Agerpres.

Omagiul adus de către un profesor la Cluj pentru Denisa Tîlvescu

Campioanele europene de anul acesta la dublu rame și la opt plus unu, Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, s-au clasat pe locul patru, cu timpul de 07 min 09 sec 38/100.

Reușitele de până acum ale Denisei Tîlvescu au fost celebrate prin lucrarea lui Sergiu-Georgian Mazerschi, profesor la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca. Acesta a transformat un autobuz într-o operă de artă, pe care e scris numele ei și mesajul după care el se ghidează în viață <<Stand Firm! Angels are near.>>, și care i se pare potrivit, totodată, pentru a descrie ceea reprezintă Denisa.

„Am fost la Târgu Jiu pentru a aduce un omagiu Denisei Tîlvescu, campion mondial și european alături de echipa României la caiac-canoe. Am vorbit cu ea la telefon și i-am spus că o zi din cantonamentul ei e o zi din viața de sportiv, pe care nu trebuie să o rateze. Plăcerea mea de a o vedea privind lucrarea e atât de mică în comparație cu ce face ea”, a precizat profesorul, pentru Cluj24.

306472608 8705412182817604 5439554138410265840 n

„Mă bucur foarte mult că am făcut parte din proiectul StradArt și mă mândresc cu faptul că și eu sunt un motiv de inspirație pentru oamenii minunați care fac magie prin creativitatea și talentul lor.

Deși nu am putut fi prezentă la festival în această perioadă (pregătirea noastră pentru Campionatul Mondial de la Racice este în plină desfășurare), aștept cu nerăbdare să ajung acasă pentru a putea face turul operelor din acest an și a le putea aprecia cu adevărat.
Sunt recunoscătoare că ceea ce am reușit să construiesc în anii de activitate sportivă a devenit <<inspirație>> pentru una din lucrările acestei ediții și aș dori să îi mulțumesc artistului și omului Sergiu Georgian Mazerschi pentru pasiunea și implicarea de care a dat dovadă în realizarea proiectului.
Datorită lui Adrian Oniga și a oamenilor implicați în organizarea acestui festival cred că suntem mai aproape de a mișca lucrurile într-o direcție pozitivă și sănătoasă, ajungând astfel să insuflăm cât mai multor adulți și copii dorința de a fi mai buni în orice activitate întreprind, mai sănătoși, mai atenți la sine și la comunitatea din care fac parte”, a spus Denisa Tîlvescu, într-o postare pe Facebook.

 

306659127 8705412699484219 6903180018971925042 n

 

306763767 8705412316150924 4664963365857117927 nsursa foto: Tîlvescu Denisa – Facebook

Alte reușite ale sportivilor români

De asemenea, Elena Logofătu, Cristina Drugă, Ioana-Mădălina Moroşan și Patricia Cireş au câştigat Finala C la patru vâsle feminin (06:34.17).

„România a calificat nouă ambarcaţiuni în finalele pentru medalii la Mondialele de la Racice, dintre care sâmbătă vor mai evolua la patru rame feminin, patru rame masculin şi patru vâsle masculin, iar duminică vor avea loc alte trei finale cu prezenţe româneşti, la dublu vâsle feminin, opt plus unu feminin şi opt plus unu masculin.

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş)”, se mai arată pe Agerpres.

Citește mai departe

EDUCATIE

Comunitatea 156, pasiunea unui profesor la Cluj, pentru elevii care vor mai mult: Vreau să ajungem un liceu cunoscut în țară

Publicat

whatsapp image 2022 09 10 at 2.23.50 am

Comunitatea 156 (C156) este o inițiativă clujeană ce îi aparține lui Sergiu Georgian Mazerschi, profesor la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” care, din pasiune pentru meseria sa și din dorința de a oferi mai mult liceenilor, a decis în urmă cu un an și jumătate să pună bazele unei comunități care să reprezinte instituția de învățământ – atât la nivel local, cât și național și internațional – în urma cărora elevii să aplice noțiunile teoretice sau, altfel spus, să își antreneze abilitățile și creativitatea dincolo de orele de curs.

„E un proiect pe care l-am demarat în 2021 sub forma unei activități extrașcolare, ce a atras elevi, foști elevi, profesori și profesioniști din mai multe domenii creative”, spune profesorul, pentru Cluj24.

Printre obiectivele comunității se numără promovarea imaginii liceului, schimbarea paradigmei sistemului de învățământ din România – prin organizarea de activități extrașcolare – și pregătirea elevilor pentru a deveni profesioniști, care să aducă un plus de valoare societății. Aceste obiective sunt atinse prin participarea la cursuri organizate de experți, expoziții, participări la concursuri și evenimente precum târguri de artă, festivaluri de stickere și muzică, voluntariat și colaborări.

screenshot (286)

„Am creat o comunitate în care să încerc să atrag oameni de calitate”

Valorile Comunității 156 sunt: profesionalismul, responsabilitatea profesională, personală și colectivă, colaborare (susținere reciprocă), inițiativă, curaj, creativitate, adaptabilitate, apartenență și gândire critică.

„Am creat o comunitate în care încerc să atrag oameni de calitate, oamenii care chiar vor să învețe ceva mai mult decât ce oferă curricula. Mi-am propus să învăț elevii și să-i pregătesc să devină membri activi și de valoare în societate.

Vreau să ajungem cel mai cunoscut liceu la nivel național ca, prin puterea exemplului, să înțeleagă oamenii că pot face și ei ceva mai mult în alte instituții de învățământ.

La bătrânețe vreau să mă bucur că societatea s-a schimbat în bine inclusiv datorită mie, într-o oarecare măsură”, adaugă el.

11169575 10153374130484560 8064703677619793375 o

156

Numărul 156 se referă la însuși numărul angelic 156, despre care se consideră că anunță un mesaj de la îngerii păzitori privind atingerea scopurilor. Altfel spus, e o încurajare pe plan spiritual pentru cei care trec prin perioade de tranziție și care, dacă îl întâlnesc frecvent în viața de zi cu zi, înseamnă că sunt sub protecția Universului și că trebuie să gândească pozitiv.

Pentru a găsi numele, a stat 3 zile cu elevii în apeluri pe Discord, până când a decis să nu mai piardă timpul.

„În perioada respectivă citeam o carte despre numere angelice și așa a luat naștere denumirea, prin faptul că numărul simbolizează un început de drum, drumul menit”, indică Mazerschi.

screenshot (285)

screenshot (287)

Colaborarea între elevi: „La rândul tău, trebuie să dai mai departe”

O altă intenție de-a sa este să îi facă pe copii să colaboreze între ei.

„Pot să mă mândresc cu faptul că două eleve de clasa a 11-a au organizat un curs la care au participat elevi din generală și în cadrul căruia au prezentat instrumentele pe care le pot folosi cei care vor să lucreze grafică pe calculator.

Și s-au organizat foarte bine, au pus cap la cap informațiile pe care le știau, s-au gândit la ce tablete sunt bune pentru așa ceva, s-au gândit la prețuri, la cum se folosesc, iar copiii au primit sfaturi rapide.

E foarte important să dai ceva înapoi. Nu trebuie să uiți cu câtă plăcere am oferit ceva, ca la rândul tău să poți da mai departe”, notează el.

Până în prezent, C156 a participat la numeroase activități, dintre care 14 au fost incluse în primul volum al catalogului de prezentare al Comunității.

whatsapp image 2022 09 10 at 4.26.19 pm

Vlad Braga (@bragovski, pe Instagram), e un om pe care îl apreciază foarte mult: „Când am organizat un curs de linogravură a cărui formator a fost o domnișoară care a terminat cursurile la liceul „Romulus Ladea”, m-am gândit să-l invit și pe Vlad pentru a organiza un curs de fotografie documentară, astfel încât elevii noștri să fie pregătiți să documenteze viitoarele evenimente. E foarte muncitor, avem principii similare și a fost foarte încântat de idee, așa că a venit să mă susțină”, spune profesorul.

whatsapp image 2022 09 10 at 4.26.19 pm (1)

whatsapp image 2022 09 10 at 4.26.20 pm

whatsapp image 2022 09 10 at 4.26.20 pm (1)

whatsapp image 2022 09 10 at 4.26.20 pm (2)

whatsapp image 2022 09 10 at 4.26.20 pm (3)

whatsapp image 2022 09 10 at 4.26.20 pm (4)

(Ne)obligativitatea uniformei: „În primul rând, trebuie să o meriți”

Se bucură de faptul că deja are elevi care se organizează singuri, fiindcă au înțeles valorile pe care încearcă să le promoveze, printre care și uniforma, la care ține foarte mult.

„Evident, oamenii, când aud de uniformă, se gândesc la altceva. Uniforma e o ținută vestimentară care conține o emblemă reprezentativă pentru o anumită comunitate, unde oamenii au aceleași valori – reale, că asta vreau să promovez – și sunt mândri cu ele, aducându-și aportul ca acea comunitate să crească.

Valorile acestea ar trebui apoi să se regăsească în societate. Dacă îi educăm pe copii de mici în acest spirit, atunci societatea în care vom trăi peste câțiva ani va fi mai bună, din punctul meu de vedere.

Uniforma nu ar trebui să fie obligatorie, e o prostie. În primul rând, trebuie să o meriți. Nu o să porți uniforma C156 dacă stai la colțul blocului și te uiți la cei care lucrează. Trebuie să înțelegi și să accepți valorile din spate, contribuind și tu, ajutând comunitatea să crească.

Uniforma nu trebuie să fie la fel în toate unitățile de învățământ, noi avem deja 4 tricouri, unul alb, altul negru, unul cu scris pe piept, altul pe mână și așa mai departe. Avem șepci, bluze, hanorace. Le-am zis că vom face și adidași cu C156, dar contează și implicarea din partea lor, aprecierile, comentariile de pe Instagram”, explică Mazerschi.

whatsapp image 2022 09 10 at 2.23.49 am

E nevoie de susținere: „Putem oferi la schimb obiecte de artă și servicii creative”

Pe lângă implicarea membrilor Comunității, aceasta mai are nevoie de sprijin financiar, deoarece concursurile și toate demersurile privind participarea elevilor la ele presupun niște costuri, de la cele pentru transport la resurse materiale și, inclusiv, timp.

„Desfășurarea activităților noastre necesită anumite resurse, care să ne permită să implementăm viziunea, așa că orice ajutor e binevenit, de la resurse financiare la cazări, mese, tipărirea materialelor grafice, susținerea unor ateliere sau prelegeri, încurajări și așa mai departe.

Putem oferi la schimb, pentru susținerea acordată, obiecte de artă, precum și servicii creative (design grafic, picturi murale, grafică și concept social media)”, punctează profesorul.

Acesta își pune la dispoziție numărul de telefon și adresa de mail pentru a fi contactat de cei care vor să contribuie sau să colaboreze cu Comunitatea 156: 0728 233 582, respectiv georgian@mazerschi.ro.

Un fel de dictatură: „Când îți spun ceva, e bazat pe niște argumente pe care le-am strâns de-a lungul anilor”

Elevii care au participat la concursuri sunt cei care au răspuns la apelul său. Nimeni nu este obligat să participe, dar cei care aleg asta trebuie să îl asculte cu încredere.

„Le-am sugerat să participăm, dar nu în sensul în care ei să facă niște lucrări și să le trimită. Am stat și am făcut un curs, am stat 3-4 zile cu ei pe Discord și le-am explicat ce înseamnă să faci o bandă desenată, un scenariu, am ajuns să facem asta la un nivel mult mai avansat.

Eu am o viziune clară legat de unde vreau să ajungem, m-am documentat foarte mult, pentru că îmi doresc să cresc cu și prin Comunitatea 156 și am înțeles că e normal să aspir către mai mult, și atunci pot să accept o marjă de efort de 80%. M-am dezvoltat mult în perioada asta tocmai pentru că îmi doresc să facem lucrurile așa cum consider eu că trebuie făcute.

Am studiat 2 ani cursuri de multimedia design, am urmat cursurile Facultății de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția grafică, sunt doctor în Arte Plastice, am văzut artă și sunt pasionat de artă, am văzut bandă desenată și îmi place banda desenată, am studiat cum se face treaba asta și când îți spun ceva, e bazat pe niște argumente pe care le-am strâns de-a lungul anilor și nu are rost să ne pierdem timpul cu dezbateri inutile.

Le-am spus copiilor de la început că, dacă suntem 1000 de oameni și 999 dintre ei aleg să meargă la dreapta, dar eu știu că trebuie să mergem la stânga, datorită experienței, intervin și nu se mai discută. E un fel de dictatură, dar bazată pe experiența din spate”, susține profesorul.

whatsapp image 2022 09 10 at 2.23.50 am

Maeștrii (și elevii) schimbă vieți: „Sunt oameni care știu și te pot învăța să faci lucrurile așa cum trebuie”

C156 numără aproximativ 50 de membri, dar nu toți sunt activi, ci sunt adunați de-a lungul timpului. Orice elev din liceu e binevenit să ni se alăture.

„Foarte implicați sunt vreo 7, fiind și cei pe care mă bazez mai mult. De exemplu, am un elev de clasa a zecea cu care mă știu de când el era a șasea, și l-am văzut progresând. Îi place să scrie cu spray-ul și l-am luat cu mine. A învățat mai multe lucruri de-a lungul proiectelor.

Acum deja face niște desene cu spray-ul foarte bune. În principiu, sunt oameni care știu și te pot învăța să faci lucrurile așa cum trebuie, așa s-a dezvoltat lumea până acum și tot așa va continua, din punctul meu de vedere. Nu e nicio rușine să înveți de la foști maeștri și să-i studiezi pe alții, să ai un profesor bun.

Și eu am un personaj care mi-a marcat viața. Îl apreciez și, pentru mine, valoarea lui e necontestabilă. Este vorba de domnul profesor Horvath Ioan Bugnariu, mi-a fost profesor la grafică și de-a lungul timpului, am dezvoltat o relație specială cu dumnealui”, indică Mazerschi.

Cu toate acestea, este de acord că și de la elevi are de învățat.

„Am avut ajutoare pentru toate postările făcute la început. Când am demarat activitatea pentru C156, am dat peste elevi care au venit cu idei. De exemplu, mi-au spus de Discord. Eu nu știam ce e Discordul până atunci, am învățat și eu de la ei, creștem împreună. Simt asta și văd cât am crescut de când am pus bazele Comunității.

Cât despre Instagram, consider că unitățile de învățământ trebuie să aibă o pagină de prezentare și am ales platforma aceasta pentru că e o modalitate bună de a te prezenta în fața tinerilor”, menționează Mazerschi.

whatsapp image 2022 09 10 at 2.23.50 am (1)

60 de postări pregătite în avans: „Nu m-a interesat algoritmul”

A ajuns la concluzia că nu are rost să facă un site, pentru că nu ar fi avut un răspuns direct, pe când pe Instagram există interacțiune.

„Pe lângă asta, mi se părea ciudat să mă prezint cu o pagină cu 3 postări, așa că am stat cu un elev și am pregătit 60, pe care le-am pus deodată, în pofida faptului că majoritatea mi-au explicat cum e cu algoritmul.

Nu m-a interesat algoritmul, am înțeles ce se petrece, dar eu când vreau să le trimit oamenilor pagina, nu le pot trimite ceva cu o poză. Am pregătit 60 de postări și de atunci încerc să țin pasul”, punctează el.

screenshot (284)

Totul e organizat în așa fel încât să ajungă la destinație: „Mă trezesc la 5 dimineața”

Pentru asta, are nevoie de un program riguros și de multă determinare să continue chiar și atunci când nu primește feedback.

„În primul rând, trebuie să am grijă de mine ca să eman încredere și ca să rezist. Mă trezesc la 5 dimineața, fac puțin sport, mănânc, încep viața altfel, totul e organizat în așa fel încât să ajung acolo unde mi-am propus.

Luni și joi fac postări. Din punctul meu de vedere, oamenii ar trebui să facă tot ce ține de ei, așa cum și eu continui să postez chiar dacă nu avem multe aprecieri. Dacă îmi propun să fac ceva, fac. Poate nu ajung unde mi-am propus, dar contează drumul și oamenii întâlniți pe parcurs, asta ar trebui să te motiveze să faci ceva în viață”, consideră profesorul.

whatsapp image 2022 09 10 at 2.23.48 am (1)

Oameni conectați, ca stickerele

Momentele de acest fel îl inspiră și îl duc cu gândul la stickere – o metaforă personală pentru felul în care oamenii interacționează între ei.

„Lipesc un sticker pe ușa mea, alături de sute de alte stickere, are o semnificație. Același sticker lipit pe ușa primăriei va avea o altă semnificație. Așa se întâmplă și cu oamenii, în funcție de timpul în care interacționăm, durata, intensitatea ș.a.m.d.

Avem interacțiuni diferite deși suntem aceiași oameni. Dar toți suntem conectați, de-asta stickerele sunt o metaforă bună, din punctul meu de vedere”, completează Mazerschi.

Stickerele sunt doar un laitmotiv al vieții sale. Comunitatea 156 e un altul, la fel de important. Iar în spatele tuturor conceptelor și simbolurilor adunate până acum, e un om cu o experiență de viață bogată și cu personalități pe măsură, de la Sergiu, la Georgian, Mazerschi, și chiar Macetă, latură pe care nu mulți o cunosc.

whatsapp image 2022 09 11 at 1.01.30 am

Toate aceste frânturi ale personalităților sale se regăsesc în arta sa – majoritatea tablourilor sunt autoportrete – și în cartea portofoliu de stickere pe care a făcut-o, al cărei titlu este sugestiv: „MAZERSCHI – a sticker book made by SERGIU/ GEORGIAN/ MAZERSCHI”.

Despre asta, activitatea lui ca rapper și multe alte experiențe de viață poți citi mai multe într-un articol viitor, cu Mazerschi omul. Stai geană, iar până atunci, asigură-te că i-ai dat follow Comunității 156 pe Instagram și Facebook, întrucât orice formă de susținere contează.

whatsapp image 2022 09 11 at 1.01.30 am (1)

Citește mai departe

EVENIMENT

A sesizat Poliția Animalelor. Un câine plânge toată noaptea pe un balcon din Florești

Publicat

ryan stone ftzryed5las unsplash

O floreșteancă a făcut un anunț pe un grup de Facebook, referitor la faptul că un câine plânge toată noaptea pe balconul vecinilor, iar stăpânii nu se ocupă de el, motiv pentru care a contactat Poliția Animalelor.

„Vecinii de pe Urușagului 107 b, ce suflet poți avea să ții câinele pe balcon, să plângă de frig? Toată noaptea plânge! Țin să vă anunț că am sunat la Poliția Animalelor”, spune aceasta.

Mulți și-au arătat susținerea lăsând comentarii încurajatoare.

„Nu renunțați, vă rog! Chiar faceți sesizare scrisă la ei, vă trebuie poză ca dovadă, video. Cu sesizare scrisă e mai sigur că se vor lua măsuri serioase”, a precizat un utilizator.

Situația e incertă: „Un câine nu plânge de frig, ci de lipsa atenției”

Autoarea postării a spus că speră ca stăpânii să fie amendați, deoarece Poliția Animalelor va veni în control.

Cineva a lăsat un comentariu oferind o teorie pentru situația în care se află cățelul.

„Cred că mulți nu știți situația. Pare să fie un câine <<în gazdă>> și poate nu se înțelege cu cel din casă. Nu sustin fapta, dar un câine nu plânge de frig, ci de lipsa atenției, după stăpân, etc. Am câine și stă afară în curte. Și nu plânge, nici nu stă în casă mai mult de 3 minute, cere înapoi. Deci eu zic să nu ne mai aruncăm păreri și jigniri dacă tot nu știm ce e acolo”, a spus utilizatorul.

Sursa foto: unsplash

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax