Connect with us

EVENIMENT

Tânără agresată sexual de către un bărbat pe peronul gării din Cluj-Napoca

Publicat


agresiune femei

O tănără a trăit momente de groază pe peronul gării din Cluj-Napoca. Așteptând trenul pentru a merge acasă, aceasta a fost agresată sexual de un bărbat. Totul s-a întâmplat în noaptea zilei de joi, 21 ianuarie, în jurul orei 01,00. Într-un final, agresorul a fost reținut reținut de poliție.

„În pasajul subteran care face legătura dintre linii, acest individ a avut grijă să nu mă mai întorc acasă, ba mai mult, să mă facă să nu mai trec niciodată pe acolo. Am avut parte de unul dintre cele mai urâte scenarii pe care le poate trăi o fată și vreau să trag un semnal de alarmă. Dacă îl recunoașteți vă rog din suflet sa vă feriți de acest om. Este un hărțuitor sexual, insistent și foarte agresiv”, mărturisește tânăra.

Bărbatul la care face referire tânăra într-o postare pe social media

Bărbatul la care face referire tânăra într-o postare pe social media

Victima povestește că a început să plângă, să urle și să îl împingă pe bărbat, dar acesta nu a avut pic de milă. În final, spune aceasta, agresorul a fost reținut de polițiști.

„Am încercat să îl împing de mai multe ori, țipam, plângeam, am amenințat de nenumărate ori că sun la poliție și individul nu a fost mișcat de niciuna dintre aceste reacții. De aici încolo nu mai intru în detalii. Din fericire am reușit să fug și să scap, iar până la urmă a fost prins de poliție”, explică aceasta.

„Chiar ar trebui să cumpărați acel spray cu piper”

În urma acestui eveniment, tânăra a dorit să transmită un mesaj fetelor prin care le atrage atenția cu privire la plimbările pe timpul nopții și la necesitatea unui spray cu piper pe care ar trebui să îl poarte în permaneță.

„Fetelor, în special pentru voi: vă rog, chiar ar trebui să cumpărați acel spray cu piper pe care tot amânați să îl luați. Eu nu l-am avut. Aveți grija, nu umblați singure noaptea sub nicio formă mai ales în zone întunecate și pustii.

Am prea multe cunoștințe și cunosc prea multe povești cu cazuri similare, iar eu m-am săturat să tac. S-au luat măsuri împotriva individului. Nu este normal ce se întâmplă. Aveți grija de voi”, transmite tânăra.

UPDATE 15,25

„Având în vedere informațiile apărute pe o platformă de socializare în mediul online, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, transmite IPJ Cluj.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate alegeri Cluj 2024: PSD pierde Primăria Apahida. Ce comune din județul Cluj vor avea alți primari

Publicat

comune

PSD a câștigat mai multe primării din județul Cluj în urma alegerilor locale de duminică, dintre care unele conduse de primari PNL, dar a și pierdut unele importante, cum este Primăria Apahida.

Astfel, potrivit unor surse social-democrate, PSD a câștigat Primăria Mintiu Gherlii, prin Radu Cîmpan, care l-a învins pe primarul PNL Dumitru Oltean.

De asemenea, candidații PSD au câștigat alegerile în Unguraș, Poieni  Călățele, Ploscoș, Vultureni, Geaca, dar au pierdut primăriile din Cășeiu, Bobâlna, Apahida, Beliș.

La Apahida a câștigat candidatul PNL, Cristina Belce, care l-a învins pe Grigore Fati (PSD).

La Petreștii de Jos a câștigat candidatul AUR, Teodora Teutișan.

La Dej, primarul Costan Morar (PNL) a mai câștigat un mandat.

Vom reveni cu alte detalii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc câștigă alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca obținând 45% din voturi – numărătoare paralelă PNL

Publicat

Emil Boc câștigă alegerile locale de duminică pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca obținând aproximativ 45% din voturi, arată numărătoarea paralelă a PNL Cluj. 

Astfel, după numărarea voturilor din aproape 100 de secții de votare din cele 184 de la nivelul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a obținut aproximativ 45% din voturi, fiind urmat de candidatul independent Sabin Sărmaș, cu aproximativ 30%.

Trendul de la aceste secții se menține și pentru restul secțiilor.

Prezența la vot a fost la Cluj-Napoca de 46,28%.

Boc se află la al șaselea mandat de primar al Clujului, după ce a fost ales, prima oară în funcție, în 2004 și a fost reales în 2008, și-a întrerupt mandatul pentru a ocupa funcția de prim-ministru, și a mai câștigat fotoliul de primar în urma alegerilor din 2012, 2016 și 2020.

În urmă cu 4 ani, Boc a câștigat Primăria Cluj-Napoca obținând 74,76% (73.182 de voturi).

Vom reveni luni cu alte rezultate, atât pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și președintele Consiliului Județean Cluj, cât și cu voturile obținute de ceilalți contracandidați ai lui Emil Boc.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Prezența la vot în județul Cluj și la Cluj-Napoca, la miezul nopții. Au votat mai mulți clujeni decât în 2020

Publicat

De

Vot la Spitalul de Urgență Cluj cu urna mobilă

Prezența la vot la alegerile locale a fost de 50,32% la nivelul județului Cluj, până la 00.00, la ora închiderii tuturor secțiilor de vot.

Mai bine de jumătate dintre clujeni au votat la alegerile locale de duminică, 9 iunie. La închiderea tuturor secțiilor de vot, la nivelul județului Cluj, prezența la vot era de 50,32%. 312.026 de clujeni și-au exercitat dreptul la vot.

Numărul clujenilor care au votat duminică este mult peste cel înregistrat la alegerile locale anterioare, când 42,90% dintre locuitorii județului au votat.

În municipiul Cluj-Napoca, prezența la vot a fost de 46,28%. 127.449 de clujeni au pus ștampila pe candidați, cu circa 30% mai mulți decât la alegerile din 2020,  când doar 99.153 de clujeni au votat.

Prezența la vot la alegerile europarlamentare

La alegerile europarlamentare, prezența la vot la nivelul județului Cluj a fost de 54,81 %. 336.970 de clujeni și-au exprimat opțiunea de vot duminică, 9 iunie.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, 54,71 % (148.232 de clujeni) au votat la alegerile europarlamentare.

Nu toate secțiile s-au închis la ora 22

Majoritatea secțiilor de votare s-au închis la ora 22, însă au fost câteva – printre care și cea amenajată la Liceul Teoretic Elf din Bună Ziua – unde procesul electoral s-a prelungit până la ora 0.

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. „Cântările Cerului”, în interpretarea a 1.500 de copii și tineri ortodocși la BTArena din Cluj-Napoca

Publicat

cantarile cerului

„Cântările Cerului” ediția a II-a, este un eveniment muzical de excepție, unic în România, realizat de Organizația Creștină AGAPE. Peste 1.500 de copii și tineri ortodocși au concertat la Sala Polivalentă (BT Arena) din Cluj-Napoca, sâmbătă, 8 iunie 2024, alături de aproximativ 4.000 de participanți.

cantarile cerului

„Manifestarea, unică în România, a constat în interpretarea de pricesne și cântări religioase în cinstea Mântuitorului nostru Iisus Hristos și a Maicii Domnului, precum și în susținerea excelenței în educație. De asemenea, ediția din acest an a avut și un scop caritabil, astfel că au fost adunate fonduri pentru construirea Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor” din localitatea clujeană Sânnicoară, un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care va asista, în mod gratuit, pacienții minori cu boli cronice progresive, în diferite stadii ale bolii.

cantarile cerului

VIDEO FOTO. „Cântările Cerului”, în interpretarea a 1.500 de copii și tineri ortodocși la BTArena din Cluj-Napoca

Majoritatea cântărilor intonate în cadrul evenimentului fac parte din tezaurul de cântări al mișcării ortodoxe  „Oastea Domnului” din cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, în cadrul concertului a fost evocată viața și contribuția poetului martir Traian Dorz, autor al celor mai multe texte de la Cântările Cerului.

cantarile cerului

Alături de cei 1.500 de copii și tineri coriști, organizați în 60 de grupe, dirijați de părintele Ciprian Taloș de la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, au cântat și recitat arhidiaconul Bartolomeu Trofin, harpista Evelina Andrieș, pianista Maria Taloș, soprana Rut Iovescu și eleva Ilaria Iacob. Copiii și tinerii prezenți, împreună cu preoții și coordonatorii lor, au făcut parte din peste 60 de  parohii și asociații de tineret din cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului (județele Cluj și Bistrița-Năsăud), dar și din Episcopia Sălajului (județul Sălaj). Au fost prezente în cor, două grupe de tineri, venite mai de departe, din Comănești județul Bacău și de la o parohie ortodoxa din Austria.

cantarile cerului

Cei prezenți au primit binecuvântarea de început de la Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanu a rostit cuvânt de învâțătură despre prietenie.

cantarile cerului

cantarile cerului

La final au fost premiați 20 de copii și tineri care au obținut premii la olimpiade naționale și internaționale, cu câte 1.000 lei fiecare”, au comunicat organizatorii.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax