Connect with us

EVENIMENT

Selecționerul Mirel Rădoi: „Dacă Federația Română de Fotbal nu va dori să mai continue cu mine, vom vedea”

Publicat


Echipa națională de fotbal a României a terminat la egalitate în fața Irlandei de Nord, scor 1 la 1, în cea de a șasea etapă din grupa B din Liga Națiunilor. „Tricolorii” au profitat de victoria Serbiei cu Rusia, scor 5 la 0, și au urcat în urna a 2-a valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campiontului Mondial din 2022.

Selecționerul Mirel Rădoi, a afirmat că este mulțumit de faptul că și-a atins obiectivul și că România a urcat peste Rusia în clasamentul FIFA. Antrenorul a anunțat că este dispus să continue pe banca naționalei și în campania pentru CM 2022.

Declarația selecționerului Mirel Rădoi

„Eu am contract cu Federația Română de Fotbal și pentru următoarea campanie. Dacă FRF nu va dori să mai continue cu mine, vom vedea. Nu am declarat niciodată că plec în altă parte. Din punctul meu de vedere, totul este clar.

Am întâmpinat ceva probleme la nivel de intesitate, mai ales în startul reprizei a doua. Dar mă bucur că am avut reacție. Obiectivul era să terminăm pe locul 1 pentru a urca în urna a doua valorică. Mă bucură că rezultatele ne-au ajutat să ne îndeplinim obiectivul.

Pentru noi erau mai multe calcule, iar ei nu aveau nimic de pierdut. Am ținut legătură și am aflat care sunt rezultatele și în ultimele rezultate le-am zis băieților să ținem de rezultat în ultimele minute.

Era important să câștigăm, dar mă bucur de acest punct care ne duce în urna a doua. Dacă nu speram să prindem urna a doua, nu mai eram acum aici.

Prima repriza a fost destul de bună. În a doua parte am început greu, dar am revenit și am încercat să dominăm.

Mă bucur că atunci când am fost conduși ne-am regăsit calmul, am ținut de minge și am pasat. Echipa a avut reacție, a avut posesie și am pasat bine”, a declarat Mirel Rădoi la ProTV.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

FOTO&VIDEO Antrenamentul oficial al CFR-ului înaintea meciului cu ȚSKA Sofia. Vezi ce spune Marius Bilașco despre întâlnirea cu bulgarii

Publicat

Campioana României, CFR Cluj, întâlnește joi ȚSKA Sofia, în etapa a patra a grupei A din Europa League. Marius Bilașco, antrenorul din acte al lui CFR Cluj pentru meciul cu bulgarii a susținut joi o conferință de presă.

În meciul tur, „feroviarii” s-au impus cu 2-0. După patru meciuri jucate, campioana României a obținut patru puncte și ocupă poziția a treia în grupă.

De remarcat a fost prezența fotbaliștilor Paulo Vincius și Ciprian Deac la antrenamentul de dinaintea meciului cu ȚSKA Sofia.

Cei doi se numără printre cei mai experimentați jucători din lotul CFR-ului când vine vorba de partidele europene.

Declarația lui Marius Bilașco

„Este o postură în care eu am mai fost, așa s-a întâmplat și la ultimele meciuri din campionatul trecut, când antrenorul principal era infectat cu coronavirus. Conducerea a decis ca eu să vin cu un plus pe banca tehnică. Sper că așa va fi!

Vom vedea dacă vom rămâne în aceeași formulă. Vedem după acest meci, deși eu sper ca lucrurile să intre pe făgașul normal cât mai curând posibil”

Este un meci important și, ca să mai sperăm la ultimul duel cu Young Boys, avem nevoie de o victorie.

Sau măcar să obținem același rezultat ca elvețienii cu Roma. Aparent, pare o partidă ușoară pentru noi, dar ar fi periculos să considerăm astfel.

Când joci fără presiune, e mai ușor să joci decât atunci când ești conectat la miza unui meci”, a afirmat antrenorul CFR-ului pentru meciul cu formația din Bulgaria.

ȚSKA Sofia și-a schimbat antrenorul

Marius Bilașco a concluzionat că singura noutate legată de vicecampioana Bulgariei este schimbarea antrenorului, iar jucătorii trebuie să treacă peste despărțirea de Dan Petrescu și să obțină victoria în cea de a cincea etapă din grupa A din Europa League.

Video cu conferința de presă

Citește mai departe

EVENIMENT

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii: „Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe cel mai devreme în primăvară”

Publicat

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat miercuri că vaccinarea întregii populații împotriva COVID-19 va începe cel mai devreme în primăvara anului viitor. Primele categorii de oameni vaccinați vor fi cei din domeniul sănătății, dar și persoanele din grupele de risc.

„România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat.

Vaccinul necesită condiții speciale de transport pentru a fi eficient

Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficienţă şi siguranţă şi să respecte toate reglementările internaţionale.

Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate”, a declarat miercuri Horaţiu Moldovan, în cadrul dezbaterii dedicate Zilei mondiale SIDA.

Sursa: agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Înmatriculările mașinilor noi și second-hand au scăzut în România, în comparație cu anul trecut

Publicat

Numărul înmatriculărilor de mașini noi în România a înregistrat o scădere de peste 25% în acest an, față de 2019. Tot în scădere sunt și mașinile second-hand înmatriculate la noi în țară, acestea fiind cu 15% mai puține în comparație cu anul precedent.

Datele au fost obținute în urma unei analize a Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), bazată pe statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Modelele Dacia, pe primul loc la înmatriculări

Astfel, s-a constatat că în intervalul ianuarie – noiembrie 2020, au fost înmatriculate pe plan local 110.377 de autoturisme noi, în comparaţie cu 147.789, în primele 11 luni din 2019.

Mărcile de mașini care au avut cele mai multe solicitări de înmatriculare au fost Dacia, Renault, Volkswagen și Hyundai.

Sursa: agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV Costurile pentru un pacient cu COVID-19 internat la ATI ajung până la aproape 2.000 de lei pe zi în spitalele clujene. Vezi care este perioada de internare a pacienților la Cluj

Publicat

Costul mediu zilnic pentru un pacient COVID-19 internat la ATI într-un spital clujean ajunge până la peste 1.900 de lei și începe de la puțin peste 1500 de lei, în funcție de spital. Pentru un pacient infectat cu SARS-CoV-2 internat pe un pat normal se cheltuie între 540 și 1.600 de lei. Perioada de internare a unui pacient la ATI poate ajunge până la 40 de zile.

Conform informațiilor furnizate de Spitalul Militar de Urgență din Cluj-Napoca și Spitalul de Recuperare către Cluj24.ro, costurile zilnice pentru pacienții internați cu coronavirus diferă în funcție de locul pe care aceștia îl ocupă, mai precis un loc pe un pat normal ori pe unul de la ATI.

Costurile diferă în funcție de spital

Astfel, în ceea ce privește Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, „pentru secția COVID costul mediu/zi spitalizare este de 1.590 lei, iar costul mediu/pacient este de 1.404 lei.

Pentru secția ATI costul mediu/zi spitalizare este de 1.921 lei, iar costul mediu/pacient este de 12.671 lei”, după cum transmite managerul spitalului,  Sanda Patrichi, pentru Cluj24.ro.

Perioada de internare, de la 5 zile până la 40 de zile

Spitalul Militar de Urgență Cluj-Napoca arată că „suma zilnică aproximativă la care se ridică costurile de internare ale unui pacient COVID pe un loc normal este de 542,41 lei, iar pentru un loc ATI, 1544 lei”.

În ceea ce privește perioada de internare a pacienților, diferă de asemenea, în funcție de locul pe un pat ATI ori pe unul normal.

La Spitalul de Recuperare clujean, „durata medie de spitalizare pentru secția COVID este de 5,6 zile, iar pentru secția ATI este de 7,24 zile”, după cum a declarat conducerea spitalului pentru Cluj24.ro.

Un pacient internat pe un loc normal poate sta până la două săptămâni în spital

Perioada medie de internare a unui pacient infectat cu SARS-CoV-2 în Spitalul Militar de Urgență din Cluj-Napoca „pe un loc normal este de 10 zile, iar pe un loc de ATI este de 30 de zile.

Perioada minimă de internare a unui pacient pe un loc normal este de 9 zile iar maximă de 14 zile. Pe locurile ATI, perioada minimă este de 20 zile și cea maximă de 40 de zile”, transmite purtătorul de cuvânt al spitalului, Emilia Sima.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate