Connect with us

ACTUALITATE

Secretar de stat clujean despre PNRR: Muzeul din Florești va prezenta conviețuirea din Ardeal. E o minune ce am reușit în Europa

Publicat


Viitorul muzeu care va fi construit în Florești, finanțat prin PNRR cu 15 milioane de euro, va prezenta conviețuirea de sute de ani din Ardeal, total diferită în această parte a Europei, a declarat secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, clujeanca Hegedus Csilla.

”Muzeul Identităților și Conflictelor Transilvănene din comuna clujeană Florești, o extidere a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), va prezenta conviețuirea de sute de ani în Ardeal. Eu cred că a fost o minune că am reușit să construim împreună o societate unde, e adevărat, mai sunt mici puseuri de naționalism, dar am reușit o conviețuire total diferită în această parte a Europei, fără război. Cei de la MNIT și-au propus un proiect foarte ambițios, în condițiile în care în Florești este nevoie de un centru al comunității”, a declarat Hegedus pentru Cluj24.

Potrivit acesteia, în situații similare din Europa s-au creat astfel de centre, iar viitorul muzeu din Florești se dorește a fi unul al porților deschise și va juca rolul unui coagulant al comunității din Florești.

”Nu va fi un muzeu static și prăfuit, ci unul interactiv unde vizitatorul devine co-creator pentru acest spațiu”, a precizat secretarul de stat.

Viitorul muzeu va prezenta în format fizic și digital istoria tuturor etniilor care au trăit pe teritoriul Transilvaniei de-a lungul istoriei, modul lor de interacțiune șI conviețuire.

Astfel, se prevede depozitarea, conservarea, restaurarea și digitalizarea patrimoniului Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, realizarea expozițiilor interactive, crearea de module de educație muzeală și de cunoaștere a patrimoniului pentru școlile și instituțiile de cultură din România, și dezvoltarea unui centru al comunității în vederea păstrării șI dezvoltării identităților, pentru o mai bună cunoaștere a istoriei comune.

Colecția de bunuri de patrimoniu a MNIT

În PNRR se precizează că MNIT păstrează și acumulează, de peste 150 de ani, valori ale civilizației transilvănene iar principiile formulate de fondatorii muzeului sunt cunoașterea și promovarea culturii transilvănene, sprijinirea și dezvoltarea materială a patrimoniului muzeal.

”MNIT deține o colecție de 457.806 de bunuri culturale arheologice, istorice, numismatice, documentare, memorialistice, artistice etc, fiind al doilea muzeu din țară din puncul de vedere al mărimii și importanței patrimoniului cultural mobil deținut.

Spațiile în care sunt depozitate aceste obiecte sunt insuficiente și necesită mari investiții care presupun instalații de control al temperaturii, umidității, asigurarea ventilației, mobilier modular mobil, refacere spații de acces, rampă încărcare-descărcare, utilaje pentru manipulare/transport mecanizat.

Depozitele permanente cât şi cele amenajate temporar au un indice de ocupare de 100%. Datorită specificului muzeului, patrimoniul se îmbogățește permanent ca urmare a descoperirii de noi artefacte în urma cercetărilor arheologice efectuate.

Laborator de restaurare, spațiu impropriu

Se adaugă problemele legate de laboratoarele de conservare și restaurare ale MNIT. Pe lângă insuficiența spațiului în raport cu numărul mare de bunuri culturale asupra cărora trebuie intervenit, o serie de probleme de ordin tehnic fac dificilă funcționarea în condiții competente: laboratorul funcționează în prezent în spații improprii, care nu au fost desemnate de la început a fi folosite în acest scop, ci au fost modificate și adaptate ulterior (clădirea a funcționat ca și proprietate personală).

Astfel, spațiul nu poate fi prevăzut cu dotările optime necesare, cu titlul de permanență, neavând nici suprafața necesară, nici acces facil, nici deschideri de dimensiuni acceptabile, nici instalații moderne. Este, astfel, necesar existența unui spațiu de dimensiuni și cu dotări adecvate, special proiectat spre a deservi un Laborator de Restaurare, dotat cu sisteme de încălzire, ventilaţie, control al microclimatului şi mobilier și suprafețe de lucru adaptate criteriilor optime de funcționare, compartimentat în spații de intervenții, carantină, tranzit, depozitare de materiale, birouri, cu acces facil și deschideri de dimensiuni mari.

Extrem de important este aspectul proximității Laboratorului de conservare și restaurare față de depozitele muzeului”, se arată în PNRR.

Primăria Florești a pus deja la dispoziție un teren de 12.000 de mp pentru această investiției iar muzeul va fi gata până în 2026, fiind deja este emis certificatul de urbanism și urmează finalizarea studiului de prefezabilitate.

Patrimoniul național în PNRR

Hegedus Csilla a explicat că PNRR a început anul trecut și, discutând cu ministrul Cristian Ghinea, acesta i-a spus să se ocupe de partea de cultură și patrimoniu cultural, una foarte grea deoarece tot PNRR se bazează pe Raportul Specific de Țară (RST) din 2019-2020 în care ”cuvântul cultură nu exista iar cuvântul turism exista doar prin organismele de management ale destinației”.

”Am luat cele două rapoarte de țară să văd ce pot face. Ministerul Culturii a avut niște proiecte bune, dar care nu se legau de RST. În ceea ce privește PNRR, singurul lucru de care m-am putut lega a fost el privind dezechilibrele între regiuni și în interiorul regiunilor. Ce am constatat a fost faptul că, în loc ca toată regiunea să se dezvolte în același ritm, în realitate avem, pe Regiunea de Nord-Vest, de exemplu, un ritm extraordinar de dezvoltare la Cluj, și mult mai mic în alte zone”, a mai spus Hegedus.

În Raportul de țară se spune că majoritatea persoanelor care nu își găsesc un loc de muncă potrivit provin din zona rurală, fiind afectată cel mai mult generația tânără.

12 rute culturale

”Și atunci aceste disparități între regiuni și necesitatea locurilor de muncă pentru tineri, alte locuri în afara agriculturii, a fost baza pe care am construit proiectul <<România atractivă>> în cadrul căruia ne-am propus trei obiective, reforma vizată fiind schimbarea situației socio-economice în zonele defavorizate și în cele rurale din România.

Astfel, prin PNRR se finanțează 12 rute culturale și ne-am bazat în creionarea lor pe categoriile care au atras cei mai mulți vizitatori”, a precizat secretarul de stat.

Rutele acoperă toata plaja de patrimoniu cultural al României – ruta castelelor, a curiilor din Transilvania, a culelor din Oltenia, a mănăstirilor, a bisericilor fortificate, a bisericilor de lemn, a castrelor romane, dar avem și ruta gastronomiei și a vinurilor românești, precum și cea a satelor cu arhitectură tradițională din România.

”În cadrul acestei rute a satelor, care este o premieră, ne-am propus să restaurăm 100 de proprietăți dar, în același timp, să fie și o școală, adică în timp ce restaurezi, să îi înveți și pe meșterii locali – tâmplari, dulgheri, cioplitori în piatră, zidari”, a mai explicat Hegedus.

Proiectul prevede și dezvoltarea unei aplicații multilingve pe telefonul mobil iar utilizatorul își alege o rută și vede traseul, programul cultural, de evenimente, dar are și o componentă de specializare a unor persoane de la fiecare obiectiv prin care acestea sunt învățate cum se primesc turiștii și cum să pună în valoare obiectivul, cum să ”vândă” produsul de patrimoniu cultural național.

Proiecte pentru obiective referitoare la totalitarism

O altă componentă se referă la opresiunile și totalitarismul din România – nazismul, comunismul, astfel că se vor finanța cu câte 15 milioane de euro Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului, Închisoarea Tăcerii de la Râmnicu Sărat, Fortul 13 de la Jilava, Memorialul de la Sighet, Râpa robilor din Aiud, Memorialul Revoluției din 1989.

Prin PNRR se vor finanța și trei centre ale științei unde toată lumea este invitată într-o călătorie în viitor, la care se adaugă Muzeul Fotografiei de la Târgu Mureș, cu un centru de cercetare.

Prin amplasarea acestor obiective în mediul rural se creează locuri de muncă pentru tineri, va fi piață de desfacere pentru produsele locale, iar pe orizontală se pot înființa pensiuni și restaurante.

Obiectivele finanțate prin PNRR devin poluri de dezvoltare locală pentru sate și comune.

”Ne-am propus să creștem până în 2026 cu 50% numărul vizitatorilor din străinătate dar și din România care vizitează obiectivele și să creștem numărul înoptărilor.

De asemenea, cele 12 rute vor fi promovate de România în cadrul târgurilor internaționale de turism astfel încât va crește vizibiliatea patrimoniului care este unul absolut extraordinar. Cu aceată ocazie conștientizăm și noi valorile pe care le avem și vom stimula turismul intern și redescoperirea României.

PNRR, un plan ambițios

Noi am nominalizat în PNRR cele 12 rute și ne așteptăm ca ADR-urile, organismele de management ale destinației să dezvolte și alte rute. Ce va fi restaurat – castele, gospodării tradiționale – se va stabili în urma unor consultări cu mai multe instituții”, a subliniat Hegedus Csilla.

Aceasta consideră că PNRR este un plan ambițios, care răspunde la foarte multe nevoi ale societății românești.

”România nu s-a axat doar pe unul sau două paliere, ci a încercat să pună degetul pe rană, să vadă care sunt problemele majore, sistemice”, a conchis secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În total, proiectul ”România atractivă” primește prin PNRR 182 de milioane de euro.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Emil Aluas

    iunie 5, 2021 la 5:23 pm

    D-na Hegedus: Felicitari pentru initiativa Muzeului Culturii Transilvane din Floresti. Ideea este una extraordinara. Suntem mandri ca suntem ardeleni. Emil Aluas, Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj, Kolozsvar, Klausenburg.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Expoziție de SUPERCARS în Iulius Mall Cluj: Lamborghini Urus, Audi R8, Mercedes-Benz AMG și multe altele

Publicat

Culori îndrăznețe, design aerodinamic și mulți cai putere sub capotă îi așteaptă pe clujeni la Iulius Mall, în această săptămână. Best Rally Challenge a venit cu o expoziție pentru fanii mașinilor puternice, iar până pe 20 martie pasionații sunt așteptați să admire bijuteriile pe patru roți expuse în Iulius Mall.

Best Rally Challenge, evenimentul care aliniază la linia de start unele dintre cele mai puternice mașini, vine cu o expoziție auto în Iulius Mall, în cadrul căreia curioșii pot vedea o parte dintre mașinile momentului. Puterea, viteza și manevrabilitatea sunt printre cele mai importante caracteristici pentru mașinile din clasa supercars expuse până pe 20 martie 2024, în zona Zara din Iulius Mall.

Expoziție de SUPERCARS în Iulius Mall Cluj: Lamborghini Urus, Audi R8, Mercedes-Benz AMG și multe altele

Un model de Lamborghini Urus Performante, dar și un Lamborghini Aventador SVJ Limited Edition 1 of 800, care impresionează, atât prin designul distinctiv, cât și prin motorizarea puternică, un BMW 840 dotat cu M Aerodynamics Package și M Sport Pachet, un Audi R8 și un Mercedes-Benz AMG GT S Coupe sunt o parte dintre mașinile pe care curioșii le pot vedea în Iulius Mall.

Atmosfera, adrenalina și bucuria raliului se vor resimți în Iulius Mall, vineri, 1 martie, când moderatorii de la postul național Radio Impuls vor avea o emisiune live în cadrul expoziției. Evenimentul din Iulius Mall vine și cu surprize și giveaway-uri pentru cei care vizitează expoziția de mașini.

Vino în Iulius Mall și descoperă mașinile din clasa supercars!

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ultima dezbatere din USR Cluj-Napoca înaintea desemnării candidatului la Primărie. Soluțiile lui Viorel Băltărețu

Publicat

Viorel Băltărețu USR

USR a organizat, miercuri, ultima dezbatere din cadrul alegerilor interne pentru desemnarea candidatului la Primăria Cluj-Napoca, între cei trei membri rămași în finală, Viorel Băltărețu, Mihaela Nia și George Trif.

Candidatul la primărie va fi anunțat duminică, 3 martie, în cadrul adunării generale a USR Cluj-Napoca.

Ultima dezbatere din USR Cluj-Napoca înaintea desemnării candidatului la Primărie. Prioritățile lui Viorel Băltărețu

Unul dintre cei trei finaliști, deputatul Viorel Băltărețu, care este și președintele USR Cluj-Napoca, a arătat care sunt soluțiile sale pentru dezvoltarea orașului.
”Construirea centurii ocolitoare în patru ani, construirea de școli, grădinițe și creșe în fiecare cartier, iar pentru acest proiect începem cu Bună Ziua și Borhanci. Voi susține un urbanism fără compromisuri și favoritisme”, a spus Băltărețu.

Acesta afirmat că va pleda pentru un smart city adevărat, ceea ce presupune ca 99% din administrația locală să fie digitalizată, iar colectarea și utilizarea datelor de interes public să se facă în folosul comunității.

USR, cea mai importantă forță a opoziției locale

Viorel Băltărețu USR

”Cluj-Napoca are nevoie de un Aqua park și de un patinoar tot anul, de parcări moderne în cartiere și park and ride la intrările în oraș. De asemenea, sunt pentru un mediu de afaceri competitiv, susținut și implicat în decizii”, a precizat Viorel Băltărețu.

Deputatul de Cluj a mai spus că USR este cea mai importantă forță politică de opoziție la Cluj, capabilă să soluționeze problemele cronice ale municipiului și să coaguleze în jurul ei pe toți clujenii care vor mai mult de la Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. „U” Cluj-Farul Constanța, 1-0. Clujenii obțin cele 3 puncte cruciale pentru CALIFICAREA în play-off

Publicat

„U” Cluj și Farul Constanța s-au întâlnit miercuri, 28 februarie, pe Cluj Arena în etapa a 28-a din Superliga României. Partida s-a încheiat cu victoria crucială obținută de clujeni, păstrând astfel reale șansele la calificarea în play-off.

Echipele de start:

„U” Cluj: Gorcea – Chipciu, Masoero, Mitrea, Roger – Silaghi, Simion, Bic, Roguljic – Popa, Nistor

REZERVE: Iliev – Anselmo, Chintes, Doukoure, Fossati, Gheorghe, Ilie, Oancea, Pițian, Rus

ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

FOTO. „U” Cluj-Farul Constanța, 1-0. Clujenii obțin cele 3 puncte cruciale pentru CALIFICAREA în play-off

Farul Constanța: Buzbuchi – Boli, Larie, Popescu, Kiki – Vina, Queiros, Grameni – Ganea, Munteanu, Budescu

REZERVE: Musat – Banu, Cojocaru, Deaconu, Doicaru, Dussaut, Nedelcu, Rivaldinho, Sirbu, Stoian

ANTRENOR: Gheorghe Hagi

ARBITRU: Istvan Kovacs

 „U” Cluj obține cele 3 puncte care o duc printre favoritele la ultimul loc de play-off

Prima repriză a început cu Farul Constanța protagonistă care beneficiază de o lovitură liberă în minutul 11 executată foarte bine de Vină, mingea fiind mai apoi deviată de atacantul Luis Munteanu care trimite puțin pe lângă poarta apărată de Gorcea.

Prima ocazie a gazdelor vine în minutul 19 când Simion a trimis o minge lungă pentru atacantul Daniel Popa care s-a luptat și a reușit să tragă periculos, dar Buzbuchi a intervenit salvator cu piciorul drept și păstrează tabela la 0-0.

Clujenii continuă atacurile și în minutul 29 Dan Nistor recuperează la 30 metri și balonul ajunge la Roguljic care trage în forță, dar Buzbuchi intervine din nou salvator și păstrează tabela neschimbată.

Scorul este deschis în minutul 34 când căpitanul Farului face o greșeală colosală în defensivă și Daniel Popa recuperează crucial, urmând să îi paseze lui Dan Nistor care îndeplinește o simplă formalitate și trimite balonul în poarta goală, scorul devenind 1 la 0 în favoarea clujenilor, acesta fiind și scorul pauzei.

Verificare VAR la o intervenție a lui Gorcea

Repriza secundă începe tot cu gazdele pe atac, în minutul 46 o deviere a lui Robert Silaghi îl lasă pe Ante Roguljic singur cu portarul constanțean, dar acesta intervine salvator și menține scorul 1 la 0.

Primul șut pe spațiul porții al Farului s-a lăsat așteptat până în minutul 48 când Budescu trimite în forță, dar Gorcea intervine fără prea mari probleme.

În minutul 83 o intervenție a portarului Gorcea a fost verificată la VAR, dar arbitrii au decis că intervenția portarului nu a fost destul de dură pentru a fi dictată lovitură de la 11 metri.

Ultima ocazie a partidei a aparținut Farului prin Ionuț Cojocaru care a avut o fază individuală în urma căreia a trimis spre poarta lui Gorcea, dar acesta intervine fără prea mari probleme și scorul rămâne 1 la 0 pentru clujeni care obțin a patra victorie din acest sezon pe teren propriu și ajung pe locul 6 cu 38 de puncte.

Cosmin Olaru

Foto: Sergiu Răzvan

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Emil Boc s-a întâlnit cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu. S-a discutat MUTAREA secției penitenciarului din Cluj-Napoca

Publicat

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a întâlnit, miercuri, cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Printre alte subiecte s-a discutat și despre posibilitatea mutării secției externe a penitenciarului Gherla de la Cluj-Napoca într-o altă locație.

„Am avut plăcerea de a mă întâlni astăzi cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu, iar în cadrul discuției pe care avut-o am abordat următoarele teme:

FOTO. Emil Boc s-a întâlnit cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu. S-a discutat MUTAREA secției penitenciarului din Cluj-Napoca

1. Sprijinul pentru realizarea investiției care vizează modernizarea Palatului de Justiție Cluj, o investiție de 100 milioane euro;

2. Colaborare în vederea realizării de către Primărie, pe baza modelelor de bune practici existente la nivel național și internațional, a Centrului de prevenire și tratare a adicțiilor;

„S-a discutat MUTAREA secției penitenciarului din Cluj-Napoca”

3. Posibilitatea mutării secției externe a Penitenciarului Gherla din municipiul Cluj-Napoca într-o altă locație.
De asemenea, am abordat și alte aspecte tehnice care vizează colaborarea instituțională între administrația locală și Ministerul Justiției”, a scris Boc pe Facebook.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax