Connect with us
"

ADMINISTRAȚIE

Ştrandul Grigorescu în 1988. Vară clujeană în timpul epidemiei comuniste

Publicat


Ştrandul Grigorescu/Sun, într-o imagine din 1988.

Ştrandul este amplasat între cartierele Mănăştur și Grigorescu. Este administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public şi este proprietatea Primăriei Cluj-Napoca.

Actualul Ștrand Grigorescu are două bazine, unul cu o adâncime de 1,5 m, iar  celălalt cu o adâncime de 0,6 m.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

VIDEO: În cartierul Bună Ziua se va deschide prima creșă

Publicat

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca s-a întrununit astăzi într-o ședință extraordinară pentru a vota dacă imobilul de strada Theodor Capidan nr. 17 din Bună Ziua se va da în administrarea Centrului Bugetar de Administrare Creșe Cluj-Napoca. Proiectul a fost adoptat în unanimitate, iar astfel, 60 de locuri pentru copii vor fi create în noua creșă din Bună Ziua. Creșa va fi deschisă din 15 octombrie.

„Având în vedere dezvoltarea accentuată din cartierul Bună Ziua și prin urmare a numărului de locuitori, precum și faptul că în această zonă nu au fost edificate construcții cu destinația de creșă”, imobilul de pe strada Theodor Capidan nr. 17 din Bună Ziua se va da în administrarea Centrului Bugetar de Administrare Creșe Cluj-Napoca, se arată în proiectul de hotărâre. Emil Boc a mai spus că această creșă va fi deschisă pe 15 octombrie. Lucrările de reabilitare vor începe cât mai curând.

Pe lângă asta, Emil Boc a ținut o prezentare referitoare la cazurile active din județul Cluj. În prezent sunt 78 de cazuri active în Cluj. Primarul a subliniat că distanțarea socială, igienizarea mâinilor și purtarea măștii sunt extraordinar de importante. Emil Boc a mai spus că este adeptul descentralizării și a faptului că în Cluj ar trebui ca măsurile de relaxare ar trebui să vină mai repede, dacă situația permite.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Asociația Societate Organizată Sustenabil (S.O.S) se opune proiectului imobiliar de 13 niveluri de pe strada Parâng din Cluj

Publicat

Deputatul Adrian Dohotaru a postat pe pagina sa de socializare un protest al Asociației Societate Organizată Sustenabil (S.O.S) care se opune proiectului imobiliar de 13 niveluri de pe strada Parâng din Cluj-Napoca.

„Ne opunem prin Asociația Societate Organizată Sustenabil (S.O.S) autorizării de către Primăria Cluj a proiectului imobiliar de 13 niveluri de pe strada Parâng, în vecinătatea zonei „La Terenuri”.

Nu știu niciun vecin din Mănăștur care să vrea blocul într-o zonă deja înghesuită. Ieri a fost dead-line să trimitem observațiile noastre către Comisia de Urbanism.

Tragem un semnal de alarmă și cu privire la raderea unei părți a grădinilor, dar care dispar în întregime în „PUZ construire locuințe mixte strada Parâng”.

Cerem ca grădinile informale de pe domeniul public să fie păstrate și formalizate ca grădini comunitare pentru a nu dispărea asemenea celor învecinate. Crearea de grădini comunitare poate fi facilitată printr-o Hotărâre de Consiliu Local, un draft fiind propus deja de Asociația SOS.

Constat că în ciuda faptului că s-au cerut modificări din partea Primăriei la proiectul imobiliar, acestea au fost minimale. Miza ar fi realizarea unei construcții de dimensiuni mult mai mici, de 4 etaje, astfel încât cartierul să fie cât mai puțin înghesuit.

Bine zice și Silviu Medeșan că se face urbanism de parcelă și nu e studiată îndeajuns de bine relația cu vecinătățile.

Radu Gaciu arată în cartolina de mai jos câte etaje ar trebui să fie tăiate din proiect, dar și că în planșele proiectului grădinile dispar de tot”, se arată în mesajul deputatului.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Primăria Cluj-Napoca vine cu clarificări legat de cazul de infectare cu coronavirus

Publicat

În urma postării de azi dimineață a deputatului USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook, prin care semnala un caz de infectare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, aceasta din urmă a revenit cu o precizare.

„Un angajat al Primăriei Cluj-Napoca, cu ocazia efectuării testării COVID-19 în vederea plecării în concediu în străinătate, a fost depistat pozitiv, complet asimptomatic.

În urma anchetei epidemiologice efectuate s-a stabilit că nu este nevoie de alte testări suplimentare în Primăria Cluj-Napoca întrucât angajata se afla singură în birou, celelalte două colege aflându-se în concediu de odihnă.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca realizează săptămânal dezinfectarea birourilor și a spațiilor publice, iar purtarea măștii în instituție este obligatorie, conform legii.

Angajata urmează recomandările medicale și nu se află la serviciu”, se arată în comunicatul Primăriei.

Citește și: Deputatul USR Emanuel Ungureanu sesizează DSP: „Alertă de coronavirus la Primăria Cluj-Napoca”

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primarul liberal al comunei Valea Ierii, județul Cluj, suspendat din ordinul Prefectului. Acesta fusese condamnat pentru abuz în serviciu

Publicat

Azi, 14 iulie, a fost emis Ordinul prefectului privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Valea Ierii, județul Cluj, al domnului Duma Gabriel-Alexandru, ca urmare a condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Duma Gabriel Alexandru, primarul liberal de la Valea Ierii, a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, edilul fiind obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile tot în primăria în care a săvârşit infracţiunea.

Alături de inginerul primăriei, Ioan Boca, condamnat şi el la închisoare cu suspendare, cei doi au girat o afacere pentru un teren sportiv amenajate pe fonduri europene, care în realitate nu corespunde cu decontările făcute.

Cei doi au întocmit documentații pentru a primi bani europeni pentru o pistă de atletism, amenajată în cadrul stadionului comunal, dar care, în realitate, nu există decât pe hârtie.

Foto: Gazeta de Cluj

Citește mai departe