Connect with us

EVENIMENT

STOP COVID19! STOP infecțiilor nosocomiale din spitale! Soluția vine din partea unei firme clujene

Publicat


O companie clujeană a dus lupta împotriva COVID19 și a infecțiilor nosocomiale la un alt nivel, prin producerea unor mânere antimicrobiene cu o garanție de 70 de ani, sub umbrela brand-ului britanic Pure Handle, unul din liderii europeni în tehnologia antimicrobiană.

Ce înseamnă acest termen și de ce este mult mai puternic decât cel de „antibacterian” cu care suntem deja familiarizați? Antimicrobian definește o acțiune mult mai amplă, acțiune care nu cuprinde doar bacteriile, ci și virusuri, ciuperci sau mucegaiuri, categorii în care sunt incluși cei mai de temut inamici nevăzuți cu care ne confruntăm în ultima perioadă și anume: virusul SARS COV2 și infecțiile nosocomiale.

Prevenția este esențială în orice perioadă, dar mai ales pe timpul pandemiei. O știm cu toții, dar să lăsăm cifrele să vorbească. În fiecare an, aproximativ 26.000.000 de persoane ajung la spital cu infecții provocate de microbii regăsiți pe diferite suprafețe. Se estimează că pentru 537.500 – 1.500.000 de cazuri, aceste infecții sunt fatale. 30% din astfel de infecții nosocomiale și decese ar fi putut fi prevenite doar prin respectarea regulilor standard de igienă din spitale. Odată cu pandemia, cifrele urcă în mod alarmant. În astfel de context, ne dăm seama cât de importantă este prevenția și că aceasta salvează cu adevărat vieți omenești.

Cum funcționează tehnologia antimicrobiană Pure Handle?

Imaginați-vă că tratați mânerele cu un dezinfectant extrem de puternic și că acest „dezinfectant” rămâne încorporat în mânere pentru întreaga lor durată de viață.

Mânere auto-igienizante

Ce se întâmplă de fapt? Mânerele sunt tratate cu o substanță care inhibă dezvoltarea și reproducerea microorganismelor. În momentul în care o persoană infectată atinge mânerul unei uși, suprafața se contaminează, după care microorganismele încep să se multiplice. În cazul mânerelor PureHandle, lucrurile se opresc aici.

Secretul? Ionii de argint

Ionii de argint încorporați în finisajul mânerelor intră în acțiune: distrug membrana celulară a microorganismului, împiedică respirația și nutriția germenilor, iar astfel, divizarea lor la nivel celular este oprită. Mai mult decât atât, suprafața tratată rămâne eficientă 24/24 chiar dacă nu este curățată de praf sau pulberi generate de traficul rutier.

Certificări

Tratamentul PureHandle este certificat pentru protecția împotriva microbilor de către Institutul Cantacuzino din București. Finisajul cu ioni de argint utilizat are certificare ECOCERT, acest lucru însemnând că microparticulele de argint sunt sigure pentru oameni și mediu. Ingredientul activ folosit de PureHandle este de asemenea utilizat, de exemplu, în cremele de ten, în pastele de dinți și chiar în implanturi.

Spunem un mare „DA!” testelor

Ne place să dovedim ceea ce susținem, astfel că spunem un mare „Da!” testelor. Pe baza normelor, JIS Z 2801: 2000 și ISO 22196: 2011, am investigat eficiența eliminării microbilor de pe suprafețele tratate. Astfel după 30 min s-a observat o reducere de 90% a activității germenilor expuși, iar după 2 ore eficacitatea a crescut până la 99.99%.

Eficient împotriva noului coronavirus

După testarea la standardul BS ISO 21702: 2019, tratamentul antimicrobian PureHandle s-a dovedit eficient împotriva noului coronavirus, cu o reducere de 90% în 30 min. Testarea antivirală a fost efectuată la un laborator terț, folosind un mâner PureHandle împotriva unei tulpini Munchen, virus surogat utilizat în laboratoare ca o alternativă apropiată, dar mai sigură, la tulpinile patogene ale coronavirusului.

Teste clinice

Nu ne-am oprit însă la testele de laborator și am mers efectiv în spitale pentru a testa eficiența mânerelor și a „scutului lor protector”. Timp de două săptămâni, am ales două saloane identice de la Boli Infecțioase pentru acest experiment. Au fost montate mânere antimicrobiene Pure Handle în unul din saloane, iar procedurile de igienizare au rămas la fel.

Mai curat cu peste 80%

După probele luate din interiorul saloanelor s-a observat că cel cu mânerele antimicrobiene PureHandle era mai curat cu peste 80%. Practic aceste mânere au redus transmiterea microbilor, iar pacienții, personalul și vizitatorii salonului respectiv au fost cu 80% mai puțin expuși infecțiilor nosocomiale.
Printre principalii microbi inhibați de tratamentul antimicrobian PureHandle se numără: gripa, coronavirusul, stafilococul auriu, MRSA, E-coli, Salmonella, Candidoza etc.

,,Educația, misiunea noastră”

„Iubim tehnologia, inovația, iubim să le oferim clienților noștri soluții excepționale, care să le facă viața mai bună. Dar, dincolo de acest aspect suntem oameni, oameni care iubim viața. Vedem cu toții, mai ales în momente de criză, cât de fragilă este viața și cât de importantă este prevenția, iar acest lucru nu se poate face altfel, decât prin educație. Aceasta este misiunea pe care ne-o asumăm, nu doar în această perioadă”, declară Ovidiu Tomoiagă, CEO / Manager General Termo Express, unic importator PureHandle în România.

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Publicat

Florentin Burz, subprefect județul Cluj

Florentin Burz este noul subprefet al județului Cluj. Acesta a fost învestit în funcție, miercuri, la propunerea Organizației Județene PSD Cluj.

El a preluat această funcție după ce subprefectul Răzvan Ciortea a fost eliberat din funcție de către Guvern pentru a putea candida la Primăria Turda, la alegerile din 9 iunie.

Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc ceremonia de învestire în funcția de subprefect al județului Cluj, a lui Florentin Burz.

După ce a depus jurământul, noul subprefect al județului a ținut să mulțumească președintelui PSD Cluj Vasile Dâncu, secretarului executiv Alexandru Cordoș, dar și predecesorului său și colegilor din organizație pentru încrederea acordată.

Florentin Burz: Voi fi reprezentantul cetățenilor

„Vreau să vă spun că primesc cu modestie și onoare însărcinarea de a fi următorul subprefect al județului Cluj.

Odată cu numirea mea în funcția de subprefect al județului Cluj sunt convins că mi-am asumat o mare responsabilitate, în primul rând pentru cetățenii acestui județ. Consider că nu sunt doar reprezentantul Guvernului în teritoriu, ci și reprezentantul cetățenilor județului Cluj în ceea ce privește relația cu Guvernul.

Îmi asum în totalitate responsabilitatea funcției și voi susține toate măsurile care vor duce la o dezvoltare a județului, printr-un dialog permanent cu autoritățile locale, reprezentanții presei, partenerii de dialog social, și cu cei din mediul privat”, a declarat Florentin Burz.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Weekend creativ pentru COPII, la Iulius Mall Cluj. Înscrie-ți micuțul la atelierele GRATUITE de încondeiat ouă de Paște

Publicat

oua

În acest final de săptămână cei mici sunt așteptați la Iulius Mall Cluj, unde vor da culoare imaginației și vor descoperi prin joacă arta de a încondeia ouă, în cadrul atelierelor de pictat. Accesul la eveniment este gratuit, iar participarea se face pe bază de înscriere la numărul: 0731.250.906.

Copiii au ocazia, în acest final de săptămână, să învețe faimoasa tehnică de încondeiere a ouălor și să deprindă măiestria realizării modelelor tradiționale, cum ar fi spicul grâului, calea rătăcită, sau soarele cu opt raze. În perioada 26 – 28 aprilie 2024, în intervalul orar 12.00 – 18.00, în zona Kidsland din Iulius Mall Cluj, micii artiști sunt așteptați la Atelierele de Pictat Ouă de Paște.

oua

Weekend creativ pentru COPII, la Iulius Mall Cluj. Înscrie-ți micuțul la atelierele GRATUITE de încondeiat ouă de Paște

Accesul este gratuit și se face pe bază de înscriere la numărul: 0731.250.906. Durata unei sesiuni de pictat este de 45 de minute, iar vârsta copiilor trebuie să fie între 5 și 10 ani. Mai multe informații puteți afla de pe site-ul Iulius Mall Cluj.

oua

Atelierele de pictat sunt susținute de Claudiu Cubleșan, consultant artistic în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj. Acesta le va povesti celor mici istoria ouălor de Paște, îi va duce într-o incursiune istorică prin care vor afla cum își găseau țăranii români inspirația în tot ce îi înconjura, dar le va oferi și o lecție valoroasă de interpretare a simbolurilor străvechi, motivelor inspirate din natură și alte curiozități.

Evenimentul este susținut de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Iulius Mall Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

IPJ Cluj despre accidentul de pe str. Memorandumului, cu fetița acroșată de o autospecială a Poliției

Publicat

accident

Poliția Cluj a transmis precizări despre accidentul rutier de miercuri pe strada Memorandumului din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că, o autospecială de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca, care, conform primelor date, era condusă în regim prioritar, ar fi acroșat cu oglinda un pieton aflat pe partea carosabilă, respectiv o minoră de 11 ani.

Fetița nu a fost transportată la spital

În urma evenimentului pietonul nu a necesitat îngrijiri medicale, nefiind transportat la spital.

Conducătorul auto, respectiv un bărbat, de 38 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, au precizat polițiștii de la IPJ Cluj.

La nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj s-au demarat verificări din oficiu pentru a se stabili cu exactitate modul în care s-a impus circulația în regim prioritar.

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

Publicat

accident

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe str. Memorandumului colț cu str. Samuil Micu. O minoră a fost acroșată de o dubă a MAI.

„Din primele cercetări se pare că o autospecială aparținând MAI ar fi acroșat un pieton aflat în traversarea străzii Samuil Micu intersecție cu Memorandumului”, a transmis Poliția Locală.

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

La fața locului s-a deplasat o ambulanță SAJ. Personalul acesteia îi acordă minorei primele îngrijiri.

Vom reveni.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax