Connect with us

ACTUALITATE

Tribunalul Cluj, filmul CRIMEI lui Bone Ferenc: A SUGRUMAT-O pe Beata Molnar până a murit. Mărturiile fostelor iubite  

Publicat


bone 1

Magistrații Tribunalului Cluj au motivat decizia prin care au aprobat arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Bone Ferenc, acuzat că și-a omorât iubita, pe Molnar Beata, și i-a aruncat cadavrul pe un câmp din județul Bihor.

Astfel, potrivit reconstituirii crimei, în perioada 21-22.05.2022, la o oră nestabilită, dar în intervalul 18,30 – 02,58, deplasându-se cu mașina sa Dacia Logan pe mai multe trasee pe arealul comunelor Gilău, Beliş, Răchiţele, Mărgău, Căpuşu Mare, Dealu Mare, Mănăstireni, Mărişel, Măguri (județul Cluj), la un moment dat, Bone a exercitat agresiuni fizice asupra Beatei Molnar, ”respectiv i-a comprimat căile aeriene superioare, manevre care au condus la decesul victimei prin asfixie mecanică”.

Citește și Ucigașul femeii dispărute din Cluj a fost PRINS. Vezi unde se ascundea

”După săvârşirea faptei, acesta s-a întors în Cluj-Napoca, iar ulterior s-a deplasat către Oradea, a transportat cadavrul victimei în autovehicul iar în intervalul orar 7,57 – 10,41 în data de 22 mai l-a abandonat într-un areal dintre localităţile Corniţel şi Borod, județul Bihor, pe un drum lăturalnic, în spatele unei staţii de carburanţi dezafectată”, se arată în motivare.

Excursie la Vălul Miresei

Anchetatorii au stabilit că luni, în 23 mai, prietena Beatei Molnar a sesizat Secția 4 Poliţie Cluj-Napoca cu privire la faptul că, de sâmbătă, nu mai reuşeşte să ia legătura cu aceasta şi nici cu prietenul ei,  Bone Ferenc.

Cei doi au plecat sâmbătă împreună într-o excursie din Cluj-Napoca spre zona montană din arealul satului Răchiţele din județul Cluj, mai exact la cascada Vălul Miresei, urmând să se întoarcă în Cluj-Napoca în cursul serii.

Prietena Beatei a arătat că ultima dată a discutat la telefon cu aceasta sâmbătă seara, în jurul orei 20,27 şi i-a spus că încă este în excursie, îi va trimite poze când ajunge acasă şi vor vorbi a doua zi dimineaţă.

La ora 00,11, de pe telefonul Beatei Molnar au fost trimise trei fotografii către telefonul prieteni reprezentând peisaje montane şi una cu o cascadă. O altă prietenă apropiată cu Beata a declarat că sâmbătă a vorbit la telefon cu aceasta în jurul orei 10, apoi la ora 22,44 a primit de trei fotografii reprezentând peisaje montane, iar la ora 22,45 a comunicat în sistem chat ocazie cu care a informat-o că sunt în drum spre casă.

După aceste ultime conversaţii, începând cu dimineaţa zilei de duminică cele două prietene nu au mai putut lua legătura cu niciunul dintre cei doi, şi mai mult, duminică seara, una dintre prietene a observat că Beata nu mai fusese activă în aplicaţia Facebook de 20 de ore, iar în cursul zilei de luni nici Molnar Beata nici Bone Ferenc  nu s-au prezentat la locurile de muncă.

Beata și Ferenc erau împreună de 6 luni

De asemenea, cele două prietene au luat legătura cu mama vitregă a victimei, cu psihologul acesteia şi cu alte persoane din anturaj, dar nimeni nu a putut furniza vreo informaţie. Toate aceste aspecte le-au alarmat pe cele două, astfel că au decis să sesizeze autorităţile.

”Cele două au mai precizat că Beata și Ferenc aveau o relaţie de aproximativ 6 luni, dar nu locuiau împreună şi au conturat un comportament agresiv exercitat de inculpat în decursul timpului în relaţiile cu alte partenere”, se mai arată în document.

Analizând propunerea de arestare preventivă, instanța Tribunalului Cluj a constatat că aceasta este întemeiată, impunându-se arestarea preventivă a lui Bone Ferenc.

”Acesta este acuzat că a comis o infracţiune contra vieţii, infracţiune extrem de gravă, cu efect ireversibil, victimă fiind propria prietenă. Gravitatea abstractă a infracţiunii este reflectată de limitele de pedeapsă – închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, însă gravitatea concretă a acestei infracţiuni şi periculozitatea deosebită a inculpatului determină şi impun luarea celei mai grave măsuri preventive.

Mărturii cutremurătoare

La dosarul cauzei există patru declaraţii ale fostelor prietene ale inculpatului, luate într-un dosar civil, care au descris comportamentul abuziv fizic, psihic şi emoţional al inculpatului faţă de ele.

Toate patru au fost agresate fizic, două dintre ele au fost sugrumate până când şi-au pierdut cunoştinţa. Una dintre ele menţionează şi faptul că o a cincea fostă prietenă a inculpatului, care este şi mama copilului inculpatului, ar fi fost la rândul ei strânsă cu mâinile de gât, aspect pe care inculpatul i l-a relatat.

Acest lucru demonstrează pe deplin faptul că inculpatul este periculos pentru orice femeie cu care intră într-o relaţie, fostele prietene descriind şi motivele banale pentru care se ajungea la certuri interminabile, care durau toată noaptea”, au precizat judecătorii clujeni.

Împotriva lui Bone existau probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că este autorul infracţiunii de omor, iar de altfel acesta a recunoscut că a strâns-o pe Molnar Beata cu mâinile de gât până când aceasta nu s-a mai mişcat.

”Având în vedere motivele banale pentru care celelalte femei au fost agresate, există mari şanse ca şi în această situaţie chestiunea care a declanşat presupusul impuls ucigaş să fie una de importanţă minoră pentru orice altă persoană.

Bone a fost condamnat pentru violență

Inculpatul a fost condamnat anterior la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 292/03.03.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca pentru agresarea uneia dintre fostele prietene, pe care a trântit-o la pământ, sugrumat-o şi izbit-o cu capul de asfalt până când şi-a pierdut cunoştinţa, motivul având legătură cu sistemul de impozitare a PFA-urilor.

Prin urmare, la acest moment există trei femei, două care au dat declaraţie, şi a treia despre care inculpatul i-a spus cuiva că a strâns-o de gât, despre care se poate afirma că au fost agresate de inculpat în aceeaşi modalitate în care victima Molnar Beata a fost ucisă.

În mod cert, o persoană care este bănuită de faptul că a sugrumat patru femei este o persoană care este periculoasă pentru societate în general, dar mai ales pentru potenţialele partenere.

Agresiunile faţă de fostele prietene s-au accentuat pe măsură ce trecea timpul şi avansa relaţia, atât dacă analizăm situaţia unei singure femei, cât şi dacă vom compara agresiunile exercitate faţă de toate în funcţie de ordinea relaţiilor. Totul a culminat cu presupusa ucidere a ultimei partenere”, au mai arătat judecătorii clujeni.

A vrut să își piardă urmele

Măsura arestului preventiv a fost necesară şi pentru înlăturarea riscului de sustragere de la proces, respectiv a riscului de fugă, în condițiile în care, după presupusa ucidere a Beatei Molnar, Bone Ferenc ar fi desfăşurat activităţi menite a i se pierde urmele.

”În primul rând a lăsat telefonul propriu în apartamentul lui, iar pe al victimei l-ar fi închis şi abandonat lângă blocul în care aceasta locuia. Ambele manevre împiedică urmărirea traseului parcurs şi depistarea cu ajutorul metodelor tehnologice a locaţiei în care autorul se află.

În al doilea rând, s-ar fi debarasat de cadavru într-o zonă din alt judeţ, unde existau extrem de puţine posibilităţi ca acesta să fie găsit înainte de a fi devorat de animalele sălbatice.

Doar analiza extrem de minuţioasă a camerelor ce supraveghează traficul rutier şi experienţa profesională a organelor de urmărire penală a făcut posibilă depistarea cadavrului într-un timp util şi apoi găsirea inculpatului în vagonul dezafectat de la periferia municipiului Oradea”, au conchis judecătorii.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Nouă români REȚINUȚI în urma evenimentelor de la Leeds. Ulterior, 8 au fost ELIBERAȚI

Publicat

leeds

Duminică, autorităţile britanice au informat cu privire la reţinerea a nouă cetăţeni români implicaţi în incidentele din seara de 18 iulie din Leeds, ulterior opt dintre aceştia fiind eliberaţi, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, prin misiunile diplomatice, a continuat comunicarea cu familia cetăţenilor români vizată de măsurile de preluare a minorilor şi cu reprezentanţii comunităţii şi ai cultelor religioase, precum şi demersurile pe lângă autorităţile locale britanice, scrie Agerpres.

Nouă români REȚINUȚI în urma evenimentelor de la Leeds. Ulterior, 8 au fost ELIBERAȚI

MAE menţionează că, la acest moment, este în desfăşurare o anchetă a autorităţilor locale de poliţie, fiind esenţială clarificarea tuturor aspectelor cu privire la incident.

Consulatul General din Manchester menţine situaţia din Leeds în atenţie prioritară şi este pregătit să continue acordarea asistenţei consulare, conform competenţelor deţinute, cu respectarea legislaţiei britanice în vigoare, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

„Ministrul britanic de interne, Yvette Cooper, a cerut aplicarea forţei depline a legii”

Mai mulţi români au fost implicaţi, joi seară, la Leeds, în incidente violente, declanşate de tentativa de preluare a unor copii în îngrijirea statului.

Vineri, ministrul britanic de interne, Yvette Cooper, a cerut aplicarea „forţei depline a legii” asupra celor responsabili pentru incidentele violente care au avut loc pe străzile oraşul Leeds în urma unei acţiuni a autorităţilor de protecţie a copilului, în timp ce Consiliul Local al acestui oraş a anunţat că este „de acord să realizeze o examinarea urgentă a cazului şi să colaboreze cu organizaţiile conduse de români şi de romi, cu bisericile şi consulatul onorific al României şi cu alţi reprezentanţi ai familiei, în interesul familiei şi al comunităţii mai largi de romi”, relatează BBC.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mega concert de manele la Gilău. Vedete care au urcat pe scenă

Publicat

manele

Mare concert de manele, duminică, la târgul de la Gilău, unde au urcat pe scenă, printre alții, Florin Salam sau Tony de la Brașov.

Concertul ”S-au unit legendele” i-a adus alături și pe Monik de la trupa Angels, puștiul minune Jammar, Julia de la trupa Sexxy și Axinte de la Vacanța Mare.

Evenimentul a fost organizat de Partida Romilor ”Pro Europa”.

La eveniment au fost prezenți și deputatul romilor, Cătălin Manea, subprefectul Florentin Burz și primarul din Gilău, Gelu Țopan.

romi

romi

Pe scenă au urcat și dansatori romi în costume tradiționale.

salam

salam

salam

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. „U” Cluj – Hermannstadt, 3-1. Revanșa sibienilor trebuie să mai aștepte

Publicat

galerie u

Universitatea Cluj a întâlnit, duminică seara pe Cluj Arena, pe Hermannstadt, într-un meci din etapa a 2-a a Superligii de fotbal. Clujenii veneau după un egal e terenul campioanei în timp ce sibienii au remizat acasă cu CSU Craiova. După o primă repriză excelentă, „U” învinge cu 3-1, goluri marcate de Blănuță (min.7 și 37), Nistor (min.20 – pen.), respectiv Bejan (min.41).

Echipele de start:

U Cluj (4-2-3-1): Gertmonas – Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu – Ov.Popescu, Bic – Rață, Nistor, Tchassem – Blănuță
Rezerve: Gorcea, Oancea, Ștefan, Mitrea, Simion, Codrea, Moraru, Silaghi, Șfaiț, Suciu, Thiam, Kis
Absenți: –
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

u

VIDEO FOTO. „U” Cluj – Hermannstadt, 3-1. Revanșa sibienilor trebuie să mai aștepte

Hermannstadt (4-4-2): Căbuz – Căpușă, V. Găman, Bejan (cpt.), Goncalves – Balaure, Murgia, Biceanu, I.Stoica – R.Deaconu, Neguț
Rezerve: I.Pop, V.Muțiu – P.Iancu, I.Gandila, Oroian, Jipa, Ciubotaru, Luca, Ivanov, Chițu, Markovic
Absent: Selimovic (accidentat)
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion Cluj Arena
Arbitru Horia Mladinovici. Asistenți Adrian Ghinguleac, Cosmin Vatamanu (toți din București)
Arbitru VAR Marcel Bîrsan (București). Asistent VAR George Roman (Timișoara)

u

u

Clujenii încep foarte bine meciul și în min.7 era deja 1-0, prin golul marcat cu capul de Blănuță, după un corner executat bine de Nistor.

Al doilea gol vine în min. 20, după un penalty acordat pentru un henț în careu și executat perfect de Nistor.

În min.37, Blănuță face dubla, împingând în poartă o minge respinsă de Căbuz la un șut al lui Bic. „U” – Hermannstadt, 3-0.

În min.41, Bejan reduce din handicap, înscriind cu capul pentru 3-1.

Practic, povestea acestei partide s-a spus în prima repriză, pentru că în cea de-a doua, clujenii au redus turația, neavând nicio ocazie clară iar lui Hermannstadt nu i-a ieșit mai nimic.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mii de români din toată țara la Hungaroring, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. Cine a CÂȘTIGAT

Publicat

f1

Hungaroring, Marele Premiu de F1 este cel mai accesibil circuit românilor, în special celor din vestul țării. Mii de clujeni, bihoreni, arădeni ori timișoreni iau cu asalt circuitul în fiecare vară.

f1

Hungaroring este o pistă de curse de 4,381 km aflată la Mogyoród, în Pest. În 1986 a devenit locul primului Grand Prix de Formula 1 din spatele Cortinei de Fier. Bernie Ecclestone, patronul F1, dorea o cursă în URSS, dar un prieten ungur i-a recomandat Budapesta. Ei doreau ca un circuit stradal similar cu Circuitul de Monaco să fie construit în Népliget – cel mai mare parc din Budapesta – dar guvernul a decis să construiască un nou circuit chiar în afara orașului, lângă o autostradă importantă.

f1

VIDEO FOTO. Mii de români din toată țara la Hungaroring, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. Cine a CÂȘTIGAT

Lucrările de construcție au început la 1 octombrie 1985. A fost construit în opt luni, mai puțin timp decât orice alt circuit de Formula 1. Prima cursă a avut loc pe 24 martie 1986, în memoria lui János Drapál, primul maghiar care a câștigat cursele de Grand Prix de motociclete. Potrivit unui sondaj realizat de biroul național de turism al Ungariei, Mogyoród ocupă locul trei în rândul destinațiilor maghiare vizitate de turiști, după Cotul Dunării și Lacul Balaton, dar înaintea Budapestei. Circuitul are licență FIA grad 1.

f1

Anul acesta, Hungaroring s-a desfășurat în weekendul 19-21 iulie. Max Verstappen a fost considerat favorit din start, deși pilotul britanic Lando Norris (McLaren) a plecat din pole position. Verstappen a fost al treilea pe grila de start, în timp ce locul 2 a fost ocupat de Oscar Piastri.

f1

f1

fi

f1

Cursa a fost câștigată de Oscar Piastri (McLaren), pe locul 2 s-a situat Lando Norris, plecat din pole-position iar pe 3 Lewis Hamilton. Favoritul Verstappen a terminat pe 5.

Sursă: Wikipedia

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax