Connect with us

CULTURA

Se redeschide la Cluj Rock Academy, într-o nouă LOCAȚIE

Publicat


costi

Academia de rock a lui Costi Cămărășan își reia activitatea din Cluj-Napoca într-o nouă locație, după pauza impusă de pandemie. 

„Avem bucuria de a vă invita, vineri, 11 februarie, începând cu ora 18, la redeschiderea Rock Academy by Costi Cămărășan. Evenimentul va avea loc on line, pe pagina de facebook a Academiei.

Proiect educațional pornit acum aproape zece ani la Cluj, Rock Academy a fost locul pe unde au trecut și învățat muzică și un instrument muzical peste 500 de copii și adulți.

Înființată din dorința de a împărtăși din experiența unei jumătăți de secol de rock, concerte, turnee și albume, Academia este visul al unui veteran al scenei românești, Costi Cămărășan, fondator al legendarului grup Compact.

Aici porțile sunt deschise oricui, indiferent de vârstă, pentru a învăța chitara, în toate formele ei, basul, tobele sau tehnica vocală. Mediul de studiu este foarte prietenos, axat pe interactivitate și o deprindere firească a cunoștințelor.

„Muzica este și va fi mereu o preocupare și o bucurie a spiritului”

Deasemenea, tot aici, este încurajată activitatea de trupă, în momentul în care evoluția elevilor permite acest gen de interacțiune. Pe lângă pregătirea practică a instrumentului, în cadrul cursurilor, accentul se pune și pe familiarizarea cu istoria și particularitățile genului muzical studiat, pe lângă orele teoretice, elevii fiind angrenați și în workshopuri cu profesioniști ai genului.

Deschisă într-o nouă locație, Rock Academy oferă astăzi cursanților săi cel mai plăcut mod de a învăța, oferindu-le instrumente și toate accesoriile necesare pentru o bună desfășurare a procesului de învățare. În plus, prin amplasarea sa, pe strada Lutoasă, la numărul 12, nu departe de Piața Cipariu, Academia se află într-o zonă extrem de accesibilă indiferent din ce parte a orașului ai veni.

„Muzica este și va fi mereu o preocupare și o bucurie a spiritului, iar învățarea ei un motiv de mulțumire și mândrie pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, am redeschis portile Rock Academy, pentru oricine dorește să își descopere și o altă dimensiune a sufletului!”, scrie Costi Cămărășan pe pagina sa de socializare.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Casă cuprinsă de flăcări, în comuna Cornești din Cluj. Incendiul ar fi pornit de la o defecțiune electrică la centrala termică

Publicat

O casă din localitatea Lujerdiu, comuna Cornești a fost cuprinsă de flăcări, vineri dimineață. Focul a cuprins inițial acoperișul locuinței, extinzându-se ulterior și la fațada clădirii.

Pompierii din Dej au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins vineri dimineață o casă din localitatea Lujerdiu, comuna Cornești. Au fost trimise trei autospeciale cu apă și spumă, din Dej și Jucu.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej intervin în aceste momente pentru a stinge un incendiu care se manifestă la acoperișul unei case din localitatea Lujerdiu, comuna Cornești. Din fericire, nu sunt înregistrate persoane care să solicite îngrijiri medicale până acum. Acționează la fața locului trei echipaje cu trei autospeciale cu apă și spumă de la Detașamentul Dej, Punctul de Lucru Gherla, respectiv Punctul de Lucru Jucu”, a transmis ISU Cluj, în această dimineață.

Incendiul s-a extins la fațada clădirii

Incendiul a izbucnit la acoperișul casei, extinzându-se ulterior și la fațadă și cuprinzând izolația din polistiren.

„Pompierii au finalizat în urmă cu puține momente intervenția desfășurată în localitatea Lujerdiu, comuna Cornești. Mai exact, incendiul s-a manifestat la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați.

Flăcările s-au extins cu repeziciune și la fațada casei, respectiv la izolație, din cauza materialelor combustibile din care era construită, cum ar fi polistiren. Astfel, atunci când forțele noastre au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta generalizat. Din fericire, în urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime”, a mai arătat ISU Cluj.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecțiune electrică la centrala termică.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci localități din județul Cluj nu vor avea apă timp de două zile

Publicat

Furnizarea cu apă potabilă va fi întreruptă, în cursul săptămânii viitoare, timp de două zile, în cinci localități din județul Cluj, pentru realizarea unor lucrări la conducta de aducțiune Cluj-Sălaj.

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă, timp de două zile săptămâna viitoare, în vederea efectuării unor lucrări programate la conducta de aducțiune Cluj – Sălaj, anunță Compania de Apă Someș SA.

Cinci localități nu vor avea apă timp de două zile

Cinci localități vor fi afectate: Chinteni, Deușu, Măcicașu, Sânmărtin, Vechea. Întreruperea furnizării va avea loc în intervalul marți, 12 noiembrie 2024, ora 9 – miercuri, 13 noiembrie 2024, ora 6.

„Rugăm Clienții Companiei să ia măsuri de stocare a acelor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada anunțată.

În cazul întreruperilor datorate unor lucrări PROGRAMATE, clienții din zonele afectate sunt anunțați cu cel puțin 24 h înainte prin publicare pe website, facebook și anunț în mass-media. În cazul clienților care au furnizat un număr de telefon mobil, se transmite o notificare prin SMS.

Recomandăm insistent tuturor clienților și utilizatorilor să transmită pe email cassa@casomes.ro numărul de telefon mobil în vederea introducerii în baza de date a Companiei pentru a fi notificați prin SMS în cazul întreruperilor programate ale alimentării cu apă”, a transmis Compania de Apă Someș SA.

Citește mai departe

CULTURA

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie. Aproape 1,5 milioane de români își serbează astăzi onomastica

Publicat

Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil este prăznuită în Biserica Ortodoxă pe data de 8 noiembrie. Aproape 1,5 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în această zi.

Pe data de 8 noiembrie, aproape 1,5 milioane de români își sărbătoresc onomastica de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, una dintre cele mai importante sărbători religioase din calendarul ortodox.

Aproape 1,5 milioane de români își serbează astăzi onomastica

Potrivit datelor furnizate de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, peste 1,45 milioane de români poartă numele Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela sau alte derivate ale acestora. La aceștia, cu ocazia onomasticii li se pot transmite mesaje, felicitări și urări de Sfinții Mihail și Gavriil.

La bărbaţi, cele mai întâlnite prenume sunt Mihai – 370.136 şi Gabriel – 319.293. Se mai întâlnesc prenumele Mihail – 60.421, Mihăiţă/Mihaiţă – 29.385, Mihnea – 11.093, Gavril – 17.141, Gavrilă – 6.105, Gabi – 4.122 şi Mihalache – 1.447.

La prenume feminine, cele mai frecvente sunt Mihaela – 367.761 şi Gabriela – 253.517.

Conform site-ului Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, la femei se regăsesc şi următoarele prenume: Mihaiela – 6.504, Gabi – 3.431, Mihaila – 793, Mihăiţa/Mihaiţa – 578 sau Găbiţa/Gabiţa – 180.

Semnificația religioasă a sărbătorii

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt prăznuiți în Biserica Ortodoxă pentru a cinsti legătura lor veșnică cu Dumnezeu și rolul protector pe care aceștia îl îndeplinesc.

Ziua a opta indică veșnicia, semn că acești îngeri au înveșnicit legătura lor cu Dumnezeu, iar luna a noua de la Buna Vestire a Nașterii Domnului, simbolizează cele noua cete îngerești. Numele Mihail, în limba ebraica, înseamna: „Cine este ca Dumnezeu?”, iar Gavriil, inseamna „puterea lui Dumnezeu”, potrivit crestinortodox.ro.

În data de 8 noiembrie, creștinii ortodocși nu îi prăznuiesc doar pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ci toate cetele îngerești. Parintele Ene Braniste afirma că la originea acestei sărbători a fost prăznuirea Sfântului Arhanghel Mihail. În secolul al V-lea a fost construită o biserică închinată Sfântului Arhanghel Mihail la Thermele lui Arcadius din Constantinopol. La început, sărbătorirea era legată de amintirea sfințirii acestei biserici. Mai târziu a fost sărbătorit și Sfântul Arhanghel Gavriil, ca în cele din urmă, sărbătoarea să devină o zi de prăznuire a tuturor cetelor îngerești.

Biserica Ortodoxa învață că îngerii sunt ființe spirituale create de Dumnezeu înaintea lumii văzute. Îngerii sunt prezenți în nouă cete îngerești. Acestea sunt: Serafimii, Heruvimii, Tronurile, Puterile, Stapaniriile, Domniile, Incepatoriile, Arhanghelii și Ingerii. Între Sfintii Arhangheli, Sfinții Părinți au distins șapte nume diferite: Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Salatiil, Gudiil si Varahiil.

Sfinții Mihail și Gavriil, protectorii Jandarmeriei Române

Jandarmeria Română îi are ca ocrotitori spirituali pe Arhanghelii Mihail și Gavriil, deviza instituției fiind „Lex et ordo” („Lege și ordine”). Mihail, simbol al legii și al dreptății, și Gavriil, simbol al ordinii și armoniei, reflectă valorile acestei instituții.

Pentru români, această zi este una de rugăciune și introspecție, cu dorința de a avea parte de protecția și binecuvântarea arhanghelilor. În tradiția ortodoxă, îngerii sunt pomeniți în fiecare duminică seara și la fiecare slujbă de Utrenie de luni, rugăciunile adresate lor subliniind protecția lor divină asupra sufletului și trupului celor credincioși.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ștefania, o clujeancă voluntară într-un proiect internațional AIESEC în Tunisia. S-a plimbat prin oraș cu un hijab pe cap

Publicat

aiesec

AIESEC este cea mai mare organizație internațională condusă de tineri, dedicată dezvoltării personale și profesionale a acestora, și nu numai. Prin intermediul AIESEC, tinerii au oportunitatea de a-și cultiva abilități de leadership, au parte de networking la nivel global și pot să exploreze diversitatea culturală.

Organizația oferă experiențe de neuitat tuturor celor interesați să călătorească, și să încerce lucruri noi care să-i scoată complet din rutina lor zilnică. Ștefania, actual team leader în organizație, a avut șansa să participe vara aceasta într-o experiență extraordinară, plină de peripeții și momente de neuitat alături de membrii AIESEC din Tunisia.

Ea este o tânără pasionată de lucru cu oamenii, o persoană empatică și energică, care și-a dorit să facă ceva semnificativ pe timpul facultății. Astfel, în cel de-al doilea an de facultate a descoperit această organizație unde inițial, s-a implicat datorită unor motive personale, dar care pe parcurs s-au schimbat.

A început să iubească ceea ce face, iar această experiență i-a adus o dezvoltare impresionantă în ceea ce privește gestionarea timpului și leadership-ul. După o perioadă dificilă, în care se angajase și încerca să se descurce cu multiplele responsabilități, Ștefania a început să resimtă burnout-ul.

Proiect în Tunisia

În acea perioadă, AIESEC în Cluj-Napoca organiza evenimentul Youth Speak Forum, la care ea a participat și unde și-a oferit ajutorul, lucru care i-a redat energie și i-a deschis ochii spre nevoia de a face ceva pentru ea însăși. Așa a decis să participe la un proiect de voluntariat internațional în Tunisia, prin programul Global Volunteer.

Global Volunteer: ON THE MAP Programul „On the Map” se concentrează pe îmbunătățirea capacității comunităților locale de a promova turismul durabil. Aceasta poate conduce nu doar la creșterea veniturilor, ci și la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea comunităților.

De asemenea, se pun bazele unor programe educaționale destinate comunităților locale, care să le ajute să își valorifice potențialul turistic și să își păstreze identitatea culturală. Astfel, „On the Map” devine o platformă de schimb intercultural, care promovează înțelegerea și respectul reciproc, oferind în același timp oportunități de dezvoltare pe termen lung.

Cum a ales această destinație? Ștefania a considerat că Tunisia este o țară exotică, care are o diversitate geografică rar întâlnită, având șansa să experimenteze toate zonele de interes. Pe lângă asta, a dorit să plece într-o țară care să aibă o cultură total diferită, care să o supună la experiențe cât mai noi și mai provocatoare, și care să o scoată din zona de confort. Așadar, într-un moment de impulsivitate s-a înscris în această călătorie, fără să își anunțe imediat părinții și fără să aibă habar ce o să se întâmple mai departe. Și-a dorit ca experiența ei să fie nouă din toate punctele de vedere.

Șocul cultural și primele provocări

Majoritatea suntem speriați și neîncrezători atunci când decidem să plecăm într-o astfel de experiență, dorința și îndoiala se bat cap în cap și rămânem într-un impas. Așa a simțit și Ștefania atunci când a ajuns în Tunisia și realitatea deciziei ei a lovit-o direct în față.

Însă, nu a dat înapoi și a acceptat această provocare în ciuda gândurilor negative ce au acaparat-o în acel moment. În primele câteva zile, șocul cultural a fost destul de puternic, era ceva total străin și necunoscut ei, ceva la care chiar nu se aștepta. Adaptarea la noul mediu, la localnici, climă, trafic și la religia pe care cei de acolo o respectau cu strictețe, a durat ceva timp pentru Ștefania.

Cu toate acestea, a realizat că trebuie să privească această experiență din altă perspectivă și să contribuie și ea pentru a o face cât mai frumoasă. După ce și-a „deschis ochii” și a văzut cât de frumoasă este de fapt Tunisia și cât de calzi sunt oamenii de acolo, a început să înțeleagă mai bine cultura și obiceiurile locale și să fie mult mai relaxată, prietenoasă și înțelegătoare cu ceea ce o înconjoară.

A purtat un hijab pe cap

Conectarea cu cultura locală Pentru a lega o conexiune mai puternică împreună cu localnicii din orașele pe care le-a vizitat, Ștefania a decis de una singură să poarte, măcar pentru o zi, un hijab, dorind să se pună în pielea femeilor din această țară.

Plimbându-se prin oraș, cu acel hijab pe cap, femeile care au avut șansa să o vadă au atins-o ușor pe umăr și au plecat capul în semn de recunoștință și respect. Acest gest emoționant a reflectat faptul că ele se simțeau înțelese și apreciate, iar Ștefania a reușit să înțeleagă cât de puternice sunt de fapt aceste femei și cât de multe îndură zilnic având în vedere clima aridă, și nu numai. În timp ce descoperea Tunisia, Ștefania a fost cucerită de oamenii prietenoși, arhitectura impresionantă, de locurile vizitate și de mâncarea delicioasă.

A avut șansa să viziteze locul unde s-a semnat tratatul pentru cel de-al Doilea Război Mondial, și chiar să vadă platoul de filmare al seriei Star Wars, a reușit să-și facă mulți prieteni din alte țări precum: Egipt, Maroc, Republica Dominicană și multe altele, și a încercat o combinație ciudată, dar foarte bună de cușcuș cu pește și o pastă de ardei iute specific locului, și anume Harisa.

O aniversare de neuitat alături de prieteni noi

Alături de membrii AIESEC din Tunisia, Ștefania și-a creat unele dintre cele mai frumoase amintiri și a trăit clipe cu adevărat memorabile. Un moment special pentru ea din această călătorie, a fost chiar sărbătorirea zilei ei de naștere, prima pe care o petrecea atât de departe de casă. Noii ei prieteni, dorind să-i facă o surpriză și să îi fie alături, au decorat cu baloane și confetti camera în care aceasta a fost cazată pe parcursul celor 6 săptămâni și i-au pregătit un tort festiv împreună cu mama unei fete din organizație.

Ce a făcut atât de specială această amintire a fost faptul că nu au reușit să o aștepte cu surpriza în camera ei, așa că au improvizat și au sărbătorit afară, mâncând tortul pe capota unei mașini în fața locației. Gestul lor a adus-o mai aproape de ei și ia demonstrat că legăturile create într-o astfel de experiență sunt reale și profunde.

Acea improvizație cu tortul mâncat pe capota mașinii i-a rămas întipărită în suflet, fiind un moment unic, plin de bucurie și simplitate.

Ce a învățat din această experiență?

Ștefania a învățat să privească viața cu alți ochi, să fie mai răbdătoare și controlată și să nu lase gândurile negative să îi afecteze experiențele prin care va mai trece. Se cunoaște mai bine pe sine și a realizat cât de puternică și norocoasă este ea de fapt.

A descoperit că viața este despre cum ți-o construiești și că este important să te deschizi către alte culturi și perspective. Experiența a ajutat-o să aprecieze lucrurile pe care le are acasă, dar și să înțeleagă și să respecte alte culturi fără a le judeca. Pe lângă asta, a realizat că AIESEC are mult potențial și că țara noastră are nevoie de ajutorul organizației, deoarece oferă experiențe pe care le poți trăi doar odată în viață.

„Am ajuns să apreciez mai mult ceea ce am acasă. Cu toate provocările, perioada petrecută în Tunisia a fost „once in a lifetime”. Mi-a schimbat viziunea completă asupra leadership-ului și m-a ajutat să-mi dezvolt competențe profesionale și sociale extrem de valoroase”, a spus voluntara.

Încurajări pentru tineri

După o călătorie transformatoare în Tunisia, Ștefania a realizat cât de valoroase sunt experiențe internaționale pentru dezvoltarea noastră personală și profesională, și și-a propus să continue să călătorească și să interacționeze cu cât mai multe culturi, dorind să plece din nou într-un alt program realizat de AIESEC, și anume Global Talent.

Ștefania îi încurajează pe tineri să se implice în astfel de oportunități și să depășească limitele zonei lor de confort, deoarece acesta poate aduce momente memorabile. Deși pot exista dificultăți, aceste experiențe au puterea de a-ți transforma complet viața.

Este esențial ca tinerii să aibă așteptări realiste și să abordeze o astfel de călătorie cu o mentalitate pozitivă, iar deschiderea față de noi experiențe pot conduce la descoperirea unor abilități necunoscute și la dezvoltarea personală. Fiecare pas făcut în afara zonei de confort aduce cu sine o lecție valoroasă și o oportunitate de creștere, iar în plus, întâlnirea cu oameni noi și lucrul în echipă pot duce la crearea unor legături puternice.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax