Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Sute de mii de euro de la Primărie și spații în zona ultracentrală a Clujului pentru asociațiile consilierilor locali

Publicat


Miercuri, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local maraton, cu peste 270 de proiecte de hotărâre, consilierii locali au adoptat alocări de spații și de fonduri din bugetul Primăriei Cluj-Napoca pe anul 2021 pentru asociații din domeniul sportiv, cultural și social. Mai mulți consilieri locali s-au abținut de la votul unor proiecte, pe motiv de incompatibilitate.

Gestul lor este lăudabil, iar în cele din urmă toate alocările propuse au fost aprobate, cu toate că unii consilieri ai USR PLUS au atras atenția asupra faptului că multe dintre aceste asociații nu au rapoarte de activitate și ar exista suspiciunea de clientelism politic prin susținerea lor.

În total s-au alocat 20,3 milioane de lei pentru 175 de proiecte ale asociațiilor.

Iată lista consilierilor locali care s-au abținut de la votarea anumitor proiecte, în care au interese, și ce au primit fiecare:

Beniamin Chira (PNL) – Fundația Armonia – prelungire contract de închiriere pentru un apartament pe Bulevardul 21 Decembrie.

Tinerii consilieri locali UDMR – prelungirea chiriei pentru Asociația Studenților Maghiari, pentru 2 apartamente pe strada Avram Iancu.

Bogdan Covaliu (PNL) – contract de închiriere pentru Societatea Română de cancer, str. Bisericii Ortodoxe.

Racz Levente (UDMR) – aprobarea P.U.D. construire reprezentanță comercială ce include prezentarea (show room) „Das Welt Auto”, Calea Turzii; beneficiară: S.C. Compexit Trading S.R.L.

Alexandra Oană (USR PLUS) – Fondul de inovare și experiment Cluj, implementat de Asociația Clusterul de Educație – 150.000 de euro din partea Primăriei Cluj-Napoca.

Racz Levente (UDMR) – Alocarea sumei de 20.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Kolozsvár Társaság, în vederea realizării proiectului „Săptămâna culturală evreiască în Cluj-Napoca, ediția a 6-a”.

Racz Levente (UDMR) – Alocarea sumei de 75.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Victor Babeș 172 Cluj, în vederea realizării proiectului „“LAUDATIO” – Spectacol extraordinar, în onoarea instituțiilor și personalităților implicate în lupta anticovid din Cluj-Napoca”.

Beniamin Chira – Alocarea sumei de 26.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Fundația Armonia, în vederea realizării proiectului „Berăria Culturală 100. Apogeul!”.

Racz Levente (UDMR) – Alocarea sumei de 150.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Club Sportiv Runners Club, în vederea realizării proiectului „Fugi în curtea școlii”.

Racz Levente (UDMR) – Alocarea sumei de 40.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Club Sportiv Runners Club, în vederea realizării proiectului „Wizzair Cluj-Napoca Marathon”.

Ovidiu Vișan (PNL) – Alocarea sumei de 10.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Street Food Revolution, în vederea realizării proiectului „OCTOMBRIE”.

Ovidiu Vișan și Bogdan Covaliu (PNL) – Alocarea sumei de 45.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Why Not Us, în vederea realizării proiectului „Live Music @ Street Food Festival Cluj-Napoca 2021”.

Bogdan Covaliu (PNL) – Alocarea sumei de 30.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Năsturelul Vesel, în vederea realizării proiectului „The INNER”.

Bogdan Covaliu (PNL) – Alocarea sumei de 40.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Digital Paragon, în vederea realizării proiectului „Digital Crusade – Season 4”.

Racz Levente (UDMR), Ovidiu Vișan (PNL), Racz Bela (UDMR) – Alocarea sumei de 80.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Scena Urbană, în vederea realizării proiectului „SCENA URBANĂ 2021”.

Racz Bela și Fugel Edina (UDMR) – Alocarea sumei de 40.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Mathias Corvinus Collegium Egyesület, în vederea realizării proiectului „Programe educaționale CMC 2021”.

Racz Levente, Olah Emese și Fugel Edina (UDMR) – Alocarea sumei de 25.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația KIFOR, în vederea realizării proiectului „ClujUP – program de dezvoltare antreprenorială și civică”.

Beniamin Chira (PNL) – Alocarea sumei de 30.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația ”Viva Talent”, în vederea realizării proiectului „Mastering Young Musicians 2”.

Valentin Maior (PNL) – Alocarea sumei de 10.000 de lei de la bugetul local pe anul 2021, pentru Asociația Kidprenor – Copilul Antreprenor, în vederea realizării proiectului „Kidprenoriada I – ediția I a festivalului de antreprenoriat pentru copii”.

Racz Levente (UDMR) – Alocarea sumei de 15.000 de lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală pe anul 2021, pentru Fundația „Csemete”, în vederea realizării proiectului „Clubul de Incluziune pentru Copii cu Nevoi Speciale”.

Racz Levente (UDMR) – Alocarea sumei de 15.000 de lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală pe anul 2021, pentru Fundația „Csemete”, în vederea realizării proiectului „Clubul Părinților”.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

FOTO Clujenii reclamă că AVON are ”pile” la Primărie. A instalat un stand în Piața Mărăști unde tarabele s-au desființat

Publicat

De

avon 1

Cititorii Cluj24 au reclamat prezența unui stand al companiei de cosmetice AVON în Piața Mărăști, zonă din care au fost desființate toate chioșcurile și tarabele.

Aceștia susțin că nu e normal să fie autorizat un astfel de stand câtă vreme nu sunt permise alte activități comerciale în spațiul respectiv.

avon 2

”Am avut pe trotuar un chioșc  cu legume/ fructe, ne-au desființat. Tot au curățat acolo, nu mai este nicio tarabă. Dar se vede că AVON are pile la Primărie că le-au permis să își instaleze un stand. Ei nu vând produse acolo, dar își fac reclamă, prezintă produse, până la urmă tot își vând marfa, iar noi a trebuit să fim alungați din zona Pieței Mărăști”, a reclamat un clujean.

Primăria Cluj-Napoca a transmis că standul AVON amplasat în zona Piața Mărăști a fost autorizat pentru a efectua acțiuni de ,,sampling” până în data de 30 septembrie, timp de 14 zile.

avon 3

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO Pistol radar și ETILOTEST la Chinteni. Cadoul Primăriei pentru postul de POLIȚIE. Atenție, ȘOFERI!

Publicat

De

radar 1

Primăria comunei Chinteni a cumpărat un pistol tip radart și un etilotest pentru Postul de Poliție, noile dotări urmând să intre în funcțiune de săptămâna viitoare.

”Având în vedere numeroasele plângeri ale locuitorilor legate de viteza excesivă cu care se circulă pe raza comunei Chinteni, precum și aprecierile total greșite ale participanților la trafic cum că trecerea de pietoni din fața Școlii Chinteni ar fi pur decorativă, vă informăm că un pistol tip radar și un etilotest, ambele de ultimă generație, au fost achiziționate și se vor afla în custodia Postului de Poliție Chinteni.
Încă de săptămâna viitoare acestea vor fi puse în funcțiune, aștepându-i pe aceia pentru care respectarea regulilor de circulație este total străină”, a spus primărița Lucia Suciu.

radar 2

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Primăria refuză să mai rezolve din bani publici gâtuirile din străzi. Atenție mare când construiți imobile noi

Publicat

De

Mai multe proiecte noi propuse pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism au fost respinse după ce s-a constatat că înregistrează probleme la nivelul accesului pe parcelă. Beneficiarii s-au declarat surprinși de faptul că deși cedaseră 9 m – de exemplu – pentru stradă, în dreptul parcelei lor, Primăria îi obligă să rezolve și o gâtuire care aparent nu are legătură cu proiectul prezentat.

Pe strada Măceșului, de exemplu, chiar dacă în planurile arătate joi figura o șosea de 9 metri, până la zona studiată se circula pe o stradă cu lățime de doar 6 metri. Pentru aprobare, Comisia de Urbanism le-a solicitat beneficiarilor să ia legătura cu proprietarii caselor învecinate și să le ceară să își retragă gardul din stradă, pentru a asigura aceeași lățime.

Această situație nu a fost unică la ședința de joi a Comisiei de Urbanism, iar beneficiarii se întrebau cum sunt puși de primărie să rezolve probleme de trafic, în apropiere de proiectele lor.

”Aceștia au 2 variante: să aștepte până să se rezolve problema, să iasă din cartier civilizat, sau să rezolve ei problema. Nu e normal să faci zeci și sute de case și tu să ieși pe o uliță din cartier. Și-au luat banii, și ce să mai spunem despre calitatea locuirii? S-au dus vremurile acelea la Cluj, au fost acum 20 de ani, când se accepta să circulăm pe benzi de 4-6 metri. Acum trebuie să asigurăm minim 2 benzi de circulație și trotuare.

Cum poți să vii în calitate de coproprietar și să constați că ceilalți au intrat cu gardul pe drum, să te uiți pasiv? Pentru că dacă ai o parcelă ești coproprietar la calea de acces. Ei și-au luat banii, iar apoi vin ceilalți, din spate, cu parcele încă neconstruite, și constată că drumul e blocat. De ce să îndreptăm din banii clujenilor niște erori care pot să fie îndreptate de către privați”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea, pentru Cluj24.

gatuire

gatuire

Citește mai departe

ACTUALITATE

Străzi închise la Florești, sâmbătă, pentru lucrări de modernizare. Traseul M22 se modifică

Publicat

De

Primăria anunță închiderea circulației rutiere la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu cu str. Sportului, pentru lucrări de refacere rigolă și parte carosabilă – sâmbătă 25 septembrie.

Primăria Florești anunță închiderea circulației rutiere sâmbătă 25 septembrie a.c., la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu cu str. Sportului, pentru lucrări de refacere a rigolei deteriorate și înlocuirea cu un tub îngropat pentru colectarea apelor pluviale, respectiv refacerea suprafeței de carosabil.

Decizia a fost necesară pentru finalizarea seriei de lucrări de asfaltare a străzilor de pe raza UAT Florești, iar închiderea circulației a fost instituită într-o zi nelucrătoare, pentru un disconfort cât mai mic pentru cetățeni.

Tot sâmbătă va fi închisă circulația rutieră la intrarea din DN 1 pe strada Dumitru Tăuțan, pentru lucrări de asfaltare acces în zonă.

Primăria Florești anunță închiderea circulației rutiere sâmbătă 25 septembrie a.c., pe tronsonul DN1(din str. Avram Iancu) intrare pe strada Dumitru Tăuțan – intrare Terra, pentru lucrări de asfaltare acces din drumul național, spre str. Dumitru Tăuțan.

De asemenea, tot în cursul zilei de sâmbătă vor fi executate lucrări de montare a unei guri de scurgere la intersecția străzilor Urușagului cu Șesul de Sus.

Traseul curselor CTP se modifică (M22), urmând ca toți călătorii să fie preluați din stațiile de autobuz de pe DN 1, str. Avram Iancu.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate