Connect with us

EVENIMENT

Românii cu imunitate naturală ridicată la COVID, ignorați și fără ”certificat verde”. Apelul unui clujean către autorități

Publicat


t cell crop credit www.nih.gov

Un cercetător clujean, cu dublă cetățenie, română și americană, membru al Academiei Internaționale de Științe, face apel către autoritățile din România și cele internaționale pentru testarea imediată a populației pentru prezența SARS-COV-2-anticorpi neutralizanți și includerea acestor rezultate ca drept criteriu pentru eliberarea certificatelor verzi.

Adrian Toader Williams, cercetător științific, doctor în bioeconomie, a lansat miercuri o scrisoare deschisă către Comisia pentru Sănătate și Familie, către Parlamentul României, Președintele României, Institutul Național de Sănătate Publică România, Ministerul Sănătății, Parlamentul European, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA și Organizația Mondială a Sănătății.

adrian tvr cluj st cun 2011 01 09 crop 400x400

Apelul subliniază faptul că în vederea eliberării “certificatului verde” trebuie să fie luate în considerare și analizele pentru prezența anticorpilor neutralizanți.

”Prezența anticorpilor neutralizanți este singurul mod clar ce indică trecerea prin boală sau nu, prezența imunității la COVID sau nu. Testele practicate pentru Covid de multe ori dau rezultate neconcludente, dau erori, pot arăta că ești sau nu infectat dar clar nu indică gradul de protecție împotriva transmiterii și propagării noului coronavirus, un fapt bine cunoscut.

Sunt persoane care nu au fost niciodată testate, ori că nu au știut că sunt posibil infectați și, astfel, nu au avut motiv să anunțe autoritățile, ori că DSP nu au ajuns la ei sa-i testeze sau testele au fost neconcludente. Aceste persoane sau nu au avut nici un simptom de COVID sau doar au suferit forme ușoare de boală. Aceste persoane au o imunitate naturală foarte ridicată, iar în cazul lor celule limfocite T funcționează extrem de eficient oferind o imunitate nativă ridicată”, susține cercetătorul clujean.

Atenție sporită

Acestor persoane cu imunitate ridicată la boli ar trebui să li se acorde atenție sporită și respectul cuvenit, să fie studiați iar celulele acestora să fie examinate spre a ajuta la descoperirea unor vaccinuri, a unor metode de replicare a comportamentului lor de apărare celulară specifică.

Cu atât mai mult, acestor persoane ar trebui să le fie eliberat “certificatul verde” fără să stăm prea mult pe gânduri, desigur în urma unor teste periodice pentru a detecta prezența anticorpilor neutralizanți.

”Să luăm exemplul Bulgariei. La numai două săptămâni după apelul internațional pe care l-am lansat și a fost publicat pe 25 octombrie în Cluj24, Guvernul Bulgariei a introdus, ca drept criteriu pentru eliberarea “certificatului verde”, necesitatea unui test de sânge ce dovedește un nivel de anticorpi IgG de cel puțin 150 BAU/ml, fără necesitatea de a fi vaccinat. Acest certificat verde va fi valabil timp de 90 de zile.

Consider că în astfel de situații, teste de imunitate sunt benefice spre a ne ajuta să înțelegem mai bine comportamentul acestui virus în raport cu diverse condiții, persoane, boli cronice, fie vaccinați și fie nevaccinați”, a mai spus Adrian Toader Williams.

Criteriu pentru certificatul verde

adrian 080523 stanford univ museum garden img 8386 1050x1050 r

La Universitatea Stanford

Acesta consideră că, oricum, prezența anticorpilor neutralizați, singura dovadă clară de trecere prin boală, dar mai mult, evidență clară a deținerii unei imunități spre a diminua rata de infectare, spre a reduce transmiterea virușilor, trebuie pe bună dreptate să fie primul criteriu pe baza căruia este eliberat certificatul verde.

”Sunt persoane vaccinate la care nivelul anticorpilor neutralizanți, a protecției, este mult mai scăzut decât a celor care sunt trecuți prin boală și fără să fi fost vreodată declarați, identificați și cu atât mai mult a celor care au imunitate nativă. Categoric, nimeni nu i-a luat in seamă pentru că nu s-au plâns niciodată de nici o afecțiune dar acum, desigur se plâng că sunt îngenunchiați prin constrângeri iar libertatea lor le este luată chiar dacă Dumnezeu le-a oferit libertatea de a fi sănătoși și rezistenți în fața virușilor și a bolilor. Dar tot ei sunt oprimați de semeni, de oameni, de cei aleși să-i reprezinte”, a mai spus clujeanul.

Acesta a precizat că se tot discută despre testare, atât în Parlament precum și în presă, cine ar trebui să plătească.

”Cum angajatorii plătesc pentru asigurarea medicală, tot așa pot fi motivați să plătească pentru asigurarea sănătății publice. Statul, de asemenea, poate plăti, pentru a asigura în mod profilactic răspândirea bolilor în loc să plătească pentru tratarea lor. Nu cereți oamenilor să plătească pentru că populația este destul de pedepsită cu boli, necazuri și restricții de tot felul.

Testarea periodică pentru monitorizarea unui anumit nivel de anticorpi neutralizanți, singurul test ce-l avem acum la îndemână, test ce indică gradul de protecție împotriva COVID, ar trebui considerat ca drept criteriu principal de eliberare a certificatelor verzi dacă acestea sunt într-adevăr menite să indice și să asigure protecția populației”, mai crede Toader Williams.

Trecuți prin boală fără să știe

Desigur, în timp, ar trebui testări specifice pentru activitatea celulelor T spre a obține o imagine completă a gradului de autoapărare pot fi introduse la un moment dat, celule care apără nu numai împotriva COVID dar și a multor altor boli.

”Persoanele care au o imunitate crescută, în general cele ce duc o viață sănătoasă, în urma expunerii la coronavirus sau alți viruși, nu au apelat la medici, la sistemul sanitar ca apoi să afle că ar fi pozitivi în urma testului Covid-19. Iar cei care au fost expuși, mulți nu au fost testați că DSP nu au ajuns la ei.

Doar li s-au cerut sa stea în izolare. Niciodată nu au obținut o dovadă (birocratică) că au fost expuși și realmente infectați. Testele de anticorpi neutralizanți, singura dovadă clară și indiscutabilă a trecerii prin boală, arată un titru ridicat de anticorpi neutralizanți, dar actualmente, în mod paradoxal, nu sunt luate în considerare. Ce să înțelegem din acest fapt, că se dorește vaccinarea oricum, fie că e nevoie fie că nu e nevoie?

Sunt foarte multe persoane care au trecut prin boală fără să știe sau au suferit doar forme ușoare, astfel au dobândit imunitate în mod natural, specifică celor expuși la viruși și eventual trecuți prin boală, dobândind astfel imunitate de turmă”, a adăugat cercetătorul clujean.

Din păcate, la ora actuală, persoanele care dețin cantități mari de anticorpi neutralizanți ca urmare a expunerii la virus și chiar trecuți prin boală, dar care nu au fost niciodată testați pozitiv și nu pot primi certificatul verde iar unele persoane nu se pot vaccina fiind alergice dar dețin cantități mari, titrul de ordinul miilor, dar nu primesc certificat.

Potrivit acestuia, persoane respective pot prezenta cantități chiar mai mari de anticorpi neutralizanți decât a celor vaccinați la începutul campaniei de vaccinare dar în ciuda acestui fapt nu pot primi “certificatul verde”, document care acum condiționează libertatea de mișcare și activitățile sociale.

Stresul e vinovat

”Să nu uităm că stresul e cauza principală a principalelor comorbidități, diabetul și afecțiunile cardiovasculare. Impunerea certificatului verde, cu efectele sale sociale și economice creează extrem de mult stres asupra populației. Ce anume putem conclude din aceasta? Că impunerea certificatului verde devine o cauză principală a agravării acestei stări de pandemie?

De aceea, dacă e să continuăm cu această cerință, anume certificatul verde, să nu uităm de cei care au darul de la Dumnezeu de a rezista virușilor, infecțiilor, bolilor, în mod natural, prin imunitatea naturală ce o dețin de la naștere sau dobândită ca urmare a expunerii și dobândirii imunității naturale de turmă. Consider că marea majoritate deja am dobândit o imunitate împotriva COVID. Un test probabil ar indica faptul că peste 90% suntem deja expuși, trecuți prin boală. Să fie acest lucru un posibil motiv pentru care nu se dorește testarea pentru prezența anticorpilor neutralizanți și folosirea ca drept criteriu (chiar prim criteriu) pentru eliberarea certificatelor verzi?”, s-a întrebat Adrian Toader Williams.

Acesta cere Guvernului, autorităților din România și celor din străinătate, Parlamentului European, Organizației Mondiale a Sănătății, ca testarea gratuită a populației pentru depistarea anticorpilor neutralizanți, singura dovada clară a trecerii prin boală și e eficienței vaccinurilor, să poate fi efectuată drept sondaj, aleatoriu, preferabil în cazul persoanelor care nu au fost vaccinate și să stea la baza evaluării periculozității și transmisibilității noului coronavirus.

Testarea periodică

Testarea periodică, gratuită, a populației pentru prezența anticorpilor neutralizanți, a imunității naturale precum și a efectului vaccinurilor pentru cei vaccinați, va oferi nu numai date concrete asupra comportamentului diferitelor tulpini de viruși dar și un sprijin moral populației.

De asemenea, va sprijini încrederea în autorități, în sistemul medical, în stat și Guvern, în forurile internaționale.

”Monitorizarea îndeaproape a gradului de imunitate împotriva SARS-COV-2 a persoanelor cu imunitate nativă, naturală, dar și a persoanelor alergice dar rezistente în același timp la noul coronavirus și alți viruși, eliberarea certificatului verde persoanelor alergice care fac dovada prezenței anticorpilor neutralizanți, ar da dovadă de profesionalism și umanitate în special din partea medicilor din sistemul sanitar implicat în gestionarea pandemiei.

Repet, prezența și cantitatea de anticorpi neutralizanți este singurul criteriu care indică protecție sau nu, deci aceste teste sunt necesare și angajatorii și/sau statul au obligația morală să acopere cheltuielile dacă sunt interesați în protecția sănătății publice.

Personal nu sunt de acord cu acest certificat verde, ce consider a fi un instrument de constrângere ce violează drepturile fundamentale ale omului, libertatea. Un instrument ce va avea un ecou, negativ, de lunga durată.

Dar dacă e să apelăm la constrângeri, acestea ar trebui să fie direcționate în zone total diferite, ca profilaxie, anume descurajarea alimentelor și băuturilor nesănătoase responsabile pentru comorbidități. încurajarea sportului chiar recurgând la subvenționarea acestuia sau acordarea unor relaxări fiscale celor ce fac dovada unui comportament alimentar și sportiv. Profilaxia reprezintă cea mai eficientă cale de protecție a sănătății publice. Nu să ajungem la măști și distanțare socială ci prin apropiere socială pe căi sănătoase”, a adăugat Adrian Toader Williams.

Având dublă cetățenie, română și americană, cercetătorul clujean este dedicat științelor vieții și a unui climat socio-economic ce asigură condițiile de trai optime pentru oameni și demnitatea umană.

Dincolo de zona academică, Adrian Toader Williams este președinte al Asociației „Life on Terra” și fondator al „Umaniterra”, două ONG-uri din Cluj-Napoca cu rezonanță internațională.

 

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Președintele Academiei Române a criticat CE: Ni se va spune dacă să folosim termenul „Paști” și cine a înviat

Publicat

De

Președintele Academiei Române, clujeanul Ioan Aurel Pop, a transmis un mesaj de Ziua Națională a României în care a criticat dur intenția oficialilor Comisiei Europene de a interzice folosirea cuvântului ”Crăciun” și înlocuierea lui cu ”sărbători de iarnă”, exact cum au făcut comuniștii. 
”Aud, în preziua Sărbătorii Naționale de 1 Decembrie – când ne bucuram de o altă sărbătoare națională, cea a Sfântului Andrei – că se gândesc unii să ne interzică Crăciunul. Acești „unii” nu sunt oricine, ci Comisia Europeană, dornică să introducă în Parlamentul European un proiect de rezoluție prin care termenul „Crăciun” să fie înlocuit cu „sărbătoare”. Aflu că, de această dată, nu s-a reușit. Pentru unii pare stupefiant, pentru alții pare ideal, iar pentru cei mai mulți faptul rămâne indiferent.
Tinerii nu mai știu că regimurile comuniste au făcut același lucru, cu intensități și durate diferite. La noi, după 1948, cuvântul „Crăciun” a fost prohibit și înlocuit cu „Sărbătorile de iarnă”, iar „Moș Crăciun” devenise oficial „Moș Gerilă”. Altfel spus, nimic nu este nou sub soare!
Acestea se petreceau în vremea globalismului comunist, când se construia societatea atee și „poporul muncitor unic”, sub egida lui Lenin, Stalin și a altor emuli ai lui Marx.
Azi avem un globalism neomarxist care urmărește, cu aceleași cuvinte ori cu altele, apropiate ca sens, scopuri similare. În curând, ni se va spune cum și dacă să folosim termenul „Paști” și ni se va indica cine a înviat și dacă a înviat cineva acum două milenii.

”Credința noastră este viața noastră”

Lamentabile iluzii și inutile consumuri de energie, pe banii contribuabililor naivi! Mulți alții, mai puternici decât liderii de la Bruxelles și de la Strasbourg, au încercat să juguleze credința noastră creștină și au falimentat.
Revoluția Franceză de la 1789 a înlocuit creștinismul cu numitul „cult al rațiunii”, dovedit a fi, în scurt timp, un fiasco total. Un mare prelat român – cel care a citit la 1 Decembrie Rezoluția de Unire de la Alba Iulia, în fața „Măritei Adunări Naționale” și care acum este „Fericit” în calendar – a spus: „credința noastră este viața noastră”.
Lăsați-ne așa cum suntem și cum am apucat de la moși și strămoși și ocupați-vă de treburi administrative pentru Europa, că sunt destule! Până atunci – chiar dacă ne modernizăm și ne adaptăm zi de zi lumii trepidante în care trăim – „noi locului ne ținem”, vorba Poetului.
La mulți ani, România!”, a spus Ioan Aurel Pop.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Citește mai departe

EVENIMENT

Accident între Gilău și Florești, cu 3 mașini și o CĂRUȚĂ

Publicat

De

Un accident rutier a avut loc miercuri dimineață pe DN1 între Gilău și Florești, anunță ISU Cluj.

Potrivit pompierilor, în accident au fost implicate 3 mașini și o căruță iar în urma accidentului au rezultat 3 victime.

Din fericire, au spus pompierii, nu au fost persoane încarcerate.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc: Focul de artificii de 1 Decembrie este anulat la Cluj-Napoca. Se aprinde iluminatul FESTIV de sărbători

Publicat

De

Primarul Emil Boc a anunțat că nici în acest an nu va fi organizat focul de artificii în 1 Decembrie din Piața Avram Iancu, de Ziua Națională a României.

Ziua Națională se va sărbători public în format restrâns, care vor fi prezente în Piața Mihai Viteazul la festivitatea de depunere a coroanelor de flori.

Ceremonia va începe la ora 12 și va fi urmată de o defilare militară.

De asemenea, miercuri, 1 Decembrie, de la ora 18, este programată aprinderea iluminatului festiv de sărbătorile de iarnă în Piața Unirii.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

ESENȚIAL CLUJ24.RO/ Principalele evenimente din ultimele 24 de ore

Publicat

Cluj24.ro prezintă principalele evenimente locale din ultimele 24 de ore:

EXCLUSIV Șeful Serviciului Arme, Explozibili IPJ Cluj: Atenție la articolele pirotehnice pentru sărbători, pot răni copiii

Petiție pentru extinderea rețelei de troleibuze din Cluj-Napoca

VIDEO Clujeanca Vlăduța Lupău a pornit cu COLINDUL

PROGRAMUL de funcționare al magazinelor de Sfântul Andrei și Ziua Națională

ATENȚIE. Restricții de CIRCULAȚIE în Piața Mihai Viteazul de Ziua Națională. Ceremonia începe la ora 12

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate