Connect with us

ACTUALITATE

Someș Delivery 2021, prima ediție pe râul din Florești

Publicat


Someș Delivery activează râul din Florești weekendul acesta prin amenajări temporare, activități pe apă și pe maluri, dezbateri și propuneri pentru autorități 

Asociația MiniMASS (Someș Delivery), Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS) și Asociația Clujul Sustenabil organizează prima ediție Someș Delivery Florești, care va avea loc pe 4 și 5 septembrie, pe segmentul cuprins între zona străzilor Someșului, Tineretului și până la Ștrandul din Florești.

Evenimentul face parte din proiectul Someșul | Culoar Verde-Albastru – o propunere pentru transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin reamenajări, activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate.

Someș Delivery e un proiect independent ajuns la cea de-a șaptea ediție care până acum provoca și testa ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca, pe segmente diferite în fiecare an. Începând din 2021, proiectul se extinde către Florești, în luna octombrie se întoarce pentru ediția din Cluj, iar în primăvara anului 2022 va merge pe Someșul din Apahida.

„Floreștiul trebuie să se deschidă spre Someș. Aglomerația dezvoltării urbane de aici are nevoie urgentă de spații verzi ample care pot funcționa ca niște supape pentru agrement și relaxare. Propun un exercițiu simplu de imaginare: un parc central la Florești, similar cu Parcul Central (Simion Bărnuțiu) din Cluj, pe malurile Someșului de aici. Zona în care dezvoltăm ediția Someș Delivery de aici este foarte potrivită pentru un astfel de parc. Avem ocazia în weekend-ul următor să testăm împreună această premisă.” – a declarat Marius Cătălin Moga, Președinte Asociația MiniMASS – Someș Delivery

Organizatorii continuă proiectul an de an și integrează noi segmente din râu pentru că  sunt convinși că dacă ne dorim așezări mai verzi, e nevoie să ne apropiem altfel de apele care le traversează.

Someș Delivery Florești e o mare provocare pentru noi anul acesta. Venim pentru prima data într-un loc nou, puțin cunoscut nu doar pentru noi ci și pentru locuitorii din Florești. E o zonă în care sperăm ca toate eforturile de a aduce tehnica și logistica pentru evenimente să trezească imaginația și dorința locuitorilor și administrației pentru o zonă verde activă” – a completat Cristina Bodnărescu, coordonator Someș Delivery

Amenajări temporare pe râu construite în urma concursului de proiecte pentru tineri arhitecți, designeri și artiști

Amenajările și instalațiile pe care participanții la Someș Delivery 2021 | Florești le vor descoperi au fost selectate în urma concursului anual de proiecte ce aduce la un loc arhitecți, artiști și iubitori de natură mai aproape de râu. Pentru prima oară, concursul nu s-a limitat doar la segmentul de râu din oraș, ci a dus ideile iubitorilor de Someș în amonte, la Florești. Participanții sunt tineri clujeni sau floreșteni care au identificat diferite probleme ale râului, au venit cu soluții și au fost sprijiniți financiar să le pună în practică.

Una dintre echipele câștigătoare a oferit mai multe detalii despre propunerea de amenajare: “Someșul din  Florești este un loc special și o oază de habitate și peisaje dar din păcate localitatea își întoarce spatele spre râu la fel cum a obișnuit în ultimii zeci de ani. Propunerea își face loc pe deal, la belvedere. Ea nu încearcă să se integreze în peisaj (cum nici blocurile din jur nu au făcut-o), ba dimpotrivă, devine un obiect foarte prezent, o entitate care are ceva de spus care aproape te atenționează pentru că de fapt acesta este scopul lui. Poate încă mesajul nu este clar dar odată ajuns pe deal ești invitat să intri în structura misterioasă de lemn pentru a afla mai mult. – Andrieș Andreea Minodora, Farkas Kinga Timea și Olaru Ana Mădălina, echipa “Portal spre orașul posibil”.

Câteva dintre Instalațiile și amenajările propuse:

  • 𝗦𝗼𝗺𝗲𝘀̦𝘂𝗹 𝗻𝘂 „𝘀𝗽𝗮𝗹𝗮̆” 𝗱𝗲𝘀̦𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗻𝗼𝗮𝘀𝘁𝗿𝗲!

O acțiune de informare și conștientizare a cetățenilor aflați în zona roșie, unde Someșul este cel mai afectat de depozitarea ilegală a deșeurilor, printr-o demonstrație practică de colectare selectivă, valorificare a deșeurilor și extragere de resurse. O dezbatere publică cu tema: Demontarea miturilor legate de depozitarea deșeurilor pe malurile, în albie și în râul Someș.

  • 𝗦𝗲𝘀𝗶𝘂𝗻𝗶 𝗿𝗶𝘃𝗲𝗿𝗮𝗻𝗲

Performance colaborativ ecologic al unei echipe de muzicieni şi poeţi. În formula actuală, echipa este compusă din 4 poeţi şi 3 muzicieni. Proiect propus de Irina Movileanu, Vlad Călin, Andrei Doboş, Florentin Popa, Rareş Moldovan, Vlad Moldovan, Jesica Baciu.

  • 𝗟𝗮 𝗣𝗲𝘀𝗰𝘂𝗶𝘁

Un pavilion ce se raportează la cerințele viitorilor lui utilizatorilor și în același timp dorește să deschidă un dialog între utilizatorii frecvenți și noii vizitatori. Printr-un sistem structural elegant, pavilionul propune o zonă umbrită care în aceeași timp captează atenția trecătorilor pentru a-i aduce mai aproape de Someș.

  • 𝗣𝗼𝗿𝘁𝗮𝗹 𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗼𝗿𝗮𝘀̦𝘂𝗹 𝗽𝗼𝘀𝗶𝗯𝗶𝗹

O instalație participativă, o instalație-semnal. Propunerea grupului devine un obiect foarte prezent, o entitate care te face să privești atent și critic orașul. Portalul va fi realizat din plexiglas și va invita trecătorii să intervină și să devină parte din lucrare.

  • 𝗙𝗮𝗿𝘂𝗹

Farul anunță prezența Someșului, prea puțin conștientizată de comunitatea din Florești, pe care o ghidează spre apă. Un volum simbolic, sugestiv, o piramidă pătratică dreaptă, cu o închidere teșită spre apele Someșului, cu un joc de lumină pe timp de zi și de noapte, anunță un loc de socializare, un spațiu care se prelungește până pe malurile apei, pe care o face accesibilă, prietenoasă, care te invită să o descoperi.

  • La Trestie

„La Trestie” își propune să fie un instrument mediator între apă și oameni, încercând să se adreseze tuturor vârstelor. Propunerea de instalație poate găzdui activități pentru o mare diversitate de utilizatori, de la cei care doresc să stea la umbră, să asculte și să vadă peisajul, până la cei cu spirit ludic.

Despre acestea, Martha Moroșan, coordonatorul de spațiul din cadrul Someș Delivery, a menționat: “În concurs am avut proiecte foarte faine și juriului i-a fost foarte greu să aleagă. Chiar dacă suntem în faza de șantier lucrurile arată deja foarte bine. Cei care au realizat instalațiile sunt super determinați, lucrează și pe ploaie și întuneric. E plăcut să vezi că se întâmplă ceva acolo și pe zi ce trece și vecinii sunt tot mai curioși.”

Activitățile, evenimentele și ateliere propuse pentru floreșteni la Someș Delivery 2021

Plimbări cu StandUp Paddle, tură de alergare pe malurile Someșului, Tur microhidro biologic pentru descoperirea vietăților din apă, dezbateri… sunt doar câteva dintre activitățile pe luciul și malurile Someșului.

Someș Delivery este un eveniment family și kid friendly, astfel că cei mici vor putea lua parte la atelierul RE:Plastic | Ateliere pentru copii despre reciclare și upcycling cu Scientifica, pot urmări un spectacolul Teatru de animație | Maria, trihopterul și melcul de apă – Marionete și Microscopie sau pot lua parte la Turul hidrobiologic prin care se descoperă și analizează microorganismele din râu, organizat de echipa Din filele naturii.

Cei care doresc să testeze posibilitățile de activități sportive de-a lungul râului pot lua parte la o Tură de alergare lângă apă cu Runners Club, la Turul de biciclete pe traseul Ștrand Sun – Baraj Florești – Gilău – Florești, ghidat de Clubul de Cicloturism Napoca sau la plimbări pe apă cu caiace, by SUP Academy.

De asemenea, Tibor Hartel, unul dintre cercetătorii de top ai României, invită participanții la un atelier participativ prin care folosim știința cetățenilor în a contura viitoarea arie naturală protejată. Iar Adrian Dohotaru ( SOS – Someșul Nostru) va facilita o discuție deschisă despre Bugetare participativă, ediția 2022 și cum poate să se concentreze pe Someș și împrejurimi la nivelul Clujului metropolitan (Cluj-Napoca, Florești, Gilău, Apahida, Bonțida).

Programul complet pentru weekendul 4-5 septembrie pe malurile Someșului din Florești, cât și condițiile de participare pot fi consultate aici: https://somesdelivery.ro/editii/sd-2021/.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Noutăți pentru cei care beneficiază de pensie de invaliditate sau de urmaș. Anunțul directorului Casei de Pensii Cluj

Publicat

De

Conducerea Casei de Pensii Cluj

Noua Lege a pensiilor, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, aduce modificări pentru anumite categorii de beneficiari.

Potrivit directorului Casei de Pensii Cluj, Mariana Nicoleta Sălciuan, sunt nouăți în ceea ce privește pensia de invaliditate și cea de urmaș.

Citește și Pensionare la limită de vârstă 2024. Precizări oficiale ale casei de pensii: condiții, stagiu de cotizare și situații speciale

Noutăți pentru cei care beneficiază de pensie de invaliditate sau de urmaș. Anunțul directorului Casei de Pensii Cluj

Legea 360 din 2023 redefinește gradele de invaliditate, respectiv grav, accentuat și mediu, a precizat directorului Casei de Pensii Cluj.

Mariana Nicoleta Sălciuan a explicat faptul că, în funcție de gradul de afectare a capacității de muncă și în funcție de activitatea socio-profesională a personei în cauză, capacitate de muncă poate fi pastrată.

Citește și: Directorul Casei de Pensii Cluj: Pensia anticipată parțială a fost ELIMINATĂ. Care este stagiul minim și maxim de cotizare

”Astfel, dacă starea sănătății permite, pensia de invaliditate, indiferent de grad, poate fi cumulată cu venituri din activități profesionale”, a precizat Sălciuan.

Este o modificare importantă având în vedere faptul că, înainte de intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor, cei încadrați în gradul I sau II de invalididate puteau realiza venituri doar din activități independente.

Beneficiarii pensiei de urmaș pot să aibă salariu. Cu o condiție

Legea pensiilor, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, vine cu o noutate și în ceea ce îi privește pe beneficiarii pensiilor de urmaș.

Astfel, aceștia vor putea cumula pensia de urmaș cu venituri salariale.

”Soția sau soțul beneficiar poate să cumuleze pensia cu venituri de natură salarială, dar doar dacă acestea nu depășesc nivelul salariului minim brut pe țară, garantat în plată”, a precizat directorul Casei de Pensii Cluj.

Atenție! Pentru persoanele care se pensionează anticipat, la fel ca și până acum, pensia se va suspenda pe perioada în care realizează venituri salariale.

Citește mai departe

ECONOMIE

Dragoș Damian: Doi ardeleni, despre Planul Draghi: No! Nu așa am tăt spus și noi? Mintenaș să avem fabrici și uzine peste tot

Publicat

dragos damian

Nimeni nu a citit (în engleza) cele peste 500 de pagini ale planului Mario Draghi, astfel încât probabil că statele membre ar trebui să facă sesiuni de popularizare, pentru ca lumea să înțeleagă că planul (Mario Draghi al) Uniunii Europene este să se reindustrializeze, iar asta, chiar și în ceasul al 12-lea, este bine.

Vă stric surpriza tocmai când voiați să citiți planul Mario Draghi

Foarte pe scurt, fabrici și uzine. Este vorba despre reindustrializare în cele 500 de pagini de compunere, tema fiind împachetată în cuvinte mai meșteșugite. După ce a găsit de cuviința să n-o mai intereseze fabricile de mâncare, metalurgie, chimie, energie și apărare, trimițându-le departe, pe lanțuri de aprovizionare lungi, scumpe și riscante, Uniunea Europeană s-a sucit cu 180 de grade și, după ce au strigat la ea industriași europeni prin declarația de la Anvers, a pus pe masa un PNRR de 800 de miliarde de Euro pentru creșterea competitivității principalelor industrii.

Dragoș Damian: Doi ardeleni, despre Planul Draghi: No! Nu așa am tăt spus și noi? Mintenaș să avem fabrici și uzine peste tot

Așadar, un lucru este clar: pentru prima dată după criza din 2010, când Statele Unite, China, India, Țările Arabe, Rusia (înjurați-mă…) și alte țări au avut proiecte țintite de industrializare prin programe naționale care se concentrează pe domeniile absolut esențiale mâncare, chimie, metalurgie, energie și apărare, iată că Uniunea Europeană, în 2024, triumfalist, s-a gândit să facă la fel – coincidență sau nu, după declarația de la Anvers. Așadar, fabrici și uzine pe tot cuprinsul continentului, dar nu oricum, ci cu o tușă sofisticată de inovare, economie socială, competitivitate industrială și decarbonizare. Și alți termeni  înțelepți pe care, pentru ca am luat 8 la bacalaureat, nu i-am înțeles foarte bine în context.

Mai bine mai târziu decât niciodată un Plan Mario Draghi cu privire la viitorul competitivității europene. Să nu uitam însă să le spunem despre el și americanilor, chinezilor, indienilor, arabilor, rușilor (înjurați-mă…) și altora, să-i rugăm s-o lase mai încet cu munca, să introducă munca de acasă, de la distanță și săptămâna de lucru de 4 zile și work-life balance-ul, să producă mai puțin și eventual mai scump ca să lase Europa să fie mai competitiva, să închidă sweatshop-urile din Asia, să dea poluarea la minimum și să renunțe la controlul lanțului de aprovizionare de combustibili, materii prime și materiale.

Cu un pic de efort, determinare, focus și, desigur, cu PNRR-ul de 800 de miliarde, Planul Mario Draghi poate fi implementat cu succes.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ofertă avantajoasă pentru CFR Cluj. Un fundaș al echipei este „curtat” de Arabia Saudită

Publicat

krešić

Patronul CFR Cluj, Ioan Varga, a anunțat faptul că Anton Kresic (28 de ani) ar putea fi ultima plecare de la vicecampioana României. Ardelenii au primit o ofertă avantajoasă din Arabia Saudită.

Au avut loc mișcări masive de trupe la CFR în acest sezon. Trupa lui Dan Petrescu (56 de ani) a ratat calificarea în Conference League, iar clujenii au renunțat la mai mulți jucători importanți. Printre ei, Daniel Bîrligea (24 de ani), cedat la FCSB pentru 2 milioane de euro, scrie GSP.

Ofertă avantajoasă pentru CFR Cluj. Un fundaș al echipei este „curtat” de Arabia Saudită

Ioan Varga a explicat faptul că un singur jucător ar mai putea pleca de la CFR. Este vorba despre fundașul central croat Anton Kresic. El a fost rezervă la meciul cu FCSB din etapa trecută, încheiat la egalitate, scor 2-2.

„Singurul fotbalist care ar mai putea pleca este Kresic. Avem o ofertă bună din Arabia Saudită. Vedem zilele acestea dacă se va întâmpla asta. Săptămâna asta se hotărăște”, a declarat Ioan Varga, pentru Fanatik.

În schimb, Kader Keita (23 de ani) rămâne pe poziții. Chiar dacă și el este dorit de un club din Arabia Saudită. Keita va rămâne cel puțin până în iarnă la Cluj. Atunci se vor relua discuțiile în legătură cu un eventual transfer.

„Momentan, cu Keita au picat negocierile. Vom vedea în iarnă ce se va întâmpla. La fel, este dorit de o echipă din Arabia Saudită”, a adăugat Varga.

Kresic a jucat 28 de meciuri pentru CFR în sezonul trecut, fiind unul dintre oamenii de bază. El a pierdut echipa în actualul sezon. Nu a bifat decât 3 meciuri pentru ardeleni în campionat.

Kresic a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Rijeka, Atalanta, Padova, Cremonese sau Carpi. Croatul a venit în Gruia în vara lui 2023 și a jucat 31 de meciuri pentru trupa lui Dan Petrescu. Este cotat de Transfermarkt la 1,2 milioane de euro.

Citește mai departe

EVENIMENT

Încă un ATACANT vine la „U” Cluj. Are 8 selecții la NAȚIONALA țării sale

Publicat

artur miranyan

Universitatea Cluj l-a prezentat, miercuri, pe Răzvan Oaidă (26 de ani), noul jucător al echipei. Joi, „U” îl va prezenta pe Artur Miranyan (28 de ani), atacant cu 8 selecții pentru naționala Armeniei.

Vârful dorit de tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău va semna un contract valabil pentru un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, informează sursele Gazetei Sporturilor din interiorul clubului clujean, scrie GSP.

Încă un ATACANT vine la „U” Cluj. Are 8 selecții la NAȚIONALA țării sale

Artur Miranyan vine să evolueze în tabăra „șepcilor roșii” în calitate de jucător liber de contract, după despărțirea de vicecampioana din Armenia, FC Noah Yerevan. În stagiunea precedentă, Miranyan a marcat pentru Noah 23 de goluri, reușite care l-au propulsat în fruntea ierarhiei golgheterilor primului eșalon armean.

El a câștigat în cariera sa un singur trofeu, respectiv campionatul Macedoniei de Nord în sezonul 2014-2015 cu Vardar Skopje. În total, a jucat 156 de meciuri oficiale, în care a marcat 57 de goluri și a oferit 10 pase decisive.

La ce echipe a jucat Artur Miranyan

Pyunik Erevan – 47 de meciuri / 15 goluri / 6 pase decisive
FC Noah – 38 de meciuri / 24 de goluri / două pase de gol
FC Urartu – 38 de meciuri / 14 goluri / o pasă de gol
Alashkert FC – 16 meciuri / 3 goluri / o pasă de gol
Vardar – 12 meciuri

În momentul de față, Artur Miranyan este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 400.000 de euro. El a evoluat pe postul de atacant central, însă este capabil să acopere și pozițiile de al doilea vârf, aripă dreapta, aripă stânga și mijlocaș ofensiv.

Artur Miranyan se va lupta pentru un loc de titular în angrenajul lui Ioan Ovidiu Sabău cu Mamadou Thiam, Vladislav Blănuță, Adel Bettaieb și Franck Tchassem.

Foto: YouTube

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax