Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

Temperaturi de peste 20 de grade la început de NOIEMBRIE în Transilvania

Publicat


Se anunță temperaturi ridicate pentru primele zile ale lunii noiembrie. Maximele vor fi în medie între 20 și 24 de grade, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în toate zonele țării pentru perioada 31 octombrie – 13 noiembrie.

Banat

În primele trei zile ale intervalului de prognoză vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi maxime în medie de 20 – 24 de grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea treptat, spre medii ale maximelor în jurul a 15 grade, în data de 5 noiembrie. Până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel încât media maximelor va fi de 14 – 16 grade (cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în 12 și 13 noiembrie).Temperaturile minime se vor situa în medie între 8 și 10 grade, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea spre 6 grade (în 4 noiembrie). Ulterior, minimele vor crește spre medii în jurul a 9 grade, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațile vor fi ușoare de la o noapte la alta acestea urmând a se situa la nivel regional între 4 și 6 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în ziua de 5 noiembrie.

Crișana

În primele trei zile ale intervalului de prognoză vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu medii ale maximelor de 18 – 22 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în ziua de 1 noiembrie. Ulterior datei de 2 noiembrie, maximele vor scădea spre 16 grade, iar în 4 noiembrie vor crește din nou, spre medii de 18 – 19 grade. După data de 4 noiembrie maximele vor scădea spre medii în jurul a 14 grade, iar în intervalul 5 -11 noiembrie variațiile vor fi nesemnificative, acestea fiind cuprinse între 14 și 16 grade. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răci, astfel încât maximele se vor situa în jurul a 12 grade, în medie. Minimele vor fi cuprinse între 6 și 10 grade, în medie, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea în noaptea de 4 noiembrie spre medii în jurul a 5 grade, pentru ca ulterior să crească spre 8 grade, în 5 noiembrie. În intervalul 6 -12 noiembrie minimele vor avea valori medii cuprinse între 4 și 6 grade, iar în ultima noapte de prognoză vor scădea spre 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Transilvania

În intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor maxime se vor situa între 17 și 20 de grade. Ulterior vremea se va răci, astfel că maximele vor scădea spre medii în jurul a 15 – 16 grade, în zilele de 3 și 4 noiembrie. După ziua de 4 noiembrie, maximele vor scădea ușor, apoi până în 10 noiembrie variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că în medie vor fi 13 – 14 grade.

Sfârșitul intervalului de prognoză aduce o nouă răcire a vremii ce va determina înregistrarea unor maxime de 10 – 11 grade, în medie. Minimele vor scădea de la medii în jurul a 8 grade, în 31 octombrie, spre 6 grade în 2 noiembrie, apoi vor crește spre 9 – 10 grade, în 3 noiembrie.

Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor scădea din nou, spre medii în jurul a 3 grade (în 4 noiembrie), apoi vor crește ușor spre valori 4…5 grade, în medie, valori ce vor fi de interes pentru intervalul 5 -9 noiembrie. Ulterior nopții de 9 noiembrie minimele vor scădea spre 2 grade, în medie, valoare ce vor caracteriza intervalul 10 -13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi destul de redusă.

Maramureș

În intervalul 31 octombrie – 02 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 16 – 18 grade. Ulterior datei de 02 noiembrie vremea se va răci ușor, astfel că în intervalul 3 -10 noiembrie media temperaturilor maximelor va fi de 14 – 15 grade. Procesul de răcire a vremii va continua și după data de 10 noiembrie, astfel încât până la sfârșitul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va coborî spre 10 grade. Minimele vor coborî de la 8 grade, în medie în primele două nopți ale intervalului spre 6 grade în 2 noiembrie, apoi vor crește spre 10 grade în 3 noiembrie. Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor scădea din nou, de această dată spre valori medii în jurul a 4 grade, apoi vor crește spre 6 grade, în 5 noiembrie. După data de 5 noiembrie, și până în 11 noiembrie, variațiile vor fi nesemnificative, valorile temperaturilor minime fiind de 4 – 6 grade. În ultimele 2 nopți ale intervalului, minimele vor coborî spre medii de 2 – 3 grade. Probabilitatea de ploi va fi mai mare în 3 noiembrie, apoi în zilele de 5 și 6 noiembrie.

Moldova

În primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 18 – 20 de grade. Ulterior datei de 2 noiembrie vremea se va răci, astfel încât în intervalul 3 -10 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 14 – 15 grade, iar în intervalul 11 -13 noiembrie de 10 – 12 grade. Minimele vor fi cuprinse între 8 și 10 grade, în medie în intervalul 31 octombrie -3 noiembrie, vor scădea până spre 4 grade în noaptea de 4 noiembrie, apoi vor crește până în jurul a 6 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 5- 7 noiembrie. Ulterior nopții de 7 noiembrie minimele vor scădea ușor spre valori medii în jurul a 4 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 8 -13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 6 noiembrie.

Dobrogea

În prima zi a intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 20 – 21 de grade, apoi va scădea spre 16 grade, în 1 noiembrie, pentru ca ulterior să crească spre 22 de grade, în ziua de 2 noiembrie. După ziua de 2 noiembrie vremea se va răci din nou, astfel încât media maximelor va coborî treptat până spre 16 grade, în ziua de 6 noiembrie, valoare ce va fi de interes până în data de 10 noiembrie. În ultimele zile ale intervalului, vremea se va răci din nou, de această dată, maximele urmând a coborî până spre medii în jurul a 12 grade. În intervalul 31 octombrie – 06 noiembrie, temperaturile minimele vor fi cuprinse între 9 și 12 grade, în medie, cu cele mai mari valori în prima zi a intervalului, precum și în nopțile de 3, 5 și 6 noiembrie. În perioada 7 -13 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor minime vor fi mai mici decât cele din intervalul anterior și se vor situa între 6 și 8 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Muntenia

În intervalul 31 octombrie -2 noiembrie media maximelor va fi cuprinsă între 21 și 26 de grade, cea mai mare valoare urmând a se înregistra în ziua de 2 noiembrie. Ulterior zilei de 2 noiembrie vremea se va răci, astfel încât maximele vor coborî spre medii în jurul a 20 de grade, până în data de 5 noiembrie, apoi spre 15 – 16 grade, până spre 11 noiembrie. În ultimele două zile ale intervalului, temperaturile maxime vor continua să scadă, până spre medii în jurul a 12 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8 și 10 grade, în perioada 31 octombrie -3 noiembrie. Ulterior nopții de 3 noiembrie, minimele vor coborî spre medii în jurul a 8 – 9 grade în nopțile de 7 și 8 noiembrie, apoi până spre valori în jurul a 4 grade, în intervalul 10 -13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Oltenia

În intervalul 31 octombrie -2 noiembrie, media maximelor va fi cuprinsă între 21 și 25 de grade, cu cea mai mare valoare în 2 noiembrie. După data de 2 noiembrie media maximelor va coborî spre 17 – 18 grade până în ziua de 5 noiembrie. Vremea va continua să se răcească ușor și după ziua de 5 noiembrie, astfel că în intervalul 6 – 11 noiembrie media maximelor va fi de 15 – 16 grade, iar în ultimele zile de prognoză va coborî spre 12 – 13 grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 8 și 10 grade în primele nopți ale intervalului, vor coborî ulterior spre 6 grade, în noaptea de 4 noiembrie, iar în intervalul 5 -7 noiembrie vor crește ușor până spre 7 – 8 grade. Din noaptea de 8 noiembrie, vremea se va răci treptat, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză media minimelor va coborî spre 4 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

La munte

Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 14 și 17 grade în primele 3 zile ale intervalului de prognoză, apoi va scădea spre 8 grade, până în data de 7 noiembrie. Ulterior, în intervalul 8 -13 noiembrie, tendința vremii este de răcire, dar variațiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că valorile medii ale maximelor vor fi de 6 – 7 grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 6 și 8 grade, în intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, apoi vor coborî spre 2 grade până în noaptea de 7 noiembrie. Procesul de răcire a vremii va continua și după noaptea de 7 noiembrie, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor va ajunge spre 0 – 1 grad. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în 5 și 6 noiembrie.

 Sursa: Mediafax



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Apă tulbure la robinetele locuitorilor de pe strada Uliului

Publicat

De

Locuitorii de pe strada Uliului au avut parte, marți seară, de o nouă „surpriză”. Timp de mai multe ore, alimentarea cu apă a fost întreruptă, iar apoi, la robinete a curs apă tulbure.

Alimentarea cu apă a fost sistată marți după-amiază pentru locuitorii de pe strada Uliului din Cluj-Napoca timp de mai bine de 3 ore, din cauza unei avarii.

Ulterior, de la robinet a curs apă murdară, tulbure, au semnalizat locuitorii din zonă: „A fost oprită apa câteva ore, iar când a revenit, era maro. Am sunat și mi-au spus că au o țeavă sparta și au oprit pompele. Asta pe la ora 15. A revenit apa după ora 18.30”, a povestit pentru Cluj24 un locuitor din zonă.

Care a fost cauza?

Potrivit directorului de comunicare al Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru, în cazul în care se intervine pentru repararea unei avarii, utilizatorii sunt sfătuiți să lase robinetul să curgă până când apa devine limpede.

Pe strada Uliului s-au realizat mai multe lucrări pentru asigurarea inor provizorate care să asigure alimentarea cu apă potabilă a străzii în cazul în care vor avea loc noi alunecări de teren, a mai arătat Croitoru.

„Alunecă terenul pe Uliului și noi am făcut niște provizorate astfel încât dacă alunecă strada să nu se întrerupă furnizarea apei potabile, respectiv serviciul de canalizare. Am făcut niște provizorate supraterane și cu apa și cu canalizarea, în așteptarea rezolvării situației terenului.

Nu ar trebui să curgă apă murdară la robinet, aceeași apă se furnizează în tot Clujul. Acum, dacă undeva există o avarie, personalul nostru este instruit să spele rețeaua, după rezolvarea avariei, cu apă de la hidrant. Este la limită posibil să rămână în conducta unde s-a intervenit la avarie după remedierea ei, niște particule. În astfel de situații, utilizatorii sunt sfătuiți să lase apa să curgă timp de 5-10 minute, până se limpezește, dar apa în Cluj nu este murdară, este aceeași apă peste tot, de la Gilău până dincolo de Beliș”, a declarat acesta.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO FOTO. Surpătura de pe strada Uliului, „izolată” cu o prelată de mari dimensiuni

Publicat

De

Autoritățile au acoperit zona surpată de pe strada Uliului cu o prelată, pentru a proteja aria de ploaie și alte fenomene care pot duce la surpare.

Angajații RADP au fost surprinși desfășurând o prelată de mari dimensiuni pe strada Uliului, în zona alunecării de teren de vineri, 26 aprilie.

Autoritățile nu au dat momentan detalii legat de măsurile luate. Soluția protejării zonei cu o prelată de mari dimensiuni a fost însă discutată și anterior.

Soluția, propusă de locuitori de la început

Unul dintre cei mai vechi locuitori ai străzii propunea izolarea ariei cu o prelată impermeabilă, încă din ziua de după surpare: „Dacă plouă aici peste ruptură, ce fac sacii ăia cu nisip? O să înmoaie pământul și o se rupă și mai rău. Aici trebuiau puse două prelate mari, de TIR, din folie groasă, legate împreună, ca să nu intre apa aici”, arăta acesta.

 

Amintim că o alunecare de teren s-a produs în noaptea de 26 aprilie, pe strada Uliului, în dreptul numărului 90. A fost afectată o bandă de mers, pe o lungime de circa 20 de metri.

Autoritățile au pus ulterior la dispoziția locuitorilor o sursă alternativă de deplasare, prin pădurea Hoia, pentru ca oamenii să ajungă acasă și s-a dispus consolidarea dealului. De asemenea, reprezentanții companiilor de utiliăți, respectiv apă, gaz, electricitate monitorizeză în permanență zona.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Vreme RECE în următoarele zile. Temperaturile vor CREȘTE după 15 mai

Publicat

nori

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade Celsius, conform prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 6 – 19 mai 2024.

Precipitaţiile vor predomina în majoritatea regiunilor în următoarele două săptămâni, în anumite intervale de timp, scrie Agerpres.

Vreme RECE în următoarele zile. Temperaturile vor CREȘTE după 15 mai

Banat

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade Celsius, însă la mijlocul săptămânii, în special în zilele de 9 şi 10 mai se va răci, iar temperaturile maxime vor fi general de 19 – 20 de grade. Pentru intervalul 11 – 14 mai, media temperaturilor maxime va urca uşor până spre 22 – 23 de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi în general de 10 – 12 grade Celsius, cu valori uşor mai ridicate după jumătatea lunii.

Vor fi ploi pe arii relativ extinse în zilele de 9 şi 10 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Crişana

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne de 25 – 26 de grade Celsius, însă pentru perioada 8 – 14 mai sunt prognozate temperaturi maxime mai scăzute, dar în general apropiate de mediile climatologice, cuprinse între 19 şi 22 de grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoza se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi în general cuprinsă între 9 şi 12 grade.

Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai şi în zilele de 8 şi 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Transilvania

În primele două zile din interval (6 şi 7 mai), valorile termice se vor situa peste normalul climatologic, cu o media a maximelor de 24 – 25 de grade Celsius, însă va urma o răcire semnificativă în zilele de 8, 9 şi 10 mai, când vremea va deveni răcoroasă, media regională a maximelor urmând a oscila între 16 şi 18 grade. Pentru intervalul 11 – 14 mai, media temperaturilor maxime va urca uşor până spre 20 de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 25 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 6 şi 10 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane.

Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai şi în zilele de 8 şi 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Maramureş

Prima zi din interval va fi caldă, cu temperaturi maxime în jurul a 24 de grade Celsius, însă pentru perioada 8 – 14 mai sunt prognozate temperaturi maxime mai scăzute, dar în general apropiate de mediile climatologice, cuprinse între 18 şi 21 de grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 24 – 25 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 6 – 8 grade în perioada 9 – 15 mai şi de 10 – 12 grade în restul intervalului.

Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai şi pe parcursul zilei de 8 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Moldova

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade, însă pe 8 mai se va răci accentuat, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade. Pentru intervalul 9 – 15 mai, media temperaturilor maxime va avea
mici variaţii de la o zi la alta şi se va situa între 18 şi 22 de grade, iar după 16 mai sunt estimate valori în jurul a 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 6 – 8 grade în perioada 9 – 15 mai şi de 10 – 12 grade Celsius în restul intervalului.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în perioada 7 – 9 mai şi după 13 mai.

Dobrogea

În primele două zile din interval (6 şi 7 mai), media regională a temperaturilor maxime va fi de 22 – 24 de grade Celsius, va scădea la 18 grade pe 8 mai, iar în cele mai răcoroase zile din interval, respectiv pe 9 şi 10 mai se vor situa în jurul a 16 grade. Ulterior se va încălzi uşor până la valori de 20 – 21 de grade, iar după 17 mai sunt estimate maxime de 24 – 25 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8 şi 12 grade, cu valori mai ridicate în dimineaţa zilei de 8 mai şi spre finalul intervalului de prognoza.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 9 mai şi în perioada 13 – 15 mai.

Muntenia

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie regională a temperaturilor maxime de 26 – 28 de grade. Ulterior vremea se va răci, iar pentru zilele de 9 şi 10 mai sunt prognozate temperaturi maxime în general de 18 – 19 grade Celsius. Pentru intervalul 11 –
15 mai, media temperaturilor maxime va urca uşor până spre 21…23 de grade, iar după 16 mai sunt estimate valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8 – 12 grade, cu valori uşor mai scăzute în 10 şi 11 mai.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 8 şi 9 mai şi în perioada 13 – 15 mai.

Oltenia

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 şi 7 mai), cu o medie regională a temperaturilor maxime de 26 – 27 de grade. Ulterior vremea se va răci, iar pentru zilele de 9 şi 10 mai sunt prognozate temperaturi maxime în jurul a 18 grade. Pentru intervalul 11 – 15 mai,
media temperaturilor maxime va urca uşor până spre 21 – 23 de grade, iar după 16 mai sunt estimate valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8 – 12 grade Celsius, cu valori uşor mai scăzute în 10 şi 11 mai.

Vor fi ploi în zilele de 8 şi 9 mai, iar în restul intervalului, pe arii mai restrânse şi mai ales în timpul după-amiezelor.

La munte, media temperaturilor maxime va fi de 14 grade la începutul intervalului, va oscila între 8 şi 10 grade în perioada 8 – 14 mai, iar spre finalul celei de-a doua decadă sunt estimate valori în jurul a 16 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, care vor avea o medie de 6 grade în primele nopţi, va scădea spre 1 – 2 grad în 10 şi 11 mai şi va urca spre 8 grade la finalul intervalului.

Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai şi în zilele de 8 şi 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Institutul ”Matei Balș” București: Florin Piersic nu este la Terapie Internsivă, ci internat pe o secție normală

Publicat

De

piersic

Actorul Florin Piersic a ajuns, marți seara, la ora 22,30 la Institutul de Boli Infectioase „Matei Balș” din București, acesta fiind transferat cu un avion SMURD de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca la cererea sa și a familiei.

”Nu este pe sectia de Terapie Intensiva, este internat pe o sectie normala, este stabil si urmeaza sa fie evaluat in cel mai scurt timp.
Familia isi doreste sa se pastreze confidentialitatea informatiilor legate de pacient”, a transmis conducerea Institutului ”Matei Balș”.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax