Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

Simona Halep și Emma Răducanu vin la Cluj! Jucătoare de top pe tabloul principal al Transylvania Open WTA250

Publicat


emma raducanu transylvania open

Transylvania Open WTA250 se  anunță a fi o competiție de nivel înalt, cu jucătoare de top mondial! Înscrierile pentru turneul de tenis s-au încheiat, iar tabloul principal include cinci jucătoare din top 30 mondial. Emma Răducanu (locul 22 WTA), noua senzație a tenisul mondial care a impresionat întreaga lume după ce a câștigat titlul de la US Open venind din calificări, va juca la Cluj! Tânăra de 18 ani va participa pentru prima dată la o competiție WTA în România, țara de origine a tatălui ei.

Favorita numărul 1 a turneului este dubla campioană de Grand Slam Simona Halep, una dintre jucătoarele despre care Emma a spus că a fost o inspirație pentru ea. La Transylvania Open s-ar putea să asistăm la prima întâlnire a celor două, în teren! După ce a fost mult timp cea mai bună jucătoare din lume, Simona se află acum pe locul 15 WTA și revine în forță în circuit, după o perioadă de recuperare.

Emma Răducanu, câștigătoarea US Open 2021: Sunt extrem de încântată să joc la Transylvania Open, în fața fanilor români. Tatăl meu este din România, așa că să particip pentru prima dată la o competiție WTA în țara în care s-a născut este un moment special și abia aștept să ajung la Cluj!

Cea de-a doua favorită a turneului, aflată înaintea Emmei Răducanu, este belgianca Elise Mertens (locul 18 WTA). Pe locul patru se găsește Anett Kontaveit (locul 23 WTA). Estonianca a câștigat de curând turneul de la Ostrova, WTA500. Ea a învins-o în finală pe Maria Sakkari (locul 10 WTA). Pe tabloul principal al Transylvania Open WTA250 se mai află românca Irina-Camelia Begu (locul 58 WTA). Ultima jucătoare înscrisă care a intrat direct pe tabloul principal la simplu este Varvara Gracheva, locul 88 WTA. În total, 28 de jucătoare din top 100 WTA s-au înscris în turneu.

O altă prezență deosebită în cadrul Transylvania Open este Andrea Petkovic (locul 64 WTA), câștigătoarea turneului Winners Open WTA250, organizat în august la Cluj. Sportiva din Germania revine în Transilvania pentru a-și apăra titlul.

Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open WTA250: Avem un tablou foarte puternic, iar competiția se anunță a fi una strânsă! Vom vedea cu siguranță niște meciuri memorabile. Sincer, la câte nume importante vor veni la Cluj, turneul din octombrie este unul de calibrul turneelor WTA500. Orice organizator de turneu și-ar dori să le aibă pe tablou pe Simona Halep și Emma Răducanu, iar publicul din România va avea o șansă unică de a le vedea pe teren. Le așteptăm cu mare drag pe toate jucătoarele înscrise la Transylvania Open, unde le pregătim multe surprize. Tenis, condimentat cu un strop de magie.

Tablou principal Transylvania Open WTA250:

  1. SIMONA HALEP (ROU) – 15 WTA
  2. ELISE MERTENS (BEL) – 18 WTA
  3. EMMA RADUCANU (GBR) – 22 WTA
  4. ANETT KONTAVEIT (EST) – 23 WTA
  5. PAULA BADOSA (ESP) – 27 WTA
  6. VERONIKA KUDERMETOVA (RUS) – 31 WTA
  7. EKATERINA ALEXANDROVA (RUS) – 32 WTA
  8. JIL TEICHMANN (SUI) – 38 WTA
  9. AJLA TOMLJANOVIC (AUS) – 44 WTA
  10. VIKTORIJA GOLUBIC (SUI) – 46 WTA
  11. MARTA KOSTYUK (UKR) – 57 WTA
  12. IRINA-CAMELIA BEGU (ROU) – 58 WTA
  13. ANHELINA KALININA (UKR) – 60 WTA
  14. ANDREA PETKOVIC (GER) – 64 WTA
  15. KAIA KANEPI (EST) – 66 WTA
  16. MARIA CAMILA OSORIO SERRANO (COL) – 70 WTA
  17. MAYAR SHERIF (EGY) – 74 WTA
  18. ANASTASIA POTAPOVA (RUS) – 80 WTA
  19. DANKA KOVINIC (MNE) – 85 WTA
  20. REBECCA PETERSON (SWE) – 86 WTA
  21. VARVARA GRACHEVA (RUS) – 88 WTA

11 jucătoare din România

Pe lângă Simona Halep și Irina Begu, alte 11 jucătoare din România s-au înscris la competiția ce va avea loc în octombrie la Cluj, pentru o șansă de a intra în calificări: Elena-Gabriela Ruse (locul 98 WTA), Mihaela Buzărnescu (locul 104 WTA), Ana Bogdan (locul 107 WTA), Irina Bara (locul 114 WTA), Jaqueline Cristian (locul 126 WTA), Alexandra Ignatik (locul 216 WTA), Monica Niculescu (locul 223 WTA), Gabriela Lee (locul 232 WTA), Irina Fetecău (locul 237 WTA), Ioana Loredana Roșca (locul 383 WTA) și Miriam Bulgaru (locul 399 WTA).

Transylvania Open WTA250 va avea loc în Cluj-Napoca, în 23-31 octombrie 2021. Meciurile se vor juca pe hard, în BT Arena, iar competiția va începe cu 2 zile de calificări. Turneul din Cluj este ultimul din calendar înainte de WTA Finals, iar în cadrul lui vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii de 235.238 de dolari.

Odată cu Transylvania Open WTA250, Cluj-Napoca a devenit singurul oraș din Europa care deține 2 licențe WTA!

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Probleme cu alimentarea cu apă înaintea zilei de Paști în mai multe localități din Cluj. Sistemul e suprasolicitat

Publicat

alimentare apă

Compania de Apă Someș anunță, sâmbătă seara, că din cauza suprasolicitarii sistemului de alimentare cu apă, furnizarea apei potabile se realizeaza cu dificultate mai multe localități din mediul rural din județul Cluj.

Astfel, sunt afectate Iclod – zona superioară, Dezmir – zona panoramic, Pata, Boju, Iacobeni, Ceanu Mare, Valea Largă și, parțial, Chinteni.

Scuze de la companie

”Compania de Apa Somes S.A. face eforturi pentru restabilirea situatiei in cel mai scurt timp.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, situatia fiind independenta de vointa Companiei de Apa Somes S.A. Multumim pentru intelegere”, a transmis compania.

Citește mai departe

EVENIMENT

Șase incidente de securitate la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Drone ridicate ilegal pentru spionaj

Publicat

F-16 drone Câmpia Turzii

În ultimii doi ani au fost identificate 16 incidente de securitate în apropierea bazelor aeriene din România, legate de suspiciuni privind drone sau sisteme aeriene fără pilot, informează Statul Major al Forţelor Aeriene la cererea Europa Liberă.

Astfel, incidentele au fost înregistrate la mai multe baze aeriene: Baza 86 Aeriană Borcea – 2 incidente; la Baza 90 Transport Aerian Otopeni – 1 incident; Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu – 7 incidente; Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii – 6 incidente.

La Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii din județul Cluj au sosit luna trecută primele avioane F-16 din Norvegia, acestea fiind, cel mai probabil, ținta dronelor folosite pentru a spiona baza.

Statul Major al Forţelor Aeriene precizează că în cazul acestor incidente este vorba despre suspiciuni, „pentru că nu s-a putut stabili întotdeauna cu certitudine dacă au fost într-adevăr drone sau alte aparate de zbor”.

Drone comerciale

Cele mai recente astfel de incidente au avut loc la Baza Mihail Kogălniceanu unde militarii au observant drone de mici dimensiuni la jumătatea lunii aprilie, în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Dronele erau de tip comercial şi au evoluat cu viteze mici şi la înălţimi reduse. În acest caz a fost sesizat Parchetul Militar.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

4 din 5 români își vor petrece Paștele acasă, în familie. 75% vor să participe la slujba de Înviere

Publicat

De

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în familie. Proporția celor care îşi doresc să călătorească de Paște este scăzută: doar 16%.

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale acasă, în familie, iar 75% vor să participe la slujba de Înviere din acest an, conform unui studiu citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte persoanele în compania cărora se va petrece ziua de Paşte, tradiţia se păstrează, cei mai mulţi români alegând să petreacă această sărbătoare în familie, alături de partenerul de viaţă (67%), copii (51%) sau părinţi (46%). Tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani sunt cei care menţionează în măsură semnificativ mai mare petrecerea sărbătorii alături de grupul de prieteni (41% vs. 27% total eşantion), se menţionează în studiul Reveal Marketing Research.

Procentul celor care doresc să călătorească în timpul Sărbătorilor Pascale a crescut de la 11% în 2023 la 16% în 2024.

Semnificația Sărbătorilor Pascale

32% dintre români consideră că Paştele este mai mult despre conexiunea şi comunicarea cu cei dragi, în timp ce 31% se concentrează mai mult pe tradiţii şi obiceiuri. Pentru 27% dintre respondenţi, Paştele înseamnă o combinaţie echilibrată între legăturile interpersonale şi tradiţii.

Paştele este despre conexiuni interpersonale, 66% dintre respondenţi menţionând că există persoane dragi în viaţa lor care locuiesc în afara localităţii, cu care şi-ar dori să petreacă Sărbătorile Pascale. Astfel că, cei mai mulţi vor folosi tehnologia pentru a se simţi mai aproape de cei dragi care sunt departe, transmiţându-le urări de Paşte prin mesaje text (62%) sau optând pentru apeluri telefonice sau video (59%).

Majoritatea românilor vor face cadouri de Paște

Peste 67% dintre români intenţionează să cumpere cadouri cu ocazia Paştelui, în special copiilor (64%) sau partenerei/ului de viaţă (60%). Ca tendinţă, reprezentanţii Generaţiei Z (18-24 ani) sunt mai înclinaţi să ofere cadouri părinţilor (79%) sau prietenilor (46%), în timp ce persoanele de peste 45 de ani oferă în mod predominant cadouri copiilor (76%).

De asemenea, în Săptămâna Mare, românii sunt în mod predominant entuziasmaţi, pregătirea pentru Paşte fiind o ocazie minunată de a petrece timpul în familie (44%) sau încântaţi deoarece perioada de pregătire pentru Paşte îi motivează să fie creativi (34%). De asemenea, există şi categoria celor care se simt relaxaţi şi liniştiţi, având încredere că partenerul de viaţă se ocupă de toate aspectele pregătirilor pentru Paşte, atitudine mai des întâlnită în rândul bărbaţilor (26% bărbaţi vs. 14% femei).

Unu din trei români va merge la slujba de Înviere

În acest an, 75% dintre români planifică să participe la slujba de Înviere, în mai mare măsură femeile (77%) comparativ cu bărbaţii (72%).

Pentru cei mai mulţi dintre români aspecte precum achiziţionarea de cadouri, decorarea şi prepararea mâncărurilor festive de Paşte aduc un plus de bucurie şi entuziasm acestei sărbători (33%). Pentru 28% aceste activităţi nu afectează în mod deosebit percepţia asupra autenticităţii sărbătorii, în timp ce 21% consideră că acestea adaugă un farmec suplimentar, dar şi că pot distruge autenticitatea sărbătorii.

Studiul Reveal Marketing Research s-a desfăşurat online în perioada 18-24 aprilie 2024 pe un eşantion reprezentantiv pentru universul persoanelor cu vârsta 18+, utilizatori de internet, din mediul urban si rural. Mărimea eşantionului a fost de 1003 respondenţi, iar eroarea maximă de eşantionare este +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Preot clujean: Sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos este sărbătoarea sărbătorilor

Publicat

De

preot

Preotul Cornel Felecan, parohul Bisericii “Pogorârea Sfântului Duh” Cluj-Napoca, arată în Sâmbăta Mare că sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos este ”sărbătoarea sărbătorilor, este bucuria bucuriei și praznicul praznicelor”.

”Sărbătoarea Mântuitorului nostru Isus Hristos este sărbătoarea sărbătorilor, este bucuria bucuriei și praznicul praznicelor pentru că această sărbătoare este Învierea Domnului nostru Isus Hristos și este, totodată, bucuria creștinilor de a fi în această stare de bucurie pe care ne-o transmite sărbătoarea.

Mesajul bucuriei

Mesajul sărbătorii este acesta, este al bucuriei pentru că, la momentul Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos, salutul pe care l-a adresat femeilor mironosițe este <<Bucurați-vă!>>, iar această bucurie este transmisă din generație în generație pentru noi, creștinii, și trăim această bucurie în această stare de comuniune, de părtășie unii cu alții, în bucuria praznicului Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos”, a transmis părintele Felecan.

preot biserica

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax