Connect with us

ACTUALITATE

Statul român promite reîmpădurirea zonelor defrișate. Peste 2.500 de păduri vor fi plantate de la zero. Când va începe campania

Publicat


Ministerul Mediului spune că, începând cu această primăvară, va planta 2.500 de păduri de la zero și va reîmpăduri alte terenuri decimate de om sau natură. Campania „Românii plantează: o pădure cât o țară!” presupune o investiție de 300 de milioane de lei.

Situația pădurilor defrișate din România a ajuns la urechile oficialilor de la Bruxelles, iar Comisia Europeană a activat luna aceasta procedura de infringement. Ministerul spune ca pentru a compensa o parte din pierderi, va planta peste 2.500 de păduri de la zero, cele mai multe în județele Suceava – 360, Maramureș – 140 și Sibiu – 90. Puieții plantați în acest ani vor prelua rolul de pădure peste 20 de ani.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a prezentat joi, 20 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, planul celei mai mari campanii de împădurire din România, realizată în ultimul deceniu, numită „Românii plantează: o pădure cât o țară!”. Evenimentul s-a desfășurat la Pepiniera Cozieni (Pădurea Pustnicu), din cadrul Ocolului Silvic Brănești, Direcția Silvică Ilfov.

„Peste 1.100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA și sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieți pentru întregul program de anul acesta. Circa 33 de milioane dintre aceștia vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de șantiere active în campania de primăvară. Apoi, aceleași pepiniere vor livra alte aproape 20 de milioane de puieți în campania de toamnă. Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieți plantați în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieți pe zi”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Cele 13.000 de șantiere de împădurire deschise în campania de primăvară sunt dispuse la nivel național, în toate județele țării. Numărul cel mai mare de puieți va ajunge în județele: Maramureș, Cluj, Suceava, Brașov, Sibiu, Harghita, Bistrița, Argeș și Vâlcea. Astfel, în fiecare dintre aceste județe intens exploatate forestier, cu păduri neregenerate natural, vor fi plantați între 1 milion și 6,6 milioane de puieți.

Cât privește numărul cel mai mare de șantiere de împădurire din cadrul campaniei, acestea sunt organizate în județele cu cele mai multe tăieri ilegale constatate: Maramureș (440 șantiere), Sibiu (1210 șantiere) și Bistrița (peste 600 șantiere).

Potrivit reprezentanților ministerului Mediului, în cadrul celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu vor fi plantate peste 2500 de păduri de la zero și completate alte 7000 de păduri tinere. Cele mai multe păduri plantate de la zero vor fi în județele: Suceava (360), Maramureș (140) și Sibiu (90). Totodată, campania cuprinde și începerea lucrărilor la centura verde a municipiului Oradea (65 ha), dar și la perdeaua de protecție a autostrăzii A2 din județul Constanța (24 ha).

În același timp, vor fi împădurite și terenurile degradate, de la nivelul unităților administrativ-teritoriale, identificate cu sprijinul ACOR, în baza unui protocol de colaborare semnat cu MMAP.

„Cei 50 de milioane de puieți vor fi completați de alte milioane, imediat după ce finalizăm identificarea terenurilor degradate. Acestea vor fi împădurite în toamna acestui an. Am semnat un protocol cu ACOR prin care primăriile din țară ne vor sprijini să avem această evidență care îi lipsește acum României. Deja, avem semnale din țară legate de sute de hectare de terenuri într-o astfel de situație. Cele mai mari suprafețe au fost identificate în județele Olt (200 ha), Galați (133 ha), Vaslui (165 ha), Tulcea (70 de ha)”, a mai spus ministrul Mediului, Costel ALEXE.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor dorește să-și alăture, în cadrul campaniei de împădurire din această primăvară, toate organizațiile neguvernamentale interesate, agenți economici, autorități publice locale și naționale, școli și voluntari care doresc să fie parte activă în acest demers.

„În cele mai multe șantiere vor planta oameni de specialitate: personalul silvic din ocoalele de stat și private alături de operatori specializați. În total vorbim de mii de oameni implicați. Vrem să-i avem pe români alături de noi! Pe cât mai mulți! Pentru ei am numit campania: Românii PLANTEAZĂ: O PĂDURE CÂT O ȚARĂ! Vrem ca ziua de 21 martie să fie ziua ROMÂNILOR CARE PLANTEAZĂ. În fiecare județ din țara asta vom avea până la 3 șantiere deschise celor care vor să dea o mână de ajutor într-o campanie cum nu a avut România vreodată. Le organizăm de așa manieră încât să plantăm alături de români în weekend-uri”, a subliniat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Toți cei care doresc să se alăture campaniei sunt rugați să acceseze site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (aici).

sursa: mmediu.ro

 

TOP articole in ultimele zile

 

ȘTIREA TA – Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

ȘTIREA TA – Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Citește Statul român promite reîmpădurirea zonelor defrișate. Peste 2.500 de păduri vor fi plantate de la zero. Când va începe campania pe Alba24.ro



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Emil Boc, la deschiderea Jocurilor Olimpice, la invitația primarului Parisului, Anne Hidalgo

Publicat

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost prezent, vineri seară, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, la invitația primarului Parisului, Anne Hidalgo, cu care a și avut o întâlnire. 

”În cadrul întâlnirii de la Paris cu doamna Anne Hidalgo, primarul orașului francez, am discutat despre politicile locale, naționale și europene care vizează dimensiunea verde, nepoluantă a orașelor noastre.
I-am mulțumit doamnei primar pentru invitația de participare la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice”, a spus Boc.

Acesta a fost ales la Paris în Consiliul Convenției globale a primarilor pentru climă și energie (GCoM).

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Clujeancă de la colegiul ”Emil Racoviță”, medalie de BRONZ la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete din Olanda

Publicat

informatica

Iulia-Ela Morariu, elevă în clasa a VII-a la colegiul național ”Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a obținut medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete din Olanda.

„Patru medalii pentru echipa României prezentă la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete!

FOTO. Clujeancă de la colegiul ”Emil Racoviță”, medalie de BRONZ la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete din Olanda

informatica

Felicitări echipei României participantă la a patra ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete (EGOI), competiție desfășurată la Veldhoven, în Olanda, în perioada 21-27 iulie 2024!

Au participat 195 de concurente din 57 de țări, dintre care 22 de pe alte continente, transformând astfel competiția într-o veritabilă olimpiadă internațională pentru fete.

Rezultatele obținute de cele patru eleve din echipa noastră sunt:

Petcu Ana-Maria, clasa a XI-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, București, Medalie de Argint
Pașca Ioana Mihaela,clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Brad, Medalie de Argint;
Morariu Iulia-Ela, clasa a VII-a, Colegiul Național Emil Racoviță,”Hai La Olimpiada”; Cluj Napoca, Medalie de Bronz;
Ipate Elisa, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, București, Medalie de Bronz.

informatica

informatica

informatica

informatica

Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât ele se află la prima participare la o competiție internațională, ca reprezentante ale echipei naționale. De remarcat este faptul că Iulia Morariu reușește să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiții, de-a lungul celor 4 ediții!

Astfel, România reușește menținerea pe poziția a IV-a în clasamentul european all time, cu un total de 13 medalii (3 aur, 7 argint și 3 bronz).

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative:

Daniela Lica – Centrul Județean de Excelență Prahova, Ploiești
Mihaela Cismaru – Universitatea din Craiova

Consecventă proiectelor sale, SEPI va continua pregătirea și stimularea performanței în informatică a fetelor din România, prin organizarea în toamnă a celei de a doua ediții a Girls’ Programming Camp, o tabără de pregătire a elevelor pentru viitoarele ediții ale EGOI.

Felicitări și succes în continuare!”, scrie pe Facebook Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Citește mai departe

EDUCATIE

Uniforma școlară OBLIGATORIE? Proiect de modificare a Legii educației. Uniforma ar urma să fie acordată GRATUIT elevilor

Publicat

elevi

Uniforma ar putea deveni obligatorie în școli, potrivit unui proiect depus la Senat. Proiectul urmărește să completeze și să modifice Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, cunoscută sub denumirea Legea Deca-Iohannis. Conform documentului, uniforma ar urma să fie acordată gratuit elevilor.

Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 a fost inițiată de ministrul Ligia Deca, promulgată de președintele Klaus Iohannis și prezentată oficial de ambii ca făcând parte din proiectul educațional prezidențial „România educată”.
Inițiatorul proiectului depus la Senat este Badea Iulian-Alexandru – deputat PSD.

Uniforma școlară OBLIGATORIE? Proiect de modificare a Legii educației. Uniforma ar urma să fie acordată GRATUIT elevilor

În proiect se arată că detaliile tehnice privind obiectele vestimentare și de încălțăminte ce compun uniforma școlară vor fi aprobate prin ordin al ministrului educației, scrie edupedu.ro.

În document apare că finanțarea cheltuielilor prevăzute pot fi acoperite din fonduri guvernamentale de la bugetul de stat, bugetul Ministerului Educației sau a altor instituții ce coordonează unități din rețeaua națională școlară sau din bugetele consiliilor județene/Consiliului General al Municipiului București și consiliilor locale, cât și din fonduri externe nerambursabile.

Iată ce prevede proiectul depus la Senatul României:

„1. La Articolul 11 , dupa alineatul (2) se adaugă un nou alineat, alin. (2^1) cu următorul cuprins:

(2^1) – Pentru asigurarea bunei desfășurări a cursurilor și activităților desfășurate în unitățile de învățământ preuniversitar și în toate spațiile educației și formarii profesionale, conducerea unităților de învățământ poate solicita utilizarea obligatorie a uniformei școlare. Aprobarea detaliilor tehnice privind obiectele vestimentare și de încălțăminte ce compun uniforma școlară se realizează prin ordin al ministrului educației.

Uniforma școlară se acorda elevilor în mod gratuit, finanțarea cheltuielilor prevăzute pot fi acoperite din fonduri guvernamentale de la bugetul de stat, bugetul Ministerului Educației sau a altor instituții ce coordonează unități din rețeaua națională școlară sau din bugetele consiliilor județene/Consiliului General al Municipiului București și consiliilor locale, cât și din fonduri externe nerambursabile.

2. La Articolul 106, dupa litera m) din alineatul (1) se introduce litera n), cu următorul cuprins: n) dreptul de a beneficia în mod gratuit de uniformă școlară.

3. La Articolul 126, dupa litera r), se adaugă litera s), cu următorul cuprins: s) pot asigura, din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale și din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, acoperirea cheltuielilor pentru finanțarea și acordarea gratuită a uniformelor școlare, așa cum este specificat în metodologia aprobată de Ministerul Educației;”

Proiectul poate fi consultat AICI.

În expunerea de motive este menționat că „potrivit studiilor realizate de Comisia Europeană, abandonul școlar este cauzat de problemele personale sau de familie, dificultăți de învățare sau, în cele mai multe cazuri, situația socioeconomică precară, care, din păcate, se poate traduce prin imposibilitatea părinților de a susține achizitionarea rechizitelor sau a obiectelor vestimentare necesare frecventării cursurilor fizice, ori a mijloacelor informatice pentru asigurarea accesului la cursurile în format online”.

Expunerea de motive, AICI.

Ce prevede actualul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar

Regulamentul-cadru din 4 iulie 2022 stabilește că este interzisă sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ.

Art. 187 – „(2) În unitățile de învățământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educație al elevilor, cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceștia a serviciului pe școală, interzicerea participării la cursuri sau sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ sau altele asemenea.”

Citește mai departe

POLITICA

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Publicat

gheorghe piperea

Europarlamentarul AUR, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat că acele forțe politice, PNL și USR, care astăzi diabolizează Planul Simion sunt tocmai cele care au susținut de-a lungul timpului programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului. Acesta a dat exemplul băncilor pentru locuințe practic și în România de mai multe instituții bancare.

„Programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului, există peste tot în Europa și au existat și în România. Nu le-a constestat, nu le blamează nimeni pe motiv că ar fi comuniste, iluzorii, frauduloase etc. Nu le-a torpilat nimeni în presă – dimpotrivă, au fost atât de eficient promovate încât, în hora celor două bănci au intrat 360 de mii de clienți.

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Când s-a descoperit că băncile fură, înșeală consumatorii și fraudează statul, nu numai că nu a fost niciun scandal, dar avocații (ex)politicieni s-au implicat în „optimizări judiciare”, la fel cum au făcut-o și lobby-știi, ambasadele, influencerii și presa plătită să furnizeze știri pozitive. Acest sistem (pervertit prin fraudă de cele 2 bănci austriece) a fost aplaudat de acele forțe politice – PNL și USR – care azi diabolizează Planul Simion. Nimeni nu a făcut meme-uri cu cele 2 bănci de locuințe, nimeni nu a sesizat parchetul”, a afirmat Gheorghe Piperea.

Acesta arată că în Germania și Austria funcționează un sistem de economisire – creditare în vederea construcției sau achiziției de locuințe, denumit bauspar, prin care persoanele fizice majore pot depune progresiv sume de bani într-un cont de economii și, după 8 ani, pot contracta un credit pentru construcția sau achiziția de locuințe. Pe toată perioada celor 8 ani de economisire, statul bonifică o dobândă anuală care se adaugă dobânzii la depozit plătită de bancă.

„Bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii”

„Acest sistem a fost implementat și în România, dar a fost pervertit de cele două bănci austriece care l-au pus în practică: Raiffeisen – banca pentru locuințe și BCR – banca pentru locuințe. Când a fost lansat, sistemul a avut un imediat și uriaș succes. Nu mai puțin de 360 de mii de persoane fizice au devenit clienți ai acestor bănci, fără a ști cu exactitate ce anume au contractat.

Deponenții au fost lăsați să creadă că bonificația de la stat, în cuantum de 25% pe an, era o dobândă la depozit. În realitate, așa cum am spus mai sus, bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii, ca parte din avansul necesar creditului, care trebuia contractat după minim 8 ani de acumulare, exclusiv pentru construcția sau achiziția unei locuințe. În practică, clienți au fost chiar și bebeluși sau pensionari în vârstă de peste 70 de ani.

Aproape toți clienții (minus câteva sute, din 360 de mii) au pus bani în acele bănci pentru a câștiga 25% pe ani, bani de la stat. Dobânzile și bonificația nu au fost niciodată achitate. Ba, mai mult, nici banii proprii depuși în sistem nu s-au mai încasat înapoi. Încă sunt pe rol litigii cu cele două bănci (aflate acum în lichidare). Cu toate acestea, cele două bănci pentru locuințe au încasat toată bonificația de la stat, deși au fost semnate doar câteva zeci de contracte”, arată europarlamentarul AUR.

„În Parlament s-a încercat schimbarea legii”

Gheorghe Piperea a precizat că, printr-un raport foarte dur, Curtea de Conturi a dispus restituirea acestor sume preluate ilegal de bănci, cu titlu de bonificație de dobândă, fiind vorba de peste 300 de milioane de euro.

„Băncile au contestat raportul și, într-o primă fază, Curtea de Apel București l-a anulat. Apărătorul băncilor, în acest litigiu, a fost profesorul profesorului de optimizare fiscală. Numai că, la ÎCCJ, în recurs, a avut câștig de cauză Curtea de Conturi. Băncile au fost obligate să restituie statului cei 300 de milioane de euro. Executarea obligației de restituire a fost anevoioasă.

Au fost implicate în blocarea executării cele mai „strălucite” minți ale optimizării fiscale, ambasadele, precum și companiile de consultanță și lobby. În Parlament s-a încercat schimbarea legii, în așa fel încât băncile să iasă basma curată. Până la urmă, totuși, cele două banci au achitat suma, după care au intrat în lichidare”, a subliniat eurodeputatul AUR.

Gheorghe Piperea a adăugat că, până la urmă, „Dreptatea a triumfat”. „Aceeași Dreptate care trebuie să triumfe și în plan economic și social printr-un Plan Simion”, a conchis avocatul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax