Connect with us

EVENIMENT

TVR a obţinut un MILION de euro pentru REABILITAREA clădirii Studioului Teritorial de la Cluj

Publicat


TVR a obţinut un milion de euro pentru reabilitarea clădirii Studioului Teritorial de la Cluj. Finanţarea va fi realizată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Televiziunea Română va reabilita sediul Studioului Teritorial TVR Cluj printr-o finanţare obţinută în cadrul apelului de proiecte PNRR aferent componentei C5 – Valul renovării. Cererea a fost depusă de TVR prin intermediul Serviciului de Finanţări Alternative, recent înfiinţat şi a fost aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Mă bucur că am reuşit să accesăm, în premieră pentru Televiziunea Română, fonduri europene pentru reabilitarea clădirii primită în urmă cu aproape 15 ani pentru a fi sediul TVR Cluj, în cuantum de aproape un milion de euro. Această reuşită e un prim pas dintr-un proiect mai larg pe care l-am demarat când mi-am început mandatul”, a precizat Dan-Cristian Turturică.

Imobilul, situat în Cluj-Napoca pe strada Meziad, este singura clădire aflată în proprietatea Televiziunii Române. Conform proiectului, clădirea va beneficia de lucrări de reabilitare termică, un prim pas pentru amenajarea noului sediu al Studioului Teritorial TVR Cluj.

Conducerea TVR are în vedere, pe termen mediu şi lung, construcţia unui nou studio, cu dotări de ultimă generaţie, în incinta imobilului care va beneficia de reabilitare prin PNRR.

„Proiectul face parte dintr-o strategie amplă de dezvoltare şi retehnologizare a Televiziunii Române”

„Managementul instituţiei face eforturi pentru a identifica surse de finanţare în vederea reabilitării infrastructurii şi retehnologizării TVR, pentru a moderniza şi eficientiza această instituţie în ansamblu, inclusiv Studiourile Teritoriale, mai ales după o lungă perioadă în care astfel de proiecte au trenat”, a declarat Dan-Cristian Turturică, Preşedinte-Director General al SRTv.

Proiectul face parte dintr-o strategie amplă de dezvoltare şi retehnologizare a Televiziunii Române, care vizează Studiourile Teritoriale şi pe cele de la Bucureşti. Acest demers cuprinde şi alocările bugetare aprobate de Consiliul de Administraţie al SRTv pentru modernizarea echipamentelor, un efort financiar menit să aducă tehnica de producţie la standardele actuale.

TVR Cluj este cel mai mare şi mai vechi studio regional al Televiziunii Române şi oferind programe de informare, educaţie şi divertisment 24 din 24 de ore pe zi”, se arată în comunicatul instituției.

Contactat de Cluj24, directorul Studioului Teritorial Cluj, Alin Gelmărean, a declarat:

„În sfârșit, după 15 ani, putem spune că s-a făcut primul pas spre edificarea unui studiou de televiziune modern. Pentru început, acești bani vor fi folosiți pentru reabilitarea termică a clădirii. Sunt peste 2.000 mp, va trebui să facem anveloparea, izolarea termică și fonică, dotarea corpului cu panouri solare, cu pompe de căldură, vom reface partea de țevi și conducte, pe scurt, dorim să avem o clădire cu adevărat „verde”.

Mai sunt câteva proiecte pe rol pentru care am aplicat pentru fonduri, în special în ceea ce privește dotarea cu aparatură dar avem în vedere și construirea unei clădiri-anexă în care vrem să amenajăm un platou. Dar toate la timpul lor. Important este că s-a urnit treaba”.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO. O basculantă s-a răsturnat în șanț, la Fundătura, în Cluj. Șoferul, rănit ușor

Publicat

Un accident cu o basculantă a avut loc la Fundătura, comuna Iclod, luni dimineață. Șoferul a fost rănit ușor, fiind consultat de medicii de pe Ambulanță.

Un accident rutier a avut loc luni dimineață în localitatea Fundătura, comuna Iclod, unde o basculantă s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului. Șoferul utilitarei a suferit răni ușoare și a primit îngrijiri medicale din partea echipajului Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) sosit la fața locului.

Au intervenit pompierii din Dej

Pentru gestionarea situației și prevenirea altor pericole, au intervenit și pompierii, care au asigurat măsurile de protecție specifice. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu alte victime.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut pe raza localității Fundătura. Echipajul din cadrul Punctului de Lucru Gherla a găsit la fața locului o basculantă avariată, însă din fericire nu au existat victime încarcerate. Un bărbat de aproximativ 55 de ani, conștient și cooperant, a fost preluat de echipajul SAJ, în vederea acordării îngrijirilor medicale. Pompierii au asigurat la fața locului măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor”, a transmis ISU Cluj.

Cauza exactă a accidentului urmează să fie stabilită de autorități.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Șapte noi discipline opționale au fost incluse în oferta națională, în învățământul primar și gimnazial

Publicat

meditatii

Șapte noi discipline opționale au fost incluse în oferta națională de studiu, potrivit unui ordin al ministrului Educației și Cercetării, publicat în Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

Ordinul privind aprobarea unor programe școlare pentru discipline opționale din oferta națională, parte a curriculumului la decizia elevului din oferta școlii, prevede includerea următoarelor discipline:

  • „Educație nutrițională”, pentru clasa pregătitoare, clasele I și a II-a, învățământul primar
  • „Educație prin minibaschet” și „Minihandbal – mișcare, joc și fairplay”, clasele a III-a și a IV-a, învățământul primar
  • „Armonie și expresie corporală”, clasele a V-a – a VIII-a, învățământul gimnazial
  • „Viitorii olimpioni”, clasa a IV-a, învățământul primar
  • „Muzică și dans”, clasele a V-a și a VI-a, învățământul gimnazial
  • „Aventura cunoașterii Universului”, clasa a V-a și a VII-a, învățământ gimnazial.

Programele pentru aceste discipline au fost aprobate și publicate în Monitorul Oficial.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu, înaintea meciului cu Rapid: Vrem victoria, când joci acasă e clar că vrei să câștigi. Va fi un meci foarte greu

Publicat

Petrescu

Antrenorul echipei CFR 1907 Cluj, Dan Petrescu, vrea o victorie, luni, în meciul cu Rapid care se va disputa acasă, pe stadionul din Gruia.

Întrebat, duminică, dacă își dorește victoria, Petrescu a spus ”normal” adăugând că este clar că atunci când echipa joacă acasă să vrea să câștige, chiar dacă presiunea va fi mai mare la gazde.

”Va fi un meci foarte greu, pare că Rapid a găsit formula de start, sistemul, antrenorul are experiență, oriunde merge scoate rezultate. Sunt și jucători acolo foarte buni, șase dintre ei au fost la CFR, i-am antrenat și eu. De obicei, ex-jucătorii mei mereu au făcut un meci excelent împotriva mea”, a spus Petrescu.

Acesta a dat asigurări că CFR nu are nicio problemă de lot, toți jucătorii fiind apți.

”Vreau să văd o echipă cu <<foame>>, foarte agresivă, care vrea să joace fotbal, să dea goluri și să nu primească”, a mai spus antrenorul CFR.

Meciul CFR Cluj – Rapid București va începe la ora 20,30.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Figurine de Paște din pastă de zahăr în formă de iepurași și ouă, decorate de copii la un atelier de creație, la Cluj

Publicat

La Festivalul Chocolate Saga din Cluj-Napoca a fost o atmosferă de poveste – dulce, colorată și plină de veselie. Reprezentanții cofetăriei Pralina au organizat un atelier de creație special pentru copii, care au avut ocazia să decoreze figurine din pastă de zahăr în formă de iepurași și ouă, chiar în ton cu apropierea Paștelui.

Cu mâini curioase și multă imaginație, cei mici au dat viață figurinelor, alegând culori vesele și detalii haioase.

Unii iepurași au fost decorați cu floricele, fundițe, alții au fost „îmbrăcați” în buline sau inimioare din zahăr, iar ouăle s-au transformat în adevărate opere de artă comestibile.

A fost mai mult decât un simplu atelier – a fost o experiență care a reușit să îmbine creativitatea, jocul și bucuria de a lucra cu ceva atât de delicios. Iar părinții au privit toată activitatea desfășurată cu zâmbetul pe buze, cei mai câștigați, însă, fiind copiii care au plecat nu doar cu figurinele decorate, ci și cu o amintire dulce de la un weekend special.

Astfel, în cadrul atelierului s-a reușit să se îmbine magia copilăriei cu arta deserturilor.

Andreea Ungur

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate