Connect with us

ANUNȚURI PUBLICE

Şofer băut şi cu permisul anulat. Plin de şoferi beţi şi drogaţi pe drumurile clujene

Publicat


drugtest etilotest politie (9)

Mai mulţi şoferi au fost prinşi băuţi la volan în weekendul 4 – 6 noiembrie de către polițiștii clujeni, valorile alcoolemiei acestora fiind cuprinse între 0,26 și 1,28 mg/l. Unii dintre aceștia aveau permisul de conducere suspendat.

Polițiștii au depistat 14 de astfel de infracțiuni rutiere în cele 3 zile pe raza județului Cluj.

4 noiembrie: Cu permisul de conducere suspendat, șoferii tot iau mașina la pedalat

La data de 4 noiembrie, în jurul orei 08.40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Călărași, care conducea pe strada Calea Victoriei, deși avea permisul de conducere anulat. În plus, se afla sub influența băuturilor alcoolice, aparatul drugtest indicând concentrația de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

„În cursul aceleiași zile, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au demarat cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. La baza acestora se află identificarea în trafic, în jurul orei 17.00, pe DJ 109B, pe raza localității Lujerdiu, a unui conducător auto în vârstă de 27 de ani, din Republica Moldova, căruia, în urma testării cu aparatul etilotest i-a rezultat o concentrație de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice”, informează IPJ Cluj.

De asemenea, în jurul orei 21.25, polițiștii municipiului Câmpia Turzii au oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și recoltarea mostrelor biologice la unitatea medicală, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

5 noiembrie: Fără permis auto și cu alcool în sânge

În jurul orei 05.00, polițiștii municipiului Câmpia Turzii au depistat un șofer de 33 de ani, din comuna Căianu, pe strada George Coșbuc, deși nu deținea permis de conducere. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În prezent se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, în cursul serii, în jurul orei 20.40, polițiștii rutieri din cadrul aceleiași unități de poliție au identificat un alt conducător auto care se afla sub influența alcoolului. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din comuna Viișoara, a fost depistat pe aceeași stradă cu o alcoolemie de 0,52 mg/l. Ulterior a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

În jurul aceleiași ore, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un bărbat de 34 de ani care se deplasa cu un autoturism pe DN1-E60, în Piața Victoriei, deși avea permisul suspendat, fiindu-i întocmit un dosar sub acest aspect.

6 noiembrie: Substanțe interzise, depistate la un tânăr de 20 de ani

La data de 6 noiembrie, în jurul orei 23.10, în urma verificărilor efectuate pe DN 1C, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Sic, care se deplasa cu un autoturism pe raza localității Jucu, deși avea dreptul de a conduce suspendat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

În jurul aceleiași ore, un tânăr de 20 de ani, din județul Sălaj, care se deplasa cu un autoturism pe strada Piața 16 Februarie din municipiul Dej, a fost oprit de polițiști, iar testarea acestuia cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise. Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice, iar cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

De asemenea, la ora 9:30, polițiștii orașului Huedin au depistat un bărbat de 31 de ani, din județul Suceava, care se deplasa cu un autoturism pe DN1-E60, în interiorul localității Negreni, deși nu deținea permis de conducere.

Totodată, în jurul orei 17.10, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au identificat în trafic, pe raza localității Dezmir, un conducător auto în vârstă de 55 de ani, care se afla sub influența alcoolului, aspect constatat în urma testării cu aparatul etilotest. Concentrația rezultată a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

Două ore mai târziu, un alt conducător auto, din comuna Aghireșu, care a fost implicat într-un eveniment rutier produs pe strada Republicii din localitatea Cojocna, soldat cu pagube materiale, a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice, de polițiștii aceleiași unități. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

14 cazuri de dosare penale pentru infracțiuni rutiere. Sfatul autorităților

Polițiștii au acționat pe drumurile intens circulate din județ, efectuând activități de fluidizare a traficului, activități de prevenire a evenimentelor negative, precum și de aplicare a măsurilor sancționatorii pentru cei care au fost depistați încălcând normele rutiere.

În urma acestor acțiuni au fost identificate 14 situații în care au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

De asemenea, în 30 de cazuri, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au aplicat ca măsură complementară reținerea permisului de conducere, iar în alte 8 situații, reținerea certificatului de înmatriculare.

„În atenția conducătorilor auto:

  • înainte de a pleca la drum asigurați-vă că autovehiculul este în stare bună de funcționare;
  • înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor;
  • nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, substanțe cu efecte psihoactive sau sunteți prea obosit;
  • nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare;
  • folosiți corect luminile atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceață densă;
  • folosiți centura de siguranță și respectați reglementările legale privind transportul copiilor (centura de siguranță sau scaunul special pentru copii)
  • nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehiculul;
  • nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare”, transmit polițiștii.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Diana Șoșoacă, ”votată” la Cluj deși nu figura pe buletinul de vot. Mii de voturi nule înregistrate

Publicat

Diana

Președintele Partidului S.O.S România, Diana Iovanovici Șoșoacă, a fost ”votată” la Cluj deși nu figura pe buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale.

Astfel, duminică, după închiderea urnelor, la multe secții de votare cei care au numărat voturile au avut surpriza să constate că pe buletine de vot a apărut un chenar desenat cu pixul în interiorul căruia era trecut numele Dianei Șoșoacă și numele partidului și ștampila ”votat”.

De asemenea, cei 14 candidați aflați pe buletinul tipărit erau tăiați, voturile acestea fiind anulate.

Alți clujeni nemulțumiți au pus ștampila pe mai mulți candidați, astfel că și aceste voturi au fost considerate nule.

CCR a decis interzicerea candidaturii la Președinția României a Dianei Șoșoacă, astfel încât aceasta nu a figurat pe buletinele de vot.

Diana

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat de 48 de ani din Poieni, Cluj, AMENDAT pentru ruperea unor afișe electorale

Publicat

politie 4 bun

Un bărbat de 48 de ani din Poieni, jud. Cluj, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru ruperea unor afișe electorale.

„Potrivit celei mai recente centralizări a incidentelor electorale, de la debutul procesului de votare au fost înregistrate 11 sesizări privind posibile contravenții sau infracțiuni legate de alegeri. Dintre acestea, 3 sesizări nu s-au confirmat, iar alte 3 sunt în curs de verificare.

Bărbat de 48 de ani din Poieni, Cluj, AMENDAT pentru ruperea unor afișe electorale

Până în prezent, a fost înregistrat un dosar penal și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale: un avertisment și 3 amenzi, însumând peste 5.000 de lei.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați în legătură cu distrugerea unor afișe electorale din apropierea secției de votare nr. 589 din localitatea Poieni.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că un bărbat, de 48 de ani, din comuna menționată mai sus, ar fi distrus prin rupere aproximativ 13 afișe electorale tipărite, amplasate pe panoul din proximitatea secției de votare.

Afișele respective aparțineau mai multor formațiuni politice și candidați înscriși pentru Alegerile Parlamentare din 1 decembrie 2024.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și desfășurarea activităților electorale”, a transmis IPJ Cluj.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Agitație și suspans la AUR Cluj în seara alegerilor. Cum au fost primite rezultatele exit-poll-urilor?

Publicat

Reprezentanții și susținătorii AUR Cluj au trăit momente de tensiune maximă, duminică seară, în așteptarea primelor sondaje ale alegerilor prezidențiale.

Potrivit rezultatelor exit-poll, candidatul AUR la Președinție, George Simion, este creditat cu locul al patrulea în preferințele românilor care și-au exprimat duminică votul, cu 15% din voturile românilor.

Reporterii Cluj24 s-au aflat, la momentul anunțării rezultatelor exit-poll, la sediul AUR Cluj, unde câteva zeci de membri ai partidului și susținători ai lui George Simion au așteptat împreună rezultatele. Ultimele minute ale votului au fost marcate de agitație și nerăbdare. În sediu, videoclipuri cu liderul partidului au rulat pe ecranele telefoanelor, iar forfota generalizată reflecta emoția momentului.

Șoc și emoție în fața rezultatelor exit-poll

Rezultatele exit-poll-urilor, asa cum surprind si imaginile video, au produs reacții variate printre susținătorii AUR Cluj. Deși au apărut exclamații și suspine de surprindere, liderii locali au încercat să păstreze o atitudine reținută până la confirmarea oficială a voturilor.

Reprezentanții filialei au refuzat să susțină o conferință de presă, pe de o parte din lipsa reprezentanților mass-media la sediul AUR. Mai mulți dintre ei au părăsit sediul după aflarea rezultatelor exit-poll.

„Așteptăm numărătoarea finală a voturilor”

Pentru Cluj24, Alexandru Curea, consilier județean și reprezentant al filialei AUR Cluj, a făcut o serie de declarații:

„Noi, Alianța pentru Unirea Românilor filiala Cluj suntem mândri de rezultatul obținut, dorim să mulțumim fiecărui român care și-a exprimat dreptul constituțional și a mers la vot, indiferent de opțiunea avută și cu atât mai mult le mulțumim celor care ne-au votat și ne-au susținut. De azi înainte, noi, AUR, am început să scriem istorie, iar această mișcare de trezire națională s-a văzut și în sondaje, și acum, la exit-poll. Dorința de schimbare a românilor nu mai poate fi oprită și abia am început să facem treabă, să ne luptăm cu adevărat pentru țară. Vom fi o forță care vom reprezenta cu demnitate și mândrie fiecare român, indiferent de opțiunea acestuia, în Parlamentul European, în Parlamentul României. Așteptăm numărătoarea finală a voturilor și sperăm să îi reprezentăm pe români și în turul II.

Avem informații de la toți colegii din țară și de la colegii filialei Cluj că au fost tentative de fraudă, în anumite comune s-a lăsat chiar și cu dosare penale, chiar și pentru președinții secției de votare, o să revenim ulterior cu toate informațiile pe care le avem. Așteptăm numărătoarea finală, suntem optimiști. Legat de rezultatele celorlalți candidați, ni se pare că nu sunt cele reale”, a declarat acesta.

Deși rezultatele exit-poll-urilor nu au fost cele așteptate, reprezentnții AUR Cluj rămân optimiști în așteptarea a numărătorii finale a voturilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Rezultate parțiale. Călin Georgescu conduce la Cluj în preferințele alegătorilor

Publicat

De

Călin Georgescu

Conform datelor centralizate până la ora 22.00 de Autoritatea Electorală Permanentă, Călin Georgescu a obținut cele mai multe voturi dintre candidații la alegerile prezidențiale în județul Cluj.

La nivel național, Georgescu se află pe locul 3 în preferințele electoratului, după Marcel Ciolacu și Elena Lasconi.

Rezultate parțiale. Călin Georgescu conduce la Cluj în preferințele alegătorilor

Astfel, Călin Georgescu este creditat cu aproape 20% din voturi și este urmat de Marcel Ciolacu (PSD) cu 17%.

Urmează George Simion (AUR) cu aproape 16%. Nicolae Ciucă, PNL, este creditat cu aproape 15% din voturi și Elena Lasconi cu aproape 13%.

UPDATE

La Cluj-Napoca, la ora publicării acestei știri, Elena Lasconi, USR, se afla pe primul loc, cu peste 32% din voturi, fiind urmată de Călin Georgescu cu aproape 14% și de Kelemen Hunor cu 12,42%.

La Cluj-Napoca, Marcel Ciolacu este creditat cu aproape 10%, iar Mircea Geoană cu 8,52%.

 

Foto: Facebook

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax