EVENIMENT
STUDIU: Clujul se află pe locul doi în topul orașelor în care locuitorii fac SPORT

Cel mai recent raport 7card by Wellhub poziționează Clujul pe locul 2 în topul orașelor care fac sport. Platforma consacrată pentru wellbeing-ul corporate, dezvăluie o creștere semnificativă a interesului față de activitățile sportive în rândul angajaților. Cu peste 300.000 de utilizatori care au folosit abonamentele 7card by Wellhub până în prezent, platforma anunță că în 2024 check-in-urile în rețea au crescut cu 12,5% comparativ cu anul precedent. Totodată, numărul total de calorii arse a depășit pragul de 2.000.000.000 la finalul anului trecut, față de cele 1.800.000.000 atinse în 2023.
„Retrospectiva realizată de 7card by Wellhub ne oferă o perspectivă amplă asupra modului în care românii au integrat mișcarea în rutina zilnică a anului trecut. Analiza instrumentului de wellbeing arată că lecțiile despre adaptare și reziliență a ultimilor ani i-au determinat pe angajații care au acest beneficiu la locul de muncă să acorde o atenție din ce în ce mai mare sănătății fizice și mintale.
STUDIU: Clujul se află pe locul doi în topul orașelor care fac SPORT
Acest lucru se reflectă și în timpul dedicat de utilizatori mișcării: acesta a înregistrat o creștere de la 3.600.000 ore în 2023 la 4.050.000 ore în 2024.
Orașele și industriile campioane ale mișcării
București, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu s-au remarcat ca orașe campioane ale mișcării, demonstrând că sportul devine un obicei tot mai răspândit. Când vine vorba despre industrii, angajații din Software & Servicii IT au dominat topul activităților sportive, mișcarea devenind pentru aceștia o strategie esențială împotriva sedentarismului și stresului. Îi urmează cei din Producție și Manufactură, dar și Consultanță și Banking/Servicii Financiare.
Trendurile mișcării: preferințele utilizatorilor 7card by Wellhub
Pentru abonații 7card, sportul nu este doar o activitate fizică, ci o modalitate de a-și organiza viața în jurul stării de bine. Preferințele utilizatorilor reflectă perfect profilul acestora: angajați din companii conectați la sănătatea lor, dintre care 55% bărbați, 45% femei, cu o vârstă medie de 32 de ani. Cei mai activi au fost cei de 28 de ani. Pattern-urile comportamentale ale angajaților care beneficiază de aceste servicii au scos la iveală următoarele:
● Luni a fost ziua preferată pentru a merge la sală;
● 25 martie 2024, ziua în care rețeaua 7card a înregistrat cel mai mare număr de vizite din întregul an;
● Intervalul 18:00 – 19:00 din timpul săptămânii a fost preferat pentru antrenamente;
● În topul activităților favorite s-au aflat fitness, aerobic, pilates, cycling, zumba, și yoga;
Motivația din spatele cifrelor în creștere
Explicația creșterilor semnificative la nivelul aplicației pot fi găsite în mai mulți factori. Interesul tot mai mare al companiilor pentru bunăstarea angajaților și implementarea programelor de wellbeing a jucat un rol esențial. Din ce în ce mai mulți angajatori includ 7card în pachetele de beneficii, oferind acces facil la o gamă variată de activități sportive și de relaxare.
„Ne bucurăm să vedem cum mișcarea devine o prioritate tot mai mare pentru angajați și cum companiile încep să recunoască impactul pozitiv pe care un stil de viață activ îl are asupra sănătății fizice, emoționale și mintale, dar și pentru business. Este încurajator să vedem tot mai multe organizații care integrează wellbeing-ul în cultura lor și care aleg 7card by Wellhub ca partener în acest demers. Anul 2025 vine cu promisiunea de a continua acest drum: extinderea rețelei, diversificarea activităților și sprijinirea angajaților din toate domeniile să își mențină sănătatea și starea de bine.” afirmă Dan Moraru, Country Lead 7card by Wellhub.
De asemenea, abonații au devenit mai conștienți de impactul pozitiv al mișcării asupra sănătății fizice și mintale. Provocările moderne, precum sedentarismul, stresul și ritmul alert de lucru, i-au determinat pe mulți să adopte un stil de viață mai activ, folosind accesul la la rețeaua extinsă 7card pentru a contracara aceste efecte.
În plus, diversificarea continuă a activităților disponibile în rețea, de la fitness și yoga până la antrenamente de grup, precum cycling sau zumba, a oferit abonaților posibilitatea de a găsi activități care să li se potrivească și să îi mențină motivați pe termen lung”, se arată în raportul 7card by Wellhub.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
Incendiu la etajul 6 al căminului de studenți UTCN din Mărăști. Aproape 200 de persoane s-au autoevacuat

Un incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp într-o cameră din căminul de studenți al UTCN.
Conform pompierilor, aproape 200 de persoane s-au autoevacuat.
Incendiu la etajul 6 al căminului de studenți UTCN din Mărăști
Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o cameră a căminului studențesc situat pe strada Fabricii de Zahăr din Cluj-Napoca.
Nu sunt anunțate persoane surprinse în interior sau care să solicite îngrijiri medicale, potrivit ISU Cluj.
Etajul 6, unde se află camera, este parțial inundat cu fum. La fața locului acționează trei echipaje, cu două autospeciale cu apă și spumă, respectiv autoscara.
Incendiul este localizat, fără posibilitate de extindere. La fața locului se află și un echipaj SAJ.
UPDATE
Incendiul a fost lichidat. Acesta s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Aproximativ 200 de persoane s-au autoevacuat. Din fericire, niciuna nu a necesitat îngrijiri medicale. În continuare, va fi cercetată cauza probabilă de izbucnire a incendiului, au transmis reprezentanții ISU Cluj.
Revenim cu amănunte
EVENIMENT
FOTO. Incendiu în curtea unui imobil de pe strada Eftimie Murgu din Cluj-Napoca. Focul a pornit de la o țigară

Un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca a intervenit în urmă cu puține momente pentru a lichida un incendiu care a cuprins mai multe deșeuri în curtea unui imobil de pe strada Eftimie Murgu din Cluj-Napoca.
Flăcările s-au manifestat în spațiu deschis, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.
Incendiu pe strada Eftimie Murgu din Cluj-Napoca
Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite. Pompierii au reușit, astfel, să protejeze un blocul de locuințe amenințat de flăcări.
Nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale. Flăcările au izbucnit cel mai probabil din cauza unei țigări nestinse.
Foto: ISU Cluj
EVENIMENT
VIDEO. Diana Șoșoacă, cu harta României Mari în mână, la Cluj: Aici sunt adevărații naționaliști. Mesaj pentru maghiari

Diana Șoșoacă, lidera partidului SOS, a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Conferința Regională a partidului.
Întâmpinată cu flori și tort, Diana Șoșoacă a spus, la Cluj, că ea a învins sistemul, chiar în ziua în care BEC i-a anulat din nou candidatura la alegerile prezidențiale și a transmis un mesaj și maghiarilor.
Diana Șoșoacă, cu harta României Mari în mână, la Cluj
Diana Șoșoacă a intrat în sala de conferințe triumfal, îmbrăcată în port tradițional. Ea a fost întâmpinată înainte de a intra la Grand Hotel Italia, unde are loc conferința regională, cu flori și cu un tort cu chipul ei, pe care a spus că îl va da copiilor.
Lidera SOS a venit la Cluj chiar în 15 Martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, și i-a chemat pe maghiari alături de ea, după ce le-a urat “La mulți ani!”.
“Mă bucur pentru că pentru prima dată când românii naționaliști se întâlnesc în Ardeal și mă bucur că azi, 15 martie, când frații noștri maghiari sărbătoresc Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, putem să le spunem ‘La mulți ani’. Să îngropăm pentru totdeauna securea războilului, să terminăm cu dezbinarea și cu ura”, a spus Diana Șoșoacă, care a avut în timpul discursurilor harta României Mari în mână.
”Diana Șoșoacă nu e a sistemului”
Diana Șoșoacă a mai spus la Cluj că “sistemul” trebuie să știe că România nu doarme, că e mai trezită ca oricând.
“Astăzi, sistemul a demonstrat încă o dată că Diana Șoșoacă nu este a sistemului”, a spus lidera SOS, cu privire la faprul că BEC a respins, tot sâmbătă, pentru a doua oară, candidatura ei la alegerile prezidențiale.
Sutele de oameni aflați în sală au cântat alături de Diana Șoșoacă “Noi suntem români”.
La final toți s-au prins în horă și au dansat, chiar dacă au fost nevoiți să o facă printre scaunele din sală.
EVENIMENT
VIDEO. FOTO. Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, celebrată la Cluj cu cântec și tradiționalul marș în centrul orașului

Peste 1.500 de persoane participă sâmbătă, la Cluj-Napoca, la tradiționalul marș cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.
Cu steaguri, cântec și voie bună, maghiarii din Cluj aniversează Revoluția din 1848-1849.
Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, celebrată la Cluj
Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, dat și viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese.
Oamenii s-au adunat la în centrul orașului, la Institutul Teologic Protestant, de unde au plecat în marș spre Piața Unirii, cântând și fluturând steaguri ale Ungariei. De la ora 14.00, aceștia vor asista la o slujbă religioasă în Biserica Romano Catolică Sf. Mihail, iar de la 15 vor fi discursuri în Piața Unirii și un concert folcloric.
“Ne amintim astăzi de acei eroi care și-au dat viața pentru libertate. Eu cred că și acum, în multe cazuri, trebuie să luptăm pentru libertate, dar har Domnului, cu alte mijloace, nu cu cele din 1848 sau din 1956, căci sunt multe similitudini între cele două evenimente istorice. Și acum sunt unii oameni care ar dori să ne îngrădească libertatea. Ei folosesc manipularea și frustrarea socială pentru a induce în eroare oamenii, dar îi cunoaștem, știm ce intenții au, și cred că suntem raționali și avem puterea să ne păstrăm libertatea”, a declarat președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond.
Pe 15 martie, maghiarii aniversează Revoluția din 1848-1849, dar este și data la care s-a consfințit apariția Parlamentului modern al Ungariei.
Maghiarii din Cluj au ascultat apoi discursuri în Piața Unirii, iar alături de ei a fost și prefectul Clujului, Maria Forna.
Foto și video: Cluj24.ro