Connect with us

EVENIMENT

Români, pe 1 Decembrie, Ziua Națională, votul pentru AUR va învinge (PE)

Publicat


aur

Ne aflăm într-un moment istoric, într-o bătălie crucială pentru viitorul democrației din România. Duminică, pe 1 Decembrie, avem șansa să arătăm că poporul român este stăpânul destinului său, că România nu mai poate fi condusă de aceiași oameni care timp de 35 de ani ne-au ținut în genunchi, ne-au furat resursele și speranțele.

Prezența masivă la vot este singura noastră armă! Este singura cale prin care putem opri furtul voinței românilor, prin care putem spune răspicat că votul nostru nu este negociabil, nu este o formalitate.

Este expresia demnității și suveranității noastre!

Români, pe 1 Decembrie, Ziua Națională, votul pentru AUR va învinge (PE)

Acest sistem represiv, ce refuză să accepte tranziția democratică a puterii, vrea să anuleze voința poporului. Vor să repete turul 1 al alegerilor până când își asigură victoria. Ei nu luptă pentru democrație, ci împotriva ei!

Strigătele lor disperate și amenințările lor nu ne vor opri, pentru că știm ce trebuie să facem: să mergem la vot și să ne apărăm dreptul de a fi liberi!

Aceasta nu este doar o bătălie electorală. Este lupta noastră pentru adevăr, pentru demnitate, pentru dreptul de a decide asupra propriului nostru destin.

Pe 24 noiembrie, poporul român a transmis o adevărată declarație de independență față de regimul care ne-a condus în ultimii 35 de ani, față de corupție, trădare și manipulare.

Pe 1 Decembrie, o putem desăvârși printr-un vot majoritar pentru AUR!

Nu putem permite ca România să fie o colonie a intereselor străine sau a grupurilor care ne-au distrus timp de 35 de ani. Nu putem accepta să fim sclavii vreunei ideologii străine.

Este momentul să punem capăt acestui ciclu de asuprire!

Români, vorbiți cu rudele, prietenii și vecinii voștri! Mergeți la vot duminică, pe 1 Decembrie. Nu este doar o datorie civică, ci o datorie sfântă pentru țară, pentru viitorul copiilor noștri.

Dacă îi lăsăm să câștige, fiecare dintre noi va plăti prețul – prin tăcere, marginalizare și pierderea drepturilor fundamentale.

Este timpul să trimitem un mesaj clar celor care ne-au ținut captivi atâția ani: Destul cu corupția! Destul cu vânzarea țării!

Nu cerem decât demnitate, libertate și dreptul de a decide singuri asupra destinului nostru. Aceasta este lupta noastră, iar pe 1 Decembrie, de Ziua Națională, poporul român poate să își ia soarta în propriile mâini.

Avem de ales între un trecut care ne-a ținut în genunchi și un viitor în care să fim din nou liberi, demni și respectați. Duminică, opriți tentativa lor de a ne fura din nou viitorul. Faceți din votul vostru o victorie a demnității, o victorie a poporului român!

Ducem până la capăt trezirea în conștiință a poporului român! Odată ce reușim să obținem victoria duminică, va dispărea această variantă cu repetarea turului 1 al alegerilor prezidențiale.

Pe 1 Decembrie, votați AUR pentru o Românie suverană! Pentru o țară puternică și unită, pentru pace!

CMF: 11240014



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Consilier local PSD: Administrația locală de la Turda este la cotă de avarie. Orașul nu poate fi administrat fără colaborare

Publicat

Administrația locală de la Turda este la o cotă de avarie și e aproape ineficientă, din cauză că partidele politice nu au format o majoritate certă și stabilă, crede Horea Hudrea, consilier local PSD.

La mai mult de o lună de la investire, principalele partide din Consiliul Local Turda nu au reușit să negocieze funcția de viceprimar al municipiului Turda.

”Toate partidele vor funcția de viceprimar, fie din calcul pragmatic, fie pentru prestigiu politic. S-a închegat o majoritate aparentă formată din USR și AUR, o majoritate care și-a împărțit comisiile de specialitate ale Consiliului Local eliminând PNL și izolând PSD.

Maniera în care au procedat a fost inițial brutală, ne trimiteau pe noi consilierii celorlalte partide – PSD și PNL- cam pe unde doreau ei.

Am reușit să stopăm acest demers în ședința Consiliului Local. Ulterior, liderii de grup au negociat și fiecare partid și-a nominalizat oamenii în comisii. Cred însă că rezultatul nu e mulțumitor pentru toate formațiunile politice.

Turda nu poate fi administrată fără o colaborare cu primarul liberal Cristian Matei, care este ordonatorul principal de credite și care are autoritate asupra personalului executiv din administrație”, mai susține consilierul local.

Prima opțiune, colaborarea cu Matei

Potrivit acestuia, primarul este cel care deblochează legal plățile din bugetul local, iar cea mai bună expertiză în administrația locală o au funcționarii din Primărie.

”Dacă vrem ca Turda să fie bine administrată, prima opțiune trebuie să fie colaborarea cu primarul Cristian Matei și asta o spun eu care în ultimii 4 ani am fost un adversar al politicilor locale, adesea excesive, ale primarului Turzii. Nu este însă singura variantă.

Dacă nu e posibilă o colaborare, alternativa ar fi e o luptă politică. Aceasta e dificil de dus căci e precum o luptă la baionetă. O astfel de opțiune, desi posibilă, e dificilă căci implică costuri politice”, a precizat Hudrea.

Turdenii vor avea de suferit

Consilierul social-democrat a avertizat că dacă partidele nu clarifică repede alianțele și alegerea viceprimarului, cei care vor avea de suferit sunt turdenii.

„Nu vreau să cred că vom ajunge să negociem sau să ne rugăm la nesfârșit de primar dacă e nevoie de rezolvarea unor lucruri mărunte, precum o bancă într-un parc sau un stâlp de iluminat pe o alee ori de pietruirea unei străzi mici”, crede Horea Hudrea.

La Turda, partidele politice stau și așteaptă turul II al alegerilor prezidențiale, iar fiecare formațiune politică are planuri administrative, unele pregătind proiecte de hotărâri prin care să pună presiune pe administrația primarului Cristian Matei.

Subiecte precum procesele municipiului Turda, concedierile abuzive din administrația locală ori prejudiciile de milioane din procesele cu Societatea de Transport Public Alba Iulia sunt toate pe agenda ascunsă a formațiunilor politice din Consiliul Local Turda.

Citește mai departe

ECONOMIE

ORDONANȚĂ: Utilizarea CNP va fi opțională de la 1 ianuarie 2025 la e-Factura

Publicat

e-factura

O ordonanță de urgență adoptată prevede că utilizarea CNP va fi opțională de la 1 ianuarie 2025 la e-Factura. Aceasta mai cuprinde reglementarea înscrierii pe factură a unui cod format din 13 cifre de zero în locul codului de identificare fiscală a beneficiarului – persoană fizică, dacă acesta nu comunică niciun cod.

Tot la e-Factura se restrâng operațiunile pentru care este obligatorie utilizarea sistemului doar la operațiunile cu locul livrării/prestării din punct de vedere al TVA în România, scrie Hotnews.

De asemenea, Ordonanța mai prevede:

– eliminarea excepției de la obligația utilizării sistemului național RO e–Factura pentru facturile simplificate (altele decât bonurile fiscale);
– introducerea obligației referitoare la înscrierea în facturile emise pentru operațiunile realizate în baza unor contracte de achiziții publice/sectoriale etc. a codurilor CPV corespunzătoare din nomenclatorul de referinţă în domeniul achiziţiilor publice;
– abrogarea prevederilor referitoare la utilizarea sistemului RO e-Factura pentru facturile emise pentru vouchere de vacanţă titularilor acestora, din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009, având în vedere că toate facturile emise în relația B2C vor fi raportate în sistem de la 1 ianuarie 2025.

Prorogare de termen la e-TVA

În ceea ce privește sistemul RO e-TVA, se amână obligația persoanelor impozabile de transmitere a rezultatului verificărilor realizate asupra diferenţelor comunicate prin „Notificarea de conformare RO e-TVA” de către ANAF, și implicit a sancțiunii pentru neîndeplinirea acestei obligații, de la 1 ianuarie 2025 la 1 iulie 2025.

În plus, se clarifică evidențierea TVA colectată prin autofacturare, în cazul obiectivelor de investiții din cadrul unor programe de interes public sau social, finanțate din fonduri publice, care sunt predate gratuit beneficiarilor, în sensul că persoanele impozabile care implementează astfel de programe și au dedus TVA pentru achiziții, trebuie să emită o autofactură.

În domeniul impozitului pe profit sunt exceptați contribuabilii din domeniul bancar (instituții de credit) și din domeniul petrolier care plătesc impozite suplimentare pe cifra de afaceri, în același timp cu impozitul pe profit, de la plata impozitului minim pe cifra de afaceri (IMCA), pentru evitarea dublei impuneri, dar și în concordanță cu regulile fiscale aplicabile în prezent.

Totodată, pentru impozitele suplimentare pe cifra de afaceri, sunt aduse clarificări pentru plata acestora, în cazul în care contribuabilii sunt parte a unui grup fiscal.

Modificări fiscale la chirii

Guvernul a adoptat prin aceast act normativ o normă tranzitorie de clarificare a regimului fiscal aplicabil, precum și a obligațiilor de declarare, calcul și plată a impozitului pe venit în cazul chiriilor plătite de persoane juridice sau alte entităţi care au obligaţia de a conduce evidenţă contabilă, în situația în care chiria, aferentă unei perioade contractuale ulterioare datei de 1 ianuarie 2024, a fost plătită în avans până la data de 31 decembrie 2023 inclusiv.

În acest caz, obligația de declarare, calcul și plată a impozitului pe venit revine proprietarului, uzufructuarului sau altor deţinători legali pentru fiecare an fiscal corespunzător perioadei contractuale.

De asemenea, se reglementează regulile privind calculul și declararea impozitului pe venit în cazul veniturilor din chirii plătite de persoane juridice sau alte entităţi care au obligaţia de a conduce evidenţă contabilă, în situația în care venitul este plătit exclusiv în natură, precum și în cazul sumelor reprezentând garanție, utilizată pentru plata chiriei stabilită prin contract.

În aceste situații obligațiile de stabilire a venitului net anual, de calcul, declarare și plată a impozitului revin proprietarului, uzufructuarului sau altui deținător legal prin depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

Măsura are în vedere faptul că în aceste situații plătitorul de venit se află în imposibilitatea reținerii la sursă a impozitului pe venit.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

STUDIU. Mașinile BEJ au probabilitatea cea mai scăzută de a fi implicate într-un ACCIDENT rutier

Publicat

sofer

În general, oamenii nu cred că culoarea unei mașini influențează semnificativ numărul de accidente în care aceasta este implicată, dar vehiculele viu colorate sunt totuși considerate ceva mai sigure deoarece sunt mai ușor de observat în condiții de vizibilitate redusă. Dacă vizibilitatea este scăzută, poate fi dificil să vezi o mașină de culoare închisă care este parcată pe marginea drumului.

Pentru a evalua cât de puternic influențează culoarea unui vehicul siguranța acestuia, compania de date auto carVertical a realizat un studiu și a identificat cele mai sigure culori pentru mașini din România.

Cele mai sigure culori sunt bejul și verdele

Dintre toate mașinile din România care au fost verificate pe carVertical, modelele bej s-au dovedit a fi cele mai sigure – doar 57,1% dintre acestea fiind avariate în trecut. Mașinile bej pot fi considerate mai sigure deoarece culoarea lor deschisă, neutră, poate fi observată cu ușurință în diverse medii, în special în zonele urbane. În plus, bejul tinde să reflecte bine lumina soarelui, făcând vehiculul mai vizibil în timpul zilei și mai puțin probabil să se piardă pe fundal.

Mașinile verzi se situează pe locul doi, doar 59,4% dintre ele având înregistrări de daune. Culoarea lor distinctivă le face mai vizibile pe drum, sporind siguranța în medii diferite.

STUDIU. Mașinile BEJ au probabilitatea cea mai scăzută de a fi implicate într-un ACCIDENT rutier

Uneori proprietarii de mașini își revopsesc sau înfoliază vehiculele, așa că este important să verificați dacă culoarea mașinii rulate pe care doriți s-o cumpărați se potrivește cu ceea ce este înregistrat în talon.

„Nu durează mult să revopsești o mașină sau s-o înfoliezi în folie PVC. Dacă sunteți tentați să cumpărați o astfel de mașină, ar trebui să fiți atenți la starea caroseriei, deoarece defectele sau rugina pot fi ascunse în urma acestor procedee”, spune Matas Buzelis, expert auto și șeful departamentului de comunicații al carVertical.

Mașinile cu anumite culori sunt implicate mai des în accidente

Mulți ani la rând, cele mai populare culori pentru mașini au fost negru, alb și gri (argintiu). Aceasta este o tendință globală, iar popularitatea acestor culori probabil va crește mai mult în viitor. Surprinzător este că, deși pe străzi circulă milioane de mașini vopsite în aceste culori, nu ele sunt cele care ajung să fie implicate cel mai des în accidente.

Cercetările au arătat că mașinile galbene (69,6%), maro (68,1%) și portocalii (66,7%) sunt cel mai des implicate în accidente în România.

culoare masini

Mașinile maro pot fi mai greu de văzut pe drumurile rurale deoarece culoarea lor se integrează în mediul înconjurător. Mașinile galbene și portocalii sunt mai puțin sigure decât altele din cauza problemelor de vizibilitate și a factorilor psihologici legați de comportamentul șoferului. Deși această ipoteză este subiectivă, mașinile viu colorate le pot oferi șoferilor un sentiment exagerat de încredere care îi determină să conducă mai neglijent.

„Aspectul unei mașini poate induce cumpărătorii în eroare, așa că nu recomandăm să alegeți o mașină doar pe baza aspectului său. Este important să verificați istoricul mașinii, să faceți un test drive, să fie inspectată la un service autorizat și abia apoi vă puteți decide dacă merită s-o cumpărați sau mai bine căutați altceva”, explică Buzelis.

Studiul a folosit date statistice din rapoartele care prezintă istoricul vehiculelor achiziționate de utilizatorii companiei în perioada august 2023 – august 2024. Studiul a fost realizat în 15 țări.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Pa, Popa! CFR Cluj se va DESPĂRȚI, cel mai probabil în iarnă, de portarul adus de la Torino

Publicat

mihai popa

După despărțirea de Răzvan Sava, care a plecat la Udinese, CFR Cluj s-a orientat rapid spre un alt portar din peninsulă. E vorba de Mihai Popa, pe care clubul feroviar l-a împrumutat de la Torino.

Nelu Varga s-a consultat cu Dan Petrescu și intenționează să renunțe la portarul de 24 de ani, deoarece prestațiile acestuia n-au fost pe măsura așteptărilor, scrie Iamsport.

Otto Hindrich a ajuns titular pe post, în cele din urmă.

Pa, Popa! CFR Cluj se va DESPĂRȚI, cel mai probabil în iarnă, de portarul adus de la Torino

Mihai Popa, trecut pe la Voluntari sau Astra Giurgiu, este împrumutat la CFR până pe 30 iunie 2025, însă oficialii din Gruia cântăresc varianta de a renunța încă din iarnă la acesta.

Accidentat, Popa nu a mai apărut pe foaia de joc în ultimele două partide, în care ardelenii au fost impresionați de înlocuitorul său, Otto Hindrich.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax