Connect with us

EVENIMENT

Șef Secția 4 Poliție Cluj: Problema acum nu este de a afla cine sunt autorii, ci de probatoriu. Este dificil de la o zi la alta

Publicat


sectia 4

Secția 4 Poliție este cea mai mare de la nivelul municipiului Cluj-Napoca, deservind cam jumătate din locuitorii urbei, peste 160.000 de clujeni locuind pe raza de competență a acestei unități de poliție. Șeful secției, comisarul Claudiu Vodea, explică într-un interviu pentru Cluj24 care sunt principalele probleme cu care se confruntă polițiștii de aici și dă sfaturi mănășturenilor pentru a nu cădea victime infractorilor.

Rep: Care este aria de competență a Secției nr.4 Poliție?

C.V.: – Din punct de vedere al populației, este cea mai mare secție din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca. Avem aproximativ 120-130.000 de persoane înregimentate din punct de vedere al evidenței populației și neoficial în jur de 160.000 de cetățeni, dar și circa 400 de străzi arondate.

Secția 4 Poliție își desfășoară activitatea în cartierele consacrate – Mănăștur, Plopilor Vechi, Plopilor, dar și în cartierele noi, partea din Făget, Edgar Quinet, Plopilor Noi, în construcție, ansamblurile rezidențiale în partea dinspre Calea Mănăștur.

Repartiția teritorială implică o distanță dintr-o extremă într-alta a secției de aproximativ 12 km.

Cazuistica Secției este diferită în funcție de categoriile de persoane care locuiesc pe raza noastră de competență. Astfel, în cartierul Mănăștur regăsim categoria persoanelor de vârsta a3a, în rândul cărora înregistrăm anumite cazuri de dispariții și plecări voluntare.

În afara procedurilor clasice, în aceste situații, colaborăm cu celelalte secții de poliție din municipiu, obținem sprijin din partea Poliției Locale, Jandarmeriei pentru acțiuni de căutare și găsire a persoanelor în cauză.

Polițiștii află ce obiceiuri au, posibile vicii, dacă obișnuiau să meargă într-o anumită zi și la anumită oră undeva, cu alte cuvinte refac traseul. Raportat la alte secții, avem destul de multe situații de acest gen și am luat măsuri pentru a gestiona corespunzător această cazuistică.

În cazul acelor situații unde cunoștem existența unor probleme de ordin medical sau știm că sunt persoane vârstnice, ținem legătura cu diverse asociații medicale sau de caritate care, la rândul lor, țin legătura cu familiile acestora.

Pe de altă parte, în cartier sunt persoane stabilite aici în perioada anilor 1950 – 1970, care domiciliază la bloc, în rândul cărora predomină, din păcate, cazurile de stări conflictuale în mediul familial. Pe scurt, unde există o populație mare sunt și probleme multiple. Sunt divergențe destul de multe dar, din fericire, polițiștii au reușit să le aplaneze de fiecare dată.

De asemenea, pentru prevenirea violenței domestice sau a stărilor conflictuale intrafamiliale, colaborăm cu președinții de asociație, administratori și vecini.

Cartierul s-a dezvoltat, în zonă au apărut persoane recent mutate, probabil uneori cu mentalități diferite, iar în anumite situații s-au înregistrat anumite divergențe între membrii aceleiași generații, dar și între tineri și generația vârstnică.

Sunt unii cetățenii care reproșează Poliției că, în anumite cazuri, nu se iau măsuri.

Noi luăm măsuri de fiecare dată când suntem sesizați cu privire la un eveniment, însă să nu uităm că una dintre competențele Poliției este aceea de a identifica persoana, de a găsi autorul unei fapte de natură penală și de a administra probe, fiindcă este nevoie de probatoriu pentru ca Justiția să-și exercite rolul de a trage la răspundere autorii de infracțiuni.

Furturi din auto

Rep: Care sunt principalele tipuri de infracțiuni cu care se confruntă polițiștii Secției 4?

C.V.: Pe primul loc se numără furturile din autoturisme. Avem mulți cetățeni, multe autovehicule și se înregistrează o lipsă a locurilor de parcare. Paradoxal însă, deși am sperat că odată cu dezvoltarea parkingurilor supraetajate, se vor parca aici mașinile, constatăm că acestea se parchează, în continuare, pe marginea trotuarelor, dar și pe alei și străduțe întunecate, unde există vegetație, fiind astfel mai greu de supravegheat non-stop.

Particularitatea furturilor din auto este că sunt fapte de conjunctură. Foarte mulți șoferi sunt neatenți, neglijenți cu bunurile personale, lasă mașinile deschise și neasigurate, iar înăuntru se găsesc portmonee cu bani, borsete, genți, poșete, haine.

Noi identificăm autorii, însă există și un aspect referitor la pericolul social al faptei în cadrul activităților specific realizate de organele de urmărire penală, iar în situația în care autoturismul era neasigurat/deschis, este oarecum o invitație pentru făptuitor, pe scurt, ușa deschisă și portmoneul pe bord. Problema fundamentală a Poliției acum nu este de a afla cine sunt autorii, ci de probatoriu, dar este uneori dificil de la o zi la alta. Este uneori dificil de la o zi la alta, minunile se întâmplă în filme, realitatea cere metodică, perseverență și efort susținut.

Colegii noștri au o încărcătură uriașă de cazuri și un volum foarte mare de dosare în lucru, noi administrăm probe astfel încât să clarificăm situațile cât mai repede și să înaintăm unității de parchet dosarele cu propuneri legale, însă uneori nu este deloc ușor tocmai din cauza volumului mare de muncă.

Deficit de personal

Rep: Din punct de vedere al personalului Secției 4, vă confruntați cu o lipsă cronică de polițiști? Ce ar trebui făcut?

C.V: Întradevăr, la nivelul secției se înregistrează un deficit de personal, însă logistic vorbind suntem bine asigurați, atât cu mașini de intervenție și patrulare, cât și ca echipament, având inclusiv veste anti-glonț, maieu anti-înjunghiere, pistoale Beretta.

Desigur, dezideratul nostru este reducerea acestui deficit de personal care ar conduce la creșterea eficienței.

Rep.: Ce probleme specifice au fost constatate în perioada de pandemie?

C:V: Au crescut cazurile de violență domestică și stările conflictuale, în ultimii doi ani, pe fondul pandemiei. Un alt efect colateral îl reprezintă creșterea cazurilor de înșelăciune pe internet. Oamenii comandă de acasă, cumpără online și cad victime unor infracțiuni informatice.

Rep: Care este relația cetățenilor în raport cu polițiștii secției?

C.V: Percepția cetățenilor este, în general, una bună. Din păcate, nu mai avem întâlnirile periodice, față în față, cu președinții asociațiilor de proprietari, din cauza contextului pandemic, prin intermediul cărora diseminam sfaturi, pliante, recomandări, prelucram fenomene concrete, iar reprezentanții asociațiilor, la rândul lor, informau locatarii.

Le solicitam ajutorul, erau întâlniri eficiente. Acum ținem legătura telefonic, dar nu e același lucru.

Am încercat, în această perioadă, să monitorizăm grupurile de pe rețelele sociale ale cartierului, unde se mai ridică anumite probleme și în cazul cărora intervenim prompt.

Clujenii să fie vigilenți

Rep. Ce mesaj transmite mănășturenilor pe linie de prevenție? La ce să fie atenți?

C.V: Să fie vigilenți, să nu își lase obiecte de valoare la vedere în mașinile parcate, să își închidă și să își asigure portierele. Să nu anunțe pe rețele sociale când pleacă de acasă în concediu sau în weekend și cât stau, să nu își pună pe rețele sociale poze cu obiecte de valoare – ceasuri scumpe, bijuterii, pentru că hoții au o vorbă, ”ce vede ochiul, nu lasă mâna”.

De asemenea, să nu lase geamurile de la apartamente deschise sau rabatate, până la etajul 1 inclusiv, să colaboreze cu vecinii, pentru a mai verifica dacă sunt persoane străine în zonă.

Sunt utile și camerele video de supraveghere instalate la blocuri.

Cine este Claudiu Vodea

La începutul carierei profesionale, Claudiu Vodea a fost învățător în Apahida și a intrat în Poliție după 2000, fiind specializat în investigații criminale – judiciar.

A fost timp de 8 ani subofițer, după care, în 2008 a trecut în corpul ofițerilor în urma unui concurs.

Anterior, a cochetat și cu presa și câștigat o bursă de jurnalist. Premiul a constat într-un interviu cu Octavian Paler, dar și în apariția unui editorial în ziarul ”Adevărul”.

Contact Secția 4 Poliție

Mănășturenii se pot adresa Secției 4 Poliție la sediul de pe strada Bucium fn, zona Colina, sau la numărul de telefon 0264-425.771, e-mail: sectia4manastur@cj.politiaromana.ro

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

 

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mai multe persoane au încercat să intre cu droguri la Electric Castle. Prima zi de festival s-a lăsat cu zeci de amenzi

Publicat

De

63 de amenzi au fost aplicate de polițiști, jandarmi și pompieri în prima zi de Electric Catsle. Unui număr de șapte persoane care au încercat să intre în festival cu droguri li s-a interzis accesul.

Prima zi de desfășurare a festivalului Electric Castle 2024 a fost una fără evenimente negative, anunță organele de ordine.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

63 de amenzi, în prima zi la Electric Castle

Jandarmii, poliţiştii și pompierii clujeni au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, din care 54 de amenzi în valoare totală de 54.670 lei și 9 avertismente:

  • 49 sancțiuni la regimul rutier (46 amenzi în valoare de 26.070 lei și 3 avertismente);
  • 2 sancțiuni contravenționale pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, constând în 2 amenzi în valoare de 400 lei;
  • 3 sancțiuni contravenționale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, constând în 3 amenzi în valoare de 9.200 lei;
  • 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Normelor metodologice de aplicare privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, constând în 2 amenzi în valoare de 9.000 lei;
  • 7 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (6 avertismente și 1 amendă în valoare de 10.000 lei);

3 permise de conducere reținute

Instituțiile din subordinea MAI informează de asemenea că:

  • 178 de persoane au fost verificate în aplicația e-DAC, rezultatul fiind fără mențiuni operative;
  • 8 persoane au fost testate cu aparatul drug-test, din care 0 pozitive;
  • au fost reținute 3 permise de conducere reținute (din care 0 pentru consum de alcool, 0 pentru consum de substanțe psihoactive);

Mai multe persoane au încercat să introducă droguri în festival

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 7 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare a festivalului, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile din apropiere.

Peste 100 de persoane au solicitat prim-ajutor

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj și Serviciului de Ambulanță Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

  • 36 de traumatisme diverse (excoriații, contuzii etc.);
  • alte 157 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.).

Pentru 3 persoane, au fost necesare investigații suplimentare, fiind transportate la spital.

Acțiuni de informare și prevenție

Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv atât premergător începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora 689 de persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență.

Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase și materiale preventive unui număr de 340 de persoane.

„Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente. Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Motociclist rănit într-un accident la Tureni. S-a ciocnit cu o mașină

Publicat

De

Accident motocicletă la Tureni

Un motociclist a fost rănit într-un accident care a avut loc în localitatea Comșești din comuna Tureni.

Este al doilea accident, în doar câteva ore, în care au fost implicați motocicliști.

Motociclist rănit într-un accident la Tureni. S-a ciocnit cu o mașină

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda sunt cei care au intervenit la accidentul rutier.

La fața locului au ajuns o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD.

La fața locului, salvatorii au găsit un autoturism și o motocicletă avariate.

Conducătorul motocicletei, un tânăr de aproximativ 20 de ani, a fost consultat de către echipajul SAJ.

Conform primei evaluări acesta era în stare de conștiență, era cooperant și prezenta suspiciuni de mai multe traumatisme.

Aesta a fost preluat de către echipajul SAJ și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. S-a redeschis restaurantul Hubertus New Age din Cluj-Napoca. Șnițel de STRUȚ, vedeta meniului, în premieră

Publicat

hubertus

Celebrul restaunat cu specific vânătoresc din centrul Clujului, Hubertus, s-a redeschis în același loc și a păstrat o treime din acest specific în meniu, adăugând, însă, și preparate din bucătăria internațională.

Hubertus New Age este o oază de verdeață, un colț de natură în inima orașului, conceptul interior fiind axat pe plante și apă și oferind 200 de locuri.

Localul dispune de două saloane elegante și intime, perfecte pentru cinele romantice sau întâlnirile speciale, într-o atmosferă rafinată și liniștită, de o terasă interioară cu etaj, cu un spațiu deschis și aerisit, dar și de o zonă de DJ, unde muzica prinde viață, cu o invitație la dans și relaxare adresată clienților.

Galeria, cu vedere spre bucătărie și bar

hubertus

Marius Crăciunaș, administratorul restaurantului, a explicat că renovarea noului restaurant a început în urmă cu un an și jumătate fiind păstrate multe din elementele originale.

”Am montat aer condiționat în tot restaurantul, pentru ca cei care ne trec pragul să aibă o temperatură plăcută. Galeria este cu vedere la bucătărie și bar, astfel încât chefii și barmani pot fi văzuți în acțiune.

Am păstrat o treime din meniu cu produse vânătorești, pentru a nu se pierde spiritul de altădată, dar am adăugat și preparate internaționale, de la paste la burger. Burgerul de vânat este rețetă proprie, făcut de noi, cu carne de cerb. Avem și produse la desert, printre care o prăjitură raw-vegan”, a spus Crăciunaș.

95 de etichete de vinuri

Potrivit acestuia, Hubertus New Age oferă o gamă variată de 95 de etichete de vinuri, românești și străine, care pot fi asortate cu felurile de mâncare comandate, cocktailuri și limonade originale, dar și alte tipuri de băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Vedeta meniului este șnițelul de struț, un preparat în premieră pe piața Clujului, dar restaurantul pune la dispoziție și mușchi de cerb, fazan la cuptor, cocoșel de munte sau gulașul de căprioară roșie.

Meniul Hubertus New Age poate fi consultat AICI.

Mic dejun consistent

În plus, Hubertus New Age oferă și o opțiune de mic dejun consistent la un preț accesibil de doar 35 de lei, care include și o băutură la alegere: cafea, suc sau apă.

Și micul dejun păstrează influențele vânătorești, astfel că un preparat include pastramă de cerb.

Programul restaurantului este de duminică – luni între orele 12-24, marți, miercuri și joi între orele 10-24, iar vineri și sâmbătă între 10-02.

Cum se prepară șnițelul de struț

Secretul preparării șnițelul de struț este dezvăluit de chef Mihai Florea, care are o experiență de 15 ani în bucătăriile restaurantelor din Cluj.

”Carnea de struț este roșie, mai densă și mai fibrată decât cea de vită. Este gustoasă, sănătoasă, săracă în grăsimi și având puține calorii, cu care se pot ține diete pentru slăbit. Conține Omega 6, este bogată în fier și are colesterol redus.

Carnea de struț necesită atenție la gătire, pentru că dacă este gătită prea tare se întărește.

Șnițelul este făcut în panko aromat cu usturoi, pătrunjel și parmesan, pe pat de cartofi fondanți, în unt și sos demiglace. Deasupra avem o salată proaspătă de vară, cu mere, nuci, mango, oțet balsamic și ulei de măsline.

Pentru mine a fost o experiență și o provocare să gătesc carne de struț și sunt convins că a ieșit un preparat de top, de care sunt mulțumit”, a precizat chef Florea.

Mușchi de cerb și fazan la cuptor

Mușchiul de cerb se poate face la grill sau în tigaie, cu unt, iar ca garnitură are piure de gulie cu unt prăjit, cu sos demiglace, recomandarea fiind ca acesta să fie gătit medium rare.

În ceea ce privește fazanul la cuptor, chef-ul de la Hubertus New Age a afirmat că este gătit sous vide cu unt, cimbrișor, sare și piper, după care este rumenit în cuptor, fiind însoțit cu o o garnitură de arancini (orez și ciuperci de pădure).

Vinuri asortate cu preparatele culinare

Somelierul Sergiu Sabo recomandă și câteva vinuri din colecția restaurantului, asociate cu principalele feluri de mâncare.

Astfel, pentru șnițelul de struț, care este din carne roșie, merge un sauvignon blanc, de la crama Fautor, un Fume Blanco, dar și un vin roșu, un pinot noir, din zona Transilvaniei, sau un vin australian.

”Mușchiul de cerb merge de minune cu un vin roșu Barbaro, iar pentru fazan recomand un sauvignon blanc, din Noua Zeelandă”, a precizat Sabo.

Tradiție reînviată

Restaurantul Hubertus New Age este situat pe B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 22 din Cluj-Napoca. Fostul local Hubertus s-a închis în 2012 și a găzduit, până în 2018, Librăria Diverta, după care a existat o tentativă, eșuată, de revitalizare a spațiului.

Noii proprietari au început în 2022 lucrările de renovare pentru a reda Clujului un restaurant cu tradiție, modern și unic.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident pe Calea Baciului, între o moticicletă și două mașini. Două persoane grav rănite

Publicat

De

Accident pe Calea Baciului

Un accident a avut loc în urmă cu puțin timp pe Calea Baciului.

Două mașini și o motocicletă au fost implicate în accidentul în care două persoane au suferit răni mai grave.

Accident pe Calea Baciului, între o mașină și o moticicletă. Două persoane grav rănite

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca sunt cei care intervin la accident.

Este vorba de un accident de circulție în care au fost implicate o motocicletă și două autoturisme.

Trei persoane necesită îngrijiri medicale.

Potrivit ISU Cluj, este vorba despre un bărbat de aproximativ 30 de ani și o femeie de aproximativ 20 de ani, care sunt conștienți și cooperanți, dar prezintă multiple traumatisme.

De asemenea, o femeie de aproximativ 70 de ani a suferit un atac de panică.

Toți au fost transportați la spital.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax