Connect with us

EVENIMENT

Românii cu imunitate naturală ridicată la COVID, ignorați și fără ”certificat verde”. Apelul unui clujean către autorități

Publicat


t cell crop credit www.nih.gov

Un cercetător clujean, cu dublă cetățenie, română și americană, membru al Academiei Internaționale de Științe, face apel către autoritățile din România și cele internaționale pentru testarea imediată a populației pentru prezența SARS-COV-2-anticorpi neutralizanți și includerea acestor rezultate ca drept criteriu pentru eliberarea certificatelor verzi.

Adrian Toader Williams, cercetător științific, doctor în bioeconomie, a lansat miercuri o scrisoare deschisă către Comisia pentru Sănătate și Familie, către Parlamentul României, Președintele României, Institutul Național de Sănătate Publică România, Ministerul Sănătății, Parlamentul European, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA și Organizația Mondială a Sănătății.

adrian tvr cluj st cun 2011 01 09 crop 400x400

Apelul subliniază faptul că în vederea eliberării “certificatului verde” trebuie să fie luate în considerare și analizele pentru prezența anticorpilor neutralizanți.

”Prezența anticorpilor neutralizanți este singurul mod clar ce indică trecerea prin boală sau nu, prezența imunității la COVID sau nu. Testele practicate pentru Covid de multe ori dau rezultate neconcludente, dau erori, pot arăta că ești sau nu infectat dar clar nu indică gradul de protecție împotriva transmiterii și propagării noului coronavirus, un fapt bine cunoscut.

Sunt persoane care nu au fost niciodată testate, ori că nu au știut că sunt posibil infectați și, astfel, nu au avut motiv să anunțe autoritățile, ori că DSP nu au ajuns la ei sa-i testeze sau testele au fost neconcludente. Aceste persoane sau nu au avut nici un simptom de COVID sau doar au suferit forme ușoare de boală. Aceste persoane au o imunitate naturală foarte ridicată, iar în cazul lor celule limfocite T funcționează extrem de eficient oferind o imunitate nativă ridicată”, susține cercetătorul clujean.

Atenție sporită

Acestor persoane cu imunitate ridicată la boli ar trebui să li se acorde atenție sporită și respectul cuvenit, să fie studiați iar celulele acestora să fie examinate spre a ajuta la descoperirea unor vaccinuri, a unor metode de replicare a comportamentului lor de apărare celulară specifică.

Cu atât mai mult, acestor persoane ar trebui să le fie eliberat “certificatul verde” fără să stăm prea mult pe gânduri, desigur în urma unor teste periodice pentru a detecta prezența anticorpilor neutralizanți.

”Să luăm exemplul Bulgariei. La numai două săptămâni după apelul internațional pe care l-am lansat și a fost publicat pe 25 octombrie în Cluj24, Guvernul Bulgariei a introdus, ca drept criteriu pentru eliberarea “certificatului verde”, necesitatea unui test de sânge ce dovedește un nivel de anticorpi IgG de cel puțin 150 BAU/ml, fără necesitatea de a fi vaccinat. Acest certificat verde va fi valabil timp de 90 de zile.

Consider că în astfel de situații, teste de imunitate sunt benefice spre a ne ajuta să înțelegem mai bine comportamentul acestui virus în raport cu diverse condiții, persoane, boli cronice, fie vaccinați și fie nevaccinați”, a mai spus Adrian Toader Williams.

Criteriu pentru certificatul verde

adrian 080523 stanford univ museum garden img 8386 1050x1050 r

La Universitatea Stanford

Acesta consideră că, oricum, prezența anticorpilor neutralizați, singura dovadă clară de trecere prin boală, dar mai mult, evidență clară a deținerii unei imunități spre a diminua rata de infectare, spre a reduce transmiterea virușilor, trebuie pe bună dreptate să fie primul criteriu pe baza căruia este eliberat certificatul verde.

”Sunt persoane vaccinate la care nivelul anticorpilor neutralizanți, a protecției, este mult mai scăzut decât a celor care sunt trecuți prin boală și fără să fi fost vreodată declarați, identificați și cu atât mai mult a celor care au imunitate nativă. Categoric, nimeni nu i-a luat in seamă pentru că nu s-au plâns niciodată de nici o afecțiune dar acum, desigur se plâng că sunt îngenunchiați prin constrângeri iar libertatea lor le este luată chiar dacă Dumnezeu le-a oferit libertatea de a fi sănătoși și rezistenți în fața virușilor și a bolilor. Dar tot ei sunt oprimați de semeni, de oameni, de cei aleși să-i reprezinte”, a mai spus clujeanul.

Acesta a precizat că se tot discută despre testare, atât în Parlament precum și în presă, cine ar trebui să plătească.

”Cum angajatorii plătesc pentru asigurarea medicală, tot așa pot fi motivați să plătească pentru asigurarea sănătății publice. Statul, de asemenea, poate plăti, pentru a asigura în mod profilactic răspândirea bolilor în loc să plătească pentru tratarea lor. Nu cereți oamenilor să plătească pentru că populația este destul de pedepsită cu boli, necazuri și restricții de tot felul.

Testarea periodică pentru monitorizarea unui anumit nivel de anticorpi neutralizanți, singurul test ce-l avem acum la îndemână, test ce indică gradul de protecție împotriva COVID, ar trebui considerat ca drept criteriu principal de eliberare a certificatelor verzi dacă acestea sunt într-adevăr menite să indice și să asigure protecția populației”, mai crede Toader Williams.

Trecuți prin boală fără să știe

Desigur, în timp, ar trebui testări specifice pentru activitatea celulelor T spre a obține o imagine completă a gradului de autoapărare pot fi introduse la un moment dat, celule care apără nu numai împotriva COVID dar și a multor altor boli.

”Persoanele care au o imunitate crescută, în general cele ce duc o viață sănătoasă, în urma expunerii la coronavirus sau alți viruși, nu au apelat la medici, la sistemul sanitar ca apoi să afle că ar fi pozitivi în urma testului Covid-19. Iar cei care au fost expuși, mulți nu au fost testați că DSP nu au ajuns la ei.

Doar li s-au cerut sa stea în izolare. Niciodată nu au obținut o dovadă (birocratică) că au fost expuși și realmente infectați. Testele de anticorpi neutralizanți, singura dovadă clară și indiscutabilă a trecerii prin boală, arată un titru ridicat de anticorpi neutralizanți, dar actualmente, în mod paradoxal, nu sunt luate în considerare. Ce să înțelegem din acest fapt, că se dorește vaccinarea oricum, fie că e nevoie fie că nu e nevoie?

Sunt foarte multe persoane care au trecut prin boală fără să știe sau au suferit doar forme ușoare, astfel au dobândit imunitate în mod natural, specifică celor expuși la viruși și eventual trecuți prin boală, dobândind astfel imunitate de turmă”, a adăugat cercetătorul clujean.

Din păcate, la ora actuală, persoanele care dețin cantități mari de anticorpi neutralizanți ca urmare a expunerii la virus și chiar trecuți prin boală, dar care nu au fost niciodată testați pozitiv și nu pot primi certificatul verde iar unele persoane nu se pot vaccina fiind alergice dar dețin cantități mari, titrul de ordinul miilor, dar nu primesc certificat.

Potrivit acestuia, persoane respective pot prezenta cantități chiar mai mari de anticorpi neutralizanți decât a celor vaccinați la începutul campaniei de vaccinare dar în ciuda acestui fapt nu pot primi “certificatul verde”, document care acum condiționează libertatea de mișcare și activitățile sociale.

Stresul e vinovat

”Să nu uităm că stresul e cauza principală a principalelor comorbidități, diabetul și afecțiunile cardiovasculare. Impunerea certificatului verde, cu efectele sale sociale și economice creează extrem de mult stres asupra populației. Ce anume putem conclude din aceasta? Că impunerea certificatului verde devine o cauză principală a agravării acestei stări de pandemie?

De aceea, dacă e să continuăm cu această cerință, anume certificatul verde, să nu uităm de cei care au darul de la Dumnezeu de a rezista virușilor, infecțiilor, bolilor, în mod natural, prin imunitatea naturală ce o dețin de la naștere sau dobândită ca urmare a expunerii și dobândirii imunității naturale de turmă. Consider că marea majoritate deja am dobândit o imunitate împotriva COVID. Un test probabil ar indica faptul că peste 90% suntem deja expuși, trecuți prin boală. Să fie acest lucru un posibil motiv pentru care nu se dorește testarea pentru prezența anticorpilor neutralizanți și folosirea ca drept criteriu (chiar prim criteriu) pentru eliberarea certificatelor verzi?”, s-a întrebat Adrian Toader Williams.

Acesta cere Guvernului, autorităților din România și celor din străinătate, Parlamentului European, Organizației Mondiale a Sănătății, ca testarea gratuită a populației pentru depistarea anticorpilor neutralizanți, singura dovada clară a trecerii prin boală și e eficienței vaccinurilor, să poate fi efectuată drept sondaj, aleatoriu, preferabil în cazul persoanelor care nu au fost vaccinate și să stea la baza evaluării periculozității și transmisibilității noului coronavirus.

Testarea periodică

Testarea periodică, gratuită, a populației pentru prezența anticorpilor neutralizanți, a imunității naturale precum și a efectului vaccinurilor pentru cei vaccinați, va oferi nu numai date concrete asupra comportamentului diferitelor tulpini de viruși dar și un sprijin moral populației.

De asemenea, va sprijini încrederea în autorități, în sistemul medical, în stat și Guvern, în forurile internaționale.

”Monitorizarea îndeaproape a gradului de imunitate împotriva SARS-COV-2 a persoanelor cu imunitate nativă, naturală, dar și a persoanelor alergice dar rezistente în același timp la noul coronavirus și alți viruși, eliberarea certificatului verde persoanelor alergice care fac dovada prezenței anticorpilor neutralizanți, ar da dovadă de profesionalism și umanitate în special din partea medicilor din sistemul sanitar implicat în gestionarea pandemiei.

Repet, prezența și cantitatea de anticorpi neutralizanți este singurul criteriu care indică protecție sau nu, deci aceste teste sunt necesare și angajatorii și/sau statul au obligația morală să acopere cheltuielile dacă sunt interesați în protecția sănătății publice.

Personal nu sunt de acord cu acest certificat verde, ce consider a fi un instrument de constrângere ce violează drepturile fundamentale ale omului, libertatea. Un instrument ce va avea un ecou, negativ, de lunga durată.

Dar dacă e să apelăm la constrângeri, acestea ar trebui să fie direcționate în zone total diferite, ca profilaxie, anume descurajarea alimentelor și băuturilor nesănătoase responsabile pentru comorbidități. încurajarea sportului chiar recurgând la subvenționarea acestuia sau acordarea unor relaxări fiscale celor ce fac dovada unui comportament alimentar și sportiv. Profilaxia reprezintă cea mai eficientă cale de protecție a sănătății publice. Nu să ajungem la măști și distanțare socială ci prin apropiere socială pe căi sănătoase”, a adăugat Adrian Toader Williams.

Având dublă cetățenie, română și americană, cercetătorul clujean este dedicat științelor vieții și a unui climat socio-economic ce asigură condițiile de trai optime pentru oameni și demnitatea umană.

Dincolo de zona academică, Adrian Toader Williams este președinte al Asociației „Life on Terra” și fondator al „Umaniterra”, două ONG-uri din Cluj-Napoca cu rezonanță internațională.

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

BEC dă dreptate AUR. Nicolae Ciucă a încălcat legea!

Publicat

BEC a dat dreptate AUR

Nicolae Ciucă a încălcat legea! Biroul Electoral Central din Municipiul Timișoara a admis plângerea formulată de AUR în care am sesizat faptul că Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară în care își face reclamă.

Cu scopul fals de a-și promova cartea pe care nici măcar nu a scris-o el, așa cum a recunoscut public, Nicolae Ciucă a împânzit țara de panouri uriașe cu fața lui, pe un fundal negru, alături de sloganul „Un ostaș în fruntea țării” și linkul către site-ul personal.

BEC dă dreptate AUR. Nicolae Ciucă a încălcat legea!

În fapt, BEC admite că amplasarea acestor panouri încalcă absolut toate dispozițiile legale ce reglementează desfășurarea campaniei electorale.

Potrivit BEC, afișele cu Nicolae Ciucă „influențează în mod inechitabil procesul de generare a capitalului electoral, chiar dacă nu sunt legate direct de un candidat, un partid sau de un proces electoral specific, iar utilizarea acestui afiș contribuie clar la creșterea notorietății și a capitalului electoral al Particului Național Liberal, unicul beneficiar al amplasării afișului în cauză”.

În concluzie, Nicolae Ciucă este președintele PNL, persoană publică asociată cu acest partid care participă la alegerile din 9 iunie, fapt care influențează campania electorală.

BEC Timișoara a dispus înlăturarea afișului cu liderul PNL

AUR a semnalat încălcarea libertății alegătorilor de a-și forma o opinie în contextul alegerilor din 9 iunie, principiu prevăzut inclusiv în Codul Bunelor Practici al Comisiei de la Veneția.

Nicolae Ciucă încalcă astfel prevederile potrivit cărora afișarea mijloacelor de propagandă electorală nu se pot amplasa decât în locuri special amenajate.

Astfel, BEC Timișoara a dispus înlăturarea afișului cu liderul PNL și sesizarea Inspectoratului Județean Timiș. De asemenea, BEC a sesizat și Autoritatea Electorală Permanentă în vederea aplicării sancțiunilor prevăzute de lege pentru săvârșirea contravenției.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

CMF: 41240016

Citește mai departe

EVENIMENT

Căderi de pietre pe un șantier în Valea Chintăului. Pompierii asigură zona

Publicat

De

Căderi de pietre pe Valea Chintăului

Căderi de pietre au avut loc pe un șantier de pe strada Nicolae Moldoveanu din Valea Chintăului.

Potrivit ISU Cluj, în urma unor lucrări, este posibilă o alunecare de teren.

Căderi de pietre pe un șantier în Valea Chintăului. Pompierii asigură zona

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca se află în zona respectivă.

Nu sunt înregistrate pagube și nu există momentan posibilitatea ca locuințele să fie afectate.

La fața locului se află și reprezentanții companiei care efectuează lucrările, dar și polițiști locali.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

ECONOMIE

De la 1 iulie se MAJOREAZĂ salariul minim brut. Ce spune ministrul Marcel Boloș

Publicat

salarii bani lei teancuri

De la 1 iulie, salariul minim brut din România se va majora de la 3.300 lei la 3.700 lei pe lună. Guvernul a finalizat discuțiile pe acest subiect cu sindicatele și patronatele.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, mai ia în calcul o măsură suplimentară și anume creșterea deductibilității de la 200 la 300 de lei, scrie Alba24.ro.

De la 1 iulie se MAJOREAZĂ salariul minim brut. Ce spune ministrul Marcel Boloș

„HOTĂRÂRE pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată

Începând cu data de 1 iulie 2024, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art.164 alin.(1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include indemnizații, sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.700 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 168,000 ore pe lună, reprezentând 22,024 lei/oră”.

Noua formulă de calcul

Guvernul lucrează la o nouă formulă de calcul pentru salariul de bază minim brut pe țară. Astfel, acesta va fi calculat în funcție de rata anuală prognozată a inflației, Produsul Intern Brut (PIB) prognozat, populația ocupată prognozată și câștigul salarial mediu brut lunar prognozat.

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi calculat în funcție de ”nivelul orientativ de 50%” din câștigul salarial mediu brut.

Economedia a publicat formula pentru calcului salariului minim brut:

salar minim

În același timp, ministrul Finanțelor Marcel Boloș, ministrul Finanțelor spune că în urma discuțiilor cu antreprenorii, Guvernul ia în calcul încă o măsură.

„Au propus să crească deductibilitatea de la 200 la 300 lei pentru a fi mai ușor suportată creșterea. Impactul bugetar cumulat este de 300 milioane lei. Discutăm de acest impact bugetar, de bani care nu mai sunt încasați” a spus Boloș.

Citește mai departe

EVENIMENT

Unul dintre răniții în accidentul din Sânicoară a murit la spital

Publicat

De

Accident mortal la Sânnicoară

Un bărbat rănit în accidentul care a avut loc marți în localitatea Sânicoară a murit la spital.

Potrivit IPJ Cluj, bărbatul avea 47 de ani.

Unul dintre răniții în accidentul din Sânicoară a murit la spital

În teribilul accident de circulație au fost implicate o autoutilitară și două autoturisme.

Doi bărbați au rămas încarcerați în mașină și au fost descarcerați de echipajele ISU Cluj.

Unul dintre ei a fost resuscitat minute în șir de medici la locul accidentului, iar în cele din urmă a fost transportat la spital.

În total trei persoane au fost rănite și au fost duse ala spital.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax